NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Washington 5:4 (po pr.) | Florida – Chicago 5:4 (po pr.)
Philadelphia – Buffalo 3:0 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:2 (po pr.)
Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
5:4 (1:3, 3:1, 0:0 - 1:0)
Washington Capitals
Středa 20.01.2021, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:11 Sidney CROSBY - 5:4
     
    61:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek rozhoduje toto utkání výhrou 5:4! Kris Letang poslal kotouč z pravé strany pod sebe, odkud tvrdě vypálil Jake Guentzel, ale Vaněček jeho pokus vyrazil jen před sebe, kde zakončil SIDNEY CROSBY. Asistence: Kris Letang a Jake Guentzel.
    37:15 Jevgenij MALKIN - 4:4
     
    37:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo využívá opět přesilovku a srovnává na 4:4! JEVGENIJ MALKIN dostal přihrávku na pravou stranu, odkud vypálil tvrdou pumelici do levé šibenice a Vaněček byl bez šance. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    35:07 Teddy BLUEGER - 3:4
     
    35:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neskutečné, neboť domácí celek v oslabení 3 na 5 dává gól a snižuje na 3:4! Kotouč se dostal k brankáři Case DeSmithe, který přes celé kluziště vyslal do velké šance TEDDYHO BLUEGERA a ten zakončil mezi betony Vaněčka. Asistence: Casey DeSmith.
    28:16 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:4
     
    28:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté jdou zpět do dvoubrankového vedení! Jakub Vrána to zkusil z levého kruhu, ale jeho pokus vyrazil betonem DeSmith před sebe, kde byl jako první JEVGENIJ KUZNĚCOV a zakončil do poloprázdné brány. Asistence: Daniel Sprong a Jakub Vrána.
    25:45 Jake GUENTZEL - 2:3
     
    25:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo využívá přesilovou hru 5 na 3 a snižuje na 2:3! Krásný ťukec předvedli tučňáci, když Crosby našel před bránou Rusta, který ještě vylepšil pozici JAKU GUENTZELOVI, jenž zakončil do odkryté brány. Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
    19:44 Tom WILSON - 1:3
     
    19:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals jdou šestnáct vteřin před koncem třetiny do dvoubrankového vedení! Při rychlém útoku hostů našel John Carlson před bránou TOMA WILSONA, který dokázal prostřelit DeSmithe. Asistence: John Carlson.
    16:58 Tom WILSON - 1:2
     
    16:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Odpověď hostujícího mužstva je okamžitá a trvala pouze šest vteřin! Okamžitě po buly se k puku dostal Ovečkin, který jej posunul na TOMA WILSONA a jeho rána se odrazila od ramene DeSmitha a zapadla obloučkem do brány! Asistence: Alexandr Ovečkin a Nicklas Bäckström.
    16:52 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    16:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo srovnává na 1:1! Velmi tvrdou střelu Kasperiho Kapanena z pravé strany nedokázal udržet Vítek Vaněček a následně velmi rychle zakončit do prázdné brány COLTON SCEVIOUR. Asistence: Kasperi Kapanen a Colton Sceviour.
    04:55 Lars ELLER - 0:1
     
    04:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující celek otevírá brankový účet tohoto utkání! Po zblokované střele soupeře se Capitals dostali do okamžitého protiútoku a Oshie z levé strany našel přesnou přihrávkou v pravém kruhu LARSE ELLERA, jenž z první prostřelil DeSmithe. Asistence: T. J. Oshie a Richard Pánik.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 17. Sceviour (Blueger, Kapanen), 26. Guentzel (Rust, Crosby), 36. Blueger (DeSmith), 38. Malkin (Letang, Crosby), 62. Crosby (Letang, Guentzel) – 5. Eller (Oshie, Pánik), 17. T. Wilson (Ovečkin, Bäckström), 20. T. Wilson (Carlson), 29. Kuzněcov (Sprong, J. Vrána)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Jankowski, McCann – Rodrigues, Blueger, Sceviour.
    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Sprong, Kuzněcov, J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Rooney, Rehman – Fournier, Suchánek
    thejrc.org