Arizona – San Jose 5:3 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:0 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Columbus 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.) | Vegas – Anaheim 2:1 (po pr.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 17.01.2021, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Všem ranním ptáčatům děkuji za pozornost přeji příjemný začátek nového dne. (06:35:16)
     
    Tři hvězdy utkání:

    Max Pacioretty (VEG) 1+0
    William Karlsson (VEG) 1+0
    Mark Stone (VEG) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 0 střel, TOI 11:18
     
    Kdo se postavil do brankoviště:

    Marc-Andre Fleury (VEG) 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:34
    John Gibson (ANA) 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 60:07
     
    Anaheim dnes předvedl mnohem lepší výkon než v předchozím zápase, což se projevovalo hlavně při bránění, protože Vegas strašně dlouho nemohlo najít cestičku skrz obranu soupeře. Mezitím se Kačeři dostali do vedení zásluhou Maxima Comtoise, avšak chyběla tomu druhá branka, která by hosty definitivně uklidnila. Pro Zlaté Rytíře tedy žila naděje až do posledních sekund, samozřejmě tedy šli zkusit hru bez brankáře, která se jim vyplatila, protože vyrovnal William Karlsson, takže se šlo do prodloužení. To trvalo pouhých sedm sekund, protože Mark Stone díky své bojovnosti zahájil přečíslení, které po jeho přihrávce úspěšně zakončil Max Pacioretty, který tak svému týmu vystřelil druhý bod.
     
    Konec zápasu.
    60:07 Max PACIORETTY - 2:1
     
    60:07
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak to byla opravdu rychlovka, druhý bod má Vegas! Mark Stone dobře zapracoval při úvodním vhazování kdy vybojoval puk a mířil tak do přečíslení dva na jednoho. To řešil přihrávkou na MAXE PACIORETTYHO, který rychlou střelou nahoru nedal Johnu Gibsonovi šanci k zákroku. Asistence: Mark Stone.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak nakonec půjdeme do prodloužení! Zlatým Rytířům se v dnešním zápase směrem dopředu příliš nedařilo, takže se museli o vyrovnání pokoušet bez brankáře, a tehdy už se konečně dočkali. Pěknou kombinaci zakončil přesnou střelou William Karlsson, který se tak prosazuje poprvé v sezoně. Nyní nás tedy čeká boj o druhý bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Brayden McNabb ještě mohl dokonat obrat, jeho střela příklepem ale směřovala doprostřed brány, takže John Gibson zasáhl.
     
    59:05
    Anaheim stále nechce nechat soupeři ani bod a i v poslední minutě základní hrací doby se pokouší o skórování, protože se drží v útočném pásmu.
    58:38 William KARLSSON - 1:1
     
    58:38
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí se přece jen dočkali a nejspíš půjdeme do prodloužení! Vegas se usadilo v pásmu, kde předvedlo opravdu bleskovou kombinaci. Mark Stone tak u levé tyče našel Jonathana Marchessaulta, ten následně poslal puk mezi kruhy, kde byl připraven WILLIAM KARLSSON, který se trefil přesně mezi betony gólmana. Asistence: Jonathan Marchessault, Mark Stone.
     
    58:08
    Marc-Andre Fleury už je na střídačce a Golden Knights se tak o vyrovnání budou pokoušet s šesti bruslaři v poli!
     
    57:38
    Nicolas Deslauriers mohl definitivně rozhodnout, po pěkné přihrávce z levé strany byl sám před brankářem Vegas, ale nedokázal ho překonat!
     
    57:14
    Hampus Lindholm i přes dva napadající protihráče dostal kotouč z pásma, ve středu hřiště ho už ale dlouho neudržel.
     
    56:40
    Maxime Comtois sbírá za brankou soupeře co nejvíce času, rozehrávku Vegas také trochu zdržel Adam Henrique.
     
    56:03
    Obránci Anaheimu stále odvádí velmi dobrou práci, protože si připsali dalších několik bloků, díky čemuž se v klidu osvobodili.
     
    55:30
    Alex Tuch nabral slušnou rychlost a s kotoučem se tak dostal až mezi kruhy, kde mu to ale podklouzl, takže se k zakončení nedostal.
     
    54:58
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což Kačerům naprosto vyhovuje. Od vítězství je tak už dělí jen pět minut.
     
