Plzeň – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:3 (2:3 po s.n.) | Motor ČB – Litvínov 3:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
Berani Zlín
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 22.01.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:38:18)
     
    Ve třetí třetině jsme viděli pokračující herní převahu domácích, která nabyla na ještě větších obrátkách než ve třetině předchozí. I přes takové dlouhodobé určování tempa zápasu se jim nepodařilo skórovat. To mohli v posledních minutách potrestat Tygři, když se nechal necelých pět minut před koncem vyloučit. Toho nakonec liberečtí i přes velký tlak nevyužili a šlo se do prodloužení. V bonusové pětiminutovce kromě pár střel nepřišlo nic zajímavého, a tak museli zápas rozhodnout nájezdy. V těch byl úspěšnější tým ze severu Čech a odváží si domů důležité dva body.
     
    Konec zápasu.
    Jaroslav VLACH - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je JAROSLAV VLACH.
     
    9. série
    2:3
    Jakub SVOBODA neproměňuje.
     
    9. série
    2:3
    Jaroslav VLACH proměňuje.
     
    8. série
    2:2
    Jan DUFEK neproměňuje.
     
    8. série
    2:2
    Michal BULÍŘ neproměňuje.
     
    7. série
    2:2
    Jan DUFEK proměňuje.
     
    7. série
    1:2
    Michal BULÍŘ proměňuje.
     
    6. série
    1:1
    Bedřich KÖHLER neproměňuje.
     
    6. série
    1:1
    Dávid GRÍGER neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Ondřej VITÁSEK neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Jakub FERENC neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Dávid GRÍGER proměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Pavel KUBIŠ neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Michal BULÍŘ neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Jan DUFEK proměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Jaroslav VLACH neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Jakub SVOBODA neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Radan LENC neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Bedřich KÖHLER neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    63:52
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Svoboda s Noskem. Do zakončení se z těch dvou dostal Nosek, jeho pokus ale skončil na betonech Kváči.
     
    62:53
    Ševci se pokusili o útočný výpad, Novotný ale přišel na útočné modré o kotouč a opět se můžou snažit o výhru hosté.
     
    61:54
    K první střele prodloužení se dostal Lenc, jeho pokus ale nebyl zrovna nejvíc nebezpečný a skončil v lapačce Hufa. Po buly jsou u puku opět Tygři, ti ale vyvážejí aby mohli střídat.
     
    60:55
    Nejdůležitější buly dnešního utkání vyhráli domácí a pečlivě si hlídají, aby nepřišli o kotouč. I přesto s napětím krouží v útočném pásmu kde i přicházejí o kotouč.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V samotné poslední sekundě měl Jelínek šanci jako hrom, je jen otázkou co se mu prohánělo hlavou, když minul naprosto prázdnou bránu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:35
    Zatím mají mírně navrch v posledních minutách Tygři, jejich výkony byli ale lehce ovlivněné přesilovkou. I přesto ale momentálně drží domácí mančaft v jejich obranné části.
     
    57:39
    Zbývají téměř dvě minuty do konce a domácí přežily přesilovku, která jim ještě mohla pořádně zavařit. Místo toho se ale nyní bojuje o plný počet bodů z dnešního utkání.
     
    56:35
    Tak toto je ještě velké drama! Zbývají necelé čtyři minuty do konce a domácí hrají ve čtyřech. A doslova jedna šance střídá druhou, zlínská obrana a Huf předvádí opravdu parádní zákroky.
     
    55:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení).
     
    52:26
    Domácí se opět dostali do útoku. Tentokrát z toho byla ale snad největší šance třetiny! Po přihrávce Noska se dobře rozjetý Fořta dostal až před samotného Kváču. Jeden z bránících hráčů ho ale dost nevybíravě zatáhl holí.
     
    51:27
    Tak přece jenom se domácí dostávají opět do role udavačů tempa. To jim určitě prospívá, nicméně v této roli byli už dobrých třináct minut a nepadla z toho ani jedna branka.
     
