NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Washington 5:4 (po pr.) | Florida – Chicago 5:4 (po pr.)
Philadelphia – Buffalo 3:0 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:2 (po pr.)
Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
5:4 (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)
Chicago Blackhawks
Středa 20.01.2021, 01:07 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:02:30)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Frank Vatrano (FLA) 1+0
    2. Carter Verhaeghe (FLA) 2+0
    3. Dominik Kubalík (CHI) 2+1
     
    Česká a slovenská stopa v utkání
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:01
    Dominik Kubalík (CHI) – 2+1, +1 účast, 8 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:37
    David Kämpf (CHI) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:40
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,8%, odchytal 62:24

    Kevin Lankinen (CHI) – 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1%, odchytal 62:14
     
    Střely na branku: 28 – 33
     
    Je konec! Florida nakonec zvládla prodloužení a bere i druhý bod! Domácí celek byl v prodloužení o něco aktivnější a dočkal se šancí. Weegar v první velké šanci ještě selhal, ale na po třech minutách rozhodl Frank Vatrano.
     
    Konec zápasu.
    62:50 Frank VATRANO - 5:4
     
    62:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Florida nakonec získává i druhý bod za vítězství v prodloužení! Barkov zavezl puk do útočného pásma, kde skvělým pohybem uvolnil spoluhráče, vyslal nelapitelnou přihrávku a FRANK VATRANO pohotovou střelou do odkryté části branky rozhodl! Asistence: Aleksander Barkov, MacKenzie Weegar.
     
    62:33
    Sergej Bobrovskij si dal pozor na další nebezpečné zakončení z pravé strany a připsal si důležitý zákrok. Vhazuje se po jeho levici.
     
    62:10
    Kubalík dostal přihrávku do volného prostoru na pravé straně útočného pásma, ale jeho pokus příklepem prosvištěl kolem zadní tyčky.
     
    61:35
    Patrick Kane vypálil v útočném pásmu, ale Strolman jeho pokus srazil do rohu ledové plochy. Zatím sledujeme hodně svižné prodloužení.
     
    61:00
    MacKenzie Weegar dostal přihrávku mezi kruhy, ale hostující brankář se skvěle přesunul a vytáhl neskutečný zákrok vyrážečkou!
     
    60:32
    Ekblad vybojoval puk na modré čáře a pomohl si zpětnou přihrávkou. Domácí hokejisté se postupně dokázali prostřídat.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení a ihned se vydali do útočného pásma. Barkov zatím pouze objel branku Chicaga.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 25 – 32
     
    Šedesát minut hokeje nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Chicago sice vstoupilo do třetí třetiny o něco lépe a Kurashev poslal hosty do vedení. Na opačné straně však dokázal vyrovnat Yandle. Následovat tak bude pětiminutové prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Jonathan Huberdeau bojoval o puk v rohu útočného pásma. Obránce v bílém dresu jej však skvěle přitlačil k hrazení a nenechal soupeře rozehrát.
     
    59:01
    Další útočnou akci Floridy zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočné fáze Patric Hörnqvist.
     
    58:26
    Barkov vybojoval puk v rohu obranného pásma, ale obloučkem jej nedokázal vyhodit do pásma středního. Chicago je nyní o něco důraznější.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:41
    Gudas svou předchozí chybu napravil v souboji v obranném pásmu. Český obránce přitlačil k mantinelu Kanea a získal puk.
     
    57:15
    Radko Gudas si mohl vybrat, kam rozehrát, ale český obránce dlouho otálel a našel jen jednoho z hokejistů v bílém dresu Chicaga.
     
    56:45
    Anton Strälman se otočil na modré čáře a poslal přihrávku na rozjetého Connollyho. Druhý jmenovaný si ale neporadil se zpracováním prudké přihrávky.
     
    56:05
    Jonathan Huberdeau tentokrát získal kotouč v souboji u mantinelu, jenže vyprodukoval nepřesnou přihrávku. Na opačnou stranu už spěchá Kane.
     
    55:28
    Alexander Wennberg spěchal za přihrávkou do útočného pásma, kde nakonec rozehrál na levou stranu. Jonathan Huberdeau chtěl překvapit brankáře, ale ten byl pozorný.
     
