NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Washington 5:4 (po pr.) | Florida – Chicago 5:4 (po pr.)
Philadelphia – Buffalo 3:0 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:2 (po pr.)
Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Buffalo Sabres
Středa 20.01.2021, 01:08 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hokejisté Philadelphie přivítají na svém ledě Buffalo Sabres, proti kterým odehrají tzv. back-to-back zápas, tedy druhé střetnutí ve dvou dnech. A mají v něm co napravovat.
     
    Pondělní souboj Flyers a Sabres skončil blamáží domácího celku. Ten padl s Buffalem 1:6, ale nešlo jen o výsledek samotný. Už ten byl z pohledu Philadelphie tragický, ale stejně tak bídný byl celý výkon. Sabres své soupeře přehrávali ve všech ohledech, dávali branky, měli o 15 střel více, nenechali se zbytečně vylučovat, měli navrch při hře do těla... Z pohledu Flyers byl celý zápas špatný.
     
    Do sezony přitom vstoupila Philadelphia výtečně. Vyhrála oba zápasy proti silnému Pittsburghu a před duely s Buffalem se očekávalo, že by mohla klidně zůstat neporažená s osmi body na kontě. Jenže hned první klání obou celků dopadlo zcela jinak. Sabres přitom zahájili sezonu dvěma porážkami s Washingtonem, tedy diametrálně odlišně než Flyers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úterní souboj, který se bude hrát v noci na středu, absolvuje na straně Philadelphie opět český hokejista Jakub Voráček.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Sanheim, Provorov (A), P. Myers, E. Gustafsson, Braun, Hägg – Konecny, K. Hayes, Giroux (C) – Farabee, Patrick, J. van Riemsdyk – Voráček (A), Frost, Lindblom – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl.

    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, C. Miller – S. Reinhart (A), Eichel (C), Hall – Cozens, E. Staal, Olofsson – Asplund, Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Rozhodčí: Dean Morton (CAN), Peter MacDougall (CAN) – Andrew Smith (CAN), Ryan Galloway (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Philadelphií a Buffalem začal! Fylers mají soupeři co vracet, v prvním vzájemném utkání totiž soupeři podlehli vysoko 1:6.
     
    00:31
    Domácí začínají pěkně zostra! Scott Laughton ujel po levém křídle a otestoval pevnost Huttonovi masky. Ta nevydržela a hostující gólman si ji musí jet opravit.
     
    01:02
    Všechno v pořádku, Hutton je připravený pokračovat ve hře. Ofenzivní bek Rasmus Ristolainen prověřil pozornost Elliotta ze středního pásma.
     
    01:30
    Domácí gólman betonem přisunul kotouč Sanheimovi, jenž přihrávkou na Girouxe rozjel rychlý kontr domácích. Kanadskému kapitánovi Philadelphie byl ale odpískán ofsajd, do kterého jej dostal Hayes.
     
    02:10
    Hosté se naopak provinili zakázaným zvolnění. Za vyhozeným pukem Dahlina sprintoval Sam Reinhart, avšak Provorov byl ještě rychlejší.
     
    02:30
    James Van Riemsdyk si odvážně obhodil kotouč hned přes dva hráče a pokračoval v pohybu do útočné třetiny. Ke kotouči dojel jako první McCabe, jenž pod tlakem dokázal nahrát spoluhráči Hallovi.
     
    02:40
    První přesilovou hru si zahrají Šavle. Robert Hägg nezachytil pohyb Sheahana, jehož přitiskl na mantinel. Rozhodčí vylučují švédského beka za nedovolené bránění.
     
    03:14
    Šavle byly velmi blízko vedoucímu gólu! Jack Eichel naznačil střelu, čímž dokonale zmátl Elliotta, ale ještě nahrál do pravého kruhu Olofssonovi, kterému zabránil včasným blokem ve střele do prázdné brány Ivan Provorov!
     
    03:41
    Philadelphie jde do tří! Rakouský útočník Michael Raffl si nedal pozor na svou hokejku, kterou trefil do obličeje Olofssona.
     
