Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 19.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport Extraligy, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti plzeňské Škodě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlínu se v této sezónně stále nedaří, poslední vzájemný zápas s Plzní však vyhráli 2:1. Mimo tuto výhru se jim ale v této sezónně dlouhodobě nedaří. Z posledních pěti zápasů si připsali jenom dva body za výhru v prodloužení a i díky takovýmto až hrůzostrašným výsledkům se nachází až na předposledním místě. Pokud by se jim ale podařilo vyhrát, posunout výše by se sice nemohli, ale mohli by se přiblížit jejím nejbližším soupeřům, na které ztrácí téměř deset bodů. Nicméně podle papírových předpokladů je dneska favoritem plzeňská Škoda a výhra domácích se moc neočekává.

    Poslední tři utkání:
    Vítkovice vs. Zlín – 3:0
    Karlovy Vary vs. Zlín – 5:1
    Zlín vs. Liberec – 4:3 sn
     
    HC Škoda Plzeň

    Škoda má v porovnání s Berany větší herní pohodu, i přesto že mají sérii tří proher v řadě, získali za posledních pět utkání šest bodů. S takovým skóre nemají zrovna dvakrát nejlepší formu oproti ostatním týmům extraligy za posledních pět zápasů, jsou na tom ale určitě lépe, než jejich soupeř, který má poměrně dost jednoznačně nejhorší formu. I díky takovýmto výsledkům se momentálně nachází na prozatímním čtvrtém místě. Pokud by se ale hráčům z Plzně podařilo Berany porazit, tak by mohli bodově dorovnat Mladou Boleslav, která je o příčku před nimi. S takovýmto klidem na hokejkách by to měly být pro hosty ze zápasu Čech další jednoduché tři body do tabulky. Uvidíme, jestli se domácím podaří zaskočit hostující Škodu nebo si jejich soupeř pohlídá jednoho z papírově slabších a jednodušších soupeřů.

    Poslední tři utkání:
    Plzeň vs. Liberec – 2:3 pp
    Vítkovice vs. Plzeň – 4:3
    Plzeň vs. Mountfield HK – 1:4
    Dostat dnes ve Zlíně prostor v brance Plzně opět tento mladý gólman?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Köhler, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Dobiáš – J. Ondráček, P. Sedláček, Sebera.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – M. Lang, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Malát, Suchý, Pour – Rob, Stach, Přikryl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrál pro domácí Köhler, který hned posílá své spoluhráče do útoku, pohotovým výjezdem ale Frodl zlikvidoval domácím jakékoli naděje na první střelu utkání.
     
    01:28
    Po vhazování před Hufem se dostávají k puku domácí. Ti se ale ihned vystavili do zakázaného uvolnění a buly se bude opakovat. Vyhrávají ho pro změnu hosté, ti se ale po krátkém boji u mantinelu dostávají do ofsajdu.
     
    02:27
    Ke střele domácích se dostal Nosek, jeho pokus ale brankář Škodovky úspěšně zlikvidoval. Poté se ale bleskurychle dostal do útoku soupeř. K zakončení se dostal Malát, jeho pokus ale tak tak vychytal Huf svou hokejkou do ochranné sítě.
     
    03:26
    Do zakončení zkusil Kracík svou přihrávkou poslat jednoho ze svých spoluhráčů. Kotouč ale projel příliš daleko před ním a k puku se dostávají domácí, ti o něho ale přišli před vlastním brankářem a málem si poslali tento tmavý kus gumy do vlastní sítě.
     
    04:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:32
    Ševci mají poměrně velkou šanci na otevření dnešního skóre. Přesilovky nejsou sice nejsou jejich nejsilnější stránkou, nicméně v hokeji se podle statistik moc řídit nedá, vzhledem k tomu, jak je to nevyzpytatelný sport.
     
    06:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Eberle – 2 min., sekání).
     
