Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Nashville Predators
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Columbus Blue Jackets
Neděle 17.01.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Krásnou nedělní noc vám přeji při sledování NHL! Znovuzrozená NHL se středečním večerem rozjela a vyjma Floridy s Dallasem každý tým odehrál již doposud alespoň jeden zápas. V rámci souboje Střední divize budeme sledovat odvetu mezi Nashville Predators a Columbus Blue Jackets. První zápas v krásné Bridgestone Areně Nashville vyhrál poměrem 3:1, povede se Columbusu druhé utkání proti stejnému soupeři vyhrát, anebo to bude druhý plný zisk bodů ze strany Predators?

    Zápas začíná ve 2:00, příjemnou zábavu!
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    pátek 15. ledna, Bridgestone Arena, 02:00

    NASHVILLE PREDATORS vs. COLUMBUS BLUE JACKETS 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 34. Kunin (Haula), 46. F. Forsberg (Richardson), 59. Järnkrok (Grimaldi, Josi) – 10. Jenner

    Zcela vyrovnaný zápas odehrály v Nashvillu oba týmy. Columbus byl dlouho ve vedení poté, co se po velké chybě obránce Fabbra prosadil Boone Jenner. Dynamický hokej pokračoval i nadále, šance byly z obou stran, nakonec se však ujala gólově až premiérová branka Lukea Kunina v dresu Predátorů. Poslední perioda již byla herně pro Nashville, který přidal dvě branky, z čehož na 3:1 padla do prázdné branky. Nashville tak zahájil sezónu dvoubodovou výhrou.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Bjorkstrand, Dubois, Grigorenko (A) – Atkinson, Domi (A), Jenner – Foudy, Texier (C), N. Foligno – Bemström, Riley Nash, Robinson.

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Murray, Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Zápas v Nashvillu začíná, úvodní buly vyhrál Columbus, který se hned stáhl za vlastní branku, odkud bude zahajovat první útok.
     
    00:14
    První útočná akce Blue Jackets hned skončila ofsajdem. Booner si na pravé straně nepohlídal přejezd a byl v pásmu dříve než hráč s kotoučem.
     
    00:22
    Hned první přesilovka pro Columbus po 12 sekundách hry. Za podrážení v souboji u mantinelu ji dostává Erik Haula (NSH).
     
    00:58
    Dva skvělé zákroky v krátké časové době předvedl Juuse Saros! Atkinson se dostal nadvakrát ke střele z levého kruhu, jeho dva svižné pokusy na zadní tyč ale Saros fantasticky lapil včeně toho, že se musel u první střely přesunout z protější tyče!
    00:58 Atkinson nadvakrát Sarose neprostřelil
     
    02:08
    Hosté hrají přesilovku v rychlím tempu a s velkou intenzitou, ale je to bez gólového úspěchu. Tady jde podstatná část obrany právě za gólmanem Sarosem.
     
    02:51
    Teď již hrají oba týmy ve velkém počtu, Nashville se ale s kotoučem vůbec nepotkal. Úvod zápasu je výlučně v režii Blue Jackets.
     
    03:25
    Alexandre Texier vyhrál souboj o puk za brankou domácích a vytáhl hru na modrou, odkud došlo ke střele Gavrikova. Jeho pokus byl však zablokován a Preds vyhazují obloučkem k brance Merzlikinse.
     
    04:06
    Matt Benning rozjel útočné snažení domácích a dostal je před branku Columbuse, vůbec poprvé v zápase. Ale bezúspěšně, Järnkrok byl velmi dobře hlídán a nedostal se na kotouč.
     
    04:58
    Matt Duchene po přechodu modré pustil puk pod sebe a následovala střela jeho parťáka z útoku, Haula ale napálil jenom hruď hostujícího brankáře. Jedná se vůbec o první střelu Nashvillu v tomto zápase.
     
    05:55
    První formace Columbusu se nemůže v tomto střídání dostat do útočného pásma, Nashville velmi dobře brání modrou čáru a nikam svého soupeře nepouští.
     
