Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 19.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:07:27)
     
    Ve třetím dějství jsme byli svědky ze začátku vyrovnaného utkání co se tempa zápasu týče. To se ale postupně měnilo a Škoda začala být čím dál tím víc aktivnější. Po pěti minutách sice přišlo vyloučení Mandáta, žádný drtivý tlak Beranů z toho ale nebyl a za dvě minuty mohli plzeňští opět pokračovat v ofenzívě. Tato mašina ze západu Čech se rozjela hlavně v poslední desetiminutovce, kdy opravdu jed na střela střídala druhou. Později ale začali domácí tahat čas a neustále vyhazovat z vlastního obranného pásma. I přesto je nutností vyzdvihnout výkony Hufa a to obzvlášť v závěru utkání kdy zlikvidoval naprostou tutovku Viktora Langa, která mohla ještě připravit zajímavou zápletku na konci utkání. I přesto všechno při hře pět na šest nepadl žádná branka a stav zůstal stejný i po poslední třetině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    A domácím se podařilo opět vyhodit ale střela mířila hodně mimo, další nahození a opět od Vopelky a opět chyběli sotva milimetry.
     
    58:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:48
    Vopelka se dostal ke kotouči v obranném pásmu a ihned zkusil nahodit na prázdnou bránu Plzně. kotouč mířili správným směrem, ale nakonec skončil těsně vedle.
     
    58:37
    Začíná poslední minuta a hosté zkouší poměrně dost odvážně hru bez brankáře. Je ale pravda, že nic jiného jim stejně ale nezbývá.
     
    58:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:56
    Blíží se poslední dvě minuty druhé třetiny a Škodovka se snaží seč jim síly stačí, domácím se ale daří úspěšně vyhazovat a ke smůle plzeňských z toho téměř nikdy není zakázané uvolnění, které by očividně potřebovali jako sůl.
     
    56:58
    Suhrada zkusil nyní vyslat Ondráčka dopředu. K jejich smůle však sudí trochu necitlivě zapískal zakázané uvolnění, které má dneska opravdu v oblibě.
     
    55:59
    A mimo jiné tak hlavně Huf předvádí v posledních minutách doslova heroické zákroky! Nyní zlikvidoval naprosto jasnou šanci Viktora Lang, který už měl skoro ruky nahoře.
     
    55:29
    Blíží se nám závěr utkání a pomalu ale jistě začíná Plzni zatékat do bot. Samozřejmě jsou poslední dobou aktivnějším týmem, nicméně z posledních patnácti minut jim z toho nekápla ani jedna branka, takže by bylo možná fajn změnit taktiku.
     
    54:30
    Už to vypadalo na přečíslení dva na jednoho ze strany Škody, tuto nadějně vypadající situaci ale úspěšně zlikvidoval Fryšara, když jednomu ze soupeřů vypíchnul puk.
     
    53:31
    Tak po delší době tady byl nějaký výpad domácích a že to stálo za to! Svoboda se dostal do úniku dva na dva, poté přihrával na Köhlera, kterému ale smolně projel kotouč pod hokejkou.
     
    52:32
    A máme tu další vhazování před Hufem a opět jsou úspěšnějším mančaftem domácí, ti ale ne a ne zůstat u toho kotouče nějak dlouho. Samozřejmě, že spíš aj teďka musí lehce tahat čas, ale kdyby byli u kotouče, bylo by to asi lepší.
     
    51:33
    Další vhazování před brankářem zlínských Beranů vyhráli domácí, kteří se dokonce pokusili dostat do zakončení, jeden z obránců soupeře byl však rychlejší a přebral nahozený kotouč.
     
    50:34
    Po delší době se pokusili domácí o souhru, která by končila minimálně postavením v útočném pásmu. Ta ale skončila už po Vopelkově přihrávce, která vůbec neměla oči a skončila jak jinak, než zakázaným uvolněním.
     
    49:35
    Domácí se snaží dostat do útoku a něco tam z toho vykouzlit. Soupř ale velice úspěšně dotírá a obecně bruslí mnohem líp. Není to žádný drtivý tlak, ale na hře to je poznat poměrně jednoznačně.
     
    48:36
    Vhazování před Frodlem vyhráli domácí a Sebera se ihned dostal k zakončení, které ale skončilo pod lapačkou plzeňského brankáře. Nutno říct, že zakončení to bylo bez pochyb nebezpečné jelikož bylo poměrně z dost velké blízkosti.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 7. Řezníček (Köhler), 18. Kubiš (Vopelka)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Köhler, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Dobiáš – J. Ondráček, P. Sedláček, Sebera.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – M. Lang, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Malát, Suchý, Pour – Rob, Stach, Přikryl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman
    thejrc.org