    06:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku utkání. Po střele od modré se o ní postaral DALIBOR ŘEZNÍČEK. Tomu k prvnímu gólu přispělo mimo jiné i štěstí, poté co Frodlovy vypadl kotouč z lapačky přímo za jeho záda. Asistence: Bedřich Köhler a Pavel Kubiš.
    06:59 Dalibor ŘEZNÍČEK - 1:0
     
    07:58
    Berani se po první vstřelené brance zatím drží v útočném pásmu a pár střel už z toho vzešlo. K jedné se nyní dostal veterán domácích Okál, ta ale skončila dalším zákrokem brankáře Plzně.
     
    08:57
    I přes prozatímní vedení se domácímu trenérovi Svobodovi počínání jeho svěřenců nelíbí, jde to poznat hlavně na jeho nekompromisním projevu na střídačce.
     
    09:56
    Škoda se postupně dostává do útoku. Tam jim ale schází zakončení, ke kterému se obvykle nedostanou kvůli kvalitní zlínské obraně.
     
    10:55
    Ke střele zpoza bránícího hráče dostal Karafiát. Jeho střelu ale Frodl bez problému viděl. Po vhazování získávají kotouč hosté a ti se hned hrnou do útoku.
     
    11:54
    Poslední útočný výpad Škody skončil zakázaným uvolněním a tak se bude opět vhazovat u plzeňské svatyně. Tentokrát jsou úspěšnějším celkem Berani, ti se ale v útoku moc dlouho nezdrželi.
     
    12:53
    Svoboda se po vhazování pokusil o střelu. Než se ale dostal do útočné části kluziště, tak mu nevyšla klička na jednoho z bránících hráčů Škodovky. Ta se opět vrhá do útoku, kotouč ale končí po jedné ze střel v ochranné síti za Hufovou bránou.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., sekání).
     
    14:18
    Tak si početní výhodu vyzkouší i hosté, kteří byli v posledních minutách aktivnějším týmem. Vhazování sice prohráli, poté se ale ihned vrátili do útoku. Zde ale opět moc dlouho nevydrželi, když po jednom ze soubojů u hrazení přišel Stříteský o kotouč.
     
    15:17
    Tak přece jenom přišla snad první střela přesilovky ze strany Plzně a postaral se o ní opět Stříteský, který napravil své předchozí zaváhaní. Chybělo tomu ale úspěšné zakončení.
     
    16:16
    Tak přece jenom celek z východu Čech nevyužil početní výhody. Výhodou pro ně je, že jsou poslední dobou stále tím aktivnějším mančaftem a mají lehce navrh.
     
    17:01
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu druhá branka domácích! Dalo by se říct, že se může jednat i o lehké překvapení vzhledem k tempu Beranů v posledních minutách. Toto počínání domácích ale napravil Lukáš Vopelka, který po úniku dva na dva provedl naprosto ukázkovou souhru s jeho spoluhráčem PAVLEM KUBIŠEM, která skončila úspěšným zakončením. Asistence: Lukáš Vopelka.
    17:01 Pavel KUBIŠ - 2:0
     
    18:00
    Po krátké úpravě ledu pravěkými nástroji jako lopaty a košťata hra opět pokračuje. A kotouč si pro sebe uzmuli zlínští. Ti ale u něho moc dlouho nezůstali, jelikož se okamžitě vystavili do ofsajdového postavení.
     
    18:59
    Pomalu začíná poslední minuta první třetiny a branku do kabiny se pokoušejí domácí, kteří by takto vedli už o tři góly. Po po prohraném buly v útoku se ale pár rychlými tempy dostal do útoku Eberle, kterého ale zahnal jeden z obránců domácích do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:28.
     
