Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Montreal Canadiens
Neděle 17.01.2021, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:43:53)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Carey Price (MTL) výhra
    2. Jeff Petry (MTL) 2+0
    3. Tomáš Tatar (MTL) 2+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    Tomáš Tatar (SJS) – 2+0, +3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:52.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mikko Koskinen (EDM) – 35 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1%, odchytal 60:00.

    Carey Price (MTL) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 35 – 35
    Trestné minuty: 4 – 6
    Přesilové hry: 0/3 – 1/2
    Vhazování: 60% – 40%
    Zblokované střely: 11 – 21
    Hity: 32 – 34
    Montreal vítězí zaslouženě 5:1!
     
    Je konec! A z celkem přesvědčivého vítězství se mohou radovat hostující hokejisté, kteří vyhráli 5:1 a berou první dva body do tabulky. V polovině poslední periody se do úniku dostal Tomáš Tatar, jenž si gólmana roztáhl a poslal mu puk mezi betony, také zapsal druhý gól v utkání. Edmonton se dnes zmohl jen na jednu branku, kterou dal obránce Slater Koekkoek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:21
    Domácí hokejisté se ještě snaží vymyslet nějakou šanci v útočném pásmu, ale sami se o něj připravili velmi nepřesnou přihrávkou na útočnou modrou.
     
    57:58
    Darnell Nurse je na ledě!
     
    57:33
    Toto oslabení Oilers celkem vychází, jenže k čemu jim to je? Dnes byli jasně horší v nerovnovážném stavu, když si nechali dát v přesilové hře i branku.
     
    56:57
    I proto se až nyní dostali hostující hokejisté do kombinace v útočné třetině. Mikko Koskinen vyrazil ránu od modré jen před sebe, jeho spoluhráč puk poté vyhodil.
     
    56:18
    Hostující hokejisté mají k dispozici ještě přesilovou hru, ale už se sami asi nebudou nikam hnát. Mají luxusní vedení, které v tomto duelu už nepustí.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:41
    Střely na branku: 34 – 32!
     
    55:04
    Do konce utkání nám chybí posledních pět minut! Domácí hokejisté se sice ještě sympaticky snaží, ale dnes to od nich není zrovna dobrý výkon...
     
    54:48
    Mikko Koskinen ovšem nakonec zasahovat nemusel, jelikož nikdo z Canadiens se ke střele nedostal. O chvilku později hosté zahráli jen na icing.
     
    54:14
    Právě gólman hostujícího týmu pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Těm navíc nedělal problém přechod středního pásma, a tak mohou ještě vypálit.
     
    53:38
    Edmonton de facto už dnes nemá úplně šanci na zisk bodů, mohl by si však trochu spravit střeleckou chuť. Povede se mu dnes ještě překonat Careyho Price?
    52:59 Slater KOEKKOEK - 1:5
     
    52:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže nula z toho pro hostujícího gólmana dnes nebude! SLATER KOEKKOEK dostal přihrávku na modrou, odkud si sjel do lepší pozice. Carey Price jeho první pokus vyrazil, ale stejný hráč si pro puk ještě dojel a trochu nachytal gólmana Montrealu střelou na bližší tyčku. Asistence: Tyson Barrie a Connor McDavid.
     
    52:26
    Spoluhráči mu k tomu rozhodně budou chtít pomoc, což nyní dělají dobře. Drží kotouč v útočném pásmu, kde se snaží ušetřit velmi cenné okamžiky.
     
    51:57
    Edmonton se ještě snažil o nějaký platonický tlak, jenže tím to také skončilo. Nedostal se ani ke střele a Carey Price míří za čistým kontem v tomto duelu.
     
    51:14
    Tyler Toffoli si nechtěl dělat problémy, a tak ze středního pásma jenom nehodil puk do toho útočného. Poté se stáhl bránit střední pásmo...
     
    50:32
    Takový instinkt zabijáka dnes domácím prostě chybí. I oni měli dobré šance, i když ne tolik, na to, aby nějakou tu branku dali. V jejich kolonce ale stále svítí nula.
    49:47 Tomáš TATAR - 0:5
     
    49:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté dokonce právě nasázeli nepopulárního bůra! TOMÁŠ TATAR se stejně jako v utkání s Torontem dostal do samostatného úniku. Volil dokonce podobné řešení. Naznačil střelu, udělal kličku a posunul puk bezpečně za brankovou čáru. Asistence: Brendan Gallagher.
     