    06:19
    Domácí z toho pak vytěžili zisk kotouče a Fabbro pálil od modré na branku přes bloky, Merzlikins drží kotouč pevně v lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    06:25
    Domi neměl příliš prostoru na hru u mantinelu, tudíž jenom z útočné modré nahodil kotouč do útočného pásma. Nashville kontroval tandem Josi – Ellis, Ellisova střela z vrcholku kruhů ale byla sražena do ochranné sítě nad brankou CBJ.
     
    07:22
    Benning ztratil v souboji puk a ke střele se dostal okamžitě Foudy, z ostrého úhlu ale tak zkušeného brankáře, jakým Juuse Saros je, vůbec nepřekvapil.
     
    07:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Podruhé ze dvou zápasů drží Columbus úvodní vedení! Del Zotto vyměnil puk na levé straně a skrze volný prostor se dostal do zakončení, dlouhou kličku zakončoval mezi betony Sarose, kotouč se dostal jenom před brankovou čáru. To byla práce pro NICKA FOLIGNA, který byl na puku první a pohotově jej doklepl za záda Sarose – 0:1! Asistence: Michael Del Zotto, Alexandre Texier.
    07:58 Nick FOLIGNO - 0:1
     
    08:41
    Hosté pokračují ve skvělém výkonu, kdy Nashville zcela přehrávají, současný poměr střel na branku je 11:3!
     
    09:12
    Mattias Ekholm získal přihrávku od Cousinse a rozhodl se hned střílet, i tentokrát jeho projektil skončil tečován v ochranné síti. Následuje tak vhazování na levém kruhu v útočném pásmu Preds.
     
    09:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ze čtvrté střely na branku domácí srovnávají a tentokrát to byla individuální akce ROCCA GRIMALDIHO! Ten totiž předvedl velmi dobrý návrat do rychlého kontru Columbusu, získal puk po Eliisově přiťuknutí a z vlastního obranného pásma podél pravého mantinelu projel až na pravý kruh, odkud propálil snadno Merzlikinse, to vše bez povšimnutí obrany Blue Jackets – 1:1! Asistence: Ryan Ellis.
    09:44 Rocco GRIMALDI - 1:1
     
    10:58
    Riley Nash mohl strhnout vedení zase zpět na stranu Columbusu, jenže jeho střela z levého kruhu zamířila jenom do břevna! Domácí následně vyhazují jenom na icing.
     
    11:45
    Saros se za brankou srazil při rozehrávce se spoluhráčem a Dubois už zasunoval do prázdné klece, záchranář Ryan Ellis ale doslova do brankoviště skočil a bruslí dostal kotouč mimo nejnebezpečnější zónu! Výborný defenzivní zákrok.
     
    12:30
    Duchene si vyjel z modré níže na kruhy, jeho pokus má však Merzlikins a přerušení zahajuje komerční přestávku.
     
    13:03
    Velký závar před brankou Nashvillu gólem nekončí! Jenner jej zahájil dorážkou zblokované střely od modré, následně se tam probojoval ještě Foligno a Texier, ani jeden z nich ale nepřekonal u levé tyče Sarose!
     
    13:32
    Ellis napálil jenom Grigorenka, který jako útočník obětavě skočil do střely a pokus zastavil. Tlak Preds ale v útočném pásmu pokračuje, domácí se po špatném vstupu herně srovnali.
     
    14:23
    Grimaldi vracel podél prken puk na modrou lajnu, kde byl připraven na střelu Matt Benning. Střela však ani k brance nedoletěla, mezi kruhy byla včas zastavena blokujícím obráncem.
     
    15:12
    Oba týmy střídají formace poté, co domácí jenom snadno vyvezli puk za branku Merzlikinse. Na tahu tak budou v následném útočení hostující plejeři.
     
