Jekatěrinburg – Čerepovec 3:6 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 2:1 (po pr.)
Kazaň – Jaroslavl 3:4 (1:2 po s.n.) | Kunlun – Nižněkamsk 5:6 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Barys 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Čtvrtek 21.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:59:15)
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:50
    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:16
     
    Barys Nur-Sultan vynuloval ofenzivní hvězdy moskevského Dynama, na jehož ledě zvítězil zásluhou dvou gólů v první třetině. Svěřenci kouče Michajlise se ujali vedení v 16. minutě, kdy se po bekhendové přihrávce Varona prosadil obránce Jesse Blacker. Na beka navázal o tři minuty později Pavel Akolzin, který forhendovou střelou zápěstím přistihl v nedbalkách gólmana Jerjomenka. Domácí hokejisté byli prakticky po celou dobu střetnutí aktivnějším týmem, ale skvěle chytající, již sedmatřicetiletý, gólman Henrik Karlsson za svá záda nepustil jediný puk. Naopak hosté skórovali ještě dvakrát, ale zásah Starčenka nebyl uznán kvůli klepnutí do brankářova betonu a "gól" Michajlise byl rovněž odvolán, protože puk proletěl do brány dírou v síti.

    Dynamo Moskva zůstává i přes porážku v Západní konferenci na čtvrtém místě, Barys se na Východě přiblížil sedmému Nižnému Novgorodu na jediný bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Brankář Karlsson chtěl korunovat fantastický výkon vstřeleným gólem. Nahození Kagarlického rychle vyklepal a vyrážečkou zkusil trefit prázdnou svatyni. Pokus odvážný, avšak chyběla mu razance i přesnost.
     
    59:28
    Po vyhraném buly nabil obránce Andrej Sergejev do levého kruhu Kagarlickému. Střela mu ovšem vůbec nesedla a skončila za bránou. Dietz následně střílel přes celé kluziště do odkryté brány. Minul ale výrazně.
     
    59:09
    Sedmatřicetiletý Henrik Karlsson je všude. Kazašský reprezentant se skvěle přesunul proti střele Jefremova, kterou udržel mezi betony. Hra je přerušena a trenér Krikunov si bere oddechový čas.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    58:35
    Domácí hráči získali útočné pásmo a to je signál pro Jerjomenko, který sprintuje na střídačku. Dynamo Moskva zkouší poweplay!
     
    58:19
    Dmitrij Jaškin střílel zápěstím z vrcholku pravého kruhu a Karlsson chvíli nevěděl, kde je kotouč. Včas zjistil, že ho vyrazil za bránu.
     
    57:40
    Kapitán a obránce Darren Dietz neváhal a pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Alexandr Jerjomenko zatím zůstává v bráně.
     
    57:18
    Gólman Nur-Sultanu Henrik Karlsson neměl žádné potíže s pokusem Igumnova od levého mantinelu. Puk opět přidržel ve výstroji, čímž dostáhl dalšího přerušení.
     
    56:56
    Andrej An. Mironov tvrdým nástřelem ze středního pásma pozdravil Karlssona, jenž udržel touš ve výstroji. Kouč Krikunov by možná mohl pomalu začít uvažovat o poweplay.
     
    56:14
    Alexandr Jerjomenko vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Vyjel za brankou a bekhendem vyhodil kotouč po mantinelu na hokejku Pribylského.
     
    55:35
    Semjon Pankratov sice byl na buly úspěšný, jenže kvůli pomalé reakci Zajceva se puku chopil Jakob Lilja. Dlouho jej v držení neměl, neboť si jej posunul až příliš před sebe a novým majitelem černé gumy se stal Ivan Vereščagin.
     
    55:20
    Na útočné modré čáře Dynama došlo k souboji mezi Volkovem a Valkem, kotouč nakonec skončil na střídačce Barysu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:55
    Sérii nahrávek přerušil až Dmitrij Kagarlickij střelou z levého kruhu. Henrik Karlsson chvilku nevěděl, kde je puk, ve finále ho našel pod pravým betonem.
     
    54:22
    Hokejisté v tmavě modrých dresech tlačí na pilu víc a víc, vědomi si faktu, že čas hraje proti nim. na ledě znovu elitní formace, která kombinuje v útočné třetině.
     
    53:49
    Karlsson si netroufl odjet za bránu, aby vypomohl s rozehrávkou. Situaci nechal na Dietzovi, na něhož tvrdě dotíral Kagarlickij. Hostující bek si poraidl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Blacker (Varone, Paňukov), 19. Akolzin (Blacker)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – An. Sergejev, Čajkovský, Volkov, Mironov (C), Pribylskij, J. Zajcev, Vereščagin – Jaškin, Igumnov, Kagarlickij – Pääjärvi, Jefremov (A), Tarasov – V. Kuljomin (A), Pankratov, Alexejev – Muranov, O. Zajcev, Kruglov – Bryzgalov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Heatherington, Orechov, Lintuniemi, Gajtamirov – Frattin, Varone, Paňukov – R. Starčenko (A), Šestakov, Videll (A) – Lilja, Valk, Michajlis – Ševčenko, Sagadějev, Akolzin – Musorov.

    Rozhodčí: Andris Anson, Konstantin Olenin – Jevgenij Strelcov, Dmitrij Šadrin
    thejrc.org