Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 5:3 (kon.) | Buffalo – Washington 1:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 8:0 (kon.) | New Jersey – Boston 2:1 (po pr.)
Arizona – San Jose 5:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
8:0 (0:0, 4:0, 4:0)
St. Louis Blues
Sobota 16.01.2021, 03:10 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:56 Devon TOEWS - 8:0
     
    54:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Neskutečná a už šestá využitá přesilovka v utkání, čtvrtá v této třetině. Přestože přednost tentokrát dostala druhá formace, Avs tento fakt vůbec nevadí a góly přidávají dál. Konkrétně jde o DEVONA TOEWSE, který se tak prosazuje v dresu Avalanche vůbec poprvé. Na ránu z voleje mu dobře přihrál Samuel Girard, Colorado patrně útočí na přepis některých historických kanonád. Asistence: Samuel Girard, André Burakovsky.
    52:02 Joonas DONSKOI - 7:0
     
    52:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Uplynulo 53 vteřin a skóre je už 7:0. Devon Toews nahodil kotouč do předbrankového prostoru a šikula JOONAS DONSKOI chirurgicky přesnou tečí skóroval. Puk zapadl přímo mezi betony brankáře Villea Husseho, který možná bude po dnešním debutu potřebovat psychologa. Avalanche pokračují ve své krasojízdě. Asistence: Devon Toews, Samuel Girard.
    51:29 Nathan MACKINNON - 6:0
     
    51:29
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dejte mu kolečkové brusle, jinak ho nechytíte. NATHAN MACKINNON si z levé strany parádně nabruslil do středu a proměnil samostatný nájezd. A pochvalu rozhodně zaslouží také na milimetr přesná přihrávka z hole Calea Makara. MacKinnon pak udělal to, co umí nejlépe, tedy vypálil na branku. A zatraceně přesně. Skóre je 6:0. Asistence: Cale Makar.
    41:13 Nazem KADRI - 5:0
     
    41:13
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a Ville Husso už musí poprvé ve své kariéře v NHL lovit kotouč ze sítě. Nathan MacKinnon projel hřištěm jako nůž máslem, vypálil na beton brankáře a od něj se puk odrazil rovnou před NAZEMA KADRIHO. Na něj již nečekala nikterak závratná úloha, zkrátka stačilo trefit prázdnou klec. Vypadá to, že Blues se debaklu skutečně nevyhnou, toto byla již třetí využitá přesilovka v utkání. Asistence: Nathan MacKinnon, Cale Makar.
    37:05 Mikko RANTANEN - 4:0
     
    37:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Gólová lavina pokračuje. MIKKO RANTANEN dostal skvostnou přihrávku na pravou stranu od Calea Makara, který předtím strategicky udělal tři rychlé kroky k bráně, aby upoutal pozornost. Fin tak využívá přesilovku. Poslední, kdo mohl zamezit puku v cestě do sítě, byl na hraně brankoviště postávající Nathan MacKinnon, který se ale obezřetně vyhýbal. A udělal dobře – i Rantanen totiž zaokrouhluje svůj střelecký účet, toto byla jeho 100. trefa v NHL. Asistence: Cale Makar.
    34:34 Gabriel LANDESKOG - 3:0
     
    34:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak o této asistenci by se mělo referovat v hokejových učebnicích. Mikko Rantanen nejprve zbavil puku nejistého Vince Dunna, poté z otočky za bránou vyzval ke skórování GABRIELA LANDESKOGA. Ten přidává nejen svou druhou trefu v této třetině, ale také 200. zásah kariéry. Jeho dvorní nahrávač mu tak okamžitě sbírá kotouč jako cenný artefakt. Asistence: Mikko Rantanen.
    32:24 André BURAKOVSKY - 2:0
     
    32:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nádherná individuální akce, při které ANDRÉ BURAKOVSKY provedl puk středním pásmem, dostal se do mezikruží a vypálil mezi beton a ruku Jordana Binningtona. Přesto se tento gól neobejde bez kontroverze. Asistující brankář Philipp Grubauer totiž v průběhu své rozehrávky nechtěně holí zavadil o tvář Jadena Schwartze, který pak scházel při bránění oslabení a upaloval na hráčskou lavici. Tady sudí přehlédli jasný faul. Asistence: Philipp Grubauer.
    24:03 Gabriel LANDESKOG - 1:0
     
    24:03
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Skvělý výběr místa prokázal GABRIEL LANDESKOG a Colorado konečně využívá šanci na to odskočit do vedení. Nathan MacKinnon perfektně přihrál zpoza brány a švédský útočník zkušeně umístil střelu za zadní tyč. Tady už byl i jinak parádně chytající Binnington krátký, domácí se mohou poněkud uklidnit. Stejně tak trenér Jared Bednar, který tuto dvojici znovu spojil v jednom útoku. Asistence: Nathan MacKinnon.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 25. Landeskog (MacKinnon), 33. Burakovsky (Grubauer), 35. Landeskog (Rantanen), 38. Rantanen (Makar), 42. Kadri (MacKinnon, Makar), 52. MacKinnon (Makar), 53. Donskoi (D. Toews, Girard), 55. D. Toews (Girard, Burakovsky)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – D. Toews, Makar, Graves, Girard, Cole, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Saad, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Compher, Donskoi – Jost, Bellemare, Calvert.
    St. Louis Blues: Binnington (41. Husso) – Krug, Parayko (A), Scandella, Faulk, Dunn, Bortuzzo – B. Schenn (A), R. O'Reilly (C), Perron – Schwartz, Thomas, Hoffman – Sanford, Bozak, Kyrou – Clifford, Barbašev, Sundqvist.

    Rozhodčí: Hanson, Rehman – Rody, Berg
    thejrc.org