Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 19.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto klání, děkuji za pozornost a přeji Vám úspěšný zbytek večera. Na počtenou! (19:12:45)
     
    Je dobojováno! Sparťané ve třetí třetině předvedli zlepšený výkon, který jim zajistil tříbodové vítězství. Prosadili se Robert Říčka, Lukáš Rousek, David Němeček a skóre tohoto utkání uzavřel Vladimír Sobotka. Sparťané si připisují do tabulky tři body, Budějovičtí odcestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vít Jonák vystřelil z levého kruhu pro vhazování, ale Jakub Neužil byl připravený na svém místě. Rozhodčí přerušují hru, za chvilku se bude vhazovat.
     
    59:25
    Lukáš Pech posílal bekhendovou přihrávku na Buchteleho, ale souhra sparťanského dua nevedla k dalšímu gólu. Hra se obrací na druhou stranu hřiště.
     
    58:48
    Roman Horák bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, ale na druhé straně byl úspěšnější Forman. Budějovičtí vyhazují puk do střední třetiny. Sparta střídá.
     
    58:06
    Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny. Sparťané si v těchto chvílích pečlivě střeží svůj pracně vybudovaný náskok a nepouští soupeře do šancí.
     
    57:36
    Pavel Pýcha uklidnil situaci za svou brankou, ale byli to sparťané, kteří se dostali do velké šance. Řepíkův výjezd na brankoviště nepřinesl další branku.
     
    56:45
    Po delší době musel zasahovat Jakub Neužil. Sparťanský brankář zlikvidoval nebezpečnou ránu hostujícího útočníka. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    55:57
    Rousek byl chvíli osamocen na levém kruhu pro vhazování, ale sparťanský útočník svou střelou nezaskočil Čiliaka. Kotouč mají opět Pražané.
     
    55:24
    Lukáš Pech znovu vymýšlel další kulišárnu, ale Buchtele tentokrát na jeho prudký pas nedosáhl. Sparťané nyní dominují. Hra pokračuje dále.
    54:31 Vladimír SOBOTKA - 6:2
     
    54:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to už 6:2! Řepík našel před brankou VLADIMÍRA SOBOTKU, jenž v dobré rychlosti pouze nastavil hokejku a nasměroval puk do sítě! Asistence: Michal Řepík.
     
    53:54
    Obrovská šance domácích! David Tomášek svou nenápadnou přihrávkou našel Horáka, jehož ránu zlikvidoval Čiliak betonem.
     
    53:23
    Čiliak odpálil kotouč do rohu kluziště, nicméně i přesto se domácí dostali do další akce. Poláškova střela od modré byla velmi nebezpečná, ale skóre se nemění.
     
    53:03
    Na opačné straně kluziště zkoušel své střelecké štěstí Martin Beránek, ale střela českobudějovického útočníka neměla úspěch. Následuje komerční přestávka.
    52:32 David NĚMEČEK - 5:2
     
    52:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šikovné ruce Lukáše Pecha! Zkušený tahoun našel přesně hokejku DAVIDA NĚMEČKA, který si najel na pravý kruh a překonal Čiliaka popáté v tomto utkání. Asistence: Lukáš Pech, Robert Říčka.
     
    51:36
    Obránce Košťálek udržel kotouč na modré čáře a sparťané mohli kombinovat. Sobotka hledal lépe postaveného Horáka, ale přihrávka byla nepřesná.
     
    50:46
    Řepíkova střela od modré čáry byla velmi prudká a vyhnala Spartu až do vlastního obranného pásma. Domácí hokejisté musí začít až od Jakuba Neužila.
     
    50:23
    Sparťané se dostali do další šance a Motor se provinil faulem. Za katr odchází obránce Pavel Pýcha (CEB), jenž dostal od rozhodčích trest za podrážení.
     
    49:35
    Další velká možnost Sparty! Pech odvedl skvělou práci za brankou a následně našel Buchteleho, jehož vychytal Čiliak.
     
    49:05
    Lukáš Pech na vhazování tentokrát úspěšnější, ale Buchtele se do útočného pásma neprobojoval. Naopak na druhé straně se dobře vrátil Říčka.
     