    49:16
    Connor McDavid zavezl puk do útočného pásma a chtěl ho jemně přistrčit na střed hřiště. S tím si však obrana hostí poradila a celou šanci zmařila.
     
    48:48
    Tempo utkání nám přece jen už trochu opadlo. Domácí se sice snaží, ale stále mají obrovské problémy s napadáním soupeře. Ten dnes hraje opravdu skvěle.
     
    48:17
    Alex Chiasson čekal na přihrávku, jenže té se nedočkal. Je to celkem škoda, jelikož měl na praví straně hodně prostoru. Jeho spoluhráč ani nedokázal zakončit.
     
    47:43
    Ne, tady je o vítězi rozhodnuto. Montreal vůbec nedovoluje svému soupeři nějaký tlak v pásmu. Naopak se mu ještě daří ohrožovat gólmana z protiútoků.
     
    47:11
    V této periodě se nám přece jen už přerušuje mnohem častěji než v předchozích dvou. Na svědomí to má po úspěšném zákroku znovu gólman hostí.
     
    46:39
    Oilers kombinovali na útočné modré, odkud nakonec také vzešla střela. Carey Price mohl zůstat v klidu, jelikož ji zastavil jeden z jeho spoluhráčů.
     
    46:07
    Přesto z toho nedokázali vytěžit nějakou zajímavější možnost. Montreal poté ale jenom vyhodil kotouč, a tak se mu píská zakázané uvolnění...
     
    45:42
    Ben Chiarot byl jako první za svou brankou u odraženého kotouče. Daleko se s ním ale nedostal, jelikož domácí si počínali velmi dobře při napadání.
     
    45:11
    Z poslední periody nám uteklo už pět minut a na žádné drama to tedy nevypadá. Domácí hokejisté stále prohrávají o čtyři branky a v útoku se jim nedaří.
     
    44:28
    Brett Kulak napřáhl na modré a vyslal hodně slušnou ránu. Paul Byron se snažil clonit gólmanovi, ale Mikko Koskinen zaklapl své betony naprosto včas.
     
    43:54
    Hokejisté v oranžových dresech se přesto po chvilce dostali ke střeleckému pokusu. Hostující gólman dnes ale působí jistým dojmem a drží tým nad vodou.
     
    43:21
    Ne, Oilers se dnes prostě nedaří! Nyní to vykombinovali zajímavě, ale hráč, který měl celu akci zakončit, těsně před střelou upadl bez cizího zavinění.
     
    42:50
    Jesse Puljujärvi měl hodně prostoru na pravé straně a chtěl se vydat do útočného pásma. Tam ale "zakopl" o modrou, takže o touš zase brzy přišel.
     
    42:23
    Hra se nám opět přesouvá z jedné strany na tu druhou. Carey Price má za sebou další zákrok. Připíše si v letošní sezóně první nulu do statistik?
     
    41:46
    Kyle Turris ztratil kotouč ve svém obranném pásmu, a tak se Canadiens dostali k další střele. Mikko Koskinen ji bez větších problémů drží někde ve výstroji.
     
    41:24
    Edmonton bude muset napnout všechny své síly do ofenzivy, pokud si dnes chce vybojovat alespoň naději. Montreal dnes však velmi dobře a agresivně napadá.
     
    40:41
    Jonathan Drouin je na ledě!
     
    40:25
    To už vypadalo dobře na straně domácích! Jeden z hráčů se dostal od modré do střelecké pozice a Carey Price s velkým štěstím puk vyrazil před sebe.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 27 – 26
    Trestné minuty: 2 – 6
    Přesilové hry: 0/3 – 1/1
    Vhazování: 63% – 37%
    Zblokované střely: 10 – 16
    Hity: 24 – 26
    Montreal má nakročeno k jasné výhře
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu a domácí by na tu druhou potřebovali velmi rychle zapomenout. Inkasovali totiž rovnou třikrát a s nadějí na body to dnes nevypadá moc dobře. Již po dvou minutách, když se hosté ubránili přesilovce, se z protiakce trefil Tomáš Tatar. O další branku, svou druhou v zápase, se postaral o pět minut později Jeff Petry. Ten dnes svírá kuriózní trefy, když jeho střílenou přihrávku Mikko Koskinen srazil hokejkou do zadnice Bera, od které šel puk do branky. O další dvě minuty později se v oslabení trefil Jake Evans.

    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Connor McDavid nemohl v těžké pozici zakončit, ale udržel se na bruslích. Poté posunul puk na spoluhráče, ale Carey Price znovu podržel svůj mančaft.
     
