Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Nashville Predators
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Columbus Blue Jackets
Neděle 17.01.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes ráno vše. Užijte si zbytek víkendu a někdy příště se na vás při NHL budu těšit, zároveň vám přeji příjemné vstávání. Carpe diem! (04:46:13)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Brad Richarson (NSH) 1+0
    2. Luke Kunin (NSH) 1+0
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    bez české a slovenské účasti
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 42 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,5 %, odchytal 60:00.

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 28 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,8 %, odchytal 60:00.
     
    Ani na 44 střel nedokázal Columbus v parádním zápase vyhrát. Za výhru může Nashville vděčit především výbornému výkonu Juuseho Sarose, který toho pochytal opravdu mnoho, včetně několika zákroků navíc, které udržely střelce Blue Jackets na distanc. Odpor zlomili Predators ale až v poslední desetiminutovce. Do té doby to byl skutečně vyrovnaný zápas, gól Brada Richardsona devět minut před koncem třetiny ale vše změnil. V úplném závěru pak již hosté odpadli, dostali během jedné minuty dva fatální zásahy, které zpečetily jenom výhru Nashvillu poměrem 5:2!

    Střely na branku: 33 – 44 (11 – 16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Saros si poradil hned s trojitým zakončením hráčů Columbusu za sebou! Tady byla hodně lehkovážná obrana Nashvillu, která pustila soupeře do zakončení, všechno ale Saros dokázal pochytat a připsal si 42 zákroků v dnešním utkání!
     
    59:18
    Zápas se skutečně jenom dohrává, Predators šli sice do ofsajdového postavení, vadit jim to však vůbec nemusí.
     
    58:27
    Sissons vrátil po prknech puk na protější stranu kluziště, odkud přišla střela. Merzlikins jenom vyrazil před sebe na Cousinse, jehož dorážka se neujala. Puk byl sice ještě ve hře, rozhodčí se ale upískl a hru přerušil.
     
    57:41
    Roman Josi si klepl o přihrávku a od modré vyslal na branku Merzlikinse jedovku, kterou ale hostující brankář sbírá do lapačky. Následuje tak vhazování.
     
    57:22
    Blue Jackets vyhazují, domácí již nikam nespěchají a snaží se zápas bezproblémově dohrát.
     
    56:45
    Tím blíže, když Oliver Bjorkstrand (CBJ) zasáhl po buly hokejkou do obličeje nepříjemně Richardsona, za což dostává dvě minuty.
     
    56:35
    Po komerční přestávce zbývá ještě dohrát necelých tři a půl minuty, Nashville je však velmi blízko i druhému vyhranému zápasu na začátku ročníku.
    55:22 Colton SISSONS - 5:2
     
    55:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Columbus v závěru nezvládá především obrannou fázi a po páté brance už je hotovo! COLTON SISSONS si zpracoval přihrávku Arvidssona do prostoru útočného pásma, využil volného prostoru a dlouhou kličkou pohodlně zasunul puk za beton ležícího Merzlikinse, který se právem na své spoluhráče zlobí – 5:2! Asistence: Viktor Arvidsson, Dante Fabbro.
    54:27 Luke KUNIN - 4:2
     
    54:27
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators odskakují na dvě branky a pravděpodobně už tohle zvládnou! Cousins táhl po pravé straně další útok do otevřené obrany, žabičkou přehodil hůl couvajícího obránce na LUKEA KUNINA. Jeho zakončení pod víko sice velmi rychle branku opustilo, ale rozhodčí to dobře viděl a branku uznává – 4:2! Asistence: Nick Cousins, Matt Duchene.
     
    53:11
    Saros opět podržel svůj tým! Dvě dorážky měl v předbrankovém závaru Foligno, ani jedna se však neujmula a puk vyplaval až na pravý kruh, odkud jej nekompromisně napálil na kasu Savard. I v tomto případě ale Saros odolal.
     
    52:35
    Domácí jsou tak opět v těsném vedení a budou zajisté chtít tohle udržet, stejně tak jako kotouč, se kterým momentálně zakládají útočné tažení.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Grimaldi (Ellis), 42. F. Forsberg, 51. Richardson (Ekholm), 55. Kunin (Cousins, Duchene), 56. Sissons (Arvidsson, Fabbro) – 8. N. Foligno (Del Zotto, Texier), 46. Texier (Foudy, Del Zotto)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Bjorkstrand, Dubois, Grigorenko (A) – Atkinson, Domi (A), Jenner – Foudy, Texier (C), N. Foligno – Bemström, Riley Nash, Robinson.

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Murray (všichni CAN), Tobias (USA)
    ocianews.com