    48:43
    Oba týmy poslaly na led čerstvé síly. Mezitím sparťané chtěli založit rychlou protiakci po pravé straně kluziště, ale přihrávka byla příliš moc prudká.
     
    47:34
    Až nyní se uvolnil prostor na modré čáře Dvořákovi, který zkusil ihned vypálit, ale rána sparťanského obránce nebyla přesná. Hra pokračuje dál.
     
    47:12
    Roman Horák udělal oblouk v obranném pásmu a rozjel další útočnou akci svého celku. Sparťané se ovšem do další střelecké pozice už nedostali.
     
    46:56
    Pech znovu manévroval s kotoučem na útočné modré čáře, nyní to už ale sparťanský útočník s kličkami přehnal a vystavil se do ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    46:13
    Pech napadal rozehrávku soupeře a následně chtěl hledat před brankou Roberta Říčku, na kterého přihrávka už neprošla.
     
    45:15
    V témže čase si hostující trenéři vzali oddechový čas na poradu. Následně se hra rozeběhla a Košťálek byl u mantinelu úspěšnější a vybojoval puk.
    45:15 Lukáš ROUSEK - 4:2
     
    45:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ne ovšem na dlouho! Řepík nyní ukázal svůj přehled ve hře, když zasekl hru a následně počkal na najetého LUKÁŠE ROUSKA, který pohodlně uklidil touš do sítě! Asistence: Michal Řepík, Martin Jandus.
     
    44:42
    Tomáš Dvořák vybojoval kotouč na útočné modré čáře a domácí mohli založit další akci. Horákova akce byla ovšem neúspěšná a u puku jsou hosté.
    44:05 Robert ŘÍČKA - 3:2
     
    44:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanský tlak i nadále sílil a výsledkem je třetí kotouč v českobudějovické síti. Buchtele posunul kotouč ROBERTU ŘÍČKOVI, který si pohrál s Čiliakem a následně zasunul puk do branky. Asistence: Jan Buchtele, Lukáš Pech.
     
    43:52
    David Vitouch se pokusil překvapit Marka Čiliaka z bezprostřední blízkosti, ale i tentokrát byl brankář Marek Čiliak úspěšný.
     
    43:22
    Sparťané jsou velmi aktivní a posílají na brankáře Čiliaka jeden pokus za druhým. Rána Davida Tomáška skončila na betonech gólmana Motoru.
     
    42:24
    Další pokus z domácí strany. Kapitán Sparty Michal Řepík nebezpečně střílel z levé strany zápěstím, ale Čiliak vytasil svoji lapačku a zamezil gólu.
     
    41:54
    David Tomášek kroužil s kotoučem na holi u levé strany a následně našel na modré čáře připraveného Jurčinu. Jeho rána byla ovšem nepřesná.
     
    41:28
    Motor hraje v plném počtu. Mezitím se prodral do útočného pásma aktivní Andrej Kudrna, jenž zkusil vystřelit, ale Čiliak si jeho svižnou ránu pohlídal.
     
    40:45
    Obránce Němeček poslal kotouč do strany na Jana Buchteleho a sparťanský útočník se opřel do střely příklepem. Rána domácího útočníka nebyla gólová.
     
    40:08
    Lukáš Pech nebyl úspěšný na vhazování ve středovém kruhu, i přesto se však sparťané dostali do útočného pásma. Domácí navíc dohrávají svoji přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40 hodin.
     
    Prostřední třetina je za námi! Sparťané nejprve otočili průběh zápasu, když se prosadil Jan Buchtele a poměrně šťastným způsobem Roman Horák. Hosté ovšem stihli ještě před koncem druhé třetiny vyrovnat, když mířil do černého kapitán Motoru Pavel Pýcha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    David Tomášek kombinoval s Romanem Horákem a celá souhra vyústila ve střelu obránce Košťálka. Rána domácího beka skončila zablokovaná, třetina končí.
     
    39:10
    Domácí hráči si vynutili další faul ze strany Motoru. Za vyhození kotouče mimo hřiště putuje na trestnou lavici obránce René Vydarený (CEB).
     
    38:18
    Sparťanští hráči mají nyní velký tlak a okupují českobudějovickou branku. Střela Adama Poláška byla hodně prudká, ale mířila nad branku.
     
