Boston – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.) | Columbus – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 3:7 (kon.) | Los Angeles – Colorado 4:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Boston Bruins
5:4 (0:0, 0:2, 4:2 - 0:0)
Philadelphia Flyers
Pátek 22.01.2021, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    BOSTON BRUINS
    6. místo (Východní divize), 3 zápasy, 3 body, skóre: 4:5


    Bruins se po úvodním venkovním tripu vrací na svůj stadion. Naposledy v TD Garden hráli před více než deseti měsíci, kdy je kupředu hnalo plné hlediště. Dnes bude ale všechno jinak a mužstvo, které od roku 2009 nemělo problém vyprodat arénu do posledního místečka, zažije vůbec první zápas v historii bez diváků. Kromě nich budou Bruins nadále postrádat také českého střelce Davida Pastrňáka, který se sice konečně dokázal vrátit k trénování, na ostrý start to ale po operaci kyčle stále nevypadá. Rovněž Matt Grzelcyk se po zvláštní kolizi s Jordanem Eberlem zapsal na seznam ohrožených druhů, ve středu ale naplno trénoval a zřejmě tak do utkání proti Flyers zvládne zasáhnout. Kromě Pastrňáka chybí ještě jeden útočník z české kotliny, pětadvacetiletý Ondřej Kaše, neboť se neustále potýká se zraněním v horní části těla. Bruins tak bude na ledě reprezentovat alespoň David Krejčí, který v této sezoně doposud jedinkrát asistoval.
     
    PHILADELPHIA FLYERS
    1. místo (Východní divize), 4 zápasy, 6 bodů, skóre: 15:11


    Zatímco Boston se po třech kláních konečně ukáže doma, Philadelphia vyráží na svůj první trip této sezony. Čekají ji čtyři venkovní duely a hned v prvním z nich bude tvrdě bojovat o další vítězství. Pokud by se Flyers podařilo v TD Garden uspět, zaznamenali by po téměř deseti letech nejlepší start od sezony 2011-12. Jejich největší zbraní bude znovu efektivita střelby. V dosavadním průběhu nasázeli už 15 branek, přestože za zápas průměrně vyslali 24,8 střely, což je až 27. nejlepší číslo v rámci ligového srovnání. Hráči z Pensylvánie nejraději pálí v závěrečné části, kde už zvládli osm zásahů. Na ledě se bude velmi často objevovat zadák Ivan Provorov, který po konci Matta Niskanena dostává více než 24 minut za večer. V útoku bude kromě Jakuba Voráčka hrozit také Kevin Hayes, jenž odstartoval ročník s výbornými čísly (2+3).
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák (C)) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, K. Miller, J. Zbořil – DeBrusk, Bergeron, Marchand – Studnicka, Krejčí, N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Frederic.

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, Braun, E. Gustafsson, Friedman, Hägg – Farabee (C), K. Hayes, Giroux – Konecny, Patrick, Lindblom – Voráček, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    00:26
    Poprvé v utkání zkusil vypálit Travis Sanheim. Obránce Philadelphie ovšem minul bránu.
     
    00:40
    Kotouč dokázal na soupeři získat Jakub Voráček a poskytl šanci pro Joela Farabeeho. Proti němu se výtečně postavil Jeremy Lauzon a Rask tak na práci stále čeká.
     
    01:28
    Rozehrávka nevyšla Kevanu Millerovi, jenže van Riemsdyk nahazuje jen do rohu.
     
    01:42
    Zakázané uvolnění Bostonu, který se nemůže dostat ke své hře.
     
    02:32
    McAvoy také jen do středního pásma. Rozehrávat může Ivan Provorov a jeho kolega Travis Sanheim.
     
    03:07
    Kuraly se vydal za bránu, kde získal důležitý kotouč. Kevan Miller poté vypálil od modré a právě Kuraly se natahoval za dorážkou. Přesun Harta zafungoval.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Claude Giroux – 2 min., podrážení).
     
    03:48
    Okamžitě po buly se příklepem prezentoval David Krejčí a Brad Marchand nebyl daleko od úspěšné dorážky.
     
    03:58
    Další Krejčího pokus od modré linie rozezvučel tyčku. To byla exkluzivní šance na otevření skóre.
     