    50:29
    Köhler nyní vyslal přihrávku na jednoho z jeho spoluhráčů. Kdyby přihrávka prošla, mohli být hosté ve velkém maléru. Přihrávku ale zastavil jeden z defenzivních hráčů Liberce.
     
    49:30
    Tak přece jenom se Tygrům daří vymanit z lehkého tlaku a vytvářet si nějaké šance. I přesto ale jde poznat lehká herní převaha domácího mančaftu.
     
    48:31
    Ke střele se dostal Jelínek, i jeho pokus však skončil blokem. Nyní kotouč končí opět na holích domácích obánců.
     
    47:32
    K zakončení se dostal Kolamnn, jeho pokus se ale k brankáři nedostal díky dobrému bloku jednoho ze zlínských obránců. Díky tomu se Berani mohou opět vrhat do útoku.
     
    46:33
    Po delší době přichází střela i ze strany hostů. Ta ale končí opět v Hufově lapačce. Buly i na druhý pokus vyhrávají liberečtí, ti ale rychlým bruslením ševců přichází o kotouč. Ti se ale v útoku zrovna moc dlouho nezdrželi.
     
    45:34
    Domácím se přece jenom lehce víc udržují v útočném pásmu. K ničemu jim to ale nebylo a i tak tento tlak pro ně může přijít vniveč.
     
    44:35
    Hra je nyní poměrně dost ze strany na stranu, i když se domácím sem tam daří udržet v útočném pásmu.
     
    43:36
    Musil se dostal ke střele z prudkého úhlu. Takové zakončení nemohlo Hufovi nadělat žádné problémy a taky že se tak stalo. Na opačné straně naopak přišlo zakončení Suhrady. Ten ale brankáře soupeře taktéž neprostřelil.
     
    42:37
    Hosté vyhráli vhazování v jejich obranném pásmu, to ale neznamená, že tlak nepokračuje, protože se zdá, že dostat se před zlínské hráče by mohla být opravdu strnitá cesta.
     
    41:38
    Blíží se konec vyloučení na obou stranách a rychlejší hokej očividně svědčí více Liberci. Vzhledem k tomu že je stav stále vyrovnaný, mohlo by se stát, že se dostaneme až do prodloužení, kde by se toto Tygrům mohlo hodit.
     
    40:39
    A hnedka tu při hře čtyři na čtyři máme první střelu utkání. Ta se ale zastavil v Hufově lapačce. Buly vyhrávají domácí a ti hnedka valí směrem ke Kváčově bráně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme byli svědky pouze jednoho gólu a to do sítě Liberce. To že tuto třetinu vyhráli domácí odpovídá i jejich výkonu, který oproti silnému favoritovi byl velice vyrovnaný, chvílemi i lepší.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
     
    39:00
    Začíná poslední minuta druhé třetiny, a u kotouče jsou Tygři, kteří se snaží poslat opět další branku do kabiny, která by je mohla namotivovat na lepší výkony do poslední třetiny.
     
    36:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení hole).
     
    36:14
    Huf předvádí opět fantastické zákroky, kdy až v leže zblokoval minimálně dvě střely. To samé se dá říct i o Kváčovi, který o pár vteřin později ukradl v podstatě jasný gól Vopelkovi, kdy svým rychlým přesunem podržel nadělejme hostů na vyrovnaný stav.
     
    35:15
    Domácím se podařilo na pár chvíli nyní udržet v útočném pásmu. Ti tam ale tak dlouho rotovali, až o kotouč přišli. Z toho se naopak pokusil vytěžit Liberec, který se hrnul vstříc Hufovi v přečíslení tři na dva. Závěrečná střela ale minula bránu až do ochranné sítě.
     
    34:16
    Beranům se podařilo vyhrát buly před Hufem a hnedka z toho byl útok. Ševci se pokusili o dvě střeli, k ani jedné se však nedostalo díky kvalitnímu bloku Tygrů.
     
