Jekatěrinburg – Čerepovec 3:6 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 2:1 (po pr.)
Kazaň – Jaroslavl 3:4 (1:2 po s.n.) | Kunlun – Nižněkamsk 5:6 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Barys 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
5:6 (2:1, 2:4, 1:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 21.01.2021, 17:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (NIZ) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:14

    Vojtěch Mozík (KUN) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:35
    Andrej Šustr (KUN) 0+1, 1 střela, čas na ledě 10:14 (19:32:04)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 47:31.
    Zblokované střely – 14:10.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 2/6.
    Vhazování – 37:31
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedenáct branek a z vítězství poměrem 6:5 se raduje Nižněkamsk. Poslední perioda nám znovu přinesla vyrovnanou podívanou, během které se domácím povedlo srovnat krok. Následovala trochu hluchá pasáž, avšak necelých šest minut před koncem zápasu poslal svůj celek zpět do vedení hostující zadák Sidorov, jehož branka byla tou poslední. Dnešní duel nám tedy nabídl velké množství branek, ani jednomu z mužstev ale nefungovala obranná činnost, i proto jsme se dočkali hned jedenácti branek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Kunlun se stále drží v pásmu soupeře, jenomže je to bez střely.
     
    59:00
    Kunlun to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:03
    V krátkém časovém sledu hned dva střelecké pokusy na brankáře Ivannikova, který se rozhodl pozastavit hru. Kunlun marně usiluje nad vyrovnáním.
     
    57:06
    K zajímavému střeleckému pokusu se u modré čáry dostal Starikov, který trefil pouze levý beton brankáře Ivannikova. Kunlun konečně sevřel svého soupeře.
     
    56:15
    Domácí formace odjela na střídačku, ta hostující tak měla celkem dost času na ideální rozehrávku. Ta nakonec přinesla nástřel vedle branky brankáře Šikina.
     
    55:47
    Neftěchimik Nižněkamsk se navíc znovu dostal na druhou stranu, kde si až k pravému kruhu dokázal sjet obránce Rantakari, který trefil nohu protihráče.
     
    55:07
    Zpoza vlastní svatyně nyní rozehrával obránce Sproul, kterému se na levém křídle povedlo oslovit Lockharta, jenž dostal kotouč až za branku.
     
    54:57
    Kunlun se tak dostává do nelichotivé pozice, bude muset znovu dotahovat. Do konce zápasu ovšem nezbvýá zrovna moc času, domácí tak musí zabrat.
    54:09 Michail SIDOROV - 5:6
     
    54:09
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Necelých pět minut před koncem se hosté znovu dostávají do vedení! I tentokráte jsme sledovali nahození z prostoru u modré čáry, kde se MICHAIL SIDOROV natolik chytrým způsobem dostal ke střele, která nakonec skončila za zády Šikina, jenž zřejmě na nahozený kotouč absolutně neviděl.
    Asistence: Daniel Bucajev, Andrej Čiviljov.
     
    54:05
    Po delší době se k puku dostal také domácí brankář Šikin, který se rozhodl rozehrát na jistotu podél mantinelu. Jeho celek se ovšem musí vracet pro kotouč.
     
    53:12
    Hraniční překonání modré čáry v podání domácích hráčů, kteří se nakonec nastěhovali před Ivannikova, kde se ovšem bleskově povedlo zakročit Bryncevovi,
     
    52:20
    Za vlastní branku se poté vydal také hostující brankář Ivannikov, kterému se povedlo zachytit nahození podél hrazení. Kunlun ale nyní opět kombinuje v pásmu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Šaškov (Sproul), 15. Monachov (Nikolišin, A. Lazarev), 21. Werek (Sproul, Fram), 30. S. Foo (Lockhart, Šustr), 47. Mozík (Toropčenko, Monachov) – 4. L. Hudáček, 26. Bikmullin (Bryncev, Popugajev), 27. Chajrullin (Bryncev, A. Osipov), 30. Volgin, 33. Bikmullin (Volgin, Galuzin), 55. Sidorov (Bucajev, Čiviljov)


    Red Star Kunlun: J. Smith (30. Šikin) – Sproul (A), Chelios (A), Šustr, Mozík, Baldajev, Fram, Starikov – P. Foo, Lockhart (C), S. Foo – Toropčenko, Šaškov, Leščenko – Monachov, Nikolišin, A. Lazarev – Werek, Collins, Wong – Bakanov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Korotajev) – Bryncev, Rantakari, Volgin (A), Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov, A. Osipov (C) – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Popugajev, Linus Johansson, Porjadin – Šafigullin, Čiviljov, Bucajev – Bikmullin, Galuzin, Chafizov – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Gašilov, Morozov – Antonov, Parikov

    Diváci: 249
    thejrc.org