Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 17.01.2021, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Všem ranním ptáčatům děkuji za pozornost přeji příjemný začátek nového dne. (06:35:16)
     
    Tři hvězdy utkání:

    Max Pacioretty (VEG) 1+0
    William Karlsson (VEG) 1+0
    Mark Stone (VEG) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 0 střel, TOI 11:18
     
    Kdo se postavil do brankoviště:

    Marc-Andre Fleury (VEG) 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:34
    John Gibson (ANA) 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 60:07
     
    Anaheim dnes předvedl mnohem lepší výkon než v předchozím zápase, což se projevovalo hlavně při bránění, protože Vegas strašně dlouho nemohlo najít cestičku skrz obranu soupeře. Mezitím se Kačeři dostali do vedení zásluhou Maxima Comtoise, avšak chyběla tomu druhá branka, která by hosty definitivně uklidnila. Pro Zlaté Rytíře tedy žila naděje až do posledních sekund, samozřejmě tedy šli zkusit hru bez brankáře, která se jim vyplatila, protože vyrovnal William Karlsson, takže se šlo do prodloužení. To trvalo pouhých sedm sekund, protože Mark Stone díky své bojovnosti zahájil přečíslení, které po jeho přihrávce úspěšně zakončil Max Pacioretty, který tak svému týmu vystřelil druhý bod.
     
    Konec zápasu.
    60:07 Max PACIORETTY - 2:1
     
    60:07
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak to byla opravdu rychlovka, druhý bod má Vegas! Mark Stone dobře zapracoval při úvodním vhazování kdy vybojoval puk a mířil tak do přečíslení dva na jednoho. To řešil přihrávkou na MAXE PACIORETTYHO, který rychlou střelou nahoru nedal Johnu Gibsonovi šanci k zákroku. Asistence: Mark Stone.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak nakonec půjdeme do prodloužení! Zlatým Rytířům se v dnešním zápase směrem dopředu příliš nedařilo, takže se museli o vyrovnání pokoušet bez brankáře, a tehdy už se konečně dočkali. Pěknou kombinaci zakončil přesnou střelou William Karlsson, který se tak prosazuje poprvé v sezoně. Nyní nás tedy čeká boj o druhý bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Brayden McNabb ještě mohl dokonat obrat, jeho střela příklepem ale směřovala doprostřed brány, takže John Gibson zasáhl.
     
    59:05
    Anaheim stále nechce nechat soupeři ani bod a i v poslední minutě základní hrací doby se pokouší o skórování, protože se drží v útočném pásmu.
    58:38 William KARLSSON - 1:1
     
    58:38
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí se přece jen dočkali a nejspíš půjdeme do prodloužení! Vegas se usadilo v pásmu, kde předvedlo opravdu bleskovou kombinaci. Mark Stone tak u levé tyče našel Jonathana Marchessaulta, ten následně poslal puk mezi kruhy, kde byl připraven WILLIAM KARLSSON, který se trefil přesně mezi betony gólmana. Asistence: Jonathan Marchessault, Mark Stone.
     
    58:08
    Marc-Andre Fleury už je na střídačce a Golden Knights se tak o vyrovnání budou pokoušet s šesti bruslaři v poli!
     
    57:38
    Nicolas Deslauriers mohl definitivně rozhodnout, po pěkné přihrávce z levé strany byl sám před brankářem Vegas, ale nedokázal ho překonat!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 59. W. Karlsson (Marchessault, Mark Stone), 61. Pacioretty (Mark Stone) – 28. Comtois (Ja. Larsson, Steel)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – McNabb, Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, Kolesar, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Manson (A), Ja. Larsson, Hakanpää – Rakell, Henrique, Silfverberg (A) – Lundeström, Getzlaf (C), Heinen – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodčí: Dwyer, Walsh – T. Gawryletz, B. Gawryletz
    ocianews.com