Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 19.01.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Petr Kváča zachytil nahození Energie a rozehrál puk na Ondřeje Vitáska, který přes celé hřiště jen těsně minul opuštěnou svatyni hostů. Je tak odpískáno zakázané uvolněné a 14 vteřin před koncem se bude vhazovat v libereckém obranném území.
     
    58:55
    Patrik Augusta logicky reaguje oddechovým časem. Patrik Hamrla zároveň zůstává na střídačce a Vary to zkusí v šesti!
     
    55:33
    Dávid Gríger objel bránu a naservíroval přihrávku Radovanu Pavlíkovi, jehož rána z voleje byla tečována těsně vedle tyče!
    53:25 Ronald KNOT - 4:3
     
    53:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec ze svého tlaku branku vytěžili! RONALD KNOT obdržel puk na modrou a jen ho nahodil směrem na bránu. Patrik Hamrla ale neviděl vůbec nic a Knotův pokus mu propadl za záda. Asistence: Michal Bulíř.
     
    49:05
    Vary si trestuhodně nepohlídaly střídání a jdou do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. Po čtyřiceti vteřinách hry ve vyrovnaném počtu začne zkrácená početní výhoda Liberce.
     
    47:47
    Michal Birner (LIB) tvrdě dohrál protihráče a odsedí si dvě minuty za hrubost.
     
    46:31
    Dávid Gríger dostal puk na hraně brankoviště a obtočením ho zkoušel zasunout za Hamrlu. Ten se ale roztáhl na čáře a i přes následné dorážky uhájil svou klec.
     
    45:11
    Patrik Hamrla (KVA) podrazil Radana Lence hokejkou a posílá svůj tým do čtyř. Menší trest si tak v tomto zápase připisuje i druhý gólman.
    41:59 Jiří ČERNOCH - 3:3
     
    41:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nyní už ale inkasuje a začínáme od začátku! Lukáš Pulpán se podél levého mantinelu protáhl do útočné třetiny a poté adresoval přihrávku JIŘÍMU ČERNOCHOVI, který si sjel před bránu a už mu jen stačilo usměrnit Pulpánovu nabídku do poloprázdné brány. Asistence: Lukáš Pulpán.
    39:59 Petr KOBLASA - 3:2
     
    39:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vteřinu před koncem prostředního dějství máme znovu sníženo! Petr Šenkeřík našel parádní přihrávkou na pravém kruhu zcela volného PETRA KOBLASU a ten překonal marně se přesouvajícího Kváču. Branku ještě musel potvrdit videorozhodčí, hosté to ale stihli včas. Asistence: Petr Šenkeřík.
    35:58 Jaroslav VLACH - 3:1
     
    35:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři využívají početní výhodu a berou si zpět dvoubrankové vedení! Mislav Rosandič získal kotouč na levé straně a křížným pasem našel na pravém kruhu JAROSLAVA VLACHA, který se napřáhl a rozvlnil síť karlovarské svatyně! Patrik Hamrla měl sice čistý výhled, jenže proti Vlachovu kanónu neměl šanci. Asistence: Mislav Rosandič, Dávid Gríger.
     
    34:20
    Domácí si zahrají první přesilovku v zápase. Václav Skuhravý (KVA) je potrestán za krosček.
    31:57 Martin WEINHOLD - 2:1
     
    31:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Energie snižuje na rozdíl jediné trefy! MARTIN WEINHOLD se dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy, které se sice ještě neujalo, jenže následně se mu povedlo vydolovat puk ze skrumáže v brankovišti a propasírovat ho za Petra Kváču. Asistence: Jakub Flek, Tomáš Rachůnek.
     
    31:12
    Michal Bulíř se proháčkoval skrz hostující obranu a málem překonal i Patrika Hamrlu. Ten sice jeho střelu neudržel, naštěstí pro Vary ale stihl puk ukrýt před dotírajícím Michalem Birnerem.
     
    26:10
    Jaroslav Vlach v přečíslení dva na jednoho přihrával Dávidu Grígerovi, kterému však při kličce do protipohybu utekl puk! O chvíli později Patrik Hamrla chyboval při rozehrávce a Dávid Gríger mohl zakončovat do opuštěné brány, ani tentokrát však nebyl úspěšný! Slovenský forvard teď promrhal dvě velké šance na skórování v oslabení.
     
    25:02
    Až teď se při dvojnásobné početní výhodě povedlo hostům rozestavit přesilovkový vzorec! Tomáš Rachůnek vypálil z levého kruhu a Petr Kváča jeho pokus vyrazil pouze před sebe. Jiří Černoch se dostal k dorážce, jenže i tentokrát Varům radost z gólu překazil skvělý gólman Liberce! Ve stejnou chvíli už jsou Tygři ve čtyřech.
     
    24:12
    Lukáš Derner (LIB) je vyloučen za sekání! Západočeši budou hrát padesát vteřin pět na tři!
     
    23:02
    Petru Kváčovi (LIB) se nepovedla rozehrávka a vyhodil touš až na tribunu. Dostává tak menší trest za zdržování hry.
     
    19:40
    Dezorientovaná obrana Liberce zapomněla před bránou na Jakuba Fleka, který po přihrávce Tomáše Mikúše mohl zakončovat do odkryté klece! Petr Kváča se však ještě stačil natáhnout a udržet čisté konto!
     
    19:26
    Lukáš Pulpán objel celé útočné pásmo a poté křížným pasem vybídl ke střele Tomáše Redlicha, jehož pokus z ideální palebné pozice byl sražen do ochranné sítě.
     
    16:17
    Dávid Gríger chtěl přihrát volnému Adamu Musilovi, který číhal sám před bránou. Jeho pas byl ale tečován a Adam Musil musel zakončovat baseballovým způsobem. Kotouč se mu však povedlo ve vzduchu trefit a Patrik Hamrla musel opět zasahovat.
    09:12 Radan LENC - 2:0
     
    09:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři navyšují vedení! Michal Bulíř nabral rychlost v neutrální zóně a po pravé straně se protlačil až před bránu. V rozhodující okamžik mu ale utekl kotouč, a tak se zmohl už jen na dorážku z ostrého úhlu. Tu sice Hamrla pokryl, než ovšem stačil puk dostat pod kontrolu, dorazil ho za jeho záda RADAN LENC! Asistence: Michal Bulíř.
    06:26 Radan LENC - 1:0
     
    06:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po ospalém začátku od obou mužstev tu nakonec máme první branku zápasu! Michal Birner skvělým napadáním vybojoval kotouč v rohu kluziště a naservíroval ho RADANU LENCOVI, který si od pravého mantinelu sjel až do kruhu pro vhazování a ranou na bližší tyč překonal Patrika Hamrlu. Asistence: Michal Birner.
     
    00:36
    Michal Bulíř (LIB) je vyloučen za držení.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 7. Lenc (Birner), 10. Lenc (Bulíř), 36. J. Vlach (Rosandić, Gríger), 54. Knot (Bulíř) – 32. Weinhold (Flek, T. Rachůnek), 40. Koblasa (Šenkeřík), 42. Černoch (Pulpán)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Kunst – Birner (A), Bulíř, Lenc – Průžek, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Najman, Šír.
    HC Energie Karlovy Vary: Hamrla (Habal (A)) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Jiskra, Hladonik, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Gebauer, Ganger
    thejrc.org