    55:10
    Yandle poslal přihrávku na pravou stranu, kam si sjel Barkov. Finský útočník se dostal do útočného pásma, ale střelou na přední tyč brankáře nepřekvapil.
     
    54:31
    Jonathan Huberdeau vybojoval puk v útočném pásmu. Od mantinelu poté zakončil Keith Yandle, jehož projektil srazil obránce v bílém do ochranné sítě.
     
    54:10
    Kane dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru a protečoval puk do útočného pásma. Odražený puk si domácí obrana pohlídala.
     
    53:24
    Chicago se z tlaku domácí Floridy vymanilo jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Blackhawks.
     
    53:05
    Frank Vatrano dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, našel Connollyho, který pohotově zakončil příklepem, ale trefil hráče před sebou.
     
    52:26
    Dominik Kubalík zabojoval o puk ve středním pásmu, ale Jonathan Huberdeau jej ke kotouči nepustil. Oba týmy nyní hrají o něco opatrněji.
     
    52:02
    Další akci domácí Floridy zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Brett Connolly. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    51:37
    Barkov se před brankou soupeře natáhl po odraženém kotouči, ale jeho pokus bekhendem skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    51:15
    Do odraženého kotouče se následně opřel Dominik Kubalík, který na led naskočil ze střídačky, ale jeho projektil srazil blokující obránce do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:05
    Alex DeBrincat z pravé strany poslal utajenou přihrávku do prostoru mezi kruhy, kam si sjel Shaw, ale Bobrovskij vytáhl další fantastický zákrok!
     
    50:28
    Carter Verhaeghe se hnal na útočnou modrou čáru za prudkou přihrávkou, jenže jeho následný pokus skončil pouze na holeni obránce.
     
    50:00
    Vinnie Hinostroza si našlápl ve středním pásmu, dostal přihrávku přímo na čepel, jenže svůj rychlý průnik nezakončil přesnou střelou.
     
    49:24
    Yandle vydoloval kotouč v souboji u mantinelu v obranném pásmu. Radko Gudas poté poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:10
    Duncan Keith si dal pozor na napadajícího soupeře a pomohl si rozehrávkou o zadní stranu mantinelu. Ani jeden z týmů nyní nechce chybovat.
     
    48:27
    Patrick Kane dostal nabito do útočného pásma, kde zakončoval z pravé strany. Domácí brankář Bobrovskij jeho pokus vyrazil ramenem do ochranné sítě.
     
    48:10
    Kane spěchal za vyhozením do středního pásma, jenže na kotouč nedosáhl. Dopředu se poté tlačila Florida, ale ani domácí u puku nezůstali.
    47:17 Keith YANDLE - 4:4
     
    47:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Florida se nakonec dočkala další využité přesilovky! Jonathan Huberdeau naznačil zakončení, zadovkou poslal puk za sebe a Keith Yandle vypálil od modré čáry. Jeho pokus nakonec ještě tečoval PATRIC HÖRNQVIST. Asistence: Keith Yandle, Jonathan Huberdeau.
     
    47:10
    Huberdeau vybojoval puk v rohu útočného pásma a Florida stále pokračuje v kombinaci. Domácí celek však potřebuje zakončovat.
     
    46:33
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Ryan Carpenter – 2 min., hákování).
    46:06 Philipp KURASHEV - 3:4
     
    46:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se poprvé během dnešního souboje dostává do vedení! PHILIPP KURASHEV projel do útočného pásma, vypálil zápěstím kolem obránce a nachytal domácího brankáře. Asistence: Dominik Kubalík, Adam Boqvist.
     
    45:26
    Brett Connolly se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči a nepovedeným zakončením těsně minul branku soupeře.
     
    45:00
    Bobrovskij vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ruský brankář poslal puk na pravou stranu, ale Barkov se do útočného pásma nedostal.
     
    44:31
    Hosté v plném počtu.
     
    44:00
    Další úspěšné vyhození Chicaga. Domácí celek se teď prakticky není schopen usadil v útočném pásmu. Hodně mizerná přesilovka Panterů.
     