    33:17
    Tato početní výhoda se blíží pomalu ale jistě k samotnému konci, a vypadá to, že zůstane nevyužita. Zatím ze strany domácích jednoznačně nejhorší, naopak jejich soupeř se dokonce skoro dostal ke střele.
     
    32:18
    Beranům se oproti posledním dvěma přesilovkám moc nedaří. Zatím se nedostali ani ke střele a čas se jim pomalu ale jistě krátí. Mají dokonce i problém projít přes střední pásmo.
     
    31:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiří Průžek – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:54
    Karty se pomalu ale jistě obrací a otěže zápasu si získávají pro sebe liberečtí, kteří si, stejně jako jejich soupeř, vytvořil pár zajímavě vyhlížejících akcí.
     
    29:55
    Do další nebezpečně se rodící šance dostal Okál. Jeho pokus ale na poslední chvíli zblokoval do rohu kluziště dotírající obránce. Kdyby se toto nestalo měl by Kvača opravdu pořádné problémy.
     
    28:56
    Do zakončení se dostal na opačné straně i Vlach. Jeho střel z mezikruží ale skončila dalším skvělým zákrokem Hufa. Ten si tak pomalu ale jistě připisuje roli týmové jedničky.
     
    27:57
    Domácím se podařilo vyhrát buly a hned z toho byla akce, která snad jen zázrakem neskončila brankou. Po buly přišlo ihned další zakončení a to rovnou od kruhu. Ani jedna střela ale nekončí úspěchem.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ondřej Vitásek – 2 min., sekání).
     
    25:27
    Bílím Tygrům se daří postupně osmělovat z tlaku jejich soupeř a dokonce je aj lehce přehrávají. Nyní se dostal k zakončení Knot, jeho střela mířila těsně nad.
     
    24:28
    K zakončení se dostali opět Berani, tentokrát se o to postaral Okál. Jeho střela ale byla zblokována bránícím hráčem do ochranné sítě. Po vhazování jsou u kotouče hosté.
    22:59 Vojtěch DOBIÁŠ - 2:2
     
    22:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové, dneska se to tam sype jedna báseň! Po dalším tlaku Beranů, kteří až překvapivě tlačí jejich soupeře v obranném pásmu, se jim podařilo zakončit mezi nohy Kváči. O střelu se postaral VOJTĚCH DOBIÁŠ po přihrávkách Pavla Kubiše a Pavla Sedláčka. Asistence: Pavel Kubiš a Pavel Sedláček.
     
    21:28
    Ihned po vhazování tu je další šance! Dva domácí útočníci se vyskytli naprosto sami před bránou Tygrů. Toto zakončení bylo ale také opět neúspěšné poté co se kotouč odrazil od betonu libereckého brankáře.
     
    20:29
    Tak hnedka ze začátku tu byla až gólová šance! Postaral se o ní Kubiš, který se svým zakončením mezi betony, téměř překonal libereckého Kváču. Ten do posledních chvil nevěděl kde se kotouč nachází. Poté ale zjistil, že skončil zaklíněný mezi jeho nohami.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme viděli velice rychlý první gól. Ten padl už po necelých třech minutách. Po velkém selhání jednoho z domácích obránců, který naprosto nesmyslně skočil žabičku před přihrávajícího Rychlovského, měl Adam Najman práci už poměrně jednoduchou, jelikož roztažený Huf neměl proti jeho zakončení nejmenší šanci. Poté se domácí sesypali jako domeček z karet a vypadalo pro ně na pořádný debakl. Krátce po půlce první dvaceti minutovky přišlo první vyloučení a to ze strany zápasu. Toho domácí využili se vší parádou, když se k poměrně šťastnému zakončení dostal Jakub Svoboda, který svou prudkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácím začala v žilách proudit čerstvá krev, která je hnala za poměrně rychlým obratem. Toto počínání jim ale na moc dlouho nevydrželo, jelikož necelé dvě minuty před koncem prvního dějství přišlo první vyloučení i ze strany Beranů. To bylo také potrestáno a to po ani ne půl minutě. Po třech vstřelených brankách a prvních dvaceti minutách je stav utkání 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Nosek našel přihrávkou Köhlera na hraně druhého kruhu. Ten okamžitě pálil z první ale z této dobré pozice až nepochopitelně minul soupeřovu bránu.
    18:42 Radan LENC - 1:2
     
    18:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    A i tato přesilovka nezůstane nevyužita! po pěkné souhře Birnera a Bulíře se dostal po křížné přihrávce k zakončení od levého kruhu RADAN LENC, který nekompromisně zakončil přesně do levého růžku.. Asistence: Michal Birner a Michal Bulíř.
     