    V prvním dějství dnešního utkání padli hned dvě branky a lehce překvapivě obě ze strany domácích. Přispělo k ní první vyloučení, poté co se provinil Viktor Lang. Za jeho trestu sice branka nepadla, ale poté co se tým Plzně unavil díky dalšímu vyloučení na pět na tři, měli domácí práci poměrně snadnou, i když k ní přispěla i kapka štěstí. Pak se ale Berani zatáhli a Škoda začala být lehce aktivnějším týmem, k čemuž jim pomohlo i první vyloučení z řad Ševců. Tu ale nevyužili, což rychle na to potrestali domácí, konkrétně Pavel Kubiš, který po souhře s Vopelkou, zakončoval do odkryté brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    I podruhé vyhrál úvodní vhazování třetiny Köhler, tentokrát sice chvíli trvalo, než se domácí dostali do útoku, nakonec se jim to ale přece jen podařilo.
     
    21:28
    K nadějně vypadajícímu zakončení se dostal Svoboda. Jeho pokus ale zblokoval jeden z hráčů soupeře a kotouč končí v ochranné síti. Buly vyhrávají plzeňští a ti se hned dostávají do útoku.
     
    22:27
    Tak toto byl blok na poslední chvíli! Sebera už nahrával před bránu na dojíždějícího Sedláčka, tomu ale na poslední chvíli tečoval puk jeden z obránců Škody a tak končí za Frodlovou bránou.
     
    23:26
    Po posledním útočném výpadu se ševci už moc do útoku nedostávají. Právě naopak se zdržují v obranném pásmu, odkud je soupeř nechce za žádnou cenu pustit. Moc střel z toho ale zatím nevzešlo.
     
    24:25
    Tak přece jenom se domácím podařilo vymanit se z vlastního pásma a rovnou z toho byla střela, která ale jenom rozduněla betony brankáře Frodla.
     
    25:24
    Druhá třetina je zatím hodně vyrovnaná, ale podle posledních minut se zdá, že pomalu, ale jistě přebírají otěže zápasu domácí, kteří přece jenom můžou hrát ve větší herní pohodě, díky dvoubrankovému vedení.
     
    26:23
    Vhazování po komerční přestávce vyhrávají hosté, kteří ale okamžitě přicházejí o kotouč a v útoku jsou opět domácí. Ti se tam ale taky dvakrát dlouho nezdrželi a hra se přesouvá pro změnu k Hufově bráně.
     
    27:22
    A po vhazování před zlínskou svatyní jsou u kotouč pro velký úspěch pro změnu domácí. při cestě do útočné části hřiště ale přišel Dobiáš o kotouč po naražení na hrazení.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., hákování).
     
    29:04
    A máme tady první vyloučení druhého dějství dnešního utkání. To by mohlo snést Škodě ovoce v podobě snižující branky. To by se ale museli držet více v útočném pásmu, což se jim zatím moc nedaří.
     
    29:51
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Kaňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:50
    A jak rychle přišla početní výhoda Plzně, tak tak rychle přichází přesilovka i na straně domácích, kteří už jedné dneska využili. Beranům se ale v této přesilovce daří asi tak stejně jako jejich soupeři před pár chvílemi. Nyní se dokonce dostal Eberle sám před bránu, měl to s jeho postavením ale těžké v zakončení a Huf si připsal další úspěšný zákrok.
     
    32:07
    Blíží se konec přesilovky a vypadá to, že i tato skončí neúspěchem a to hlavně díky dobré obraně Škody, která nedopřála domácím moc šancí na to proniknout k jejich bráně.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vojtěch Dobiáš – 2 min., podrážení).
     
    34:13
    Hráči plzeňské Škodovky mají jedinečnou šanci potrestat nevyužitou přesilovku. nyní se dokonce dostal Kracík kratším sólem až před samotného Hufa, ten ale pohotovým zákrokem lapačkou podržel svoje spoluhráče.
     
    35:12
    Tak už i třetí přesilovka této třetiny skončí pravděpodobně bezbrankově, nějaké šance tu bez pochyb byli, vždycky ale byli úspěšnější hráči Zlína.
     
    35:47
    Ke střele se nyní dostal Viktor Lang, tímto zakončením ale spíš jenom prověřil zlínského brankáře, zda dává pozor.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Stach – 2 min., sekání).
     
