Slavia – Dukla Praha 4:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:1 (3:0)
FK Dukla Praha
Úterý 19.01.2021, 15:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:32:02)
     
    Pražská Slavia potvrdila v zápase 3. kola MOL Cupu roli velkého favorita a v malém pražském derby porazila druholigovou Duklu vysoko 4:1. Skóre utkání otevřel v 17. minutě stoper David Hovorka, na něhož navázal o čtvrt hodiny později Ondřej Lingr parádně provedeným přímým kopem. Sešívaní se prosadili do konce prvního poločasu ještě jednou, mezi střelce se po narážečce s Teclem zapsal Jakub Hromada. Do druhé půle vstoupila Dukla v bojovném duchu a odměnou jí bylo snížení, po pěkné akci Buchvaldka se prosadil útočník Marek Fábry. Svěřenci kouče Skuhravého jasnému favoritovi statečně vzdorovali, ale na kontakt se nedostali, v nastaveném čase základní hrací doby naopak upravil na konečných 4:1 střídající Peter Olayinka.
    Český mistr potvrdil roli favorita a postoupil do osmifinále poháru
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:19.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Peter OLAYINKA - 4:1
     
    90+2
    Slavia právě vstřelila branku!
    Závěr zápasu ozdobil parádním gólem PETER OLAYINKA! Nigérisjký reprezentant dostal přihrávku od van Burena a na malém prostoru si pohrál hned se dvěma protihráči, aby posléze vypálil dělovku k levé tyči.
     
    90+1
    Domácí si vlastní vinou zadělali na problémy v obraně. Kačaraba však nakonec ve spolupráci s Hovorkou zvládli pokrýt Hadaščoka.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Jiří Piroch dobře odhadl, kam bude Olayinka nahrávat. Přihrávku zblokoval, hra bude pokračovat autovým vhazováním sešívaných.
    88. Musa hlavičkoval těsně nad
     
    88
    Alexander Bah je po příchodu na trávník hodně vidět. Centrem z pravé strany našel Petara Musy, který v mírném záklonu hlavičkoval na horní síť brány.
     
    87
    Filip Rada si zakřičel a vysoký balón letící od rohového praporku zkrotil v rukavicích. Hosté mohou rozjet další akci v honbě za snížením.
     
    86
    Alexander Bah si narazil s Traorém a pokračoval ve sprintu po levé lajně. Ve finále akce centrem nastřelil nataženou nohu blokujícího hráče. Rohový kop pro Slavii.
     
    85
    Slavii dělá vysoké napadání Dukly až nečekané potíže. Olayinka chtěl konstruktivně rozehrát, jenže pod tlakem Pirocha pouze odkopával.
     
    84
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Marek Fábry, přichází David Kozel.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Artěm Kovernikov.
     
    83
    Ukrajinský stoper se zapojil do hry okamžitě po znovuobnovení hry. Kolega z obrany Hovorka jej ihned zapojil do hry, Kačaraba odvážnou přihrávkou na střed uvolnil Berana.
     
    82
    Taras Kačaraba byl rozhodčím vykázán mimo hrací plochu, protože byl po střetu s Hadaščokem ošetřován na hrací ploše. Sešívaní se budou muset pár vteřin ubránit v desti.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Slavia drží dvoubrankový náskok a je velmi blízko postupu do další fáze turnaje. Dukle ale nelze upřít bojovnost.

    Milan Huppert

    Branky: 17. Hovorka, 34. Lingr, 42. Hromada, 90+2. Olayinka – 53. Fábry

    Karty:   45. Fišl (DUK), 47. Doumbia (DUK)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:19.
    SK Slavia Praha: Stejskal – Masopust, Hovorka, Kačaraba, Oscar – Hromada (76. Bah), Holeš (75. Traoré) – van Buren, Beran, Lingr (55. Olayinka) – Tecl (C) (56. Musa).
    Náhradníci: Kovář – Bah, Stanciu, Olayinka, Sima, Traoré, Musa.

    FK Dukla Praha: Rada (C) – Ayong, Piroch, Fišl – Souček (84. Kovernikov), Krunert (72. Kovaľ), Doumbia, Chlumecký – Šebrle (63. Faleye), Fábry (84. Kozel), Buchvaldek (72. Hadaščok).
    Náhradníci: Šťovíček – Kovernikov, Faleye, Kovaľ, Lauko, Kozel, Hadaščok.

    Rozhodčí: Petr Hocek – Jiří Pečenka, Petr Kotalík
    thejrc.org