Humenné – Spišská N. Ves 5:1 (kon.) | Martin – Skalica 4:5 (kon.) | Trnava – Levice 6:4 (kon.)
Pov. Bystrica – Vlci Žilina 1:4 (kon.) | Topoľčany – Dubnica 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:5 (2:1, 1:2, 1:2)
HK Skalica
sk Středa 20.01.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK iClinic Skalica): "Sme v situácii, kedy v každom zápase, nielen proti Martinu, potrebujeme bodovať, ak chceme postúpiť do play-off. V úvodnej tretine to nebolo zlé, určite sme mali príležitosť na jej vyrovnanie. Po prvej tretine sme ale stále žili, hráči si boli vedomí toho, že môžeme pomýšľať na body. Strelili sme dva góly a stav vyrovnali. Poctivo sme bránili a zápas doviedli do víťazného konca. Hráči bojovali až do konca, zaslúžene zvíťazili. Nechýbalo im nasadenie, plnili úlohy, ktoré sme od nich chceli ešte pred zápasom. Konečne sa to pretavilo do víťazstva za tri body, pretože aj v predchádzajúcich zápasoch sme makali, avšak najviac len do predĺženia, v ktorom sme prehrali. Dôležité pre nás je, že tentoraz išlo o víťazstvo za tri body, od ktorého sa môžeme odraziť. Som rád, že sa hráči strelecky prebudili. Nebolo to len o zápase s Humenným, ale aj s Považskou Bystricou či Levicami. Dnes to vyšlo, potvrdiť to však bude treba aj v najbližšom zápase s Topoľčanmi."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Myslím si, že sa včerajší zápas prejavil v nohách hráčov. V úvodnej tretine sme mali ale niekoľko dobrých momentov aj napriek tomu, že pricestoval iný tím, na aký sme boli zvyknutí. Skalica sa posilnila, pričom stretnutia s ňou boli vždy vyrovnané a rozhodovali dva góly. Z našej strany sme súpera nepodcenili, často sme ale robili zlé rozhodnutia, pričom medzihra nebola dobrá a dve tretiny sme sa trápili. V úvodnej sa nám ešte podarilo otočiť skóre, v druhej sme ale inkasovali dva góly a do tretej sa išlo za nerozhodného stavu. Dvakrát výborne vystrelili od modrej čiary, pričom dobre clonili. V tretej tretine sme chceli dostať súpera pod tlak, z čoho ale vyplynuli niektoré brejkové situácie. Súper strelil takto dva góly, odskočil nám na rovnaký rozdiel. V záverečných minútach hry sme odvolali brankára, znížili na 4:5. Mali sme následne dobrú príležitosť na vyrovnanie, tú sme už ale nepremenili. Verili sme, že zápas môžeme dotiahnuť do predĺženia, súper ale situáciu zvládol. Súper zatvoril stredné pásmo, cez ktoré sa ťažko prechádzalo, Skalica hrala umne. Ak by sa nám podarilo častejšie sa dostávať pred bránku, asi by sme zápas dotiahli do predĺženia. Zápas v Dubnici bol špecifický. Ak by bol stav 4:4, asi by to bolo spravodlivejšie. Mali sme ale slabší vstup, pričom sme sa pomaly dostávali do zápasu. Súper využil niekoľko presilových hier, my nie, čo rozhodlo. Dubnica nám odskočila, pričom si tretiu tretinu odkontrolovala. Dnes nám presilové hry vychádzali, aj keď sme si v prostrednej časti museli dať pozor na krátku pasáž, kedy sme hrali len s troma hráčmi. Čo sa týka napokon hry v oslabení, asi sme na tom boli so súperom rovnako. Súperi sú si v tejto sezóne podobní. Nezáleží na tom, či je niekto druhý alebo desiaty. Je tu možno rozdiel, avšak minimálny. Kto je momentálne kvalitatívne na inej úrovni, je Žilina. Ostatné tímy sú na tom s malými rozdielmi, rovnako. Spišská Nová Ves sa takisto doplnila, rozšírila trénerský tím. Verím, že sa z tejto prehry otrasieme a na klzisku súpera uspejeme. V stredu o týždeň nás čakajú Levice, ktoré sú vystužené zámorskými hráčmi. Majú mladý tím, doplnený hráčmi pôsobiacimi v mládežníckych kategóriách dve až tri sezóny. Levice sú určite kvalitným tímom, Žilinu určite špeciálne predstavovať netreba."