    36:56
    A je tady už několikátá přesilovka, kterou se pokusil využít Nosek svou metelicí od modré, ta ale nedoletěla ani k bráně díky teči jednoho z obránců Plzně.
     
    37:55
    Tak snad už i nepřekvapivě ani tentokrát nepadla branka v početní výhodě. Je nutno ale dodat, že ani jeden z týmů zrovna neoplývá vysokou úspěšností v přesilovkách.
     
    38:54
    Každou chvílí započne poslední minutka druhé třetiny, kterou započnou hosté v obranném pásmu po dřívějšímu zákroku Frodla. Po vyhraném buly se ale dostávají do útoku, po pár přihrávkách ale končí toto počínání celkem jasným ofsajdem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Ve druhém dějství jsme byli svědky už více vyrovnané hry. Možná i díky tomu je po další dvacetiminutovce stav stále stejný. Přece jenom tu bylo pár momentů, které stojí za zmínění. Ten první se stal hned po dvou minutách, kdy jeden z obránců Škodovky na poslední chvíli zblokoval přihrávku Sebery na dojíždějícího Sedláčka. O šest minut později přišlo první vyloučení této třetiny za Okálovo hákování. Do konce této přesilovky však přišlo vyloučení i na straně soupeře a tak si hru pět na čtyři vyzkoušeli také Berani. Později přišli další vyloučení, po jedné na obou stranách. I přesto že jsme byli svědky čtyř faulů, tak ani jeden nebyl potrestán.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Po úvodním buly získávají kotouč domácí, kteří ale nepřesnou přihrávkou, končí svůj útočný výpad ještě dřív než vůbec začal a to zakázaným uvolněním.
     
    41:28
    Tak i přes vyhrané buly ve vlastním pásmu přichází domácí o kotouč a pro velký úspěch je to opět zakázané uvolnění. i toto vhazování vyhrávají domácí, kteří ale jedou ihned vystřídat. Po rozehře Škodovky přichází opět zakázané uvolnění, pro změnu na straně hostů.
     
    42:27
    Domácí jsou po pár minutách zatím pasivnějším týmem. Dalo by se říct, že to je ale jejich pasivitou v rozehrávkách, které obvykle končí na hokejkách soupeře nebo zakázaným uvolněním.
     
    43:26
    Do výjezdu dva na dva vstříc Hufově bráně se dostal Gulaš, který ale svým zakončením jenom rozvlnil síť branky domácích z venku. U kotouče jsou domácí, kteří ale nemůžou hrát díky signalizovanému ofsajdu.
     
    44:25
    Domácím se nedaří vůbec dostávat do útoku, a to hlavně díky plzeňské obraně, která odvádí skvělou podpůrnou práci pro svoje defenzivně založené spoluhráče.
     
    45:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Sebastíán Malát – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:38
    A máme tu vyloučení i v poslední dvacetiminutovce, tentokrát na straně hostů. Domácí s ní ale zrovna ne dvakrát dobře nakládají, nyní se dostal dokonce k zakončení Gulaš, kterého ale úspěšným blokem zastavil jeden ze zlínských obránců.
     
    47:37
    Tak přece jenom se domácím podařilo na pár chvil udržet v útočném pásmu. Kromě dvou přihrávek z toho ale nic jiného nevytěžili a kotouč končí opět za Hufovou brankou.
     
    48:36
    Vhazování před Frodlem vyhráli domácí a Sebera se ihned dostal k zakončení, které ale skončilo pod lapačkou plzeňského brankáře. Nutno říct, že zakončení to bylo bez pochyb nebezpečné jelikož bylo poměrně z dost velké blízkosti.
     
    49:35
    Domácí se snaží dostat do útoku a něco tam z toho vykouzlit. Soupř ale velice úspěšně dotírá a obecně bruslí mnohem líp. Není to žádný drtivý tlak, ale na hře to je poznat poměrně jednoznačně.
     
    50:34
    Po delší době se pokusili domácí o souhru, která by končila minimálně postavením v útočném pásmu. Ta ale skončila už po Vopelkově přihrávce, která vůbec neměla oči a skončila jak jinak, než zakázaným uvolněním.
     