    43:29
    Chicago se dostalo ke kotouči v obranném pásmu a dokázalo jej vyhodit přes všechny čáry za branku Floridy. Oba týmy mezitím střídají.
     
    43:03
    Huberdeau poslal přihrávku před branku, kde byl Barkov, ale jeho bekhendový pokus hostující brankář dokázal vyrazit betonem.
     
    42:31
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:15
    Yandle uspěl v souboji za domácí klecí a dokázal puk vyhodit za modrou čáru. Florida si tak po delší době může znovu odpočinout.
     
    41:40
    Chicago vlétlo do třetí části jako velká voda a domácím hokejistům prakticky nepůjčuje kotouč. Florida to bude mít velmi složité.
     
    41:00
    Chicago mělo v úvodu třetí třetiny obrovskou šanci! Kane projel do útočného pásma, poslal přihrávku před branku, ale Alex DeBrincat nestačil zakončit mimo dosah brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:26
    Verhaeghe sice zavezl puk do útočného pásma, ale Barkov byl v tomto případě příliš netrpělivý a projel přes modrou čáru ještě před pukem. Ofsajd.
     
    40:10
    Florida uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku a bude se snažit získat zpět ztracené vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    Střely na branku: 18 – 23
     
    Druhá třetina končí! I v prostřední periodě jsme sledovali parádní hokej. Domácí Florida v úvodu třetiny znovu odskočila na rozdíl dvou branek, když se podruhé trefil Verhaeghe. Na opačné straně ale v přesilovce svým druhým zásahem snížil Dominik Kubalík. Blackhawks dokonce dostali skvělou možnost na vyrovnání, ale Kane neproměnil trestné střílení. Právě Patrick Kane však v závěru třetiny dokázal vyrovnat. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:10 Patrick KANE - 3:3
     
    39:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Chicago se dočkalo ještě před přestávkou. PATRICK KANE se dostal do útočného pásma, tělem si udělal prostor před obráncem a bekhendem uklidil kotouč pod břevno. Asistence: Connor Murphy, Nikita Zadorov.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:20
    Dominik Kubalík se znovu tlačil do útočného pásma, jenže puk nahodil vpřed už před červenou čárou. Zakázané uvolnění, hra se přestěhuje před branku Chicaga.
     
    38:02
    Calvin de Haan zastavil prudkou přihrávku směřující na rozjetého útočníka v červeném dresu. Chicago se v závěru třetiny tlačí do útoku.
     
    37:18
    Mattias Janmark dostal výbornou přihrávku a zjevil se sám před domácím brankářem. Sergej Bobrovskij proti soupeři výborně povyjel a stále drží Floridu ve vedení!
     
    37:05
    Bobrovskij vyjel za domácí branku a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ruský brankář raději poslal puk až do středního pásma.
     
    36:23
    Philipp Kurashev se těsně před brankou Floridy dostal k odraženému kotouči, jenže musel zakončovat v kleče a Sergej Bobrovskij se stačil přesunout.
     
    36:05
    Vatrano dostal přihrávku na levou stranu, odkud bekhendem přihrál mezi kruhy, ale dojíždějící Huberdeau se už do zakončení nedostal.
     
    35:26
    MacKenzie Weegar pálil příklepem od modré čáry. Domácí hráč sice překonal Lankinena, ale jeho tvrdý projektil zastavila branková konstrukce!
     
    35:11
    Chicago ani po neproměněném trestném střílení nevěší hlavu a nadále se tlačí do útoku. Kane už je znovu na ledě, ale jeho ránu zastavil obránce.
    34:28 Trestné střílení
     
    34:28
    K trestnému střílení se rozjel právě Kane, který hledal mezírku mezi betony, ale Bobrovskij puk vyrazil!
     
    34:28
    Trestné střílení pro hosty! Kane byl faulován a sudí neváhal!
     
    34:00
    Bobrovskij si všiml kotouče, který se povaloval před brankovištěm. Ruský brankář se po puku neohroženě vrhl a přikryl jej lapačkou. Gudas si pak před brankou sjednal pořádek.
     