    18:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení).
     
    16:22
    Po pár minutách lehkého zlínského tlaku přichází útok i ze strany Tygrů a hnedka z toho byla šance jako hrom! Pavlík se pokusil objet rychlým pohybem Hufovu bránu. V tom mu ale ve skvělé formě hrající zlínský brankář opět úspěšně zabránil.
     
    14:53
    Karafiát se dostal k velice nadějně vypadající střele. Jeho pokus ale rychlým reflexivním zákrokem vykryl Kváča, který si jich v posledních pár minutách připsal už poměrně dost.
     
    13:54
    Tak přece jenom přišla po delší době střela i ze strany libereckých hokejistů. Tu si ale bezpečně pokryl Huf a bude se vhazovat. Po buly jsou u puku opět domácí.
     
    12:55
    A ševci hrají jako vyměnění. Po vyrovnávací brance jim očividně stouplo zdravě sebevědomí do hlavy a předvádí výkony, na které zatím jejich soupeř nenachází odpověď.
    11:56 Jakub SVOBODA - 1:1
     
    11:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu vyrovnání! Po ne moc přesvědčivém výkonu Beranů v průběhu celé přesilovky přišla z čista jasna střela od modré po odrazu kotouče v jednom ze soubojů u mantinelu. O zakončení se postaral JAKUB SVOBODA, který svou metelicí prostřelil vše co mu stálo v cestě. Bez asistence.
     
    11:34
    Berani mají jedinečnou šanci na vyrovnání v podobě dnešního prvního vyloučení. Po téměř minutě početní výhody jsme ale nebyli svědky snad ani jedné střely.
     
    10:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:07
    Ševci nyní měli šanci ohrozit bránu Liberce. To by ale museli vyhrát vhazování před brankářem Tygrů. To se jim však v dnešním zápase zrovna moc nedaří a tak i toto pozdržení v útočné části herní plochy končí nezdarem.
     
    08:08
    Dufek se pokusil o jakési nahození směrem na Kvaču. Jeho polostřela ale nemířila ani na bránu a tak se poměrně jednoduše dostávají k puku hosté.
     
    07:09
    Domácím se v posledních minutách daří vymanit z tlaku soupeře. Nyní z toho dokázali i vytěžit zakázané uvolnění Tygrů.
     
    06:10
    Liberečtí vyhráli buly u brány Hufa. Žádná střela z toho však nevzešla a právě naopak domácí se dokonce i po delší době vrhají do útoku. Zde ale i oni přichází o puk.
     
    05:11
    A Tygři jsou opět v útoku. Tentokrát se o střelu postaral Bulíř. Jeho pokus ale mířil těsně nad Hufovu bránu. No zatím to podle pár prvních minut vypadá na debakl pro domácí. Minimálně co se jejich výkonu týče.
     
    04:12
    Domácí se po rychle obdrženém gólu snaží prosadit a vytvořit rychlou odpověď. To se jim ale moc nedaří, jelikož se jejich soupeř velice dobře drží u svatyně Beranů.
    02:47 Adam NAJMAN - 0:1
     
    02:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je tady první a velice rychlá branka utkání! Zasloužil se o ní Jakub Rychlovský, který nahrával prudkou přihrávku na ADAMA NAJMANA. Poté tento liberecký útočník měl zakončení snadné, jelikož roztažený Huf neměl nejmenší šanci na úspěšný zákrok. Asistence: Jakub Rychlovský a Ronald Knot.
     
