Společná tisková konference NHL a Tipsportu (kon.)
konec
Společná tisková konference NHL a Tipsportu

Čtvrtek 21.01.2021, 15:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Díky za pozornost. (15:32:08)
     
    Spolupráce se bude týkat i televize Nova Sport. Na studiu se zde bude Tipsport také podílet a budeme mít ve vysílání i bookmakera.
     
    Martin Ptáčník: Výhod je zcela jistě hodně. Jedná se například o zcela nové a unikátní příležitosti především v live sázkách. Například počet střel jednotlivých hráčů během třetiny či zápasů, nejrychlejší střela během třetiny nebo zápasu. Počet najetých kilometrů a tak dále. Data využijeme v k vytvoření přesnějších matematických modelů. Tyto modely pak umožní vytvořit lepší kurzy a mohou být posléze v nabídce mnohem delší dobu. Data poslouží rovněž k doplnění statistik ke každému hráči a tím pádem i k lepšímu informačnímu servisu pro naše klienty a hokejovou obec,
     
    Následuje ukázka video s celou řadou nových technologií a statistik, které by v budoucnu měly fanouškům nabídnout komplexnější pohled na dění na ledě či mimo něj v rámci zápasů NHL. Měřit by se mohla například tvrdost střel, počet nabruslených kilometrů za zápas a tak dále.
     
    David Lehanski: Na základě toho, že se nám množí data, tak jsme hledali v Evropě schopné společnosti, které by nám pomohly je zapracovat. Také proto jsme oslovili Tipsport. Chceme zapracovat na aplikaci dat, které bychom rádi ukázali na videu.
     
    David Lehanski o datech: První systém trackingu se objevil v NHL už od roku 1994. Od té doby se neustále snažíme tyto data vylepšovat a pracovat na nich. Máme jich miliony a naším cílem je převést je do reálných dat. Hra se ale vyvíjí strašně rychle, pro nás to však představuje trochu problém v tom, jak zrychlit i náš sběr dat. Chceme uvést nové analýzy a statistiky, které nikdy předtím nebyly k dispozici, a navíc je toužíme zapracovat v reálném čase
     
    Jan Čumpelík o tom, co smlouva přináší: Ze smlouvy budeme jako Tipsport těžit v oblasti marketingu a produktového rozvoje. Máme díky tomu exkluzivitu v sázkách na NHL. Máme unikátní live data k zápasům NHL. Díky těmto datům dokážeme posunout naši kurzovou nabídku na unikátní úroveň. NHL je nejpopulárnější soutěž jak v Čechách, tak na Slovensku. Druhým pilířem je i spolupráce v oblasti tzv. Streamů – tedy přímých přenosů s možností sledovat je na TV Tipsport. Třetím pilířem je pilíř marketingový. Máme možnost se spojit s tak obrovskou značkou, jakou je NHL. Jde i o vizibilitu naší značky v souvislosti se zápasy NHL v Česku. Jedná se také o možnost využití vstupenek pro naše klienty, vytvořit fanouškům možnost dostat se na kluziště nebo na střídačku jen pár chvil před začátkem utkání.
     
    Bil Daly: Prostřednictvím těchto projektů nechceme získat v Česku a na Slovensku pouze fanoušky NHL, ale také fanoušky hokeje obecně. Snad se nám to povede.
     
    Bil Daly: S českým a slovenským hokejem spolupracujeme už dlouho. Prakticky od olympiády v Naganu 1998, kde Češi dosáhli na medaili. Několik akcí jsme spolu měli i během světového poháru a nyní se chceme zaměřit na vznikající Global Series Event. Pochopitelně jsme zklamaní z toho, že nemůžeme uspořádat kvůli globální pandemii zápas mezi Bostonem a Nashvillem v Praze. Už předminulý rok to totiž v Praze byl obrovský zážitek. Byl tam otevřený trénink, který navštívilo spoustu lidí. Je tu obrovský zájem o hokej a moc si toho vážíme. Global Series budeme chtít vrátit do Prahy, jak nejrychleji to půjde. Uvidíme, jak to bude možné. Pokud nebudeme moci uspořádat akci na podzim 2021, využijeme k tomu hned ten následující rok.
     