    39:14
    Jeden z obránců se vydal od modré do lepší střelecké pozice, jenže to nebylo to nejlepší řešení. právě přes něj totiž puk utekl do středního pásma.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:41
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jonathan Drouin – 2 min., hákování).
     
    38:25
    Druhá perioda se nám celkem rychle blíží ke svému konci a Montreal bude muset být spokojený. Dal tři branky a jde si za pohodovou výhrou za dva body.
     
    37:49
    Paul Byron upaloval na druhé straně, konkrétně po té pravé. Neměl to však jednoduché se zakončením a jeho bekhend Mikko Koskinen v pohodě vyráží.
     
    37:22
    Tentokrát už to ale zavánělo první brankou v síti hostů! Tyler Ennis si sjel na hranici brankoviště, jenže byl při střele atakovaný, a tak vyprášil jenom betony.
     
    36:58
    Jenže se na něm dlouho neudržel, proto se mohli do protiakce hnát zase hosté. Tomáš Tatar se k puku na dorážku o kousek nedostal včas.
     
    36:12
    Ještě jsme si střihli jednu komerční přestávku, je pravdou, že k tomu nebylo moc šancí, jelikož se moc nepřerušovalo. Edmonton už je ale zase na puku.
     
    35:47
    Oilers se ještě poté udrželi v útočném pásmu a viděli jsme ránu od modré. S tou si gólman hostujícího týmu v pohodě poradil a raději nechal přerušit hru.
     
    35:14
    Po komerční přestávce se do toho Edmonton opřel a hostující gólman měl najednou hodně práce. Přesto Carey Price zatím drží čisté konto...
     
    34:46
    Po delší době se nám hra zase přerušuje. Může za to Carey Price, jenž vyrazil střelu od modré do ochranné sítě. Před vhazováním bude ještě komerčka.
     
    34:12
    Joakim Nygärd byl v další šanci! Individuálně se dostal z levé strany až před gólmana, ale nedokázal zvednout bekhend dostatečně vysoko nad beton.
     
    33:14
    Adam Larsson si musel pro puk dojet až za svou branku, kde čekal na vystřídání všech hráčů. Joakim Nygärd se poté dostal k dorážce, ale z velké blízkosti neměl moc šancí na překonání jistého brankáře hostí.
     
    32:28
    Nyní se nám hra přece jen ale trochu uklidnila. Edmonton by potřeboval podržet puk na svých holích, ale Canadiens dále předvádějí skvělé napadání.
     
    31:39
    Domácí zatím hoří v obraně jako papír! Nyní jsme viděli souboj jeden na jednoho, který zvládl lépe hráč hostí, ale Mikko Koskinen střelu vykopl betonem.
     
    31:06
    Hostující hokejisté se sami nepřesnou střelou vyhnal z pásma a Jeff Petry musel spěchat za kotoučem. Byl u něj dříve, ale poté poslal puk jen na icing.
     
    30:25
    Edmonton by se potřeboval zvednou. On je totiž poměrně aktivní směrem dopředu, jenže tomu něco chybí. K tomu má velké problémy s napadáním soupeře.
     
    29:49
    Artturi Lehkonen je na ledě!
    29:17 Jake EVANS - 0:4
     
    29:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    Šance Edmontonu brankou neskončila, a tak přišel trest, hosté skórují v oslabení! JAKE EVANS táhl přečíslení dva na jednoho, které se rozhodl vzít na sebe. Koskinen sice první pokus vyrazil, jenže stejný hráč se dostal i k dorážce, kterou poslal nechytatelně do branky. Bez asistence.
     
    28:48
    Ne, zatím to není ideální v početní výhodě od domácího celku. To jsme viděli už v první přesilové hře, ve které domácí nevymysleli téměř nic.
     
    28:22
    Oilers by nutně potřebovali využít tuto přesilovou hru, jinak to s jejich nadějemi nebude úplně horké. Montrealu se ale už podruhé povedlo vyhodit puk.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Lehkonen – 2 min., zdržování hry/vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    27:27 Jeff PETRY - 0:3
     
    27:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    S domácími to začíná vypadat hodně bledě, hosté vedou už o tři branky! JEFF PETRY vyslal střílenou přihrávku od mantinelu. Carey Price do ní vložil svou hokejku. Puk ale nasměroval jen do zadnice Ethana Beara, od které se puk odrazil do branky! Asistence: Phillip Danault.
     
    27:18
    Jeff Petry měl hodně prostoru na modré, kam na něj mířila přihrávka. Jeho rána ovšem brankáře neohrozila.
     