    04:20
    Hosté kombinují a každou přihrávkou jsou blíž a blíž bráně. Mezi kruhy dostal pobídku Sam Reinhart, na Elliotta však nevyzrál.
     
    04:40
    Letci zvládli minutové oslabení ve čtyřech, Hägg je zpátky na ledě! Švédský bek navíc mohl ujet do úniku, jenže nezpracoval těžký pas od Provorova.
     
    05:16
    Na ledě je znovu elitní přesilovková formace Buffala. Ta se ale v pásmu dlouho udržet nedokázala, Ristolainenovi na modré utekl puk až za ni.
     
    05:45
    S koncem Rafflova trestu nahazoval od modré čáry Travis Sanheim. Carter Hutton měl dobrý výhled, černou gumu podržel ve výstroji.
     
    06:13
    Travis Konecny ukázal, že si skutečně věří. Ve vlastní obranné třetině ukličkoval Reinharta a vzápětí i McCabea. Kanaďan se rychlostí blesku přesunul do útočného pásma.
     
    06:31
    Zde ale domácí hokejisté příliš dlouho nevydrželi. Konecny nahazoval za branku, kam si dojel Carter Hutton. Po mantinelu dokázal dostat hru zpět do střední třetiny.
     
    07:05
    Philippe Myers vyvinul veškeré úsilí, aby ještě stihl touš na útočné modré čáře. I přes nataženou hokejku to nedokázal, čárový rozhodčí posléze musel odpískat postavení mimo hru.
     
    07:24
    Kevin Hayes vyhrál buly doprava na Jakuba Voráčka. Zkušený český útočník přejel modrou a nabil Provorovovi, tvrdá dělovka rozezvučela plexisklo za brankou.
     
    08:01
    Joel Farabee zkušeně přejel na útočnou polovinu a až pak vyhodil bekhendem před branku Buffala. Letci střídají, na led naskakuje čtvrtá formace.
     
    08:20
    Nicolas Aube-Kubel ukázal své technické dovednosti, když se po mantinelu prodral kolem Ristolainena. Švédského obránce zastoupil jeho krajan Dahlin, na něj už kanadský forward recept nenašel.
     
    09:07
    Premiérovou početní převahu si zahraje Philadelphia. Jeff Skinner v útočné třetině sledoval kotouč a nikoliv dění kolem něj, přes jeho nataženou hokejku přepadl Lindblom. Dvě minuty za podrážení.
     
    09:38
    Začátek přesilovky Philadelphii nevyšel podle představ. Jakub Voráček zavinil ofsajd a usedá na střídačku, přičemž znepokojeně kroutí hlavou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:10
    Velkou parádu si dovolil Carter Hutton. Nahození Provorova zachytil do lapačky a vzápětí si kotouč vyklepal na vyrážečku, kterou vyhodil kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    10:31
    Domácí se poměrně rychle dokázali znovu usadit v útočném pásmu. Po několika přihrávkách střílel Travis Konecny na semafor Huttona, ten reagoval rychle a puk za záda nepustil.
     
    11:07
    Jeff Skinner strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu na ledovou plochu se okamžitě zapojil do útočné akce, kterou sám zakončil pokusem do lapačky Elliotta.
     
    11:43
    Eric Staal prohrál buly v útočné třetině proti Hayesovi. Kanadský centr ještě zkusil vypíchnout puk z pod hokejky Hägga, leč neúspěšně.
     
    12:09
    James Van Riemsdyk nabral velkou rychlost po pravém křídle. Ve finále akce sjel na střed a zápěstím napálil do chráničů blokujícího Dahlina.
     
    12:54
    Elitní útočná lajna Letců dostala Šavle pod tlak. K žádnému zakončení ale nedošlo, neboť souboj u mantinelu vyhrál Ristolainen, jenž přetlačil Girouxe.
     
    13:22
    Útočí pro změnu Buffalo! Kapitán Jack Eichel se nenechal odradit Provorovem ani Sanheimem a nahrál mezi kruhu Reinhartovi, který těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    13:58
    Brian Elliott musel být v pozoru proti střele Sheahana do horních patech tabulky. Kanadský strážce svatyně udržel kotouč v rukavici.
     