    15:52
    David Savard pustil puk středem na Domiho, který místo střely od modré nahrával na pravé křídlo pro Jennera. Projektil z kruhu drží v moci Saros a zahajuje poslední komerční přestávku této třetiny.
     
    16:18
    Přechod do útoku tentokrát Nashvillu nevyšel, Domi velmi dobře vstoupil do křižné přihrávky na Sissonse a okamžitě otočil hru.
     
    17:07
    Ellis střílel do prostoru, kde byl připraven v předbrankovém prostoru na teč Arvidsson. K puku se však švédský útočník nedostal, následný menší závar před brankou chytá Merzlikins.
     
    17:32
    Foligno zakombinoval s Texierem a vytáhl hru zpět na modrou lajnu, kde ale došlo ke ztrátě při nepřesné přihrávce mezi obránci Blue Jackets.
     
    18:07
    Alexandre Texier (CBJ) musel tak celou situaci hasit, neboť to v první chvíli vypadalo na brejk. Josimu zkrátka vysekl hůl z ruky a jako první hráč hostí jde na trestnou.
     
    18:39
    Cousins křížem nahrál na Haulu, který využil staženého čtverce Columbusu a pálil na branku, hostující gólman vykopl jeho střelu k tyči betonem.
     
    19:29
    I v oslabení ale hrají hosté velmi dobře, dokonce mají i nějaké šance v útočném pásmu. Pro Predators to není vůbec dobrá početní výhoda.
     
    19:59
    Johansen se ještě pokusil prolomit stav 1:1, z mezikruží ale nechal vyniknout jenom Merzlikinse. Vhazovat se již nebude, první třetina tak končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla po brance na každé straně, v úvodu to bylo lehce na jednu branku, když do toho Columbus šlápnul a zcela vymazal Predators ze hry. Vrcholem celého úvodního náporu byla pak gólová dorážka Nicka Foligna v osmé minutě a Preds toho měli tak akorát. Vyloženě jim pomohla akce Rocca Grimaldiho, který srovnal v čase 9:44 a od té doby to byl vyrovnaný souboj. V kontextu třetiny je průběžná remíza zasloužená, uvidíme, co nám zápas nabídne dál.

    Střely na branku: 11 – 15
     
    Další třetina začne přibližně za 15 minut, tedy cca v 3:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Dohráváných sedm sekund přesilovky vůbec nic Nashvillu nepřineslo, oba týmy tak hrají opět v plném počtu. Predators ale zahajují třetinu v útočném pásmu.
     
    20:33
    Alexandre Texier předvedl rychlý výpad, stáhl si kotouč z pravého křídla na střed a pálil, jeho pokus Saros vyrazil, nicméně nebyl to příliš přesvědčivý zákrok.
     
    21:11
    Fabbro dostal přihrávku podél modré od parťáka z obrany, Matthiase Ekholma. Následný pokus Fabbra ztlumil Merzlikins ve výstroji.
     
    21:44
    Arvidsson nakonec vybojoval puk za brankou Merzlikinse, jenže neměl žádnou podporu za sebou a o kotouč pak přišel. Přesto však domácí drží útočné pásmo.
     
    22:45
    Mark Borowiecki se vydal na útočný výlet, dostal se ke střele z levého kruhu a mířil na delší tyč. Merzlikinsovi puk proletěl sice mezi rukou a betonem, šel však také vedle tyče.
     
    23:15
    Josi si vytáhl puk zpod těl u mantinelu a vyjel na modrou, střela z jeho dílny spustila následně před brankou Columbusu kočkovanou, kterou ukončují až čároví rozhodčí.
     
    23:22
    Merzlikins už bez hokejky musel čelit nepříjemné střele Duchenea z mezikruží po vyhraném buly, kdyby Duchene netrefil jenom zadní plexi, pravděpodobně by z toho byla branka. Ale do přesného zásahu chybělo opravdu hodně.
     
