Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Omsk 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:0 (kon.)
Čerepovec – Minsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Nižněkamsk – Riga 3:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 3:4 (2:3 po s.n.)
Kazaň – N.Novgorod 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 3:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Amur Chabarovsk
Neděle 17.01.2021, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR) 3 OG, 22 zásahů
    Tomáš Zohorna (AMR) 0+0, 5 střel, čas na ledě 20:25
    Hynek Zohorna (AMR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:24
    Dominik Mašín (AMR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:32
    Michal Jordán (AMR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 23:08 (14:29:26)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:39.
    Zblokované střely – 14:7.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 1/3.
    Vhazování – 40:33
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Chabarovsk vstoupil do poslední periody ukázkově, vybojoval si totiž přesilovou hru, díky které se mu povedlo srovnat krok. Nerozhodný výsledek ovšem moc dlouho nevydržel, domácí celek se o pár desítek vteřin později dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce zápasu. I tak jsme v tomto duelu sledovali hodně vyrovnanou podívanou, střelecky byl ale aktivnější Amur, který při troše štěstí klidně mohl sahat po bodovém zisku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Následovala rána z pravého kruhu, která trefila pouze protihráče. Poté přišlo vyhození kotouče za cenu icingu.
     
    58:30
    Amur to zkouší v šesti!
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:13
    Hodně podezřele byl poté zastaven jeden z domácích hráčů, který byl zřejmě podražen. Dle sudího se vylučovat nebude, Chabarovsk má velké štěstí.
     
    57:12
    Domácí poté zahráli pouze za cenu zakázaného uvolnění, znovu se tedy vhazovalo před brankářem Karlssonem, přičemž byl úspěšnější domácí Varone.
     
    56:33
    Kotouč nyní propadl na zadní tyč, kde se nacházel hostující Rasskazov, kterému se ovšem nepovedlo přehodit beton domácího brankáře.
     
    56:11
    Další práce pro domácího brankáře, který si poradil s nahozením krátce po vhazování. To směřovalo přímo doprostřed, hra je proto znovu přerušena.
     
    55:02
    Zajímavou pozici ke skórování nyní měl domácí obránce Heatherington, který to zkoušel velice prudce směrem na Langhamera, jenž si ale dokázal poradit.
     
    54:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá zhruba šest minut hry, domácí se před malým momentem dostali zpět do vedení, což jednoznačně značí psychickou výhodu.
     
    53:11
    Máme za sebou poslední komerční přestávku tohoto zápasu, po ní se na druhou stranu hrací plochy vydal Pjanov, který nahazoval pouze do moci Karlssona.
     
    52:37
    Butuzov z pravé strany nabíjel pod sebe na Lugina, kterému se nepovedlo propasírovat kotouč za záda Karlssona, jenž tak raději přerušil hru.
     
    52:07
    Domácí komando se nyní nadechlo k náporu, který přinesl dva střelecké pokusy mimo branku. První lajna Barysu odjela střídat, naskakuje druhá formace.
     
    51:23
    Puk byl nyní ztečován mimo hrací plochu, což si pochopitelně vyžádalo další přerušení hry. Posléze se na vhazování povedlo uspět Tomáši Zohornovi.
     
    50:11
    U pravého kruhu si nakonec střeleckou pozici dokázal najít hostující Šarov, který ovšem proti brankáři Karlssonovi neuspěl. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    49:15
    Dotírající Rasskazov se pokoušel dotlačit kotouč za brankáře Karlssona, což se mu nepovedlo. Posléze z velice zajímavé pozice zakončoval Tomáš Zohorna.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 23. Michajlis (R. Starčenko), 28. Michajlis (Valk, R. Starčenko), 49. Michajlis (Valk, Lilja) – 38. Lugin (V. Butuzov, Sergijenko), 47. S. Těreščenko (V. Butuzov, Sergijenko)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Makljukov, Dietz (C), Samat Danijar, Heatherington, Orechov, Lintuniemi, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Paňukov – Šestakov (A), Videll (A), R. Starčenko – Lilja, Valk, Michajlis – Sagadějev, Akolzin, Ševčenko.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Mašín, Jordán (C), S. Těreščenko, Sergijenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – Rasskazov, T. Zohorna (A), H. Zohorna – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Gorškov, Golubev, Polunin – Michasjonok, Šarov, A. Kuzněcov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Romasko – Černyšov, Šalagin
    ocianews.com