    14:32
    Šavle byly kousek od vedoucí trefy! Reinhartovi přihrávku napříč pásmem si našel Tyalor Hall, jenž trefil rychle se přesunujícího Elliotta do pravého betonu.
     
    14:45
    Hraje se nahoru dolů, takový hokej diváky musí bavit! Travis Konecny si z levého křídla sjel před bránu, z bezprostřední blízkosti však Huttona neprostřelil.
     
    15:09
    Henri Jokiharju si bez problémů poradil s dotírajícím Van Riemsdykem. Za vlastní brankou mu udělal kličku do protipohybu a rázem měl volné pole působnosti.
     
    15:56
    Domácí jsou zase v útočném pásmu. Provorov místo střely ještě nahrával na vrcholek pravého kruhu Voráčkovi, nabídka českého útočníka na teč se neujala.
     
    16:11
    Draftovaný hokejista Dylan Cozens si vyměnil kotouč s Olofssonem a pokračoval v jízdě kupředu. U pravého mantinelu si dovolil drzou, ale úspěšnou kličku proti Gustafssonovi, načež zápěstím vypálil jen těsně nad.
     
    16:40
    Carter Hutton si našel prostor, odkud viděl na nahozený kotouč, který poslal směrem na bránu Michael Raffl. Pětatřicetiletý Kanaďan podržel touš v lapačce.
     
    17:00
    Po zakázaném uvolnění Letců se vhazovalo po pravici Elliotta. Eichel poslal puk za sebe na Ristolainena, dělovka z voleje o pořádný kus minula cílové zařízení.
     
    17:33
    Joel Farabee se dlouho tvářil, že vezme situaci na sebe, nakonec si ovšem rozmyslel nájezd do Dahlina a nahrál za sebe na Provorova. Ruský bek z velkého úhlu nedokázal zacílit přesně.
     
    18:01
    Jako slepý k houslím přišel Cody Eakin k zajímavé střelecké pozici. Puk k němu odrazil blokující Sanheim, překvapený kanadský útočník trefil jen brankáře.
     
    18:22
    Philippe Myers volil pod tlakem vyhození přes všechny čáry. Nolan Patrick se snažil přesprintovat Dahlina, avšak ztrátu na švédského vrstevníka nesmazal.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Icing i na druhé straně. Taylor Hall hledal Eichela, jenže ten šel střídat. Z důvodu zakázaného uvolnění se ale musí na ledovou plochu vrátit.
     
    19:44
    Domácí kapitán Claude Giroux si bruslemi pomohl se zpracováním prudké nahrávky Gustafssona. S kotoučem se dostal až za branku soupeře, odkud nedokázal vymyslet nic převratného, pas před bránu úspěšně zachytil pozorný Montour.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Philadelphií a Buffalem gól nepřinesla. Sledujeme prozatím velmi vyrovnaný duel, který rozhodně nepřipomíná včerejší utkání, v němž Šavle zvítězily rozdílem pěti gólů. Hosté měli v úvodu zápasu minutovou přesilovku pěti proti třem, kterou ale nevyužili, přestože šance měli. V té největší se ocitl Victor Olofsson, který střílel do odkryté brány, ale v poslední chvíli mu do střely obětavě padl obránce Provorov. Hokejisté Flyers se viditelně poučili z chyb, jež dělali v prvním duelu a dnes vycházejí z pevné defenzivy, což se projevuje i na skóre střetnutí.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 11:11
    Zblokované střely – 6:4
    Vyhraná vhazování – 13:9
    Trestné minuty – 4:2
    Hity – 11:3
     
    Další třetina začne přibližně v 2:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Na buly byl tentokráte úspěšnější Scott Laughton, poněkud netradičně za domácí zahajuje hru čtvrtá lajna.
     
    20:21
    Rasmus Ristolainen přihrál Reinhartovi na brusle. Brejku zkusil založit Provorov, ale dlouhý pas na Hayese nepustil Dahlin.
     