    23:51
    Na druhé straně Saros maskou ztlumil tvrdou střelu Jennera z nápřahu. Důležitou část výstroje jenom lehce upravil a může pokračovat ve hře.
     
    24:36
    Atkinson rozehrál velmi nepřesně doleva na najíždějícího spoluhráče a hra se vracela až za branku lotyšského gólmana, odkud má Columbus prostor na další útočný výlet.
     
    25:31
    Forsberg šel do otevřené obrany a chvilku to vypadalo na samostatný únik, nakonec měl však na zádech Nashe, který mu zakončení hodně zkomplikoval a slabou střelu bekhendem Merzlikins kryje.
     
    26:29
    Aktivnější Predators příliš nepouští svého soupeře do hry, tentokrát mají navrch právě domácí hráči. Jenže se nemohou dostat do dobrých příležitostí.
     
    27:24
    Cousins se probíjel ke kotouči a byl při tom zastaven na hraně hákování, rozhodčí však nechávají plynout hru dále. Nakonec se Cousins dostal i ke střele, která ale byla nepřesná.
     
    28:01
    Duchene s Arvidssonem ujeli do přečíslení 2 na 1, které prvně jmenovaný zakončoval z pravého kruhu. Jeho pokus efektně zastavil lapačkou Merzlikins, ukončuje tak dlouhou pasáž bez přerušení a následuje komerční brejk.
     
    28:25
    Liam Foudy už nedokázal pro svůj tým udržet pásmo, Columbus tak musel hrát znovu ze středního pásma. A to se mu podařilo, Saros přidržel kotouč po střele Foligna, bude se tak vhazovat v útočném pásmu.
     
    29:03
    Kukan vracel puk bekhendem zpátky do předbrankového prostoru, jeho pokus ještě tečoval Foligno, Saros si ale toto pohlídal a pevně drží puk v lapačce.
     
    29:48
    Zahrozilo se i na druhé straně, tam se motal před brankou Olivier, který se snažil tečovat střelu od modré, leč neúspěšně. Opět tam navíc způsobil menší strkanici, ta je ale opět rozehnána.
     
    30:11
    Forsbergův pokus od mantinelu končí v moci stálice brankoviště Blue Jackets, na řadě je druhá komerční přestávka.
     
    30:18
    Dvě střely v krátkém časovém sledu, nejprve pálil Ellis od modré, Merzlikinsův zákrok vyrážečkou poslal puk na levý kruh, kde byl připraven Josi. I střelu švýcarského reprezentanta ale hostující gólman měl.
     
    30:47
    Přesilovka pro Predators, Nick Foligno (CBJ) sice protestuje, ale verdikt rozhodčího nezmění. V osobním souboji za brankou domácích přetlačil Ellise, který se vlastní hokejkou následně trefil do obličeje. Rozhodčí ale jako původce tohoto zákroku označili Foligna a vylučují jej ven za vysokou hůl.
     
    31:27
    Nevidíme to velmi často, avšak přichází vyloučení na straně Predators za problémy u vhazování. Přesilovka končí domácím po 40 sekundách, Cousins byl dvakrát napomínán, tudíž je lavička trestána za porušení postupu vhazování, jak je tento přestupek pojmenován. Odsedí jej Colton Sissons (NSH).
     
    31:51
    V současnosti hrajeme 4 na 4, navrch má v této herní situaci Columbus, který kombinuje s pukem a hledá cestu do útočného pásma.
     
    32:33
    Během chvilky naskočí na led Foligno, pak začne přesilová hra 5 na 4 CBJ dlouhá 40 sekund.
     
    32:48
    Saros si připsal zákrok proti nahození Duboise od modré, následuje tak vhazování v útočném pásmu. Řeší se ještě nějaký problém s časomírou, mělo by to být ale velmi marginální.
     
    33:03
    Nashville první střídání v oslabení ubránil, Ekholm se dostal v rohu ke kotouči a přes celou délku kluziště jej vyhodil až za branku Merzlikinse.
     
