Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Nashville Predators
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Columbus Blue Jackets
Neděle 17.01.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Saros si poradil hned s trojitým zakončením hráčů Columbusu za sebou! Tady byla hodně lehkovážná obrana Nashvillu, která pustila soupeře do zakončení, všechno ale Saros dokázal pochytat a připsal si 42 zákroků v dnešním utkání!
     
    56:45
    Tím blíže, když Oliver Bjorkstrand (CBJ) zasáhl po buly hokejkou do obličeje nepříjemně Richardsona, za což dostává dvě minuty.
    55:22 Colton SISSONS - 5:2
     
    55:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Columbus v závěru nezvládá především obrannou fázi a po páté brance už je hotovo! COLTON SISSONS si zpracoval přihrávku Arvidssona do prostoru útočného pásma, využil volného prostoru a dlouhou kličkou pohodlně zasunul puk za beton ležícího Merzlikinse, který se právem na své spoluhráče zlobí – 5:2! Asistence: Viktor Arvidsson, Dante Fabbro.
    54:27 Luke KUNIN - 4:2
     
    54:27
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators odskakují na dvě branky a pravděpodobně už tohle zvládnou! Cousins táhl po pravé straně další útok do otevřené obrany, žabičkou přehodil hůl couvajícího obránce na LUKEA KUNINA. Jeho zakončení pod víko sice velmi rychle branku opustilo, ale rozhodčí to dobře viděl a branku uznává – 4:2! Asistence: Nick Cousins, Matt Duchene.
     
    53:11
    Saros opět podržel svůj tým! Dvě dorážky měl v předbrankovém závaru Foligno, ani jedna se však neujmula a puk vyplaval až na pravý kruh, odkud jej nekompromisně napálil na kasu Savard. I v tomto případě ale Saros odolal.
    51:00 Brad RICHARDSON - 3:2
     
    51:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Devět minut před koncem třetiny si bere Nashville opět vedení! Byl to tentokrát velký tlak v útočném pásmu, střelu Ekholma vyrazil Merzlikins maskou. Odražený puk si však nakonec našel právě opět Ekholm, ani napodruhé sice hostujícího gólmana nepropálil, pohotová dorážka BRADA RICHARDSONA ale již gólová byla – 3:2! Asistence: Mattias Ekholm.
     
    46:48
    Parádní momenty dnešního zápasu! Zatímco za Sarosem zvonila po přečíslení 3 na 2 tyč, na druhé straně se urval do brejku Duchene a šel po levé straně na branku s podporou protějšího křídla. Výborný obranný zákrok však v tomto momentě předvedl Bjorkstrand a nepustil Duchenea do zakončení!
    45:47 Alexandre TEXIER - 2:2
     
    45:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Opět máme srovnáno, tentokrát to byla velmi šťastná branka! Foudy dostal přihrávku od Texiera a postupoval až na levý kruh, odkud přišla střela. ALEXANDRE TEXIER puk ještě tečoval a přes bližší tyč zcela nečekaně prošel puk až za brankovou čáru – 2:2! Asistence: Liam Foudy, Michael Del Zotto.
    41:43 Filip FORSBERG - 2:1
     
    41:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville bere vedení zpátky na svoji stranu! Brance předcházela chyba Werenského, který si na modré hrál s kotoučem a kličkoval tak dlouho, až mu FILIP FORSBERG puk sebral a nastartoval brejk 2 na 1. Forsberg celou akci vedl sám a z levého kruhu i zakončoval, jeho pokus zapadl přesně do protější šibenice a znamená to vedení Predators – 2:1! Bez asistence.
    39:27 Velký závar před brankou Sarose gólem neskončil
     
    39:27
    Totální chaos nastal před brankou Nashvillu! Domi našel před brankou dobře najetého Atkinsona, který nedokázal ve velké šanci překonat Sarose. Dorazit puk do branky se snažil Jenner, ani tomu to ale nevyšlo a nakonec skončil puk za brankou, kde se jej ujal Fabbro.
    37:13 Kotouč do branky nedokázal nikdo dostat
     
    37:13
    Blízko brance byl i Columbus, neboť Grigorenko se dostal ke kotouči a z velmi ostrého úhlu jej nahodil na branku. Sarosovi puk propadl přes bližší tyč a šel podél brankové čáry, ani jeden z útočníků Blue Jackets ale nedokázal touš do branky dorazit!
     