    37:16
    Adam Polášek zacouval do vlastního obranného pásma a sparťané rozjeli další útok. Pokus Řepíka však neskončil gólem.
     
    36:34
    Andrej Kudrna vybojoval kotouč v útočném pásmu a střílet mohl Roman Horák. Rána domácího útočníka byla sražená, domácí zůstávají na kotouči.
     
    35:48
    Tomáš Dvořák za pomoci Košťálka procpali kotouč do středního pásma a Budějovičtí se museli vrátit pro puk až k vlastnímu brankáři Marku Čiliakovi.
     
    35:18
    Lukáš Pech vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí zahrozili. Střela obránce Kaliny skončila zablokovaná, brankář Čiliak nemusel zasahovat.
     
    34:54
    Pěkná souhra Sparty! Robert Říčka střílel z mezikruží a následně se pokoušel o dorážku Vitouch. Čiliak drží svůj tým.
     
    34:08
    Milan Jurčina přihrál na najetého Michala Řepíka a sparťanský kapitán našel ještě Vladimíra Sobotku, jenž se neprosadil.
     
    33:25
    David Němeček si udělal výlet až na pravý kruh a následně se pokusil vystřelit. Nebezpečná akce sparťanského obránce ovšem neskončila gólem.
    32:48 Pavel PÝCHA - 2:2
     
    32:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velká hrubka v obraně Sparty končí vyrovnávacím gólem! PAVEL PÝCHA dostal přihrávku na levý kruh a následně propálil Neužila luxusní ranou do horního růžku. Asistence: Karel Plášil, Roman Přikryl.
     
    32:23
    Na ledě byla k vidění menší šarvátka, po které se bude vylučovat. Lukáš Pech (SPA) a Daniel Voženílek (CEB) dostávají shodně trest za hrubost.
    31:41 Roman HORÁK - 2:1
     
    31:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Právě jsem to zakřikl! Sobotka přihrál ROMANU HORÁKOVI, jehož přihrávku si srazil do vlastní sítě obránce Slováček. Smolný moment pro Motor, sparťané jdou poprvé v utkání do vedení. Asistence: Vladimír Sobotka, Jan Košťálek.
     
    31:08
    Sobotka našel na modré čáře Jana Košťálka a sparťané opět usazeni v útočném pásmu. Budějovičtí ovšem dobře brání a nepouští Spartu do šancí.
     
    30:55
    Obrovský tlak Sparty na brankovišti Motoru! Za Čiliakem nejprve zazvonila tyčka a posléze se neprosadil aktivní Tomášek. Stav se nemění.
     
    30:09
    A je to právě Miroslav Forman (CEB), který si půjde na dvě minuty odpočinout za držení. Sparťané budou hrát další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    29:54
    Matúš Sukeľ našlápl po pravé straně kluziště, ale u kotouče byl jako první Miroslav Forman. Nicméně rozhodčí bude za malou chvíli znovu vylučovat.
     
    29:15
    Budějovičtí hráči nyní zvýšili obrátky a připravili si v pásmu Sparty několik dobrých šancí. Voženílkova přihrávka na druhou stranu ovšem nebyla přesná.
     
    28:29
    Zdeněk Doležal udržel kotouč na holi v útočném pásmu a hosté zahrozili! Přikryl byl sám před brankou Neužila, ale domácí gólman mohl zůstat v klidu.
     
    27:37
    Pechovi se nepovedlo přihrát na svého spoluhráče, jelikož obránce René Vydarený byl včas na svém místě. Hru nyní doprovází několik nepřesností.
     
    26:58
    Polášek udržel kotouč v útočném pásmu a domácí hokejisté se ještě zdrželi před Markem Čiliakem. Tentokrát však hostující brankář nemusel zasahovat.
     
    26:42
    Sparťané vyhráli vhazování ve středním pásmu a okamžitě se hnali dopředu. Matúš Sukeľ se zkoušel prosadit u levé tyčky, ale Čiliak byl opět na místě.
     
    26:19
    Pavel Pýcha dostal dobrou přihrávku na modrou čáru a okamžitě vypálil. Střela českobudějovického kapitána mířila vedle branky. Hra má velký spád.
     