    54:17
    Chandler Stephenson pěknou přihrávkou do mezikruží uvolnil Maxe Paciorettyho, kterému se ale zakončení moc nepovedlo, protože mířilo přímo do připraveného Johna Gibsona.
     
    53:44
    O založení dalšího domácího útoku se musel starat obránce, kterým byl tentokrát Zach Whitecloud, který dostal kotouč přes modrou čáru, ale společně se spoluhráči se vepředu zase moc dlouho neudržel.
     
    53:06
    Derek Grant je první u vlastního nahození, o chvíli později byl tak v dobré pozici Nicolas Deslauriers, který ale minul bránu.
     
    52:29
    Shea Theodore u mantinelu kotouč nezachytil, domácí tak opět musí začínat další útok ze svého pásma.
     
    51:47
    Ani Nicolas Roy nenašel cestu přes střední pásmo, zatímco Anaheim se dopředu dostal docela bez problémů. O zakončení se následně pokoušel Rickard Rakell, ale to mu nebylo dovoleno.
     
    51:14
    Kevin Shattenkirk nahazuje kotouč tak, ať neskončí na zakázaném uvolnění, což se mu dokonale povedlo a může střídat.
     
    50:50
    Golden Knights se v přesilové hře nedostali absolutně k ničemu a pokud chtějí myslet na vyrovnání, budou muset v následujících minutách opravdu hodně zabrat.
     
    50:18
    Alec Martinez zkusil štěstí od pravého hrazení, ale ani on nemířil přesně a kotouč se následně odrazil do středního pásma.
     
    49:53
    Domácí nemohou pokračovat v útoku kvůli ofsajdu, Anaheim tak chvíli podrží kotouč ve vlastním pásmu a následně ho pošle až za branku soupeře.
     
    49:18
    Vegas zatím v přesilovce hledá marně cestu k nějakému náporu, mezitím se pomalu dostává do poslední desetiminutovky třetího dějství.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Jakob Silfverberg – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:13
    Domácí se po delší době usadili v útočném pásmu, kde ale zase nenašli cestu k nějakému nebezpečnějšímu zakončení, protože na to prostě nemají prostor.
     
    47:37
    Tomáš Nosek nezvládl zpracování úplně ideálně, musel tedy jít do rybičky, aby se ke kotouči nedostal protihráč.
     
    47:07
    Jakob Silfverberg využil rozhozené obrany protivníka k tvrdé střele příklepem, ale Marc-Andre Fleury si s ní věděl rady.
     
    46:44
    Hampus Lindholm jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, následně nahodil na bránu, ale Marc-Andre Fleury měl tentokrát dobrý výhled, takže v klidu použil svou lapačku.
     
    46:18
    Nakonec se domácí přece jen dostali dopředu a tvrdě tam vypálil Zach Whitecloud, ale ten pro změnu nemířil přesně. Kotouč se následně od mantinelu odráží zpět do střední části ledové plochy.
     
    45:48
    Ducks mají pořád naprosto skvěle pokryté střední pásmo, kde je tedy minimum prostoru, takže bez většího ohrožení Johna Gibsona čas stále rychle plyne.
     
    45:14
    Marc-Andre Fleury předvádí další užitečný zákrok a stále tak drží naděje pro svůj tým na body.
     
    44:38
    Alec Martinez po vyhraném vhazování pálil od modré čáry, ale obrana Anaheimu stále funguje naprosto skvěle, protože se přes ni projektil nedostal.
     
    44:06
    Mark Stone předvedl další ze svých pověstných pasů, avšak ani tentokrát toho Max Pacioretty nedokázal využít, protože brankář Anaheimum byl včas na svém místě!
     
    43:49
    Sam Steel spěchal za nahozeným kotoučem, ale stejně nezabránil zakázaného uvolnění, takže John Gibson bude muset po delší době zpozornět.
     
    43:24
    Reilly Smith sice dostal kotouč do pásma, ale hned za modrou čárou o kotouč přišel, takže Ducks mohou opět v klidu rozehrávat.
     
    42:44
    Tomáš Nosek dostal přihrávku do jízdy a následně se zkoušel odprostit od protihráče, ten mu to ale nedovolil a nakonec ho obral o puk.
     
    42:27
    Hraje se ve vysokém tempu, čas rychle ubíhá, což rozhodně více vyhovuje hostům, kteří stále v naprostém klidu drží jednobrankové vedení.
     
    41:55
    Jani Hakanpää i pod tlakem dostal kotouč z pásma, z čehož mohl těžit Maxime Comtois, ale jeho pokus v klidu zneškodnil Marc-Andre Fleury.
     