    Adrián Sloboda (obranca HK iClinic Skalica): "Sme v pozícii, kedy nemáme čo stratiť aj každý jeden bod je pre nás kľúčový. Jednoznačným cieľom je postup do play-off a tak nepozeráme na to, proti komu nastupujeme. Do každého stretnutia ideme naplno, či je to Martin alebo Žilina. Po každom stretnutí chceme tri body. Pri druhom strelenom góle tímu som na nič nemyslel, času bolo málo, do konca presilovej hry zostala sekunda. Všimol som si nášho brankára, ktorý mi avizoval príchod potrestaného hráča z trestnej lavice. Zatvoril som oči a poslal puk do bránky. V tretej tretine sme mali určite dostatok príležitostí na strelenie ďalších gólov, trápi nás ale ako tím strelecká efektivita. Chýba nám pohotovosť, musíme sa viac tlačiť do bránky. Stretnutie to bolo určite náročné. Proti Martinu som hral po prvýkrát, hráči ale výborne korčuľujú. Čo sa týka fyzickej hry, je to pre nás nepríjemný súper, o čom sme sa presvedčili aj v domácom prostredí. Teší preto, že sme toto stretnutie napokon zvládli. V každom, nielen najbližšom stretnutí, chceme brať tri body. Začína to poctivou prípravou, disciplínou, prácou na tréningu. Verím, že sa to aktuálne otočí v náš prospech a na hokejky dostaneme pohodu a premeníme viac príležitostí. Samozrejme, mrzí nás inkasovaný gól v power-play, najmä za takéhoto stavu a ešte aj na ľade súpera. Vždy je to náročné, ak sa stretnutie dohráva za stavu 4:5 a pred vlastnou bránkou. Stojí to veľa síl, nám sa ale podarilo víťazstvo ubrániť."

    Michal Murček (útočník HK Martin): "Inkasovať päť gólov na domácom ľade s akýmkoľvek súperom, je mimoriadne zlé. Vieme, že súťaž je vyrovnaná a tím z dna tabuľky je rovnako kvalitný ako tímy nad ním. Súpera sme určite nepodcenili, inkasovali sme ale aj smolné góly. Hra určite nevyzerala podľa toho, čo sme si povedali v kabíne. Ako tím sa musíme vzchopiť, veríme, že hra bude v najbližších zápasoch lepšia. Dnes nám chýbal súvislejší tlak, veríme, že v Spišskej Novej Vsi to už bude o inom a získame tri body. Na dnešné stretnutie sa pozerám z pohľadu inkasovaných gólov. V takomto zápase nám musia štyri strelené góly stačiť na víťazstvo. Ako tím, nemôžeme inkasovať v takejto miere. Samozrejme, je tu i aspekt nepremenených príležitostí, čo určite mrzí. Viac však mrzia inkasované góly. Víťazstvo prinesie aj výsledok 3:1. V nedeľu, v Dubnici sme sa celý zápas hľadali. Úvod bol mimoriadne slabý a stretnutie ma sklamalo. K stretnutiu sme nepristúpili tak, ako sme mali. Už za stavu 2:0 išla psychika dolu, puky nám odskakovali a nedokázali sme streliť gól. Výsledok 6:0 určite skresľuje priebeh na ľade, víťazstvo súpera ale bolo zaslúžené. Nebudeme sa vyhovárať na odohraný zápas s Reprezentáciou do 18 rokov. Každý z tímov mal v tejto sezóne takto nahustený program, pričom sa s ním museli vysporiadať. Nezáleží na tom, koľko zápasov v rade hráte. Máme dostatočne široký káder na to, aby sme takúto situáciu s prehľadom zvládli. Konečne sa nám ako prvému útoku podarilo streliť tri góly. Niekedy je to dosť, niekedy málo. Som rád, že góly padajú, ako formácia chceme tím potiahnuť. Mrzia ale nevyrovnané výkony. Doma porazíte Topoľčany 4:1 a následne prehráte v Dubnici 6:0. Následne podľahnete aj tabuľkovo najnižšie postavenej Skalici. Samozrejme, sú to ťažké zápasy a proti žiadnemu súperovi sa nehrá ľahko. Takisto, či to je Spišská Nová Ves alebo Levice, musíte ísť do každého zápasu s cieľom získať tri body. Je to stále o nás. Ak budeme hrať tak, ako máme, všetky stretnutia vyhráme. Aj doma proti Žiline môžeme takisto uspieť aj keď vieme ako dopadli predchádzajúce dva zápasy. Nemyslím si, že výsledky odrážali obraz hry na ľade, súper ale strelil viac gólov a bol aktívnejší. Tentoraz ale verím, že to bude iné stretnutie. Dvoma najbližšími zápasmi sa musíme na Žilinu naladiť a predviesť úplne iný hokej." (21:59:30)
     
