Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 19.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto klání, děkuji za pozornost a přeji Vám úspěšný zbytek večera. Na počtenou! (19:12:45)
     
    Je dobojováno! Sparťané ve třetí třetině předvedli zlepšený výkon, který jim zajistil tříbodové vítězství. Prosadili se Robert Říčka, Lukáš Rousek, David Němeček a skóre tohoto utkání uzavřel Vladimír Sobotka. Sparťané si připisují do tabulky tři body, Budějovičtí odcestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vít Jonák vystřelil z levého kruhu pro vhazování, ale Jakub Neužil byl připravený na svém místě. Rozhodčí přerušují hru, za chvilku se bude vhazovat.
     
    59:25
    Lukáš Pech posílal bekhendovou přihrávku na Buchteleho, ale souhra sparťanského dua nevedla k dalšímu gólu. Hra se obrací na druhou stranu hřiště.
     
    58:48
    Roman Horák bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, ale na druhé straně byl úspěšnější Forman. Budějovičtí vyhazují puk do střední třetiny. Sparta střídá.
     
    58:06
    Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny. Sparťané si v těchto chvílích pečlivě střeží svůj pracně vybudovaný náskok a nepouští soupeře do šancí.
     
    57:36
    Pavel Pýcha uklidnil situaci za svou brankou, ale byli to sparťané, kteří se dostali do velké šance. Řepíkův výjezd na brankoviště nepřinesl další branku.
     
    56:45
    Po delší době musel zasahovat Jakub Neužil. Sparťanský brankář zlikvidoval nebezpečnou ránu hostujícího útočníka. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    55:57
    Rousek byl chvíli osamocen na levém kruhu pro vhazování, ale sparťanský útočník svou střelou nezaskočil Čiliaka. Kotouč mají opět Pražané.
     
    55:24
    Lukáš Pech znovu vymýšlel další kulišárnu, ale Buchtele tentokrát na jeho prudký pas nedosáhl. Sparťané nyní dominují. Hra pokračuje dále.
    54:31 Vladimír SOBOTKA - 6:2
     
    54:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to už 6:2! Řepík našel před brankou VLADIMÍRA SOBOTKU, jenž v dobré rychlosti pouze nastavil hokejku a nasměroval puk do sítě! Asistence: Michal Řepík.
     
    53:54
    Obrovská šance domácích! David Tomášek svou nenápadnou přihrávkou našel Horáka, jehož ránu zlikvidoval Čiliak betonem.
     
    53:23
    Čiliak odpálil kotouč do rohu kluziště, nicméně i přesto se domácí dostali do další akce. Poláškova střela od modré byla velmi nebezpečná, ale skóre se nemění.
     
    53:03
    Na opačné straně kluziště zkoušel své střelecké štěstí Martin Beránek, ale střela českobudějovického útočníka neměla úspěch. Následuje komerční přestávka.
    52:32 David NĚMEČEK - 5:2
     
    52:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šikovné ruce Lukáše Pecha! Zkušený tahoun našel přesně hokejku DAVIDA NĚMEČKA, který si najel na pravý kruh a překonal Čiliaka popáté v tomto utkání. Asistence: Lukáš Pech, Robert Říčka.
     
    51:36
    Obránce Košťálek udržel kotouč na modré čáře a sparťané mohli kombinovat. Sobotka hledal lépe postaveného Horáka, ale přihrávka byla nepřesná.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 26. Buchtele (M. Jandus, Pech), 32. Horák (Sobotka, Košťálek), 45. Říčka (Buchtele, Pech), 46. Rousek (Řepík, M. Jandus), 53. Němeček (Pech, Říčka), 55. Sobotka (Řepík) – 6. Kubíček (Forman, D. Voženílek), 33. Pýcha (Plášil, R. Přikryl)


    HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček, Košťálek, Jurčina (A), Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Pešek, Malý
    thejrc.org