    26:36
    Jenže tohle šance už byla a měli ji znovu hosté! Tyler Toffoli táhl akci dva na dva, kterou vzal nakonec na sebe. Kotouč mu však sjel při střele z hokejky, takže puk skončil vedle branky, navíc jel opravdu pomalu.
     
    26:09
    Ani jednomu týmu se v posledních okamžicích nedaří založit nějakou smysluplnou ofenzivní akci. Přesto se nadále hraje v obrovském tempu i nasazení.
     
    25:22
    Domácí centr vyhrál vhazování v útočném pásmu a následovala parádní bomba od modré. Carey Price nic neviděl, ale kotouč šel těsně nad horní tyčku.
     
    24:51
    Už to vypadalo, že se Montreal znovu bez problémů dostane přes střední pásmo, ale zde přišla chyba. Do velké šance se díky tomu dostal j Kailer Yamamoto, ale Carey Price mu snížil střelecký úhel.
     
    24:25
    Caleb Jones si najel na levý kruh, kam také dostal parádní přihrávku. Při střele se však dostal do velkého záklonu a jenom trefil do hrudi brankáře.
     
    23:47
    Canadiens získali puk v útočné třetině a Shea Weber hledal spoluhráče stříleným pasem na zadní tyč. S tím si však domácí obrana dokázala poradit.
     
    23:04
    Edmonton se nám na chvilku usadil v útočném pásmu, ale nevymyslel zde vůbec nic zajímavého. Poté navíc musel domácí obránce spěchat do defenzivy.
    22:19 Tomáš TATAR - 0:2
     
    22:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté ubránili přesilovou hru soupeře, načež se dostávají do dvoubrankového vedení! Phillip Danault předložil puk v rychlé akci na pravou stranu, kde byl úplně volný TOMÁŠ TATAR, jehož rána z první zapadla přesně k přední tyči. Asistence: Phillip Danault a Brendan Gallagher.
     
    22:00
    Shea Weber je na ledě!
     
    21:19
    Ne, ofenzivní akce dnes nejsou od domácího celku úplně dotažené. Přitom síla v útoku Edmontonu je obrovská. Montrealu se však znovu daří vyvézt puk.
     
    20:45
    Oilers se až nyní dostali do kombinace v útočném pásmu. Carey Price měl plně betony, ale zvládl to. Jeho spoluhráč následně posunul puk do střední třetiny.
     
    20:13
    A druhá perioda se nám také rozjela! Domácí hokejisté hrají přesilovou hru, což by pro ně měla být velká šance na vstřelení branky, podaří se jim to?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 9 – 15
    Trestné minuty: 2 – 2
    Přesilové hry: 0/0 – 1/1
    Vhazování: 59% – 41%
    Zblokované střely: 8 – 6
    Hity: 13 – 14
    Montreal vede po první třetině o jednu branku
     
    Je za námi první třetina tohoto duelu, po které budou spokojenější host, kteří vedou o jednu branku. Úvod utkání přinesl fantastický a rychlý hokej, domácí dokonce dostali puk do sítě, ale Leon Draisaitl atakoval gólmana, takže branka nemohla být uznána. Krátce poté si Montreal zahrál přesilovou hru, kterou využil Jeff Petry. Srovnat mohl Connor McDavid, jenže v samostatném úniku neuspěl. Canadiens však byli mnohem nebezpečnější a Oilers mohou být rádi, že to je jenom o gól.

    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:37
    Domácí hokejisté drží puk ve svém obranném pásmu a mají čas na poslední akci této periody. Ta navíc opravdu přišla! Draisaitl posunul puk na střed hřiště pro Barrieho, jehož ránu udržel Price mezi rukou a tělem.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:26
    Právě toto napadání se nakonec ukázalo jako velmi důležité, jelikož přineslo hostům zisk puku. Joel Armia v dobré šanci ale netrefil puk dobře.
     
    17:52
    Oilers se ještě snaží s výsledkem něco udělat, nechtějí jít do kabin za nepříznivého skóre. Montreal jim však dělá obrovské problémy dobrým napadáním.
     
    17:13
    Jenže nyní mohlo být srovnáno! Connor McDavid upaloval sám na gólmana, kterého chtěl prostřelit mezi betony. Carey Price je stihl sklapnout včas!
     
    16:34
    Znovu se nám už celkem dlouho hra nepřerušila a oba týmy zatím hrají v neskutečném tempu. O něco více ze hry mají nadále hostující hokejisté.
     
