NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Washington 5:4 (po pr.) | Florida – Chicago 5:4 (po pr.)
Philadelphia – Buffalo 3:0 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:2 (po pr.)
Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Winnipeg Jets
Středa 20.01.2021, 01:08 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:20 Nikolaj EHLERS - 3:4
     
    62:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets v prodloužení dokonávají obrat! Po zákroku Laurenta Brossoita si to hosté zamířili do přečíslení dva na jednoho, při které Andrew Copp vymyslel pěknou přihrávku před bránu na NIKOLAJE EHLERSE, který prudkou střelou na vyrážečkou překonal Matta Murrayho. Asistence: Kyle Connor, Josh Morrissey.
    58:43 Josh MORRISSEY - 3:3
     
    58:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Půjdeme do prodloužení! Hra bez brankáře se hostům vyplatila, protože od modré čáry výborně vypálil JOSH MORRISSEY, který navíc ránu otřel o brusle Braydona Coburna, od kterých si to kotouč zamířil přímo pod horní tyč. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
     
    46:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Tierney – 2 min., hákování).
     
    46:08
    Mark Scheifele zůstal po přihrávce úplně sám před brankářem, Matt Muray to však tentokrát vyřešil chytrým vypíchnutím a svému týmu tak podržel vedení!
     
    43:22
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jansen Harkins – 2 min., držení).
    36:12 Kyle CONNOR - 3:2
     
    36:12
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté to sehráli parádně, díky čemuž se opět dostávají na dostřel jednoho gólu! Blake Wheeler dostal pas k pravé tyči, odkud si vyjel až na hranici brankoviště a skrz něj poslal kotouč na KYLEA CONNORA, který bez problémů trefil odkrytou klec Ottawy. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
     
    35:45
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Austin Watson – 2 min., sekání).
    31:47 Alex GALCHENYUK - 3:1
     
    31:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ALEX GALCHENYUK skóruje hned při svém debutu za Senátory! Domácí se po vyhraném vhazování uchýlili k rychlé kombinaci, kterou nakonec z pravé strany zakončil výše jmenovaný, který nekompromisně vymetl levou šibenice branky Winnipegu! Asistence: Mike Reilly, Derek Stepan.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Sami Niku – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    29:48
    Mark Scheifele pohotovou zadovkou poslal kotouč před bránu na Kylea Connora, kterého od gólu dělilo pár centimetrů, protože se trefil do břevna!
     
    26:38
    Brady Tkachuk byl připraven u pravé tyčky, kde se po přihrávce pokoušel o zakončení mezi nohama, kterému i vyšlo, jenže brankář hostů dokázal zasáhnout!
     
    25:18
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Sami Niku – 2 min., hákování).
     
    22:47
    Domácí mohli skórovat hned po konci oslabení, Austin Watson totiž nebezpečně tečoval kotouč před bránou, ale Laurent Brossoit stačil včas zaklapnout mezeru mezi svými betony.
     
    20:42
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Braydon Coburn – 2 min., hákování).
    18:09 Adam LOWRY - 2:1
     
    18:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets ještě před přestávkou snižují a jsou zpátky ve hře! Po vyhraném vhazování okamžitě nahazoval kotouč na bránu Neal Pionk. Opět to byla nabídka na teč, kterou vyslyšel ADAM LOWRY, který původně kotouč letící na lapačku Matta Murrayho poslal na vyrážečku a domácí brankář už tak mohl těžko reagovat. Asistence: Neal Pionk, Mason Appleton.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Logan Stanley – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:44
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Alex Galchenyuk – 2 min., hákování).
    10:31 Chris TIERNEY - 2:0
     
    10:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators přežili nátlak soupeře a vzápětí se dostávají už do dvoubrankového vedení! Domácí hokejisté dobře zapracovali při napadání, díky čemuž od modré čáry mohl kotouč nahodit na branku Nikita Zajcev. Před bránou přitom operoval Connor Brown a CHRIS TIERNEY, oba si na kotouč sáhli a druhý jmenovaný kus gumy poslal mimo dosah Laurenta Brossoita. Asistence: Connor Brown, Nikita Zajcev.
     
    07:23
    Hosté se od začátku přesilovky drží v útočném pásmu, z čehož nakonec vzešel dobrý pokus Kylea Connora, který ale skončil jen na brankové konstrukci!
     
    06:55
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Anisimov – 2 min., držení).
     
    06:55
    Jets byli zničehonic blízko vyrovnání! Po dobrém pasu mezi kruhy přišla rána z bezprostřední blízkosti od Andrewa Coppa, proti které sice Matt Murray zasáhl, ale položilo ho to na záda. Následovala střela z dálky, kterou ale Sami Niku nedokázal zvednout puk a tak brankář Ottawy zasáhl ještě jednou!
    04:41 Josh NORRIS - 1:0
     
    04:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec početní výhodu využívají, i když spálili spoustu dobrých příležitostí! V bráně skončila asi nejméně očekává střela. Jevgenij Dadonov nejprve promáchl mezi kruhy, takže kotouč prošel až k JOSHU NORRISOVI. Ten nejprve posílal kotouč před bránu na teč, ale trefil se jen do brusle Joshe Morrisseye. Od té se k němu kus gumy odrazil zpět a tentokrát už se rozhodl k zakončení, které se dostala do sítě skrz betony Laurenta Brossoita. Asistence: Jevgenij Dadonov, Drake Batherson.
     
    03:35
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Derek Forbort – 2 min., nedovolené bránění).

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 5. Norris (Dadonov, Batherson), 11. Tierney (Co. Brown, N. Zajcev), 32. Galchenyuk (Reilly, Stepan) – 19. Lowry (Pionk, Appleton), 37. Connor (Wheeler, Scheifele), 59. Morrissey (Wheeler, Scheifele), 63. Ehlers (Connor, Morrissey)


    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – Chabot (A), Gudbranson (A), Reilly, N. Zajcev, Coburn, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Batherson – Galchenyuk, Stepan, Dadonov – N. Paul, Tierney, Co. Brown – Paquette, Anisimov, Watson.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey (A), Niku, Forbort, Pionk, Stanley, Beaulieu – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Stastny, Connor – Harkins, Lowry, Appleton – Perreault, N. Thompson, Lewis.

    Rozhodčí: Pollock, Joannette – Shewchyk, Cormier
    thejrc.org