    33:50
    Oba týmy jsou již téměř 20 sekund v plném počtu.
     
    34:16
    Mark Borowiecki předvedl další ze série útočných výletů, po obkroužení celého pásma se rozhodl střílet z modré, Merzlikins ale reagoval včas a betonem vyrazil.
     
    34:52
    Zakázané uvolnění Blue Jackets, v dnešním zápase velmi málo vídaný technický přestupek. Sledujeme nicméně velmi solidní hokej, který nabízí absolutně vyrovnanou podívanou.
     
    35:12
    Nashville se už radoval z gólu, po chvilce ale rozhodčí ukazuje, že gól neplatí! Luke Kunin byl v předbrankovém prostoru důrazný a zatlačil zasahujícího Merzlikinse až k tyči, následně dokázal Kunin dostat puk za brankovou čáru. Rozhodčí gól ale neuznávají, pravděpodobně za nedovolené bránění brankáři.
    35:12 Situace před neuznanou brankou Nashvillu
     
    35:12
    V komerční přestávce se ještě šlo na video, rozhodčí však svůj předchozí verdikt nezměnili a gól neuznávají. Pokračujeme tak dále za stavu 1:1!
     
    36:25
    Dobrý výpad předvedl na pravé straně Grimaldi, který si nabruslil po obloučku Cousinse do útočného pásma a z pravého kruhu vyslal ostrou střelu, ta ale skončila jenom na hrazení.
     
    37:13
    Blízko brance byl i Columbus, neboť Grigorenko se dostal ke kotouči a z velmi ostrého úhlu jej nahodil na branku. Sarosovi puk propadl přes bližší tyč a šel podél brankové čáry, ani jeden z útočníků Blue Jackets ale nedokázal touš do branky dorazit!
    37:13 Kotouč do branky nedokázal nikdo dostat
     
    38:09
    Järnkrok vytáhl hru zpoza branky opět na modrou, odkud přišla střela, ta byla ale zblokována. Následný kontr Columbusu končí ofsajdem.
     
    39:02
    Poslední minutu třetiny zahájil Werenski z druhé vlny střelou nápřahem, Saros vyrazil betonem. Tlak Columbusu však nadále pokračuje.
     
    39:27
    Totální chaos nastal před brankou Nashvillu! Domi našel před brankou dobře najetého Atkinsona, který nedokázal ve velké šanci překonat Sarose. Dorazit puk do branky se snažil Jenner, ani tomu to ale nevyšlo a nakonec skončil puk za brankou, kde se jej ujal Fabbro.
    39:27 Velký závar před brankou Sarose gólem neskončil
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dynamická druhá třetina sice gól nenabídla, zato zejména v posledních pěti minutách to byla velká zábava! Zcela vyrovnaný průběh hry měl za následek to, že k brance měly oba týmy stejně tak blízko, jako daleko. Nashville dokonce branky dosáhl, Kuninův důraz před brankou byl ale posouzen jako útočící hráč v brankovišti, na druhé straně zase dva závary v samotném závěru gól nepřinesly. Sledujeme skutečně velmi solidní hokej, herně je to zatím otevřené na obě strany.

    Střely na branku: 22 – 28 (11 – 13)
     
    Další třetina začne přibližně v 3:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Nashville se pokoušel usadit na delší dobu v útočném pásmu, jenže to vůbec nevyšlo a Columbus se jejich nájezdům úspěšně dokáže bránit.
     
    41:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville bere vedení zpátky na svoji stranu! Brance předcházela chyba Werenského, který si na modré hrál s kotoučem a kličkoval tak dlouho, až mu FILIP FORSBERG puk sebral a nastartoval brejk 2 na 1. Forsberg celou akci vedl sám a z levého kruhu i zakončoval, jeho pokus zapadl přesně do protější šibenice a znamená to vedení Predators – 2:1! Bez asistence.
    41:43 Filip FORSBERG - 2:1
     
    42:36
    Gavrikov přelomil střelou od modré hokejku jednomu z domácích hráčů, Predators se tak fakticky náporu soupeře brání ve čtyřech.
     