    15:57
    Oilers se snažili aktivně napadat v útočném pásmu, ovšem Montreal to s vypětím všech sil dokázal vykombinovat. Daleko se s pukem však nedostal.
     
    15:22
    Hostující hráč ukázal, že má rychlé brusle, takže se nepískalo zakázané uvolnění Canadiens. Následná kombinace hostů ale neměla dlouhého trvání.
     
    14:50
    Edmonton musí rozjet svou další akci až od své branky. Viděli jsme rychlý přechod skrze střední pásmo a střelu z pravé strany, která však nebyla přesná.
     
    14:15
    Mikko Koskinen se snažil za každou cenu pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, což se neukázalo jako dobrá možnost! Hráč hostí ale zamířil vedle!
     
    13:38
    Hokejisté v oranžových dresech se zase museli angažovat v obraně a jednoho beka v tom nechali pěkně vykoupat, ten neměl proti přesile moc šancí.
     
    13:11
    Tato rozehrávka se domácímu obránci nepovedla. Nikdo z hráčů na ni nemohl dosáhnout. Přesto do ní soupeř vložil hůl a puk se dostal mimo plochu.
     
    12:30
    První perioda nám plyne v celkem slušném tempu a nepřerušuje se zrovna často. Hraje se stále z jedné strany na druhou, nyní bez velkých šancí.
     
    11:55
    Hokejisté v oranžových dresech se však nejspíše trochu zvedli. Kailer Yamamoto se dostal k odraženému puku na středu hřiště a s jeho bekhendovým zakončením měl gólman hostí značné problémy.
     
    11:20
    Carey Price se rozhodl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Ta se mu ale zrovna nepovedla, a tak Oilers vyslali střelu od modré. Tu zastavil jeden z hostí.
     
    10:42
    Ethan Bear si od modré sjel k mantinelu, kde byl o něco dříve než jeho soupeř. Edmonton z toho ale nic nevytěžil brzy zase o kotouč přišel.
     
    10:18
    Komerční přestávka.
     
    09:54
    Poté to byl obrovský závar před brankou domácího gólmana! Ten vůbec netušil kde je puk. Naštěstí pro něj i tým vyplaval těsně vedle tyče.
     
    09:20
    Už to ale vypadá, že se Oilers trochu srovnali. Přesto jsme viděli další střelecký pokus na straně Montrealu, Mikko Koskinen musel zasahovat.
     
    08:49
    Až nyní se domácímu celku povedlo vyhodit, ale nadále je pod obrovským tlakem. Jesse Puljujärvi posléze dojel do středního pásma a znovu jen nahodil.
     
    08:15
    Nick Suzuki se šikovně pokoušel tečovat nahození na středu hřiště, ale jeho teč se nevešla mezi tři tyče. Montreal tlačí svého soupeře v jeho obranné třetině.
     
    07:39
    Edmonton však má ještě spoustu času v této třetině na srovnání. I on už měl své šance... Dokáže nějakou další využít, nebo se znovu prosadí hosté?
    06:50 Jeff PETRY - 0:1
     
    06:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovou hru a jdou vedení! JEFF PETRY svým první pokusem ještě neuspěl. Poté si ale rukavicí poslal puk se štěstím mezi nohy nohama gólmana k levé tyčce. Tam se tento obránce dostal jako první a dával do prázdné branky. Asistence: Nick Suzuki a Shea Weber.
     
    06:36
    Hostující hokejisté mají zajímavou možnost na vstřelení úvodní branky, jelikož hrají přesilovou hru. Navíc vyhráli buly a kombinují v útočném pásmu.
     
    06:15
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Caleb Jones – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:34
    Mikko Koskinen poměrně dlouho váhal s rozehrávkou za svou brankou a mohl být rád, že to nikdo ze soupeřů nepotrestal. Na střelu od modré se stihl vrátit.
     
    05:08
    Domácímu celku se nepovedla rozehrávka a hosté dostali možnost vhazování v útočném pásmu, které se jim navíc povedlo vyhrát na modrou.
     
    04:48
    Načež následovala další šance na druhé straně! Tyler Toffoli se dostal do úniku po pravé straně. Zkoušel to mezi betony brankáře, ovšem Mikko Koskinen předvedl skvělý zákrok!
     
    04:12
    To nám napoví následující minuty. Hraje se zatím hodně svižný hokej. Connor McDavid ukázal, že je rychlý, ale jeho bekhendový pas postrádal přesnost.
     