    Bil Daly: Nový ročník odstartoval teprve před několika týdny, ale i tak už jsme viděli 13 Čechů a 5 Slováků v jednotlivých klubech. Kořeny v ČR jsou tedy velmi silné a myslím si, že tomu tak bude i nadále. Evropský hokej je i nadále pro NHL nesmírně důležitý. Nejen pro samotné hráče a pro NHL jakožto vyhledávače evropských talentů, ale také pro velké množství fanoušků, které NHL má právě v Evropě.
     
    Bil Daly: Zatím je nás 31 klubů a jejich vlastníků, brzy přibude ještě 32. tým. Moc se těšíme na spolupráci s Tipsportem, nejen v Česku ale i na Slovensku zejména v rámci Global Series. Jednali jsme také s Martinem Urbanem a Petrem Břízou, jsme společně i velkými přáteli a víme, že Tipsport je velkým podporovatelem českého hokeje. Česká republika i Slovensko – obě země byly v minulosti velkou zásobárnou talentu pro NHL. Ať už to byl Peter Šťastný, Jaromír Jágr nebo Dominik Hašek. Máte ale i teď velmi kvalitní hráče jako Davida Pastrňáka, Jakuba Voráčka nebo Dominika Kubalíka.
     
    John Lewicki: Je pro nás úžasné, že jsme se stali partnery s tuzemskou sázkovou jedničkou. Jsme rádi, že můžeme zapojit fanoušky i prostřednictvím nových technologií na ledě i mimo něj. Moc se na tuto spolupráci těšíme i z hlediska rozdílných trhů a tak dále.
     
    Jan Čumpelík: Jak už tu zaznělo, Tipsport se stává oficiálním partnerem NHL pro ČR a Slovensko. Jde o vyústění mnohaměsíčních jednání. Tato spolupráce skvěle zapadá do našich aktivit a hokejové strategie jako takové. Jsme dlouholetým partnerem obou reprezentací i obou domácích soutěží (ČR a Slovensko). Je to jedna z nejdůležitějších smluv v historii naší společnosti. Jsme přesvědčeni, že nás tato spolupráce posune o kus dál. Je to unikátní spolupráce v evropském měřítku. Jsme jedinou evropskou sázkovku, která toto spojenectví nabízí. Naše dohoda se nerodila úplně snadno. Jsme ale hrdi, že můžeme představit tuto dlouhodobou spolupráci. Těšíme se nejen na to, co tato spolupráce přinese naší značce, ale především na to, jak z této dohody budou profitovat naši klienti a zákazníci.
     
    Tipsport se stává partnerem NHL jako historicky první evropská sázková kancelář vůbec.
     
    Hosté tiskové konference se už postupně objevují v jednotlivých okýnkách aplikace Teams a měli bychom v rámci několika příštích vteřin začít.
     
    Na tiskové konferenci by měly být oznámeny bližší informace týkající se uzavření oficiálního partnerství mezi Tipsportem a NHL pro český a slovenský trh.
     
    Podle nejnovějších zpráv by neměl chybět ani Bil Daly zástupce komisionáře NHL.
     
    Tiskové konference by se měli zúčastnit tito hosté:
    John Lewicki – Vice President NHL
    Joseph Stravato – NHL Business Development
    Současná hráčská hvězda NHL (jméno upřesníme)
    Jan Čumpelík – marketingový ředitel Tipsportu
    Martin Ptáčník – Marketing Sponsorship Manager Tipsportu
    Václav Sochor – vedoucí komunikace Tipsportu
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Radek Barkman

    thejrc.org