    25:34
    Sparťané mohli jít vzápětí do vedení. Lukáš Rousek se protlačil do dobré šance před brankou, ale svým bekhendovým pokusem neuspěl. Hra pokračuje dál.
    25:06 Jan BUCHTELE - 1:1
     
    25:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už se ovšem sparťané prosazují! Jandus vybídl dobře najetého JANA BUCHTELEHO, který ve velké rychlosti pokořil brankáře Čiliaka poprvé v tomto utkání. Máme vyrovnáno. Asistence: Martin Jandus, Lukáš Pech.
     
    24:38
    Adam Polášek rozehrál další akci z obranného pásma, ale daleko se sparťané s kotoučem na hokejce nedostali. Motor odvedl v obraně skvělou práci.
     
    23:32
    Sparťané i po skončení Slováčkova trestu pokračovali v útočném pásmu a střílet mohl Michal Řepík. Čiliak byl opět připravený a hra může pokračovat dál.
     
    23:16
    Dobrá střela v podání Davida Tomáška! Ránu sparťanského útočníka zkrotil na své hrudi brankář Marek Čiliak. Hra přerušena.
     
    22:54
    Řepík nahrál Romanu Horákovi na pravý kruh, ale druhý jmenovaný neměl dostatek klidu na střelu. Nicméně i přesto sparťané zůstávají zabydleni před Čiliakem.
     
    22:09
    Vít Jonák se proháčkoval do útočného pásma a hledal ještě někoho ze svých spoluhráčů. Proti přesile sparťanských hráčů neměl u mantinelu šanci.
     
    21:28
    Radek Prokeš byl v obranném pásmu Motoru úspěšný a hostům se vzápětí podařilo dostat kotouč až na druhou stranu kluziště k Jakubu Neužilovi.
     
    21:22
    Sparťané si za chvilku vyzkouší druhou přesilovou hru v utkání. Ondřej Slováček (CEB) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podržení.
     
    20:48
    Forvard Lukáš Rousek nemohl pokračovat v útočné akci po pravé straně, jelikož sparťané byli příliš moc netrpěliví a rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    20:12
    Budějovičtí hokejisté byli na vhazování úspěšnější a Neužil měl další práci v obranném pásmu. Vzápětí se nepovedlo vyvést kotouč obránci Košťálkovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu, druhá třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48 hodin.
     
    Úvodní třetina se lépe povedla hostům, kteří šli v šesté minutě utkání do jednobrankového vedení zásluhou Šimona Kubíčka. Sparťané i přes šance v přesilové hře neskórovali, a proto Budějovice vedou 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Útočník Miroslav Forman udělal dobrou kličku na středu kluziště, ale jeho spoluhráči se k další střele už nedostali. První třetina spěje ke svému konci.
     
    18:59
    Němečkovi se nepovedlo založit útočnou akci a ke slovu se dostali hosté. Střela Doležala našla jen vyrážečku Jakuba Neužila.
     
    17:57
    Radek Prokeš bojoval o puk v útočném pásmu a nahození Jonáka zkontroloval svým pohledem brankář Neužil. Na druhé straně byl neúspěšný Rousek.
     
    17:41
    Tomášek za pomoci Dvořáka dostali puk do středního pásma, ale vzápětí se Budějovičtí ocitli v ofsajdu. Rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru.
     
    16:33
    Velká šance na druhé straně. Střela Miroslava Holce z pravého kruhu pro vhazování našla jen připraveného Jakuba Neužila. Hra je opět přerušena.
     
    16:14
    Andrej Kudrna vybojoval kotouč v útočném pásmu a sparťanský útočník následně zahrozil střelou z otočky. Slabý pokus domácího hráče skončil vedle branky.
     
    15:55
    Rozhodčí už mají jasno, gól neplatí! Stav tedy zůstává neměnný. České Budějovice i nadále vedou pouze o jediný gól.
     
    15:55
    Neuvěřitelné! Jakub Neužil vychytal nebezpečný pokus Karabáčka, ale vzápětí kotouč skončil po skrumáži v brankovišti za čárou. Rozhodčí celou situaci ještě budou zkoumat na videu.
     