    33:26
    Vatrano si důrazem udělal prostor v útočném pásmu a pohotově zakončil příklepem. Jeho přízemní pokus Lankinen vykopl pravým betonem.
     
    33:10
    Brett Connolly dostal přihrávku na levou stranu, poslal kotouč na Ekblada, který jej posunul až do útočného pásma. Florida se snaží otupit aktivitu Chicaga.
     
    32:26
    Carter Verhaeghe se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči a snažil se jej dorazit do odkryté branky! Hostující brankář Lankinen mu výborným zákrokem vzal hattrick.
     
    32:10
    Shaw zastavil ve středním pásmu přechod Floridy do útoku. Chicago se však na kotouči dlouho neudrželo a hosté už musí myslet na defenzivu.
     
    31:26
    Verhaeghe napadal rozehrávku Chicaga a snažil se vybojovat kotouč pro domácí celek. Hosté mají obrovské problémy s přechodem do útoku.
     
    31:05
    Alexander Wennberg dostal přihrávku na pravou stranu, zavezl puk do útočného pásma, ale jeho nahození nikdo v červeném dresu netečoval.
     
    30:19
    Dominik Kubalík útočil na hattrick! Český hokejista se dostal do útočného pásma, natlačil se tělem před obránce, ale Bobrovskij jeho bekhendový pokus zneškodnil!
     
    30:10
    Chicago znovu uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v dresu domácí Floridy nyní rozehrávku svého soupeře neatakuje.
     
    29:32
    Aaron Ekblad našel prudkou přihrávkou Vatrana, který pohotově pálil zápěstím, jenže jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    29:10
    Wallmark nahodil puk do útočného pásma, jenže kotouč se po kontaktu s mantinelem zjevil mimo ledovou plochu. Momentum teď leží na straně Chicaga.
     
    28:35
    Barkov odvedl dobrou defenzivní práci, jenže následně chyboval při rozehrávce. Do zakončení se proto prosmýkl Kane, ale Bobrovskij našel puk v lapačce.
    28:04 Dominik KUBALÍK - 3:2
     
    28:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago znovu snižuje během přesilovky na rozdíl jediné branky! Duncan Keith na modré čáře nic nevymýšlel, posunul puk vpravo a DOMINIK KUBALÍK tvrdou střelou přidal svou druhou branku! Asistence: Duncan Keith, Lucas Wallmark.
     
    28:00
    Ekblad se obětavě vrhl proti tvrdé střely a vynikajícím zakleknutím odvedl práci za brankáře domácího mužstva. Chicago však zůstává v tlaku.
     
    27:32
    Jonathan Huberdeau se v obranném pásmu dostal k volnému kotouči a nekompromisně jej odpálil přes celé kluziště za branku Blackhawks.
     
    27:10
    Kubalík na modré čáře na chvíli udržel pro Chicago kotouč v útočném pásmu, ale napadající obránci Floridy puk následně vyhodili.
     
    26:53
    Chicago si zahraje přesilovku. Stillman vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    26:41
    Calvin de Haan získal odražený puk, krásně si jej stáhl kolem obránce, jenže jeho projektil zápěstím skončil vedle levé tyčky.
     
    26:10
    Sergej Bobrovskij si dal pozor na ránu z levé strany a dokázal kotouč vyrazit do rohu obranného pásma. Chicago se po delší době osmělilo.
     
    25:42
    Chicago si dokázalo pomoci jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Rozhodčí však zakázané uvolnění nepíská a pokračuje se ve svižném tempu.
     
    25:12
    Barkov projel do útočného pásma, kde si vyměnil přihrávku s Ekbladem, ale z ostrého úhlu už Lankinena nepřekonal. Tlak domácích však pokračuje.
     
    24:39
    Dominik Kubalík dostal přihrávku mezi kruhy, odkud musel střílet bekhendem, ale jeho pokus skončil těsně vedle branky Floridy!
     
    24:15
    Vatrano objel branku Chicaga, vybruslil si s pukem do dobré pozice, ale střelou z otočky Lankinena nepřekvapil.
     
    23:41
    Právě Kane tentokrát ustál souboj v rohu útočného pásma, ale Vatrano se následně dostal k odraženému puku. Florida hraje opravdu skvěle.
     