    43:09
    Ekholm byl pod tlakem a Domi mu puk v útočném pásmu sebral. Hostující útočník se pak odhodlal i ke střele, která ale nebyla příliš povedená a skončila mimo třemi tyčemi.
     
    43:50
    Grigorenko jenom nahodil puk do útočného pásma a příliš si to nekomplikoval, měl za sebou dlouhé střídání a už se viděl na lavičce.
     
    44:22
    Dubois si vybruslil mezi kruhy a pálil na branku, jeho lehce tečovaný pokus Soros vytěsnil mimo.
     
    44:41
    Další dobrý zákrok od finského brankáře, Dubois se tentokrát natlačil před Benninga po dlouhé přihrávce od Jonese. Zakončení ale šlo přímo doprostřed branky, Saros navíc dobře zmenšil úhel.
     
    45:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Opět máme srovnáno, tentokrát to byla velmi šťastná branka! Foudy dostal přihrávku od Texiera a postupoval až na levý kruh, odkud přišla střela. ALEXANDRE TEXIER puk ještě tečoval a přes bližší tyč zcela nečekaně prošel puk až za brankovou čáru – 2:2! Asistence: Liam Foudy, Michael Del Zotto.
    45:47 Alexandre TEXIER - 2:2
     
    46:48
    Parádní momenty dnešního zápasu! Zatímco za Sarosem zvonila po přečíslení 3 na 2 tyč, na druhé straně se urval do brejku Duchene a šel po levé straně na branku s podporou protějšího křídla. Výborný obranný zákrok však v tomto momentě předvedl Bjorkstrand a nepustil Duchenea do zakončení!
     
    47:59
    Buly po komerční přestávce vyhráli domácí plejeři a přešli do útoku, Merzlikins však nahození sbírá a otáčí hru.
     
    48:29
    Zákrok si tak na druhé straně připsal Saros, nechtěl si dělat před brankou problémy a raději prudké nahození na jeho branku přidržel.
     
    49:06
    Predators jenom lehce vyhodili kotouč do útočného pásma a odjeli střídat, v současné době má delší dobu navrch Columbus, který se již dostává i do trháku, co se střel na branku týče.
     
    49:52
    Bemström se nakonec po souboji odrazil od mantinelu i s pukem a mohl pokračovat v útočné akci, nedostal se však ale ani ke střele.
     
    50:31
    Ke střele se ale dostal již Nash, kterého dvakrát vylapal Saros. Nejprve to bylo po svižné střele z levého kruhu, finský brankář si následně poradil i s dorážkou. Komerční přestávka.
     
    51:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Devět minut před koncem třetiny si bere Nashville opět vedení! Byl to tentokrát velký tlak v útočném pásmu, střelu Ekholma vyrazil Merzlikins maskou. Odražený puk si však nakonec našel právě opět Ekholm, ani napodruhé sice hostujícího gólmana nepropálil, pohotová dorážka BRADA RICHARDSONA ale již gólová byla – 3:2! Asistence: Mattias Ekholm.
    51:00 Brad RICHARDSON - 3:2
     
    52:35
    Domácí jsou tak opět v těsném vedení a budou zajisté chtít tohle udržet, stejně tak jako kotouč, se kterým momentálně zakládají útočné tažení.
     
    53:11
    Saros opět podržel svůj tým! Dvě dorážky měl v předbrankovém závaru Foligno, ani jedna se však neujmula a puk vyplaval až na pravý kruh, odkud jej nekompromisně napálil na kasu Savard. I v tomto případě ale Saros odolal.
     
