Schalke – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | Augsburg – Bayern 0:1 (kon.) | Bielefeld – Stuttgart 3:0 (kon.)
Freiburg – Frankfurt 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Union Berlín 1:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
3:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Středa 20.01.2021, 20:30 • SchücoArena (Bielefeld) • Německá Bundesliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bielefeldu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Domácí vstoupili do druhého poločasu naprosto ukázkově, hned ve druhé minutě obstarali druhou branku. Arminia se tak dostala do nadějného dvoubrankového vedení, které v závěru zápasu dokázala navýšit o další branku.. Stuttgart byl sice v tomto duelu herně aktivnější, jenomže směrem dopředu mu to prostě nevycházelo. Brankář Ortega si nakonec připsal velice cenné čisté konto, jeho celek se raduje ze zisku tří bodů. (22:18:48)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Cebio Soukou.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Mike van der Hoorn.
     
    88
    Arminia se tak zcela určitě stane vítězem tohoto zápasu, pár minutek před koncem zápasu totiž vede už o tři branky, což znamená pro hosty složitou práci.
     
    86
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka domácích! RISTU DOAN se s míčem dostal do pokutového území, kde si rychlým manévrem potáhl balón na pravou nohu, což vedlo k naprosto přesnému zakončení ke vzdálenější tyči. Kobel se po tomto zakončení natahoval naprosto marně!
     
    85
    Ovšem ani tento rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Bielefeld navíc poté přešel na druhou stranu hrací plochy, kde ovšem rychle narazil Seufert.
     
    84
    Domácím se povedlo ubránit i další standardní situaci soupeře, pouze na rohový kop ovšem zasahoval Nilsson. Stuttgart by potřeboval nutně snížit manko.
     
    83
    Hosté to pro změnu zkoušeli podél autové lajny, kde se ovšem Massimo nedostal přes prvního protihráče. Navíc z toho bude autové vhazování pro DSC.
     
    82
    Ortega měl na další rozehrávku od své branky klid, proto si dával pořádně načas. Jeho odkop byl opravdu hodně vysoký, ve vzduchu navíc uspěl kolega Doan.
     
    81
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Nils Seufert.
     
    80
    Hostující celek si navíc vybojoval další rohový kop, který se snášel na zadní tyč. Tam se ovšem povedlo zakročit Pieperovi, jenž odvracel pouze k soupeři.
     
    79
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku brankáře Ortegy, který tak mohl odkopávat na druhou stranu pravou nohou. V souboji o míč ovšem uspěl Klimowicz.
     
    77
    Souboje ve středu hrací plochy nakonec přinesly nedovolené zákroky v podání domácích hráčů. Ten druhý vyprodukoval napadající útočník Fabian Klos.
     
    75
    Hodně nebezpečným způsobem to poté na sebe vzal Didavi, který po delší době prověřil připravenost brankáře Ortegy. Stuttgart bude zahrávat rohový kop.
     
    73
    Arminia si přesto vybojovala další standardku, ke které se nakonec postavil právě křídelník Doan. Jeho nadýchaná nabídka nakonec našla pouze Didaviho.
     
    72
    Doan se podíval směrem do pokutového území, kam okamžitě zkoušel poslat centrovanou nabídku. Ta putovala pouze do zámezí, Kobel tak bude rozehrávat.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Arminia i nadále vede o dvě branky, v posledních minutách nesledujeme nic moc pohledného.
     
    70
    Ortega si gestem ruky řekl o zpětnou nahrávku, načež se snažil poslat míč na opačnou stranu. To se mu sice povedlo, jenomže ve vzduchu uspěl Massimo.

    David Suchý

    Branky: 27. Klos (Laursen), 47. Kempf (vla.), 86. Doan (Seufert)

    Karty:   60. Yabo (BIE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen – Kunze – Doan (89. Soukou), Hartel (89. van der Hoorn), Yabo (62. Gebauer) – Klos (C) (81. Seufert), Córdova (62. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, van der Hoorn, Soukou, Schipplock, Seufert, Maier, Lucoqui.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (57. Klement), Anton, Kempf (C) – Coulibaly (57. Massimo), Mangala, Endo, Sosa (64. Čurlinov) – Klimowicz, Förster (64. Didavi) – Kalajdžić.
    Náhradníci: Bredlow – Mavropanos, Thommy, Klement, Massimo, G. Castro, Didavi, Čurlinov, Karazor.

    Rozhodčí: Hartmann – Günsch, Schüller
    ocianews.com