    03:46
    Tak jsme viděli už zajímavé šance na obou stranách, a to jsou za námi teprve čtyři minuty hry! Mohli bychom se i zde dočkat většího počtu branek?
    03:04 Neuznaná branka domácího celku
     
    03:04
    Edmonton se raduje z branky, jenže ta nebude nejspíše uznána! Leon Draisaitl totiž po souboji narazil do gólmana, když Dominik Kahun zakončil do prázdné sítě. Rozhodčí okamžitě rozpažuje, ani se nejde podívat na video.
     
    02:31
    Viděli jsme, že oba týmy se budou pouštět do ofenzivních akcí, což je jenom dobře. Edmonton nyní vybojoval vhazování v útočném pásmu po nahození.
     
    01:55
    Na druhé straně se snaží kombinovat zase domácí hokejisté a Carey Price si musel utěsnit svou bližší tyčku. To se mu povedlo a kotouč se odrazil daleko.
     
    01:12
    A už jsme se dočkali první velké šance, tu měli Canadiens! Josh Anderson upláchl všem a šel ze strany na gólmana. Na poslední chvíli ho ale někdo zakřižoval, takže mu znemožnil zakončení.
     
    00:44
    A po pár vteřinách zde máme první přerušení. Kotouč se nám po teči hostujícího hráče dostal do ochranné sítě, buly po pravé ruce Price.
     
    00:18
    A dnešní utkání nám konečně odstartovalo! Čeká se poměrně vyrovnané utkání, snad budou padat branky. Domácí hrají v oranžovém, u hostů převažuje bílá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, A. Larsson, Jones, Barrie, Koekkoek – McDavid, Nugent-Hopkins, J. Archibald – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Puljujärvi, Turris, Ennis – Chiasson, D. Shore, Nygärd.

    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron, Evans, Lehkonen..
     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně:

    22.12.2019: Edmonton – Montreal 4:3
    10.1.2020: Montreal – Edmonton 2:4
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL) 1 zápas, 1+0
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu se v uplynulé sezony po základní části umístili na páté pozici západní konference, což jim zaručilo postup do play-off. Edmonton se v následném 1/16 finále utkal se dvanáctým týmem západní konference, tedy Chicagem, které bylo stavěno do role velkého outsidera. Přesto se z postupu radovali právě Blackhawks, kteří následně vypadli až v osmifinále. Pro Edmonton se tak jednalo o nezdařenou sezonu, na kterou budou chtít zcela jistě zapomenout. Zejména vyřazovací boje jim absolutně nevyšly, jak tomu bude v letošním zkráceném ročníku? Edmonton má zatím za sebou dva zápasy, ve kterých nasbíral dva body. Nejprve na domácím stadionu podlehl Vancouveru výsledkem 3:5, posléze v odvetném duelu vyhrál 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Leon Draisaitl – 5 bodů (0+5)
    Connor McDavid – 4 body (3+1)
    Ryan Nugent-Hopkins – 3 body (2+1)
     
    Montreal Canadiens

    Montreal si vedl v základní části o něco hůře než jeho dnešní soupeř, jelikož v jednasedmdesáti zápasech získalo sedmdesát jedna bodů, což mu stačilo na dvanáctou pozici Východní konference. Proto i Canadiens čekalo předkolo, ovšem vedl si lépe než Toronto. Celkem v pohodě totiž přehráli Pittsburgh, a to 3:1 na zápasy. Rozhodně to bylo poměrně překvapení. V osmifinále to však byla konečná pro Montreal, jelikož nestačil na Philadelphii 2:4 na zápasy. Montreal letos zatím odehrál jedno utkání, a to proti Torontu. Zápas měl skvěle rozehraný, dokonce vedl o dvě branky, jenže nakonec se musel smířit s porážkou 4:5 po prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jonathan Drouin – 3 body (0+3)
    Josh Anderson – 2 body (2+0)
    Jeff Petry – 2 body (0+2)
    Dnes nás čeká duel mezi Edmontonem a Montrealem!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání nového ročníku NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Edmontonem a Montrealem. Buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 53. Koekkoek (Barrie, McDavid) – 7. Petry (Suzuki, S. Weber), 23. Tatar (Danault, Gallagher), 28. Petry (Danault), 30. Evans, 50. Tatar (Gallagher)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, A. Larsson, Jones, Barrie, Koekkoek – McDavid, Nugent-Hopkins, J. Archibald – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Puljujärvi, Turris, Ennis – Chiasson, D. Shore, Nygärd.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron, Evans, Lehkonen.

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Cormier, Mills
    thejrc.org