    15:24
    Neužil pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou a sparťané založili další útok. Říčka zkoušel vystřelit z křídla, ale brankář Marek Čiliak si povyjel a zasáhl.
     
    14:34
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a k vidění byly další šance. Nejprve střílel Řepík a posléze také Tomášek. V obou dvou případech zasáhl Čiliak.
     
    13:42
    Spartu čeká vůbec první přesilová hra v utkání. Daniel Voženílek (CEB) dostal od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček. Budějovičtí se musí bránit.
     
    13:35
    Lukáš Pech vybídl zpoza branky připraveného Davida Dvořáčka, který svou střelou nastřelil pouze brankáře Marka Čiliaka.
     
    13:02
    Na druhé straně musel dávat pozor brankář Jakub Neužil! Sparťanský strážce brankoviště stačil zasáhnout a hra se zase obrací na opačný konec hřiště.
     
    12:04
    Další velká příležitost pro domácí celek! Forvard David Tomášek ujel soupeři po pravém křídle, ale střelu zlikvidoval brankář Marek Čiliak.
     
    11:28
    Jurčina zkoušel stejně jako v Třinci uspět tvrdou bombou z obranného pásma Sparty, ale Čiliak byl znovu pozorný. Sparťané se dostávají do hry.
     
    11:16
    Horák se pokoušel projít před dva bránící protihráče, ale Čiliak byl úspěšnější. Sparťané pokračovali ve svém tlaku, Říčkova střela mířila vedle branky.
     
    10:08
    David Vitouch udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu, ale sparťané se zatím nemohou dostat do vyložených šancí. Budějovičtí vyhazují puk do bezpečí.
     
    09:34
    Polášek nahodil kotouč za branku Motoru, ale domácí hokejisté puk nevybojovali. Naopak na druhé straně musel svým spoluhráčům pomoct Neužil.
     
    08:47
    Miroslav Forman srdnatě bojoval o kotouč za brankou Sparty, ale domácí se nakonec dostali k puku jako první. Říčkova akce před Čiliakem nevedla k úspěchu.
     
    08:25
    Tak nikoliv, na ledě už je formace Matúše Sukeľa. Vhazování v útočném pásmu vyhráli domácí a Čiliak musel řešit další nebezpečnou ránu od modré čáry.
     
    08:24
    Hosté vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění a hra se za malou chvíli vrátí zpět před brankáře Marka Čiliaka. Sparťané ponechávají na ledě svou první pětku.
     
    07:34
    Polášek obdržel přihrávku na modrou čáru, ale střela sparťanského obránce neměla gólový úspěch. Čiliak mohl zůstat v klidu.
     
    06:57
    Budějovičtí hokejisté nakonec dostali kotouč ven do středního pásma a sparťané posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Mezitím se Horák probíjí dopředu.
     
    06:25
    David Dvořáček neudržel kotouč na své holi v rohu útočného pásma, ale Kudrna společně s Vitouchem vybojovali puk zpět. Sparťané kombinují před Čiliakem.
     
    05:38
    Sparťané poprvé v delším pobytu v útočném pásmu. Němeček kroužil s kotoučem na hokejce, ale domácí hokejisté se k dalšímu ohrožení branky nedostali.
    05:07 Šimon KUBÍČEK - 0:1
     
    05:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Zasloužená branka pro Motor, který jde v šesté minutě utkání do vedení! Formanovu střelu vyrazil brankář Neužil před sebe, ale na dorážku ŠIMONA KUBÍČKA už nedosáhl! Asistence: Miroslav Forman, Daniel Voženílek.
     
    04:21
    Budějovičtí jsou v utkání zatím aktivnější, ale nyní si domácí hokejisté ve vlastním pásmu poradili a poslali kotouč do středního pásma. Hra plyne dál.
     
    03:48
    Sparťané ustáli své první oslabení v tomto utkání, nicméně záhy se budou muset znovu bránit. Na trestnou lavici usedá Lukáš Pech (SPA) za hákování.
     
    03:35
    Sparťané vyhráli vhazování v obranném pásmu, ale domácí nedokázali vyhodit kotouč do střední třetiny. Mezitím brankář Neužil musel opět zasahovat.
     
