Arsenal – Newcastle 3:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:0 (0:0)
Newcastle United
Pondělí 18.01.2021, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím favorizovaného Arsenalu, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 3:0. Arsenalu se druhý poločas velice povedl, hned v jeho úvodu se dostal do důležitého vedení, načež svůj náskok navýšil o pár minutek později. Newcastle se tak dostal do složité pozice, přičemž se mu za celý zápas nepovedlo vytvořit vyloženou šanci. Naopak hráči Arsenalu pokračovali v aktivitě, což jim zajistilo třetí přesný zásah, který defakto rozhodl o osudu tohoto zápasu. Arsenal tak tímto vítězstvím navázal na zlepšené výkony a výsledky z posledních týdnů. (22:48:56)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V pokutovém území se Anderson dostal k volnému míči, který okamžitě předal do křídla na Kraftha, jehož centrovaná nabídka trefila pouze záda soupeře.
     
    90+1
    Willian si na levém křídle pokoušel zpracovat nahrávku, jenomže se ocitl za postranní lajnou. Pokračovat se bude autovým vhazováním v podání zadáka Kraftha.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Otázkou je, kolik minut se bude nastavovat.
     
    87
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Elliott Anderson.
     
    87
    K avizované rozehrávce se nakonec postavil Willian, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho rána ovšem trefila pouze dobře postavenou zeď.
     
    86
    Kousek od pokutového území dostal naloženo Lacazette, který svému celku vybojoval zajímavou standardní situaci. Zcela určitě to bude na přímé ohrožení.
     
    85
    Do útočného snažení se zapojil také defenzivně laděný Krafth, po jehož nahrávce to centrem do pokutového území zkoušel Hendrick, který nikoho nenašel.
     
    84
    Do kombinace se nyní zapojil také nevýrazně hrající Joelinton, který si ovšem nevěřil na výpad podél autové lajny. Místo toho přihrával zpět na Lascellese.
     
    82
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Gabriel Martinelli.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Arsenal ovšem pokračuje v aktivitě, nyní se k míči dostal Willian.
     
    80
    Dalekonosné přenesení hry našlo na pravém křídle Soarese, který ihned hlavou sklepával pod sebe na Smitha-Rowa. Ten ještě prodlužoval na Lacazetta.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Willian.
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Matthew Longstaff, přichází Jeffrey Hendrick.
     
    78
    Do akce ovšem muselo video, které se zabývalo, zda míč nepřešel celým objemem brankovou čáru. Jednalo se o těsnou záležitost, branka ale platí.
    77. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0
     
    77
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme další přesný zásah domácích! Obránce Soares se po pravém křídle dostal až do pokutového území, kde se mu na dlouhou nohu povedlo odehrát míč k hranici malého vápna, kde měl snadnou práci PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který placírkou zamířil do odkryté hostující branky. Zcela určitě ale půjde do akce VAR!

    David Suchý

    Branky: 50. Aubameyang (Partey), 60. Saka (Smith-Rowe), 77. Aubameyang (Soares)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8.
    Arsenal FC: Leno – Soares, Holding, David Luiz, Tierney – Partey (67. Alnaní), Xhaka – Aubameyang (C) (79. Willian), Smith-Rowe (82. Martinelli), Saka – A. Lacazette.
    Náhradníci: Rúnarsson – Willian, Bellerín, Gabriel, Martinelli, Willock, Pépé, Nketiah, Alnaní.

    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), Clark, Lewis – Almirón (87. Anderson), M. Longstaff (79. Hendrick), Shelvey, Joelinton – Carroll (69. Jacob Murphy), C. Wilson.
    Náhradníci: Dúbravka – Anderson, Hayden, Hendrick, Ritchie, Yedlin, Jacob Murphy, Manquillo, S. Longstaff.

    Rozhodčí: Coote – Perry, Hopton
    thejrc.org