Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Minnesota Wild
Neděle 17.01.2021, 03:05 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:59:21)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jonathan Quick (LAK) 40 zákroků, 4 OG, 90,9%
    2. Jeff Carter (LAK) 0+2
    3. Marcus Johansson (MNS) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Quick (LAK) – 40 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 64:46

    Cam Talbot (MNS) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 62:36
     
    Je konec! Minnesota nakonec díky odhodlání otočila nepříznivě se vyvíjející duel na ledě Los Angeles a vítězí 4:3 v prodloužení. Po vyrovnání sekundu před koncem hrací doby byla Minnesota nebezpečnější i během prodloužení. Rozhodující branku si ale nechala až na jeho závěr, kdy se prosadil Marcus Johansson.
     
    Konec zápasu.
    64:50 Marcus JOHANSSON - 3:4
     
    64:50
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Minnesota o svém triumfu rozhodla v samotném závěru prodloužení! Hosté se usadili v útočném pásmu. Trojice Kings už byla hodně unavená, čehož Minnesota dokonale využila. Přihrávku na pravou stranu dostal MARCUS JOHANSSON a jeho pokus zapadl pod břevno! Asistence: Kirill Kaprizov, Jonas Brodin.
     
    64:12
    Brodin si sjel do rohu útočného pásma, našel Kaprizova, ale ani ruský útočník z otočky nepřekvapil připraveného Jonathana Quicka.
     
    63:51
    Fiala si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, našel Sutera, ale Quick se stačil přesunout k levé tyči a připsal si dalš důležitý zákrok
     
    63:20
    Fiala dostal přihrávku do jízdy na pravou stranu, ale Quick jeho pokus výborně vypíchl hokejkou. Zatím sledujeme zakončení na obou stranách.
     
    62:48
    Kopitar projel po pravé straně před branku Minnesoty, jenže neměl dostatek sil na zakončení bekhendem. Domácí však zůstávají na puku.
     
    62:20
    Domácí celek se dostal do přečíslení. Přihrávku do prostoru před brankou dostal Kempe, ale jeho pokus Talbot skvěle vyrazil!
     
    61:26
    Kaprizov dostal přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově střílel příklepem, ale jeho dělovka skončila nad břevnem domácí klece.
     
    61:10
    Brodin získal puk na modré čáře, kde jej přenechal Fialovi, ale švýcarský útočník ani na druhý pokus neobstřelil obětavého obránce.
     
    60:36
    Minnesota se také poprvé v prodloužení dostala do útočného pásma. Kevin Fiala kouzlil před brankou, ale obránce jej vypálit nenechal.
     
    60:15
    Alex Iafallo se hned v úvodu prodloužení dostal s pukem do útočného pásma, ale střelou na přední tyč Talbota nepřekvapil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 31 – 41

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 18. Vilardi (Wagner, MacDermid), 28. Lizotte (Doughty, J. Carter), 31. Athanasiou (J. Carter) – 1. Dumba (Greenway, Suter), 48. J. Eriksson Ek (Pateryn, Greenway), 60. Suter (Parise, Bonino), 65. Ma. Johansson (Kaprizov, Brodin)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty, Määttä, Roy, M. Anderson, Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar, Iafallo – J. Carter, Lizotte, Athanasiou – Wagner, Vilardi, A. Kempe – Luff, Amadio, Moore.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Dumba, Suter, Brodin, Spurgeon, Soucy, Pateryn – Kaprizov, V. Rask, Parise – Fiala, Bonino, Ma. Johansson – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, Bjugstad, Sturm.

    Rozhodčí: Brenk, Kozari – Knorr, Toorney
    ocianews.com