    41:24
    Nakonec přišlo jen nepřesné nahození, takže kotouč končí u Kačerů, kterým se ale tentokrát založení útočné akce také vůbec nepovedlo.
     
    40:55
    Vegas se sice bez problémů ubránilo, ale cestu směrem dopředu nemůže najít. Pořád tak kombinuje jen ve vlastním pásmu.
     
    40:13
    Anaheim vyhrává úvodní vhazování úvodní třetiny a okamžitě míří dopředu, kde si bude chtít pojistit výhru druhou brankou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství už jsme se branky dočkali a proti očekávání šel do vedení Anaheim. Ten sice nevyužil dvě přesilovky, ale díky pozorné obraně již několikrát zamířil do nebezpečného přečíslení, které tedy jednou využil Maxime Comtois, jenž zatím dal všechny góly Anaheimu v této sezoně. Vegas naopak pořád marně hledají cestu skrz Johna Gibsona, který podává skvělý výkon a určitě tak může pomýšlet na čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:51.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    William Carrier se z pravé strany dostal k nebezpečné ráně, která směřovala pod horní tyč, ale brankář hostů už provětral všechny části své výstroje, tentokrát k zákroku použil i masku.
     
    39:25
    Ducks v klidu drží kotouč ve svém pásmu, ale stejně se ještě pokusí o úspěšný útok, avšak po nahození o puk jenom přišli.
     
    38:55
    Max Pacioretty byl poprvé v zápase vidět, po pěkné kombinaci nebezpečně pálil z levého kruhu, ale ani on Johna Gibsona nedokázal překonat!
     
    38:16
    Kačeři už chtějí udržet aktuální stav minimálně do přestávky, při bránění tak nedávají soupeři ani centimetr ledu, což funguje opravdu velmi dobře.
     
    37:48
    Anaheim mířil do dalšího přečíslení, které se mu ale tentokrát nepovedlo podle představ, protože Adam Henrique poslal přihrávku jen daleko před Jakoba Silfverberga.
     
    37:13
    Jani Hakanpää tvrdě poslal k zemi protihráče, bylo to ale čistým způsobem, takže to byl ukázkový obranný zákrok.
     
    36:42
    Isac Lundeström se uvolnil mezi kruhy, odkud po přihrávce okamžitě pálil z první, ale trefil se jen těsně vedle pravé tyče.
     
    36:13
    Danton Heinen i přes dobrý nátlak na rozehrávají protihráče kotouč nezískal, donutil ho alespoň k nepřesné přihrávce.
     
    35:39
    John Gibson po delší době předvedl nejistý zákrok, kdy kotouč vyrazil jen před sebe a způsobím tím obrovský zmatek, který nakonec jeho obránci dokázali vyřešit.
     
    35:10
    Golden Knights po delší době uklidňují hru ve vlastním pásmu, což jim prospělo, protože se následně bez problémů dostali dopředu, kde se ale příliš dlouho neudrželi.
     
    34:38
    Hampus Lindholm od modré čáry našel jenom lapačku domácího gólmana, ten přerušuje hru a bude se před ním vhazovat.
     
    34:14
    Brayden McNabb sám vyvezl kotouč do útočného pásma, tam následně od pravého hrazení nahazoval Alex Pietrangelo, ale brankář Ducks si to pohlídal i tentokrát.
     
    33:38
    John Gibson chytá nahození soupeře a musí rozehrávat, protože se něj už valil napadající protihráč.
     
    33:08
    Marc-Andre Fleury v klidu zasahuje vyrážečkou, ale kotouč nevyrazil zrovna ideálně, protože hosté ho následně vybojovali.
     
    32:29
    Ryan Reaves skončil při souboji o kotouč na ledové ploše, hlavní rozhodčí ale zůstávají klidní, takže Vegas si bude muset na přesilovku ještě počkat.
     
    31:45
    Josh Manson má kotouč za vlastní klecí a čeká na vystřídání obou celků. Přes všechny čáry následně posílá kotouč až dopředu.
     
    31:24
    Hosté to naopak zvládají docela bez problémů, nedaří se jim ale dostat k nátlaku.
     
    30:38
    Golden Knights se přece jen z inkasované branky pořád neoklepali, nyní tak mají velké problémy s přechodem středního pásma.
     