    04:58
    Přesilovka Bostonu je opravdu nebezpečná. Třebaže Philadelphia asi dvakrát vyhodila, první formace se vrátila zpátky a Patrice Bergeron zůstal sám ve slotu. Scházely centimetry.
     
    05:42
    McAvoy pouze promáchl kotouč a Giroux už v té chvíli skáče na led. Nadějná přesilovka nepřinesla gólový efekt.
     
    06:25
    Se svým bekhendovým pokusem neuspěl James van Riemsdyk, kterému trochu prostoru na pravém křídle uvolnil Scott Laughton. Kotouč jen projel brankovištěm.
     
    06:57
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., držení).
     
    07:13
    Bostonu se podařilo poměrně záhy vyhodit, napodruhé dokonce přichází i střela. Patrice Bergeron našel vyrážečku Harta a vrací se do obranné pozice.
     
    07:52
    Farabee měl štěstí, když přihrávku otřel o brusle Bergerona a Gustafsson tak mohl vypálit do rozhozené obrany. Jeho rána přeletěla bránu.
     
    08:45
    Ivan Provorov neposlal ze svého pásma povedenou přihrávku a vypadá to, že Boston se v pohodě ubrání.
     
    08:57
    Domácí v plném počtu.
     
    09:34
    Agresivní napadání si dovolil Anders Bjork, jenže Provorov situaci ustál a Flyers mířili do přečíslení. Nový muž v sestavě Connor Bunnaman nebyl daleko od gólu, na hraně brankoviště ovšem svou tečí minul.
     
    10:24
    Nyní se Patrici Bergeronovi podařilo povalit soupeře, dobře hrající van Riemsdyk už ale zase vyráží na steč.
     
    10:58
    Van Riemsdyk po ztrátě puku dokázal ještě zabojovat, předal pas Claudeu Girouxovi a ten z mezikruží pálil nad bránu. Philadelphia disponovala v uplynulé pasáži dobrými možnostmi.
     
    11:26
    Nejprve Hayes zavezl kotouč do rohu, pak u modré oslovil Friedmana a z jeho hole putoval pas k Häggovi, který se nezalekl možnosti pálit. Další zákrok Raska je o malou chvíli později následován Hartem, který vytáhl střelu Bergerona z protiútoku.
     
    12:05
    Na záda si musel dávat pozor Matt Grzelcyk, avšak povedlo se mu založil akci, při níž Ritchie od levého mantinelu posílal pas na Krejčího. Trochu více přesnosti a Hart by měl další starosti.
     
    13:20
    Craig Smith nahodil kotouč do útočného pásma, jenže Boston se tam dlouho neohřál. Sledujeme lítý boj o střední pásmo s velmi mírným vedením na straně Flyers.
     
    14:15
    Střelou tahem od modré se prezentoval Jérémy Lauzon a další zákrok tak počítá Carter Hart.
     
    14:59
    Na Farabeeho si počkal Chris Wagner a záhy přichází také ztráta Jakuba Voráčka. Philadelphia ovšem zvládla puk znovu uzmout a Lindblom pálí do bloku Charlieho McAvoye.
     
    15:58
    Na steč se vydal Jack Studnicka, kousek za modrou vypálil, jenže se mu postavil Hägg. Ani opakovaná střela v podání Kevana Millera nepřináší úspěch, bek Bruins minul.
     
    16:45
    Střela Craiga Smithe z pravého křídla se pouze svezla po mantinelu, jenže díky tomu mohl okamžitě ostřelovat klec Grzelcyk. Carter Hart si poradil.
     
    17:13
    Obránce Flyers Ivan Provorov ukázal svou důležitost na obou stranách kluziště. Nejprve zablokoval střelu Lauzona, pak se vydal na útočný výlet a zápěstím prověřil pozornost Raska.
     
    17:39
    Carter Hart předvádí dva dobré zákroky proti střelám z kruhu pro vhazování. Nejprve ho otestoval Craig Smith, pak Hart likviduje také pokus DeBruska.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Nicolas Aube-Kubel – 2 min., sekání).
     
    18:43
    Na vyhození Kevina Hayese reaguje Boston hodně zmatenou rozehrávkou. Zakázané uvolnění při vlastní přesilovce.
     