    02:27
    K první střele utkání se dostal Jelínek, který v posledních utkáních hraje ve fantastické formě. Zatím se mu ale nepodařilo prosadit.
     
    01:28
    Domácí se na pár chvil dostali do útočného pásma. Tam ale téměř hned přišli o kotouč. O pár chvil později se velice nepřesnou přihrávkou vystavují do zakázaného uvolnění.
     
    00:29
    Úvodní buly dnešního utkání získal pro Tygry Birner a jeho mančaft se ihned vydává do útoku, tam se ale kromě pár přihrávek nic nestalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Dobiáš.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – Průžek, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Najman, Šír.

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Bryška, Hlavatý.
    Trefí se ve fantastické formě hrající Jaroslav Vlach i dnes?
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím Beranům se v poslední době zrovna dvakrát nedaří. Poslední zápas však vyhráli a to proti favorizovanému týmu z Plzně. Mimo tento velice důležitý úspěch si z posledních pěti zápasu připsali jenom dva body za výhru v prodloužení. Díky tomu mají téměř nejhorší formu ze všech týmů. Téměř nejhorší jsou i v tabulce Extraligy, kde se nachází až na 13. místě. Pokud by se jim ale podařilo vyhrát, mohli by zmenšit až propastnou ztrátu na Litvínov, který se nachází na poslední příčce zaručující postup do play off. Nicméně podle papírových předpokladů je dnešním jasným favoritem mančaft ze severu Čech.

    Poslední tři utkání:
    Zlín vs. Plzeň – 2:0
    Vítkovice vs. Zlín – 3:0
    Karlovy Vary vs. Zlín – 5:1
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílým Tygrům se oproti ševcům mnohem větší herní pohodu. Přece jenom už mají osmizápasovou sérii, ve kterých si připsali alespoň bod. Hlavně díky takovýmto výsledkům se nachází tak tak na čtvrtém místě, které je poslední zaručující přímý postup do čtvrtfinále. V tabulce jsou ale o pouhý bod za nimi nároční soupeři hájící Plzeň a a Hradec Králové, takže by se hráčům Liberce hodila výhra jako sůl. To je ale právě to co se od nich očekává, minimálně podle posledních výkonů, díky kterým jsou pro dnešní klání jednoznačnými favority. Můžeme jen hádat, zda si Liberec prodlouží jejich veleúspěšnou sérii nebo se jejich soupeři podaří skolit Goliáše.

    Poslední tři utkání:
    Liberec vs. Karlovy Vary – 4:3
    Plzeň vs. Liberec – 2:3 pp
    Liberec vs. Kometa Brno – 2:3 po sn
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport Extraligy, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti libereckým Tygrům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 12. Svoboda, 23. Dobiáš (Kubiš, P. Sedláček) – 3. Najman (Rychlovský, Knot), 19. Lenc (Birner, Bulíř), rozh. náj. J. Vlach

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bedřich Köhler (ZLN)
    0:0   Radan Lenc (LIB)
    2. série:
    0:0   Jakub Svoboda (ZLN)
    0:0   Jaroslav Vlach (LIB)
    3. série:
    1:0   Jan Dufek (ZLN)
    1:0   Michal Bulíř (LIB)
    4. série:
    1:0   Pavel Kubiš (ZLN)
    1:1   Dávid Gríger (LIB)
    5. série:
    1:1   Jakub Ferenc (ZLN)
    1:1   Ondřej Vitásek (LIB)
    6. série:
    1:1   Dávid Gríger (LIB)
    1:1   Bedřich Köhler (ZLN)
    7. série:
    1:2   Michal Bulíř (LIB)
    2:2   Jan Dufek (ZLN)
    8. série:
    2:2   Michal Bulíř (LIB)
    2:2   Jan Dufek (ZLN)
    9. série:
    2:3   Jaroslav Vlach (LIB)
    2:3   Jakub Svoboda (ZLN)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Dobiáš.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – Průžek, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Najman, Šír.

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Bryška, Hlavatý
    thejrc.org