    29:35
    Anaheim se nakonec dostal z pásma a Danton Heinen se dokonce dostal rovnou do zakončení, ale to Marc-Andre Fleury moc dobře viděl, takže jistě zasáhl.
     
    29:03
    Vegas inkasovanou branku nechce nechat jen tak a okamžitě usiluje o vyrovnání, z tlaku však zatím nic nebezpečného nevzniká.
    27:45 Maxime COMTOIS - 0:1
     
    27:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Střelecké mlčení na obou stranách nakonec jako první prolomili Ducks! Hosté se po úspěšné obraně dostali do přečíslení tři na jednoho, které Jacob Larsson vyřešil výbornou přihrávkou na hranici brankoviště, kde se nacházel MAXIME COMTOIS, který se bez problémů trefil do odkryté klece a pořád je tedy jediným střelcem svého týmu v tomto ročníku! Asistence: Jacob Larsson, Sam Steel.
     
    27:18
    Zach Whitecloud poslal od modré čáry na bránu opravdu nebezpečnou ránu, protože John Gibson toho příliš neviděl, ale poradil si s tím i tentokrát.
     
    26:50
    Domácí už mají oslabení dávno za sebou a dokonce v něm měli více šancí než problémů. To je viditelně povzbudilo, protože jsou opět aktivnější.
     
    26:05
    Golden Knights oslabení více než prospívá, protože Reilly Smith mířil do úniku, který zkoušel využít střelou ke vzdálenější levé tyči, ale brankář hostů jistě zasáhl vyrážečkou!
     
    25:39
    Kačeři už se také dostali do zakončení, jenže i Marc-Andre Fleury je pozorný a stále tak pokračujeme bez branek.
     
    24:58
    Domácí mohli jít do vedení ve vlastním oslabení, protože Mark Stone předvedl opravdu grandiózní přihrávku na Chandlera Stephensona, který si však vylámal zuby na Johnu Gibsonovi!
     
    24:17
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jonathan Marchessault – 2 min., sekání).
     
    24:15
    Rickard Rakell dobře obral o kotouč protihráče a mířil tak do úniku, ale domácího brankáře nepřekonal. Následně ještě dvakrát dorážel Danton Heinen, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    24:07
    William Karlsson vybízel k zakončení Reillyho Smitha, ale tomu byl kotouč okamžitě vypíchnut pozorným obráncem.
     
    23:33
    Zach Whitecloud také nahazoval na bránu, ale nakonec mířil jen do rohu kluziště, přičemž následně se kotouče zmocnil Anaheim.
     
    22:55
    Tentokrát to hosté zkusili pomocí nahození, za kterým spěchal Rickard Rakell, ale u kotouče nemohl být první, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    22:29
    Sam Steel podél levého hrazení dostal kotouč do pásma, ale tam následně jen nepřesně přihrál, takže rychle musí spěchat dozadu.
     
    21:58
    Chandler Stephenson zpoza branky poslal nebezpečnou přihrávku a mohlo následovat zakončení do prázdné klece, protože John Gibson byl u druhé tyče, ale střela nepřišla.
     
    21:25
    Kevin Shattenkirk svým nahozením doufal v nějakou teč spoluhráče, žádný z útočníků jeho myšlenku ale nedokázal zrealizovat.
     
    20:55
    Adam Henrique dobře pomohl při bránění, protože vybojoval kotouč proti dvěma protihráčům a Ducks tak mohou zakládat další akci.
     
    20:18
    Anaheim ještě dohrává přesilovku ze závěru první části, Jakob Silfverberg tak ještě prozkoušel Marca-Andreho Fleuryho, ale nic nebezpečného to nebylo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zpočátku prvního dějství mělo jednoznačně navrch Vegas, které však ani jednu ze svých šancí nevyužilo. Anaheim se následně rozkoukal a také začal podnikat útočné výpady, ale ani on neskóroval, takže i do druhého dějství budeme vstupovat za bezbrankového stavu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:58.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Nicolas Roy zablokoval střelu Kevina Shattenkirka a následně se vydal do útoku, ale už neměl moc sil, takže prostě vystřelil z dálky, což John Gibson v klidu přečetl.
     
    19:18
    Vegas v klidu drží kotouč mimo své pásmo a bez problémů tak míří za ubráněným oslabením. Pořád se ale musí mít na pozoru.
     
    18:50
    Reilly Smith se ve vlastním oslabení dostal dokonce ke dvěma střelám, oba pokusy však byly bekhendové, takže moc velkou paseku nenadělaly.
     