    19:38
    K alespoň částečnému ohrožení branky se propracoval Craig Smith, ovšem Hart situaci na přední tyči ustál, přerušuje hru a do konce třetiny už moc času nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté v plném počtu.
     
    22:51
    V útočném pásmu upadl na kolena Trent Frederic, Wagner pak nahání kotouč až v neutrální zóně.
     
    23:34
    Třetinu udržel Erik Gustafsson a James van Riemsdyk se rozhodl pro překvapivou střelu z křídla, kterou ovšem Rask likviduje. Pak se Flyers daří pouze vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    24:19
    Sanheim poslal kotouč znovu za branku, jenže Bergeron založil novou akci a DeBrusk měl z pravé strany zajímavou střelu, kterou se pokoušel dorážet novopečený kapitán Bostonu. V souboji s Hartem neuspěl.
     
    24:45
    Nolan Patrick schytal zásah do obličeje a ještě ukazuje lehkou krvavou stopu. Sudí nakonec hlásí jen dvě minuty, hříšníkem byl David Krejčí.
     
    25:01
    Lauzon se postaral o první vyhození a Flyers už se znovu chystají vstoupit do pásma.
     
    25:22
    Střela Nolana Patricka nebyla zdaleka ideální, odraz od zadního mantinelu málem ale nadělal Raskovi potíže. Nakonec se Bruins povede druhé vyhození.
     
    25:55
    Jack Studnicka uzmul kotouč a ještě se dostal k protiútoku, který ale musel zapíchnout za modrou čárou.
     
    26:10
    Jakub Voráček z pravého křídla napálil horní tyčku! Obrovská škoda.
    26:10 Po Voráčkově ráně zvoní břevno.
     
    26:17
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nebezpečná přesilová hra Flyers pokračovala a CLAUDE GIROUX už se od levého mantinelu nemýlil. Po předávce z hole Ivana Provorova se ještě posunul blíže k brance, vypálil nejen tvrdě, ale také přesně, a parádně zasáhl horní růžek Raskovy brány. Philadelphia konečně využívá herní převahu. Asistence: Ivan Provorov.
    26:17 Claude GIROUX - 0:1
     
    26:23
    Hned po buly přichází další faul. Kevin Miller před komerční pauzou usedne na trestnou lavici za držení.
     
    26:42
    Marchand unikal v oslabení, ovšem nedokázal vlastně ani vypálit.
     
    27:18
    Skvěle přebral Coyle kotouč van Riemsdykovi a posílá ho na druhou stranu hrací plochy.
     
    28:06
    Znovu je na ledě Voráček, už několikrát oslovil Farabeeho, mladíček Flyers se ale doposud do puku netrefil.
     
    28:23
    Domácí v plném počtu.
     
    28:48
    Po Hayesově nájezdu dostal možnost pálit Mark Friedman, Rask ukryl puk do lapačky.
     
    29:05
    Cartera Harta nyní zachránil Aube-Kubel. Nečekaný odraz puku nadělal velké potíže, ale útočník Flyers u něj byl přece jen včas.
     
    29:49
    Vypadá to, že Mark Friedman se potkal v tvrdém souboji s Marchandem. Spěchá k němu lékař, protože se nedokáže postavit na vlastní nohy a putuje do kabiny.
     
    30:11
    Výborně si rozumí James van Riemsdyk s Girouxem. Druhý jmenovaný už ale nepředal přihrávku dál a akce končí v rohu.
     
    30:39
    Trent Frederic uhájil kotouč před van Riemsdykem, jeho tým ale není schopný úspěšného přechodu modré čáry a neohrožuje Cartera Harta.
     
    31:02
    Bjork proskočil kolem Nolana Patricka, hned za modrou už ale letí vzduchem. Travis Konecny pak z nadějné pozice z pravé strany míjí svůj cíl.
     
    32:00
    Příliš velké sousto si naložil Kuraly, další ztráta Bostonu vůbec nepomáhá. Jakub Voráček sice nedokázal nabídnutou možnost využít a předal špatný pas, jenže to nic neubírá na nekoncentrovanosti Bruins.
     
    32:28
    Braunovo nahození od modré čáry neprošlo přes blok, Ritchie poté vyslal dopředu Frederica.
     