    21:03
    Domácí se dokázali usadit v pásmu, ale jen na pár vteřin. Přihrávku Jakuba Voráčka od pravého mantinelu bruslí zastavil Montour.
     
    21:50
    Henri Jokiharju za vlastní bránou uklidňuje situaci. Počkal na prostřídání útočné trojky a po nahrávce Cozensovi šel sám střídat.
     
    22:10
    Carter Hutton předvedl výborný zákrok pravým ramenem proti střele Provorova a za odměnu dostal od ruského obránce tvrdou ránu na helmu. Provorov je v tom ovšem nevinně, neboť jej na vlastního brankáře hodil Montour.
     
    22:36
    Robert Hägg nastřelil kotouč do útočné třetiny příhodně pro Nolana Patricka. Dvaadvacetiletý mladík zkoušel obtočit bránu, Hutton přilepil beton k tyči včas.
     
    23:00
    Carter Hutton potvrzuje, že i ve svých pětatřiceti letech dokáže být velmi pohyblivým gólmanem. Skvěle se přemístil proti střele Van Riemsdyka, kterou vykopl koncem pravé brusle.
     
    23:21
    Kanadský strážce svatyně ve službách Buffala může vydechnout. Jeho spoluhráči dokázali přesunout hru do středního pásma, Reinhart posléze vystavil Eichela do ofsajdu.
     
    24:06
    V permanenci byl i Brian Elliott. Jeho pozornost prověřil od modré čáry Henri Jokiharju, brankář vyrážečkou poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    24:55
    Jake McCabe místo střely ještě vymýšlel nahrávku za branku, kde byl Sam Reinhart. Na řešení útočníka si počíhal Travis Sanheim, jenž vybojoval puk a vysokým obloučkem vrátil hru do střední třetiny.
     
    25:11
    Kevin Hayes dostáhl přesně toho, čeho potřeboval. Ještě před modrou nastřelil kotouč na Huttona a ten si netroufl rozehrát. Vhazovat se tak bude v obranném pásmu Buffala.
     
    25:45
    James Van Riemsdyk je hodně vidět. Po přejetí útočné modré vyzkoušel pozornost gólmana střelou zápěstím, Hutton byl na místě.
     
    26:02
    Travis Konecny vypálil tvrdou střelu příklepem od levého mantinelu. Hutton kotouč podržel ve výstroji, Nolan Patrick vzápětí vyhodil branku soupeře ze svého postavení po hitu Ristolainena.
     
    26:53
    Sledujeme velmi vyrovnaný zápas. Po vyhraném vhazování Eichela střílel od modré Rasmus Ristolainen a Elliotta zachránila horní tyč!
     
    27:14
    Šavle v posledních okamžicích převzaly iniciativu do svých rukou. Po přihrávce Asplunda pálil z vrcholku pravého kruhu Eakin do lapačky gólmana.
     
    27:44
    Jakub Voráček se na modré čáře pěknou kličkou zbavil Millera, načež sjel blíže bráně a vyzkoušel střelecké štěstí. Puk proletěl o pár centimetrů vedle praví části brankové konstrukce.
     
    28:22
    Rasmus Ristolainen dostal od Reinharta složitou nahrávku před vlastní bránu. Bekhendem poslal kotouč po ledě až za bránu domácích. Zakázané uvolnění.
     
    28:56
    Jake McCabe mizerně rozehrál přímo na hůl Travise Konecnyho. Kanaďan seo rychle zorientoval, avšak jeho pobídku na teč nepochopil Giroux, jenž dal hokejku k ledu pozdě.
     
    29:08
    Elliotta dnes podruhé zachránila branková konstrukce a to znovu po střele Olofssona! Dylan Cozens nabral velkou rychlost po levém křídle, jeho zakončení do horních pater ještě kanadský brankář dokázal vyrazit. Akce ale pokračovala a Staal místo střely ještě vylepšil pozici právě pro Olofssona, který z velkého úhlu trefil bližší tyč.
    29:08 Olofsson podruhé v utkání nastřelil brankovou konstrukci
     
    29:51
    Tlak Sabres pokračuje. Třetí formace dostala protivníka pod velký zámek, z něhož Flyers zatím marně hledají cestu ven.
     