    18:17
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., sekání).
     
    18:07
    Tomáš Nosek dostal dobrou přihrávku do jízdy, následně kotouč přenechal za sebou pro Williama Carriera, který po delší době prověřil Johna Gibsona.
     
    17:34
    Kevin Shattenkirk si na modré čáře nedokázal zpracovat přihrávku, s kotoučem se tak stahuje do obraného pásma, kde čeká na vystřídání.
     
    17:07
    Rickard Rakell vypálil mezi několika protihráči, čímž zkusil překvapit domácího brankáře, ale ten prokázal dobré reflexy a kotouč srazil mimo hrací plochu.
     
    16:40
    Sam Steel vybojoval puk za brankou soupeře, díky čemuž mohli vypálit obránci Anaheimu, ale ani jeden z nich Marca-Andreho Fleuryho nějak výrazně neohrozil.
     
    16:07
    Domácí se po dlouhém souboji usadili v útočném pásmu, ale téměř okamžitě se odsud sami vyhnali nepřesnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    15:13
    Souboj u mantinelu zvládli lépe domácí, díky čemuž následně mohl od modré čáry zkusit štěstí Shea Theodore, ale jeho projektil k brankáři ani nedoletěl.
     
    14:38
    Carter Rowney sice dostal kotouč do rohu kluziště, ale tam o něj velmi rychle přišel. Následná rozehrávka Vegas je také neúspěšná a tak se oba celky víceméně střídají v držení puku.
     
    13:48
    Hosté zničehonic mířili do přečíslení dva na jednoho, které však Adam Henrique pokazil zablokovanou přihrávkou.
     
    13:17
    Chandler Stephenson se docela snadnou dostal do útočného pásma, kde ale následně jen nepřesně přihrával mezi dva protihráče.
     
    12:48
    Rána Kevina Shattenkirka byla pro domácího gólmana schována, ten se tak co nejvíce roztáhl, díky čemuž nakonec zasáhl.
     
    12:07
    Naopak pěknou individuální akci podnikl William Karlsson, který ji nakonec i sám zakončil, ale John Gibson s tím ani tentokrát neměl žádné potíže.
     
    11:48
    Anaheim přežil úvodní tlak soupeře a nyní je směrem dopředu o něco aktivnější, do nějaké větší šance to ale stále nevede.
     
    10:58
    Derek Grant byl sice u přihrávky před branku, ale protihráč mu tam nedovolil zakončení. Domácí však následně mají problémy, protože nahazují jen na zakázané uvolnění.
     
    10:04
    Jakob Silfverberg po delší době podnikl útočné snažení a rovnou ho zakončil nebezpečnou střelou příklepem, kterou Marc-Andre Fleury lapačkou jen tak tak srazil mimo bránu.
     
    09:29
    Brayden McNabb v klidu přejede modrou čáru a následně nahodí za branku, kde jeho spoluhráči sice na první pohled zapracovali dobře, ale nakonec jim puk utekl do střední třetiny.
     
    09:05
    Sam Steel docela zbytečně přišel o kotouč před vlastní bránou, což okamžitě zkusil potrestat William Karlsson, ale John Gibson pořád zůstává nepřekonán!
     
    08:38
    William Carrier se zkoušel dostat k puku pomocí tvrdého hitu, ale bek Anaheimu si kus gumy i tak pohlídal a dostal ho z vlastního pásma.
     
    08:00
    Vegas je pořád mnohem aktivnější, cestu k další střele mu ale zhatil čárový rozhodčí, který píská postavení mimo hru.
     
    07:27
    Chandler Stephenson opět ujel po levé straně, přičemž tentokrát zkoušel Johna Gibsona překonat přízemní střelou, ale ten si to velmi dobře pohlídal.
     
    07:03
    Rickard Rakell byl první u nahození a kotouč okamžitě posílal před branku, tam to ale měli domácí dobře pokryté, takže jeho pas zablokovali.
     
    06:23
    Ryan Getzlaf díky šťastnému odrazu dostal kotouč do pásma, ale stejně tam následně dostává minimum prostoru, takže i on musí jít do souboje.
     
    05:53
    Alec Martinez svou ránou od modré čáry trefuje jen protihráče, který okamžitě startuje protiútok, který ale také nebyl úspěšný.
     