    Martin podľahol Skalici 4:5. Góly: 11. Šimon (Čížek, Špirko), 14. Jurášek (Babka, Murtazin), 26. Murček (Šimon, Špirko), 59. Čížek (Šimon, Murček) – 3. Nemec (Hohl, Kotzman), 21. Sloboda (Balán, Klučiar), 38. Balán (Horváth, Klučiar), 46. Včelka (Kotzman, Nemec), 56. Šmida (Štumpf, Janík).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Súboj v rohu klziska. Do konca tretiny tri sekundy.
     
    59:34
    Čížek na Špirka. Obranný val hostí zblokoval túto prihrávku.
     
    59:20
    Hujsa odpálil puk. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    58:54
    Oba tímy s plným počtom hráčov. Balán i Ligas na ľadovej ploche.
     
    58:29
    Martin dal gól!
    Martin Šimon posunul do pravého rohu prihrávku na VÁCLAVA ČÍŽEKA, ktorý ale prekvapujúcou strelou prekonal brankára. Druhú asistenciu si pripisuje Michal Murček.
     
    58:25
    Poliačekov pokus zrazený na sieť. Vhadzovanie pred Ovečkom.
     
    57:59
    Power-play na domácej strane. Bernát na striedačke.
     
    57:26
    Špirko sa pretlačil popri mantinelu do pásma. Tam si ho počkal Sloboda.
     
    56:53
    Branislav Ligas (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    56:53
    Stanislav Balán (SKA) inkasuje dve minúty za údery.
     
    56:17
    Klučiar ešte udržal útočné pásmo. Hostia sa už ale neponáhľajú.
     
    55:53
    Skalica dala gól!
    SEBASTIÁNOVI ŠMIDOVI vyšla strela, ktorá ešte poskočila pred brankárom a skončila v bránke po asistencii Daniela Štumpfa. Druhú asistenciu si pripisuje Ondrej Janík.
     
    55:18
    Paulínymu strela cez Hujsu nevyšla. Opäť tu máme vyhodený puk.
     
    54:42
    Sloboda odpálil puk cez všetky čiary. Hostia neriskujú.
     
    54:18
    Fafrák z ľavej strany. Dvořákova strela a Ovečkov semafor.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Šimon (Čížek, Špirko), 14. Jurášek (Babka, Murtazin), 26. Murček (Šimon, Špirko), 59. Čížek (Šimon, Murček) – 3. Nemec (Hohl, Kotzman), 21. Sloboda (Balán, Klučiar), 38. Balán (Horváth, Klučiar), 46. Včelka (Kotzman, Nemec), 56. Šmida (Štumpf, Janík)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Šimon, Čížek – Dvořák, Ligas – Burzík, Perrott – Müller, Lavička – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Nauš – Fafrák, Dírer, Themár – Babka, Jurášek, Murtazin
    HK Skalica: Ovečka (Borák) – Sloboda, Horváth – Šmach, Janík – Hohl, Hílek – Kadlečík, Rapant – Šátek, Balán, Klučiar – Štumpf, Šmida, Hujsa – Kotzman A., Včelka, Nemec – Kotvan, Rajčák, Janáč

    Rozhodčí: Rojík, Mĺkvy – Šebeň, Staššák, Majling (inštruktor)
    thejrc.org