    03:22
    Roman Horák nevybojoval kotouč v útočném pásmu a o pár chvil později se hosté dostali do další dobré akce. Voženílkova střela skončila v ochranné síti.
     
    01:41
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a Pýcha se opřel do střely na modré čáře. Neužil neudržel kotouč na své hrudi a puk končí až v rohu kluziště.
     
    01:29
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Petr Kalina (SPA) inkasoval dvě trestné minuty za držení. Budějovičtí za chvíli budou hrát přesilovou hru.
     
    00:57
    Sparťané založili rychlý kontr, ale Čiliak nemusel zasahovat. Hra se poté obrátila na druhou stranu. Hosté hrají velmi aktivně a sparťané se musí mít na pozoru.
     
    00:09
    Budějovičtí hráči vyhráli úvodní vhazování a ihned se přesunuli do útoku. Brankář Jakub Neužil musel řešit nebezpečnou akci Motoru, skóre se nemění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři už jsou připraveni na ledové ploše, utkání startuje!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček, Košťálek, Jurčina (A), Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Pešek, Malý.
     
    V brance domácího týmu naskočí Jakub Neužil. Do obrany se vrací po zranění Tomáš Dvořák a na pozici sedmého beka figuruje Martin Jandus. Útoky zůstávají oproti poslednímu zápasu neměnné, na centru první řady bude tradičně hrát Roman Horák.

    Budějovičtí trenéři poslali do branky v utkání na ledě Sparty Marka Čiliaka. V úvodním obranném páru naskočí Pavel Pýcha spolu s Karlem Plášilem. Na centru první útočné řady bude hrát talentovaný útočník Matěj Toman. Hosté mají na soupisce rovněž třináctého útočníka, kterým je Pavel Novák.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělné odpoledne z Prahy. Utkání mezi Spartou a Budějovicemi startuje za necelou hodinku a my si mezitím můžeme projít sestavy obou soupeřů.
    Prosadí se útočník Motoru v utkání na Spartě?
     
    Hezké úterní odpoledne z hlavního města. Tipsport extraliga roztáčí své 37. kolo, ve kterém na sebe mimo jiné narazí i týmy Sparty s Českými Budějovicemi. Utkání startuje na ledě O2 areny v 17:00 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21

    24. kolo: České Budějovice – Sparta 1:5
    11. kolo: Sparta – České Budějovice 2:1

    Sparťané sehráli v aktuální sezoně s českobudějovickým Motorem dvě odlišná střetnutí. V prvním případě vyhrála sparťanská posádka na ledě Budějovic 5:1, v odvetném utkání na ledě pražské O2 areny se sparťané radovali z těsného vítězství 2:1. Vítěznou branku si připsal do své sbírky velmi šikovný útočník Pražanů David Tomášek.
     
    SPARTA VS. ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Sparťané se po výhře v Litvínově vydali na cestu do Třince, kde svedli s domácím týmem vyrovnaný duel. Svěřenci zkušených koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače nejprve odskočili v první třetině do těsného vedení, ale soupeř rychle srovnal a otočil skóre ve svůj prospěch. V dalším průběhu utkání Pražané vyrovnali i poměrně šťastnou brankou Milana Jurčiny a utkání dospělo až do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější domácí Oceláři a sparťané padli 4:5.

    Českobudějovičtí hokejisté v posledních duelech byli neúspěšní. V prvním případě neuspěli na ledě Hanáků, když prohráli 2:3. V nedělním utkání svěřenci Václava Prospala nestačili na pardubické Dynamo 1:2. Jedinou branku Jihočechů v utkání obstaral zkušený bek Pavel Pýcha, jenž patří vůbec k nejlepším hráčům Motoru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 26. Buchtele (M. Jandus, Pech), 32. Horák (Sobotka, Košťálek), 45. Říčka (Buchtele, Pech), 46. Rousek (Řepík, M. Jandus), 53. Němeček (Pech, Říčka), 55. Sobotka (Řepík) – 6. Kubíček (Forman, D. Voženílek), 33. Pýcha (Plášil, R. Přikryl)


    HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček, Košťálek, Jurčina (A), Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Pešek, Malý
    thejrc.org