    23:32
    Až nyní se Chicago po dlouhé době dostalo do útočného pásma. Kane se z levé strany opřel do odraženého puku, ale nemířil mezi tři tyče.
    22:45 Carter VERHAEGHE - 3:1
     
    22:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida sice nedokázala využít přesilovou hru, ale přesto odskakuje na rozdíl dvou branek! Kevin Lankinen sice skvělým zákrokem zneškodnil šanci domácího hráče, ale puk se odrazil před branku a dojíždějící CARTER VERHAEGHE přidal svou druhou branku v utkání! Asistence: Anthony Duclair, Alexander Wennberg.
     
    22:29
    Hosté v plném počtu.
     
    22:05
    Další zisk kotouče pro hostující Blackhawks. Domácí Floridě se během této početní převahy vůbec nedaří. Panteři se nejsou schopni udržet v útočném pásmu.
     
    21:20
    Ekblad dostal v útočném pásmu přihrávku na brusle, přišel o kotouč a hosté se znovu dokázali osvobodit dlouhým vyhozením za branku.
     
    21:00
    Chicago se v obranném pásmu zmocnilo odraženého kotouče a dokázalo jej vyhodit přes celé kluziště za branku Floridy.
     
    20:29
    Andrew Shaw dostává dvě minuty za podrážení.
     
    20:23
    Chicagu se nepovedla rozehrávka a vyhození skončilo na zakázaném uvolnění. Vhazování se tak přesune před branku Blackhawks.
     
    20:10
    Florida uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek bude chtít ve druhé části navázat na solidní výkon z první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Střely na branku: 10 – 8
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavé utkání. Florida se po dobrém vstupu dostala do vedení brankou Verhaegheho. Na jeho zásah navíc v přesilové hře navázal Patric Hörnqvist. Ani Chicago se však během přesilovky nenechalo zahambit. Svou první branku v novém ročníku NHL vsítil Dominik Kubalík. Do kabin se proto odchází za stavu 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Matthew Highmore dojel odražený puk na pravé straně útočného pásma a bekhendem odehrál puk do pásma středního. Chicago už před přestávkou nechce inkasovat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
    18:40 Dominik KUBALÍK - 2:1
     
    18:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se nakonec dočkalo odpovědi ještě před přestávkou! Hostující celek se dočkal rovněž využité přesilovky. DOMINIK KUBALÍK dostal přihrávku na pravý kruh a jeho rána příklepem se nakonec odrazila za záda domácího brankáře! Asistence: Lucas Wallmark, Duncan Keith.
     
    18:04
    Kane si tentokrát potáhl kotouč do prostoru v mezikruží, odkud zakončil zápěstím, ale jeho projektil jen rozezvučil mantinel za brankou Floridy.
     
    17:39
    Andrew Shaw si sjel na přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale jeho prudkou přihrávku směřující před branku srazil obránce do ochranné sítě.
     
    17:10
    Strome dostal přihrávku za branku Floridy, odkud přihrál na levou stranu, ale Kane nepovedenou střelou trefil jen beton domácího brankáře.
     
    16:43
    Přesilovku si zahraje i Chicago. Barkov dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    16:17 Patric HÖRNQVIST - 2:0
     
    16:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí celek bleskově využívá přesilovou hru a odskakuje na rozdíl dvou branek! Od modré čáry zakončil Keith Yandle. Před brankou clonil PATRIC HÖRNQVIST, který ukázal skvělý důraz i rychlou reakci a překonal brankáře! Asistence: Keith Yandle, Aaron Ekblad.
     
    16:03
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za podrážení dostává Dylan Strome.
     
    15:36
    Duncan Keith se skvěle stáhl do obranného pásma, kde se v souboji se soupeřem dostal k odraženému puku, který vyhodil do středního pásma.
     
    15:12
    Alex DeBrincat si našel v útočném pásmu prostor pro zakončení, ale jeho pokus skončil na betonu domácího brankáře.
     
    14:24
    Nikita Zadorov dostal nabito na modrou čáru a příklepem vyslal tvrdou střelu. Sergej Bobrovskij byl však skvěle připraven a připsal si úspěšný zákrok.
     