    32:54
    Jediný český útočník na dnešní soupisce Bruins David Krejčí se v mezikruží nachomýtl u volného puku, ale Cartera Harta o čisté konto zatím nepřipravil. Brankář Flyers si připisuje další důležitý zákrok proti nelehké střele.
     
    33:18
    Ivan Provorov podpořil útok a Scott Laughton už zase číhal na dorážku u pravé tyče. Vidíme poměrně slušný nával šancí, které ale týmy nejsou schopny využít.
     
    34:01
    Švédský mladík Lindblom pozdravil Raska od modré čáry, vyrážečka říká puku ne.
     
    34:28
    Za bránu se i s pukem propracoval Chris Wagner, po jeho přihrávce se kotouč dostal na hůl Jérémyho Lauzona, který snášel do brankoviště zajímavý pokus. Hart chytá.
     
    35:12
    Možná největší šance dosavadního průběhu z pohledu Bostonu. Charlie Coyle objel brankovou konstrukci a ve slotu našel Smithe, který trestuhodně minul.
     
    35:24
    Boston si neodpouští další prohřešek. Anders Bjork odchází kvůli hákování Jakuba Voráčka.
     
    35:49
    Flyers postavili poměrně slušný vzorec, Konecny se před brankou dostal do šance, jenže z otočky nezamířil vůbec přesně, přestože od brankové čáry ho dělily možná dva metry.
     
    36:51
    Úchvatnou kombinaci pokazil Jakub Voráček nepřesnou předávkou, Charlie McAvoy ho navíc málem vytrestal dvojnásobně. Nebyl totiž daleko od gólu v oslabení.
     
    37:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    O gól v přesilové hře se tentokrát nejedná, ale Flyers přesto využili možnost strávit závěr početní převahy v útočném pásmu a lehce po jejím konci Kevin Hayes poslal kotouč na opačné křídlo, kde postával Jakub Voráček. Český útočník na nic nečekal a předal přihrávku na střed, připravená čepel JAMESE VAN RIEMSDYKA dopravila černou pryž do sítě. Philadelphia zaslouženě vede už o dvě branky. Asistence: Jakub Voráček a Kevin Hayes.
     
    39:00
    Zbývá minuta z této třetiny, které zatím vládne mužstvo z Pensylvánie.
     
    39:28
    Sanheim přihrál napříč pásmem a Ivan Provorov okamžitě vypálil. Rask byl v jistých problémech a puk neudržel, nakonec mu pomohla obrana.
     
    39:49
    Patrickova ani Gustaffsonova střela už nebezpečí nepřinesla. Ozývá se siréna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části Flyers využili svou herní převahu. První branku přidal v přesilové hře z 28. minuty Claude Giroux, ještě chvíli předtím český útočník Jakub Voráček napálil břevno. Z toho ale nemusel být smutný dlouho, protože produktivitu si navýšil asistencí u druhé branky z hole Jamese van Riemsdyka. Hart drží čisté konto a skóre je tedy 0:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Velký pozor na faul si musel dávat McAvoy, Bergeron pak vyhazuje.
     
    40:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Špatné střídání na straně Philadelphie umožnilo domácím rychlý přechod středního pásma a David Krejčí pak vystřihl asistenci jako z učebnice. Jeho otočka oslovila na středu hrací plochy parkujícího JACKA STUDNICKU, jenž už nějakým způsobem zvládl protlačit kotouč za chrániče Harta a dává svůj první gól v NHL. Asistence: David Krejčí a Nick Ritchie.
    40:57 Jack STUDNICKA - 1:2
     
    42:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Střelecké trápení Bostonu zdá se být u konce. Poté, co tým za tři zápasy vstřelil pouhé tři góly ve hře, nyní dává dvě trefy v průběhu 69 vteřin. Flyers se nepodařilo vyhodit kotouč z obranného pásma zásluhou Craiga Smithe a CHARLIE COYLE si namazal na chleba Travise Sanheima. Jeho otočku obránce Philadelphie vůbec nečekal, Hart propustil kotouč mezi betony. 2:2. Asistence: Craig Smith a Kevan Miller.
    42:07 Charlie COYLE - 2:2
     
    43:29
    Z levé strany se prohnal přes modrou čáru po přihrávce Hayese Lindblom, ovšem střela nebyla dostatečně přesná na to, aby Raska jakkoliv překvapila.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:50
    Teď se delší dobu v útoku držela Philadelphia, jakoby Flyers ale došly nápady. Nolan Patrick stál sice volný před bránou a dostal přihrávku, nic moc ovšem nevymyslel.
     