    54:27
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators odskakují na dvě branky a pravděpodobně už tohle zvládnou! Cousins táhl po pravé straně další útok do otevřené obrany, žabičkou přehodil hůl couvajícího obránce na LUKEA KUNINA. Jeho zakončení pod víko sice velmi rychle branku opustilo, ale rozhodčí to dobře viděl a branku uznává – 4:2! Asistence: Nick Cousins, Matt Duchene.
    54:27 Luke KUNIN - 4:2
     
    55:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Columbus v závěru nezvládá především obrannou fázi a po páté brance už je hotovo! COLTON SISSONS si zpracoval přihrávku Arvidssona do prostoru útočného pásma, využil volného prostoru a dlouhou kličkou pohodlně zasunul puk za beton ležícího Merzlikinse, který se právem na své spoluhráče zlobí – 5:2! Asistence: Viktor Arvidsson, Dante Fabbro.
    55:22 Colton SISSONS - 5:2
     
    56:35
    Po komerční přestávce zbývá ještě dohrát necelých tři a půl minuty, Nashville je však velmi blízko i druhému vyhranému zápasu na začátku ročníku.
     
    56:45
    Tím blíže, když Oliver Bjorkstrand (CBJ) zasáhl po buly hokejkou do obličeje nepříjemně Richardsona, za což dostává dvě minuty.
     
    57:22
    Blue Jackets vyhazují, domácí již nikam nespěchají a snaží se zápas bezproblémově dohrát.
     
    57:41
    Roman Josi si klepl o přihrávku a od modré vyslal na branku Merzlikinse jedovku, kterou ale hostující brankář sbírá do lapačky. Následuje tak vhazování.
     
    58:27
    Sissons vrátil po prknech puk na protější stranu kluziště, odkud přišla střela. Merzlikins jenom vyrazil před sebe na Cousinse, jehož dorážka se neujala. Puk byl sice ještě ve hře, rozhodčí se ale upískl a hru přerušil.
     
    59:18
    Zápas se skutečně jenom dohrává, Predators šli sice do ofsajdového postavení, vadit jim to však vůbec nemusí.
     
    59:29
    Saros si poradil hned s trojitým zakončením hráčů Columbusu za sebou! Tady byla hodně lehkovážná obrana Nashvillu, která pustila soupeře do zakončení, všechno ale Saros dokázal pochytat a připsal si 42 zákroků v dnešním utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    Ani na 44 střel nedokázal Columbus v parádním zápase vyhrát. Za výhru může Nashville vděčit především výbornému výkonu Juuseho Sarose, který toho pochytal opravdu mnoho, včetně několika zákroků navíc, které udržely střelce Blue Jackets na distanc. Odpor zlomili Predators ale až v poslední desetiminutovce. Do té doby to byl skutečně vyrovnaný zápas, gól Brada Richardsona devět minut před koncem třetiny ale vše změnil. V úplném závěru pak již hosté odpadli, dostali během jedné minuty dva fatální zásahy, které zpečetily jenom výhru Nashvillu poměrem 5:2!

    Střely na branku: 33 – 44 (11 – 16)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 42 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,5 %, odchytal 60:00.

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 28 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,8 %, odchytal 60:00.
     
    Česká a slovenská stopa:

    bez české a slovenské účasti
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Brad Richarson (NSH) 1+0
    2. Luke Kunin (NSH) 1+0
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+0
     
    Z mé strany je to dnes ráno vše. Užijte si zbytek víkendu a někdy příště se na vás při NHL budu těšit, zároveň vám přeji příjemné vstávání. Carpe diem! (04:46:13)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Grimaldi (Ellis), 42. F. Forsberg, 51. Richardson (Ekholm), 55. Kunin (Cousins, Duchene), 56. Sissons (Arvidsson, Fabbro) – 8. N. Foligno (Del Zotto, Texier), 46. Texier (Foudy, Del Zotto)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Bjorkstrand, Dubois, Grigorenko (A) – Atkinson, Domi (A), Jenner – Foudy, Texier (C), N. Foligno – Bemström, Riley Nash, Robinson.

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Murray (všichni CAN), Tobias (USA)
    thejrc.org