    30:35
    Jakub Voráček oslabuje Philadelphii. Zkušený český útočník při snaze zastavit Skinnera podrazil kanadskému útočníkovi nohy. Jasné dvě minuty.
     
    30:56
    Dělovku Dahlina od modré Elliott vyrazil nad sebe. Eichel ukázal velkou šikovnost, když ze vzduchu dokázal poslat kotouč znovu na bránu, i v tomto případě si Elliott poradil.
     
    31:24
    Tlak Buffala pokračuje, domácí se ještě nedokázali osvobodit. Sam Reinhart si z levého křídla nabruslil mezi kruhy, ale mezeru mezi betony brankáře nenašel.
     
    31:55
    Konečně se domácí hráči osvobodili a unavená čtveřice může vystřídat. Claude Giroux šikovně zvedl hokejku Ristolainenovi a tím získal po spoluhráče cenné vteřinky navíc.
     
    32:30
    Brian Elliott je ostřelován ze všech stran. Štěstí opět zkoušel Rasmus Dahlin, švédský mladík narazil na pravý beton zkušeného Kanaďana.
     
    32:49
    Jakub Voráček je zpátky ve hře. Na ledové ploše jen přihlížel, jak Brian Elliott likviduje další velkou šanci, pravým betonem zastavil povedenou ránu Staala.
     
    33:11
    Joel Farabee nabral solidní rychlost, avšak Montour byl u puku první a s přehledem dokázal rozehrát. Člen druhého obranného páru dostal hru do středného pásma.
     
    33:42
    Pěknou individuální akcí se blýskl Tobias Rieder. Po pravé lajně najel do útočné třetiny, načež obtočil brány a zkoušel zasouvat k levé tyči, Elliott zasáhl pravým betonem.
     
    34:21
    Po delší době navštívili útočné pásmo i domácí. Robert Hägg nahazoval na teč, Hayes puk zvedl příliš vysoko nad bránu.
     
    34:56
    Nadále platí bezbrankový stav, ale rozhodne nelze říct, že bychom sledovali nudné utkání. Naopak je k vidění jedna nebezpečná akce za druhou!
     
    35:20
    Čtvrtá útočná formace Sabres způsobila velký rozruch před Eliottovou svatyní. Curtis Lazar si vyjel před bránu pro přihrávku od Skinnera, i on si ovšem vylámal zuby na skvěle chytajícím brankáři.
     
    35:59
    Dylan Cozens vyzval k rychlostnímu souboji Provorova. Ruského obránce přebruslil, přesto o puk přišel, neboť jej bek u mantinelu dohrál tvrdým, ale čistým hitem.
     
    36:29
    Cody Eakin využil zaváhání Hayese a udržel útočné pásmo pro Šavle. Od pravého mantinelu pálil McCabe, Elliott levým betonem zapsal jeden z těch jednodušších zákroků.
     
    36:46
    Nolan Patrick ukázal své přednosti, které spočívají v rychlosti. Jako vítr se prohnal z vlastního obranného pásma až za bránu soupeře, kde ovšem jeho cesta skončila, nedostal se přes Dahlina.
     
    37:51
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, vedení se ujímají domácí hokejisté! Patrick v obranném pásmu po mantinelu přihrál Linblomovi, jenž dlouhou nahrávkou o protější mantinel vyslal do úniku TRAVISE KONECNYHO. Kanadský útočník zvolil bekhendovou kličku a Huttonovi následně poslal kotouč mezi betony. Asistence: Oskar Lindblom a Nolan Patrick.
    37:51 Travis KONECNY - 1:0
     
    38:30
    Hosté byli v posledních minutách aktivnější, ale po propadnutí ve středním pásmu musí dotahovat. O rychlou odpověď se snažil Reinhart, zápěstím pálil nad.
     