    51:33
    Další vhazování před brankářem zlínských Beranů vyhráli domácí, kteří se dokonce pokusili dostat do zakončení, jeden z obránců soupeře byl však rychlejší a přebral nahozený kotouč.
     
    52:32
    A máme tu další vhazování před Hufem a opět jsou úspěšnějším mančaftem domácí, ti ale ne a ne zůstat u toho kotouče nějak dlouho. Samozřejmě, že spíš aj teďka musí lehce tahat čas, ale kdyby byli u kotouče, bylo by to asi lepší.
     
    53:31
    Tak po delší době tady byl nějaký výpad domácích a že to stálo za to! Svoboda se dostal do úniku dva na dva, poté přihrával na Köhlera, kterému ale smolně projel kotouč pod hokejkou.
     
    54:30
    Už to vypadalo na přečíslení dva na jednoho ze strany Škody, tuto nadějně vypadající situaci ale úspěšně zlikvidoval Fryšara, když jednomu ze soupeřů vypíchnul puk.
     
    55:29
    Blíží se nám závěr utkání a pomalu ale jistě začíná Plzni zatékat do bot. Samozřejmě jsou poslední dobou aktivnějším týmem, nicméně z posledních patnácti minut jim z toho nekápla ani jedna branka, takže by bylo možná fajn změnit taktiku.
     
    55:59
    A mimo jiné tak hlavně Huf předvádí v posledních minutách doslova heroické zákroky! Nyní zlikvidoval naprosto jasnou šanci Viktora Lang, který už měl skoro ruky nahoře.
     
    56:58
    Suhrada zkusil nyní vyslat Ondráčka dopředu. K jejich smůle však sudí trochu necitlivě zapískal zakázané uvolnění, které má dneska opravdu v oblibě.
     
    57:56
    Blíží se poslední dvě minuty druhé třetiny a Škodovka se snaží seč jim síly stačí, domácím se ale daří úspěšně vyhazovat a ke smůle plzeňských z toho téměř nikdy není zakázané uvolnění, které by očividně potřebovali jako sůl.
     
    58:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:37
    Začíná poslední minuta a hosté zkouší poměrně dost odvážně hru bez brankáře. Je ale pravda, že nic jiného jim stejně ale nezbývá.
     
    58:48
    Vopelka se dostal ke kotouči v obranném pásmu a ihned zkusil nahodit na prázdnou bránu Plzně. kotouč mířili správným směrem, ale nakonec skončil těsně vedle.
     
    58:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:22
    A domácím se podařilo opět vyhodit ale střela mířila hodně mimo, další nahození a opět od Vopelky a opět chyběli sotva milimetry.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetím dějství jsme byli svědky ze začátku vyrovnaného utkání co se tempa zápasu týče. To se ale postupně měnilo a Škoda začala být čím dál tím víc aktivnější. Po pěti minutách sice přišlo vyloučení Mandáta, žádný drtivý tlak Beranů z toho ale nebyl a za dvě minuty mohli plzeňští opět pokračovat v ofenzívě. Tato mašina ze západu Čech se rozjela hlavně v poslední desetiminutovce, kdy opravdu jed na střela střídala druhou. Později ale začali domácí tahat čas a neustále vyhazovat z vlastního obranného pásma. I přesto je nutností vyzdvihnout výkony Hufa a to obzvlášť v závěru utkání kdy zlikvidoval naprostou tutovku Viktora Langa, která mohla ještě připravit zajímavou zápletku na konci utkání. I přesto všechno při hře pět na šest nepadl žádná branka a stav zůstal stejný i po poslední třetině.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:07:27)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 7. Řezníček (Köhler), 18. Kubiš (Vopelka)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Köhler, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Dobiáš – J. Ondráček, P. Sedláček, Sebera.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – M. Lang, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Malát, Suchý, Pour – Rob, Stach, Přikryl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman
    thejrc.org