    44:39
    Aube-Kubel se za brankou potkal v ostrém souboji s Bjorkem, který mu nedaroval ani centimetr ledu.
     
    45:08
    Smith absolvoval náraz Ivana Provorova a zdá se, že po srovnání stavu stoupají vášně na obou stranách.
     
    45:31
    Ještě ze středního pásma prověřil Wagner Cartera Harta. Ten raději přerušuje dlouhou pasáž bez hvizdu sudího.
     
    45:56
    Rask se vydal mimo brankoviště a ukázal velký smysl pro ofenzivu. Kuralyho střela poté propadla Hartovi přes rameno, jenže nikdo v černém úboru se nechystal na dorážku.
     
    46:43
    Až do středního pásma rozehrával Kevan Miller, Marchand ovšem nezpracoval.
     
    47:13
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Velmi nešťastný moment pro Boston, který snad poprvé v utkání výrazněji diktoval tempo, ale inkasuje z ojedinělého útoku. Jakub Voráček provedl kotouč středním pásmem a nahodil jej před bránu, kde se překvapivě stáhl obránce TRAVIS SANHEIM. Právě on nevědomky tečoval kotouč bruslí do brány, pro Tuukku Raska neexistovala možnost, jak reagovat rychleji a lépe. Stav je tedy 2:3. Asistence: Jakub Voráček a Nolan Patrick.
    47:13 Travis SANHEIM - 2:3
     
    47:48
    Před chvílí zlikvidoval Rask velkou šanci z levé strany, a tak nyní Farabee zvolil přihrávku. Na tu byl ale znovu připravený obránce.
     
    48:01
    Jack Studnicka mohl přidat další zářez, ale sám před brankářem nemířil přesně. Třebaže se blíží závěr zápasu, hra se nám hodně otevřela.
     
    48:39
    Carter Hart teď připravil o radost také Lauzona a je nařízena komerční přestávka.
     
    48:57
    Jake DeBrusk se rozhodl poslat puk ze střední třetiny rovnou na Harta. Ten viděl nájezd útočníků Bostonu a raději přikryl touš pod rukavici.
     
    49:19
    Za branku poslal puk Hayes, ale předávka Farabeeho na Voráčka se vůbec nevydařila. Dobře totiž zasáhl Matt Grzelcyk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:38
    Hart neměl úplně snadnou práci, protože před bránou se ještě projel Wagner, přesto nicméně Kuralyho střelu čapnul a nedopustil nebezpečnou dorážku.
     
    49:58
    Dalekonosnou střelu od modré zblokoval Frederic, který pak obešel dezorientovaného Connora Bunnamana.
     
    50:28
    Studnickova příhra měla sice putovat před brankoviště, nakonec ale završila svou pouť na zadním mantinelu, kde ji přebírají obránci Flyers.
     
    51:16
    McAvoy to udělal parádně a Marchand díky jeho dobře umístěné přihrávce obešel Hägga. Nechybělo mnoho, aby se tlačil do stoprocentní šance, když v tom se Hägg vrátil do souboje a kotouč vypíchnul.
     
    51:45
    Marchand bekhendem trefil Provorova a ani Marchand se nevyhnul zatlačení do rohu. Pak se o dvě rány od modré pokusil Miller.
     
    52:27
    V tuhém střetu mezi Marchandem a Sanheimem by se asi dal najít faul na obou stranách, sudí ale nechal ve hře pokračovat a Boston téměř využil svůj velký tlak.
     
    53:04
    A Jakub Zbořil vybojoval pro Boston podstatnou přesilovku. Za bránou ho zcela zbytečně zbořil krosčekem Scott Laughton. Útočný faul v této fázi utkání je prostě navíc.
     