    38:52
    Michael Raffl se dokázal na malém prostoru výborně zorientovat a od pravého mantinelu vyslal nahrávku napříč pásmem na úplně volného Morgana Frosta. Centr třetí lajny měl dost prostoru na zamíření, přesto pálil nad.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Jack Eichel to jako správný kapitán vzal na sebe. Vyjel si do pravého kruhu, odkud vypálil příklepem. Elliott vydržel v postoji do poslední chvíle, tvrdou střelu vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    39:58
    Frustrovaný Rasmus Ristolainen mimo dění hry napadl Laughtona, což rozhodčí pochopitelně nemohli přejít mávnutím rukou. Tahouna defenzivy Buffala vylučují za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Philadelphia je po druhé třetině o krok blíže vítězství. Letci vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a to zásluhou Travise Konecnyho, jenž v 38. minutě proměnil únik bekhendovou kličkou a střelou mezi betony Huttona. Gól padl v době, kdy mělo herně navrch Buffalo, to si ovšem nedalo pozor na zadní vrátka a hrubě této skutečnosti litovalo. Do třetí třetiny ovšem hosté určitě nepůjdou s poraženeckou náladou a pokusí se zabojovat minimálně o jeden bod.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 20:24
    Zblokované střely – 9:5
    Vyhraná vhazování – 22:21
    Trestné minuty – 6:4
    Hity – 23:15
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Buffalo Sabres: ze hřiště odchází Carter Hutton, přichází Jonas Johansson.
    40:01 Srážka mezi Huttonem a Provorovem, po níž hostující gólman předčasně opustil utkání
     
    40:10
    Hosté vstupují do závěreční dvacetiminutovky v oslabení, ale především s novým gólmanem! Carter Hutton je zřejmě otřesený po srážce s Provorovem, protože není ani na střídačce. Mezi tyče se postavil pětadvacetiletý Švéd Jonas Johansson.
     
    41:04
    Jonas Johansson první zákrok zvládl na výbornou. Do mezikruží dostal výbornou nahrávku Kevin Hayes, ale vylámal si zuby na připravené lapačce gólmana.
     
    41:41
    A znovu Johansson! Tentokráte si výborně vybruslil proti zakončení Girouxe, které vyrazil mimo nebezpečí pravým ramenem.
     
    42:00
    Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách. Rasmus Ristolainen opustil trestnou lavici a hned zůstává na ledě, ačkoli jsou na něm momentálně tři beci Buffala.
     
    42:47
    Jack Eichel neočekával, že jej Reinhart bude hledat zadovkou. Puk mu projel mezi bruslemi do středního pásma a může děkovat Dahlinovi, že do brejku nepustil Farabeeho.
     
    43:20
    Johansson dokonale zalepil prostor u své levé tyčky. Marně tudy zkoušeli procpat puk nejprve Nolan Patrick, vzápětí i dorážející Scott Laughton.
     
    43:50
    Zakázané uvolnění Flyers vrátí hru před Elliotta. Jakub Voráček se ze všech sil snažil alespoň tečovat vyhození Provorova, neuspěl.
     
    44:13
    Po vyhraném buly Staala střílel od pravého mantinelu Cozens. Elliott měl zakrytý výhled, avšak nemusel zasahovat, puk letěl mimo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:56
    Jakub Voráček ukázal pěknou individuální akci. Od pravého mantinelu si sjel až k tomu levému, avšak místo střely ještě zbytečně přihrával do prostoru, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    45:03
    Myers nestíhal po lajně sprintujícího Olofssona. Švédský útočník chtěl prolomit střeleckou smůlu pokusem mezi betony, ty však Elliott dokázal srazit k sobě.
     
    45:58
    Na druhé straně zahrozil Kevin Hayes. Z vrcholku levého kruhu střílel do horních pater tabulky, Johansson ukryl touš v lapačce.
     
    46:13
    Jakub Voráček nedokázal vystřelit přes clonícího Dahlina. Puk se k němu však odrazil a český útočník pro změnu přihrál na modrou Gustafssonovi, jehož ránu přizvedl do ochranné sítě Montour.
     