    14:10
    Kane ustál souboj u mantinelu v obranném pásmu soupeře. Zkušený americký útočník dokonce přihrál na modrou čáru, ale zakončení ze strany Chicaga nepřišlo.
    13:25 Carter VERHAEGHE - 1:0
     
    13:25
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí Florida se dostává do vedení! Panteři dokázali udeřit po rychlé akci! Barkov poslal přihrávku na modrou čáru, kde si puk skvěle převzal CARTER VERHAEGHE, dostal se do úniku a zkušeně zakončil. Asistence: Aleksander Barkov, Anthony Duclair.
     
    13:10
    Keith Yandle projel do útočného pásma, poslal přihrávku na pravou stranu, ale Jonathan Huberdeau slabou střelou jen pozdravil brankáře.
     
    12:09
    Sergej Bobrovskij se výborně přesunul proti dělovce z levé strany a schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    12:01
    Strome se tlačil do útočného pásma, kde se pokusil o hodně troufalou kličku, jenže kotouč mu při ní utekl až do lapačky domácího brankáře. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    11:26
    Anton Strälman uspěl v bruslařském souboji se soupeřem a odrazem o mantinel dokázal puk vyhodit do bezpečí. Florida zatím brání na jedničku.
     
    11:05
    Aleksander Barkov si sjel pro přihrávku až na obrannou modrou čáru. Finský útočník poté nahodil puk do rohu útočného pásma a Florida se snaží o tlak.
     
    10:26
    Radko Gudas si počínal zkušeně při situaci ve středním pásmu, kdy před dvojicí napadajících hráčů udržel puk a ještě konstruktivně rozehrál.
     
    10:02
    Ryan Carpenter se ve středním pásmu dostal k volnému puku, ale ani jeho pokus z velké dálky domácího brankáře nemohl ohrozit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:32
    Ryan Carpenter protečoval prudkou přihrávku do útočného pásma. Domácí brankář Bobrovskij však vyjel za svou branku a puk zastavil holí.
     
    09:00
    Také Chicago se nyní dopustilo postavení mimo hru. Duncan Keith zbytečně urychlil rozehrávku a poslal puk přes všechny čáry. Vhazuje se před brankou Blackhawks.
     
    08:32
    Kubalík poslal přihrávku na modrou čáru, odkud přišla velmi tvrdá střela, která však nemířila do prostoru mezi tyčemi. Florida se osvobozuje.
     
    08:10
    Keith Yandle se snažil udržet kotouč v útočném pásmu, ale nakonec mu kotouč postavil na hranu a přeskočil přes hokejku do středního pásma.
     
    07:21
    Carter Verhaeghe se na opačné straně hnal do velké šance! Domácí hokejista se natlačil před obránce a pokusil se o zakončení bekhendem, ale minul zadní tyč!
     
    07:10
    Alex DeBrincat dojel přihrávku do rohu útočného pásma a bekhendem přihrál před brankovišti. Zkušený Keith Yandle puk odehrál do bezpečí.
     
    06:31
    David Kämpf dohrál soupeře v souboji za brankou soupeře. Rozhodčí ostrý hit viděl a shledal, že se nejednalo o porušení hokejových pravidel.
     
    06:05
    Dominik Kubalík protečoval puk do rohu útočného pásma. Chicago si následně vytvořilo tlak, ale ani jedna ze svou prudkých střel nenašla cíl.
     
    05:24
    Hostující brankář vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Chicago se tak může vydat do útočného pásma.
     
    05:03
    Další útočnou akci domácího celku zastavuje zakázané uvolnění. Přihrávka na modrou čáru byla moc prudká. Vhazovat se bude před klecí Floridy.
     
    04:30
    Druhá útočná formace domácí Floridy se usadila v útočném pásmu. Hokejisté v červeném dokonce vykombinovali situaci až do pozice před brankou, ale Huberdeau vyslal slabou střelu.
     
    04:03
    Connor Murphy nahodil puk od modré čáry před branku Floridy, ale zkušený Sergej Bobrovskij si našel skulinku ve výhledu a schoval kotouč v lapačce.
     