    53:22
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nátlaková hra se Bostonu konečně vyplácí. David Krejčí z rohu kluziště přihrál na Patrice Bergerona, který nadvakrát dostrkal puk k volnému NICKU RITCHIEMU. Jeho střela se ještě svezla po ruce Cartera Harta, ale pod horní tyčí bylo zkrátka až příliš mnoho prostoru. První využitá přesilovka Bruins v utkání, za necelých 14 minut vsítili stejný počet branek jako v předchozích třech partiích dohromady. Asistence: Patrice Bergeron a David Krejčí.
    53:22 Nick RITCHIE - 3:3
     
    54:48
    Michael Raffl si najel do slotu, v rozhodující chvíli byl ale odstaven. Utkání je stále otevřené a vítězný gól může padnout kdykoliv.
     
    55:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jen těžko odhadovat, co se stalo o přestávce v kabině Bostonu, ale v jejich případě trpělivost a hlavně jednoduchost růže přináší. Po dalším parádním tlaku v útočném pásmu Brad Marchand vyndal kotouč na modrou čáru, kde krosová přihrávka z hole Grzelcyka nabídla možnost BRANDONU CARLOVI. Jeho rána jako z děla zapadla ideálně do sítě a Bruins poprvé v utkání vedou. Asistence: Matt Grzelcyk a Brad Marchand.
    55:18 Brandon CARLO - 4:3
     
    55:24
    Krosček i na druhé straně. Chvíli po buly fauluje Sean Kuraly.
     
    56:07
    Na mantinelu bojuje Coyle, nedaří se mu vyhodit.
     
    56:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje. Flyers se totiž daří zužitkovat další přesilovou hru, když Jakub Voráček věnoval exkluzivní asistenci pro autora branky JAMESE VAN RIEMSDYKA. Tomu už na hraně brankoviště nezbývalo než se trefit do odkryté klece. Je znovu srovnáno. Dočkáme se prodloužení? Asistence: Jakub Voráček a Kevin Hayes.
    56:28 James van Riemsdyk - 4:4
     
    57:15
    Neuvěřitelná smůla Bostonu. Ritchie měl na holi rozhodnutí, jenže trefil patku hole Cartera Harta. Nic jiného už mezi pukem a sítí přitom nestálo.
     
    58:09
    Tohle se Provorovovi vůbec nepovedlo. Ledabylá rozehrávka znamená icing a Boston bude znovu útočit.
     
    58:35
    Proti Jakubu Zbořilovi se Carter Hart dostává na 40 střel, kterým již musel čelit. Za záda mu zatím prošly čtyři, všechny v této periodě.
     
    59:40
    Carter Hart si připisuje další zásah a Ivan Provorov si ještě předchozí střídání s lehkou doprovodnou strkanicí vyříkává s Kuralym.
     
    59:40
    Philadelphia si možná trochu překvapivě vyžádala oddechový čas. Kouč Vigneault chce po hráčích maximální koncentraci v závěrečných vteřinách.
     
    59:58
    McAvoy těsně před koncem zachránil Boston, když zablokoval přihrávku před prázdnou bránu. Půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Po šílené třetí periodě, která nabídla hned šest gólů, se nakonec podíváme do nadstavbové části. Za Bruins se trefili Studnicka, Coyle, Ritchie a v závěru Carlo. Philadelphia se dostala do vedení 2:3 zásluhou Sanheima, poté vyrovnala díky van Riemsdyka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Philadelphia je poprvé v sezoně v prodloužení a hned prohrála buly. Giroux pak ale za bránou puk vybojoval.
     
    60:36
    Giroux měl trochu prostoru na pravém křídle, ale nikoliv podporu, a tak po mantinelu poslal puk téměř až do obrany na Hayese.
     
    61:03
    Na ledě už je Voráček i Krejčí. O ukončení se ovšem málem postaral Sanheim, kterého v souboji jeden na jednoho vychytal Rask.
     
    61:28
    Jakub Voráček ve dvou obrovských šancích! Jeho dorážku do prázdné záhadným způsobem zachytil Rask. To byl zákrok večera.
     
    62:05
    Nolan Patrick nechal puk za sebou, jenže Konecny byl daleko a do protiútoku spěchali Coyle s Millerem. Akci zakončoval neúspěšně Marchand.
     
    62:40
    Bergeron se natlačil před bránu bekhendem, na Harta nevyzrál, ovšem poté dva exkluzivní bloky předvedl Patrick. Boston dvakrát pálil z nebezpečné pozice naprázdno.
     