    46:36
    Jeff Skinner naznačil zadovku na Lazara, ale místo toho pokračoval v samostatné jízdě. Úspěšně obelstil Myerse, nikoli však Brauna, jenž kolegu z obrany zastoupil.
     
    47:33
    Jack Eichel se z vlastní obranné třetiny probojoval až do útočného pásma. Pohlednou akci zakončil střelou zápěstím, černá guma skončila v Ellittově lapačce.
     
    47:57
    Domácí se ubránili, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Formace, kterou vede Hayes, tak ještě několik vteřin na ledě pobude.
     
    48:05
    Avšak centr první lajny zvládl důležité buly a Ivan Provorov bez větších problémů dostal touš do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    48:45
    Rasmus Ristolainen nahazoval před bránu, kde bylo hned několik hokejek, které mohly jeho pokus tečovat. Ani jedné se to nepodařilo, puk doletěl do rohu kluziště.
     
    49:02
    V rohu se černé gumy chopil Ristolainenův jmenovec Dahlin. Mladý švédský obránce musel jednat rychle, zakončení zápěstím mělo daleko k úspěchu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:49
    Šavle pokračují ve vyvíjení tlaku na soupeře, ten zatím odolává. Sanheim obětavě padl do tvrdé střely Halla, puk naštěstí schytal do chráněných míst.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Včera Buffalo nadělilo stejnému soupeři šest kousků, zatímco dnes se trápí na jeden zásah. To jen potvrzuje, že hokej je nevyzpytatelná hra, v níž nemáte nikdy nic jistého. Philadelphia působí v defenzivě velmi dobrým dojmem.
     
    50:32
    Rasmus Ristolainen se rozhlédl a po mantinelu nahrál Reinhartovi. Kanadský útočník puk protečoval do středního pásma, na víc si netroufl.
     
    51:26
    nahození Jakuba Voráčka od levého mantinelu chtěl umístit do sítě Nolan Patrick. Moc nechybělo, centr třetí lajny vystřelil o centimetry vedle pravé tyče.
     
    51:40
    Brian Elliott raději přerušil hru po nahození Eichela. Pětatřicetiletý Kanaďan měl poměrně dost prostoru na rozehrávku, avšak rozhodl se neriskovat.
     
    52:12
    Jack Eichel vedl přečíslení tří proti dvěma. Sám ovšem slibně se rozvíjející příležitost zazdil, když nechal puk trestuhodně za zády.
     
    52:34
    Travis Sanheim vyhodil příliš prudce, píská se zakázané uvolnění. Tlak Kruegerovy družiny se stupňuje, Elliott nadále drží čistý štít.
     
    53:00
    Victor Olofsson místo střely přihrával Dylanu Cozensovi. Talentovaný Kanaďan střílel z voleje do připravené gólmanovy lapačky.
     
    53:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers výrazně přibližuje vítězství český útočník JAKUB VORÁČEK! Po vyhození Gustafssona ujel společně s Hayesem do přečíslení dvou na jednoho. Kanadský útočník se zachoval nesobecky a nahrál kladenskému rodákovi, jenž prostřelil Johanssona mezi levým betonem a vyrážečkou. Asistence: Kevin Hayes a Erik Gustafsson.
    53:43 Jakub VORÁČEK - 2:0
     
    54:14
    Není nač čekat, Sabres musejí vrhnout všechny zbytky sil do útoku. Útočné pásmo vybojoval Reinhart, jenže Dahlin jej ztratil, když si neporadil se zpracováním těžké nahrávky od Eichela.
     
    54:40
    Claude Giroux měl velké štěstí, že rozhodčí přehlédli jeho zásah holí do obličeje Sheahana. V obličeji kanadského forwarda je dokonce krvavé zranění, trest by tím pádem byl čtyř minutové hodnoty.
     
    55:12
    Sam Reinhart chtěl založit rychlý protiútok Sabres, jenže přihrávkou trefil do bruslí Kevina Hayese. Hosté tak musejí založit postupný útok.
     