    35:12
    V komerční přestávce se ještě šlo na video, rozhodčí však svůj předchozí verdikt nezměnili a gól neuznávají. Pokračujeme tak dále za stavu 1:1!
    35:12 Situace před neuznanou brankou Nashvillu
     
    35:12
    Nashville se už radoval z gólu, po chvilce ale rozhodčí ukazuje, že gól neplatí! Luke Kunin byl v předbrankovém prostoru důrazný a zatlačil zasahujícího Merzlikinse až k tyči, následně dokázal Kunin dostat puk za brankovou čáru. Rozhodčí gól ale neuznávají, pravděpodobně za nedovolené bránění brankáři.
     
    31:27
    Nevidíme to velmi často, avšak přichází vyloučení na straně Predators za problémy u vhazování. Přesilovka končí domácím po 40 sekundách, Cousins byl dvakrát napomínán, tudíž je lavička trestána za porušení postupu vhazování, jak je tento přestupek pojmenován. Odsedí jej Colton Sissons (NSH).
     
    30:47
    Přesilovka pro Predators, Nick Foligno (CBJ) sice protestuje, ale verdikt rozhodčího nezmění. V osobním souboji za brankou domácích přetlačil Ellise, který se vlastní hokejkou následně trefil do obličeje. Rozhodčí ale jako původce tohoto zákroku označili Foligna a vylučují jej ven za vysokou hůl.
     
    18:07
    Alexandre Texier (CBJ) musel tak celou situaci hasit, neboť to v první chvíli vypadalo na brejk. Josimu zkrátka vysekl hůl z ruky a jako první hráč hostí jde na trestnou.
     
    13:03
    Velký závar před brankou Nashvillu gólem nekončí! Jenner jej zahájil dorážkou zblokované střely od modré, následně se tam probojoval ještě Foligno a Texier, ani jeden z nich ale nepřekonal u levé tyče Sarose!
     
    11:45
    Saros se za brankou srazil při rozehrávce se spoluhráčem a Dubois už zasunoval do prázdné klece, záchranář Ryan Ellis ale doslova do brankoviště skočil a bruslí dostal kotouč mimo nejnebezpečnější zónu! Výborný defenzivní zákrok.
     
    10:58
    Riley Nash mohl strhnout vedení zase zpět na stranu Columbusu, jenže jeho střela z levého kruhu zamířila jenom do břevna! Domácí následně vyhazují jenom na icing.
    09:44 Rocco GRIMALDI - 1:1
     
    09:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ze čtvrté střely na branku domácí srovnávají a tentokrát to byla individuální akce ROCCA GRIMALDIHO! Ten totiž předvedl velmi dobrý návrat do rychlého kontru Columbusu, získal puk po Eliisově přiťuknutí a z vlastního obranného pásma podél pravého mantinelu projel až na pravý kruh, odkud propálil snadno Merzlikinse, to vše bez povšimnutí obrany Blue Jackets – 1:1! Asistence: Ryan Ellis.
    07:58 Nick FOLIGNO - 0:1
     
    07:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Podruhé ze dvou zápasů drží Columbus úvodní vedení! Del Zotto vyměnil puk na levé straně a skrze volný prostor se dostal do zakončení, dlouhou kličku zakončoval mezi betony Sarose, kotouč se dostal jenom před brankovou čáru. To byla práce pro NICKA FOLIGNA, který byl na puku první a pohotově jej doklepl za záda Sarose – 0:1! Asistence: Michael Del Zotto, Alexandre Texier.
    00:58 Atkinson nadvakrát Sarose neprostřelil
     
    00:58
    Dva skvělé zákroky v krátké časové době předvedl Juuse Saros! Atkinson se dostal nadvakrát ke střele z levého kruhu, jeho dva svižné pokusy na zadní tyč ale Saros fantasticky lapil včeně toho, že se musel u první střely přesunout z protější tyče!
     
    00:22
    Hned první přesilovka pro Columbus po 12 sekundách hry. Za podrážení v souboji u mantinelu ji dostává Erik Haula (NSH).

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Grimaldi (Ellis), 42. F. Forsberg, 51. Richardson (Ekholm), 55. Kunin (Cousins, Duchene), 56. Sissons (Arvidsson, Fabbro) – 8. N. Foligno (Del Zotto, Texier), 46. Texier (Foudy, Del Zotto)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Bjorkstrand, Dubois, Grigorenko (A) – Atkinson, Domi (A), Jenner – Foudy, Texier (C), N. Foligno – Bemström, Riley Nash, Robinson.

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Murray (všichni CAN), Tobias (USA)
    bahis siteleri