    63:15
    Střela Claudea Girouxe skončila v rukavici Raska, který se snažil rychle rozehrát. Kapitán Flyers ho v podstatě podrazil, sudí jsou ovšem shovívaví.
     
    63:34
    Krejčí se znovu potkává s Voráčkem, kombinace s Kuralym ovšem nevyšla. Voráček pak nabídl další tutovku Hayesovi, který ztroskotal na Raskovi. Fin předvádí v prodloužení exkluzivní show.
    63:34 Hayese vychytal Rask po pasu Voráčka.
     
    64:25
    Jake DeBrusk nenamířil přesně, přesto se nadále drží v útoku.
     
    64:47
    Chabé zakončení Laughtona v posledních vteřinách, vždyť stál sám před Raskem!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Craig Smith hledal místo mezi betony, ale nenašel.
    Craig SMITH
     
    1. série
    0:0
    Jakub Voráček se rozjel z pravé strany, zpomalil, ale klička do bekhendu mu vůbec nevyšla a nedává gól.
    Jakub VORÁČEK
     
    2. série
    0:0
    Třebaže Charlie Coyle rozhýbal Cartera Harta, střelu zvedl příliš vysoko, až na zadní mantinel.
    Charlie COYLE
     
    2. série
    0:0
    Ani Konecny nemíří přesně, Rask zvedl kotouč rukavicí.
    Travis KONECNY
     
    3. série
    1:0
    Jake DeBrusk předvedl doposud nejvyšší rychlost a vyplatilo se. Krásná trefa do víka.
    Jake DEBRUSK
     
    3. série
    1:0
    Claude Giroux trefuje lapačku Raska, je konec.
    Claude GIROUX
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
    Autorem vítězné branky je JAKE DEBRUSK.
     
    Konec zápasu.
     
    Skvělé utkání se dočkalo své definitivní tečky až v nájezdech. Přestože první třetina branky nepřinesla, nakonec jsme byli svědky devíti zásahů. Boston dokráčel pro druhé vítězství v sezoně, když konečně prolomil střelecké trápení a v závěrečné periodě nasázel čtyři góly. V prodloužení měla navrch Philadelphia, vítězství jí ovšem sebral skvěle chytající Tuukka Rask. Ten nepřipustil zaváhání ani v rozstřelu a Bruins tak zásluhou vítězné střely Jakea DeBruska poráží Flyers výsledkem 5:4 po samostatných nájezdech.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    40:26
    Úspěšnost buly: 63 % : 37 %
    Bloky: 9:15
    Hity: 24:21
    Přesilovky/využití: 1/3 : 2/5
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tuukka Rask (BOS) – 22 zákroků, 4 OG, 84,6% úspěšnost, odchytal 65:00
    Carter Hart (PHI) – 39 zákroků, 4 OG, 90,7% úspěšnost, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa

    David Krejčí (BOS) – 0+2, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 18:39
    Jakub Voráček (PHI) – 0+3, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Jake DeBrusk (BOS) Vítězný nájezd
    2. Nick Ritchie (BOS) 1+1
    3. Tuukka Rask (BOS)
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (04:29:11)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 41. Studnicka (Krejčí, N. Ritchie), 43. Coyle (C. Smith, K. Miller), 54. N. Ritchie (Bergeron, Krejčí), 56. Carlo (Grzelcyk, Marchand), rozh. náj. DeBrusk – 27. Giroux (Provorov), 38. J. van Riemsdyk (Voráček, K. Hayes), 48. Sanheim (Voráček, Patrick), 57. J. van Riemsdyk (Voráček, K. Hayes)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Craig Smith (BOS)
    0:0   Jakub Voráček (PHI)
    2. série:
    0:0   Charlie Coyle (BOS)
    0:0   Travis Konecny (PHI)
    3. série:
    1:0   Jake DeBrusk (BOS)
    1:0   Claude Giroux (PHI)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák (C)) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, K. Miller, J. Zbořil – DeBrusk, Bergeron, Marchand – Studnicka, Krejčí, N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Frederic.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, Braun, E. Gustafsson, Friedman, Hägg – Farabee (C), K. Hayes, Giroux – Konecny, Patrick, Lindblom – Voráček, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.

    Rozhodčí: Rank, Luxmore – A. Smith, Kovachik
    thejrc.org