    55:55
    Šavle vybojovali útočné pásmo do svého držení. Rasmus Dahlin mohl střílet, avšak přihrával do lepší pozice stojícímu Cozensovi, dělovka z voleje prosvištěla nad břevnem.
     
    56:09
    Tobias Rieder si dlouho hledal místečko, odkud vystřelí. Nenašel a tak německý útočník nahrál na modrou Hallovi. Kanadský ostrostřelec nepálil ostrými, Elliott touš ukryl v rukavici.
     
    56:30
    Pomalu se blíží doby, kdy by trenér Krueger měl uvažovat o odvolání brankáře. Buffalo nemá co ztratit a čas se rychle blíží ke konci.
     
    57:20
    Hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu a kouč Krueger povolává Johanssona na střídačku. Sabres zkouší poweplay!
     
    57:46
    Michael Raffl dostal pod tlak Staala a za vlastní brankou ho připravil o puk. Vzápětí dokázal dostat puk za modrou, Ristolainen natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    58:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! KEVIN HAYES zariskoval a dobře udělal. Z otočky se s pukem nepáral a vyhodil ho přes celé hřiště do odkryté svatyně. Střelec jako by ani nevěřil, že se mu tento kousek povedl. Bez asistence.
    58:18 Kevin HAYES - 3:0
     
    58:51
    Brian Elliott měl velké starosti s tvrdým projektilem Millera. Kotouč vyrazil nad sebe a situaci nakonec přestál i s výpomocí Provorova, který rukavicí kotouč odhodil do rohu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:45
    Zápas se dohrává. Hosté si jsou moc dobře vědomi, že nemají šanci na zvrat a tak ani nenapadají Hägga, jenž kvedlá s pukem za domácí brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 29 – 36
    Trestné minuty: 12 – 12
    Přesilové hry: 1/4 – 1/4
    Vhazování: 43 % – 57 %
    Zblokované střely: 17 – 10
    Hity: 12 – 15
     
    Hokejisté Philadelphie zvládli odvetu za debakl 1:6 proti stejnému soupeři, který se urodil před 24 hodinami. V druhém utkání Flyers výrazně zlepšili defenzivu a soupeři nepovolili jediný gól, sami naopak vstřelili tři. Svěřenci kouče Vigneaulta se dostali do vedení ve 38. minutě, kdy svůj samostatný únik zakončil Travis Konecny bekhendovou kličkou a střelou mezi betony Huttona. Kanadský gólman musel po druhé třetině přepustit místo mezi tyčemi Johanssonovi, neboť byl otřesený po tvrdém nárazu od Provorova. Švédskému brankáři zrušil čisté konto český útočník Jakub Voráček, který v přečíslení dostal puk od Hayese a pálil přesně mezi beton a vyrážečku. V závěru zkusili Sabres powerplay, ale gól nedali, naopak potřetí inkasovali, střelou přes celé kluziště se blýskl Kevin Hayes, ten tak k asistenci přidal i úspěšný zásah.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (PHI) – 40 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 59:58
    Carter Hutton (BUF) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 39:53
    Jonas Johansson (BUF) – 8 zákroků, 1 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 19:02
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 1+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 17:57
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Brian Elliott (PHI) – 40 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%
    2. Travis Konecny (PHI) – 1+0
    3. Ivan Provorov (PHI) – 0+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:57:39)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 38. Konecny (Lindblom, Patrick), 54. Voráček (K. Hayes, E. Gustafsson), 59. K. Hayes


    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Sanheim, Provorov (A), P. Myers, E. Gustafsson, Braun, Hägg – Konecny, K. Hayes, Giroux (C) – Farabee, Patrick, J. van Riemsdyk – Voráček (A), Frost, Lindblom – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (41. J. Johansson) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, C. Miller – S. Reinhart (A), Eichel (C), Hall – Cozens, E. Staal, Olofsson – Asplund, Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Rozhodčí: Dean Morton (CAN), Peter MacDougall (CAN) – Andrew Smith (CAN), Ryan Galloway (CAN)
    thejrc.org