    03:40
    Kevin Lankinen si všiml rozjetého Barkova, povyjel si proti domácímu útočníkovi a udržel kotouč mezi betony. Vhazuje se po jeho levici.
     
    03:15
    Zatím se hraje hodně svižný hokej. Domácí brankář si musel dát pozor na tečovanou střelu z pravého křídla, ale připsal si dobrý zákrok.
     
    02:41
    Brett Connolly dostal přihrávku z rohu útočného pásma, jenže si kotouč nedokázal dobře zpracovat a už vůbec neměl čas na zakončení.
     
    02:10
    Gudas uspěl v souboji na modré čáře a odstavil rozjetého soupeře. Následně se Florida dopustila zákazaného uvolnění.
     
    01:35
    Chicago poprvé v utkání uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu Floridy teď rozehrávku hostujícího celku neatakuje.
     
    01:10
    Suter projel po levém křídle do útočného pásma, kde se dostal k vlastnímu nahození, jenže bekhendovou přihrávkou mezi kruhy spoluhráče neoslovil.
     
    00:42
    Barkov dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud pohotově zakončil příklepem, ale hostující brankář jeho pokus vyrazil.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Chicago se ihned vydalo do útoku, ale akce po levé straně skončila u prvního obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Florida bude hrát v červeném, zatímco Chicago oblékne bílou sadu.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne duel o pár minut později.
     
    Předpokládané sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Weegar, Strälman, Stillman, Gudas, Yandle – Duclair, Barkov, Verhaeghe – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Connolly, Acciari, Lomberg.

    Chicago Blackhawks: M. Subban (Delia) – C. Murphy, Keith, Boqvist, Zadorov, Mitchell, de Haan – P. Kane, Suter, DeBrincat – Kurashev, D. Strome, D. Kubalík – A. Shaw, Wallmark, Janmark – Carpenter, Kämpf, Highmore..
     
    Češi a Slováci

    Dominik Kubalík (CHI) – 3 zápasy, 0+0
    David Kampf (CHI) – 3 zápasy, 0+0
     
    Florida Panthers

    Domácí Florida je na tom o něco lépe. Panteři si na start nového ročníku NHL museli počkat o něco déle, jelikož jejich duely s Dallasem byly odloženy. Florida tak dosud odehrála jediné utkání, ve kterém doma přehrála právě svého dnešního soupeře. Výborný výkon podal v utkání brankář Chris Driedger. Vítězství Floridy pak dirigoval Huberdeau, který vstřelil gól a přidal dvě asistence.
     
    Chicago Blackhawks

    Hostující Chicago zatím prožívá velmi špatný vstup do nového ročníku NHL. Ve třech duelech totiž Kubalíkův celek nezískal ani body a je na poslední osmé pozici Centrální divize. První dva duely totiž schytal pětigólové výprasky na ledě Tampy. Třetí utkání odehrálo Chicago právě na ledě Floridy, kde padlo 2:5. Český útočník Dominik Kubalík navíc stále čeká na první kanadský bod v sezóně.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Floridou Panthers a Chicagem Blackhawks. Duel začíná hodinu po půlnoci.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Verhaeghe (Barkov, Duclair), 17. Hörnqvist (Yandle, Ekblad), 23. Verhaeghe (Duclair, Wennberg), 48. Hörnqvist (Yandle, Huberdeau), 63. Vatrano (Barkov, Weegar) – 19. D. Kubalík (Wallmark, Keith), 29. D. Kubalík (Keith, Wallmark), 40. P. Kane (C. Murphy, Zadorov), 47. Kurashev (D. Kubalík, Boqvist)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Weegar, Strälman, Stillman, Gudas, Yandle – Duclair, Barkov, Verhaeghe – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Connolly, Acciari, Lomberg – Hinostroza.
    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Keith, Boqvist, Zadorov, Mitchell, de Haan – P. Kane, Suter, DeBrincat – Kurashev, D. Strome, D. Kubalík – A. Shaw, Wallmark, Janmark – Carpenter, Kämpf, Highmore.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Berg, Baker
    thejrc.org