    05:18
    Anaheim se dopředu prakticky nepodíval, což nyní zkouší změnit Sam Steel, který je sice první u nahozeného puku, ale následně byl stejně odzbrojen.
     
    04:47
    Alec Martinez chytá nahození soupeře a rychle rozehrává také nahozením, po kterém se Golden Knights usazují v útočném pásmu.
     
    04:12
    Mark Stone málem získal kotouč při napadání, ten mu ale nakonec ujel k mantinelu, takže o něj se spoluhráči následně musí zase jen bojovat.
     
    03:43
    Vegas je zpočátku utkání mnohem aktivnější, do další šance se tak hrnul Chandler Stephenson, ale ten se tentokrát k zakončení neodhodlal.
     
    03:18
    Alex Pietrangelo dobře vybojoval kotouč v rohu kluziště a mohla tak následovala dalekonosná rána, která se však mezi tři tyče nevešla.
     
    02:49
    William Karlsson se dobře uvolnil a Jonathan Marchessault ho tedy okamžitě hledal, ale jeho pas byl příliš prudký, takže skončil až za brankou hostů.
     
    01:54
    John Gibson se musel činit mnohem více než před chvílí druhý brankář na hřišti! Nejprve ho prověřil Nicolas Roy, následně Alex Tuch a poté skoro do odkryté klece mířil Cody Glass, ale gólman hostů se skvěle přesunul a skvěle zasáhl!
     
    01:33
    Ducks hledají cestu dopředu velmi opatrně, o kotouč nechtějí za žádnou cenu přijít, ale bez nějakého risku to stejně nepůjde.
     
    00:56
    Chandler Stephenson spěchal za nahozeným kotoučem, který ale nezískal a tak může rozehrávat Anaheim.
     
    00:32
    Jako první musí v zápase zasahovat Marc-Andre Fleury, který ale to ale bez problémů zvládl, protože střela letěla přímo doprostřed.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – McNabb, Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, Kolesar, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Manson (A), Ja. Larsson, Hakanpää – Rakell, Henrique, Silfverberg (A) – Lundeström, Getzlaf (C), Heinen – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodčí: Dwyer, Walsh – T. Gawryletz, B. Gawryletz.
     
    Československá stopa v utkání
    Tomáš Nosek (VEG)
     
    Anaheim Ducks
    Anaheim naopak moc výrazně neposílil, výraznější posila může být určitě Kevin Shattenkirk, ale jinak Ducks sázejí zejména na mladý talenty, který je opravdu mnoho. V této sezoně se ale od nich zase nic velkého nečeká, což potvrdil i první zápas ročníku, kde tedy jednoznačně padli právě s Vegas. Vsítili tedy jen dva góly a o oba se postaral mladík Maxime Comtois, což je určitě dobrý příslib do budoucna. Uvidíme, jak Anaheim dopadne dnes, protože první body v sezoně by určitě více než ocenil.

    První utkání sezony
    Vegas vs. Anaheim – 5:2
     
    Vegas Golden Knights
    Vegas zažilo úspěšný vstup do nového ročníku NHL, ve kterém by minimálně mohlo zopakovat svou loňskou účast ve finále konference. Golden Knights totiž posílilo opravdu zvučné jméno, kterým je Alex Pietrangelo, který patří mezi nejlepší obránce ligy. Pár hráčů je ale také opustilo, nejvýraznější ztráta byl Paul Stastny nebo třeba Nate Schmidt. Obrana Vegas je však stále velmi kvalitní, což jsme mohli vidět v prvním duelu s Anaheimem, protože dovolila soupeři jen 22 střel a dva góly. Sami Golden Knights vsítili pět branek a byl to opravdu týmový výkon, protože jen Alec Martinez měl více bodů než jeden. Dnes se od Vegas rozhodně očekává další výhra, tak uvidíme, jestli tomu tak opravdu bude.

    První utkání sezony
    Vegas vs. Anaheim – 5:2
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od čtyř hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Vegas Golden Knights a Aneheimem Ducks!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 59. W. Karlsson (Marchessault, Mark Stone), 61. Pacioretty (Mark Stone) – 28. Comtois (Ja. Larsson, Steel)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – McNabb, Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, Kolesar, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Manson (A), Ja. Larsson, Hakanpää – Rakell, Henrique, Silfverberg (A) – Lundeström, Getzlaf (C), Heinen – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodčí: Dwyer, Walsh – T. Gawryletz, B. Gawryletz
    thejrc.org