Boston – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.) | Columbus – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 3:7 (kon.) | Los Angeles – Colorado 4:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 22.01.2021, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:16 Brock NELSON - 4:1
     
    45:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    A je to o tři góly! Ránu Nicka Leddyho dokázal tečovat mezi kruhy stojící BROCK NELSON a kotouč zapadl mimo dosah bezmocného gólmana New Jersey. Asistence: Nick Leddy a Jean-Gabriel Pageau.
     
    43:44
    Hostů bylo na ledě moc a tak dostávají dvouminutový trest. Ten odsedí Nikita Gusev.
    41:56 Jordan EBERLE - 3:1
     
    41:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku a zvyšují na dvoubrankový rozdíl. Mathew Barzal našel bekhendovou přihrávkou Noaha Dobsona, který z levé strany branku minul. Kotouč se ale od mantinelu odrazil k JORDANOVI EBERLEOVI, jenž ho pohotově vrátil za Wedgewoodova záda – 3:1. Asistence: Noah Dobson a Mathew Barzal.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Travis Zajac – 2 min., hákování).
     
    40:56
    Scott Wedgewood má svou branku výborně postavenou. Po vyhraném buly střílel Anthony Beauvillier do horní tyčky!
     
    40:19
    Scott Mayfield pálil hned v úvodu třetí třetiny do tyčky hostující branky! Jeho ránu možná ještě tečoval spoluhráč Martin.
     
    35:35
    Po ráně Leddyho přišla dorážka Brocka Nelsona, kterou vytěsnil mimo svou klec Wedgewood! To byla největší šance Islanders v této přesilovce.
     
    33:45
    Ty Smith zahákoval před branku najíždějícího Matta Martina. První přesilovka v zápase pro domácí.
    32:26 Lee trefil tyčku hostující branky.
     
    32:26
    Domácí mohli zase odskočit na rozdíl dvou gólů! V přečíslení 2 na 1 servíroval Barzal kotouč Andersovi Leeovi, který trefil tyčku poloodkryté klece!
     
    29:56
    Domácí se v oslabení dostali do přečíslení 3 na 1! Josh Bailey to řešil sám střelou mezi betony, které Wedgewood zaklapl včas.
     
    28:45
    Brock Nelson zasáhl obličej protihráče v souboji za hostující brankou. Vyloučen je ale za držení, které tomu předcházelo. Devils tak budou hrát přesilovku.
    22:10 Nathan BASTIAN - 2:1
     
    22:10
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté snižují! Semjon Varlamov na začátku této sezóny vydržel sedm třetin v řadě nepřekonán, teď už ale poprvé v roce 2021 inkasoval. Postaral se o to NATHAN BASTIAN, který zápěstím vystřelil z osy hřiště a trefil se přesně nad pravý beton gólmana Ostrovanů. Asistence: Ty Smith.
     
    20:36
    Domácí začali druhou třetinu se čtvrtou formací, která hned ukázala, že umí být nebezpečná! Clutterbuck našel bekhendovou přihrávkou od zadního mantinelu před brankou volného Caseyho Cizikase a Devils mohou být rádi, že útočník Isles netrefil kotouč dobře.
    19:39 Jordan EBERLE - 2:0
     
    19:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se prosazují 21 sekund před koncem první třetiny! Anders Lee přetlačil u pravého mantinelu bránícího Subbana a dostal puk na JORDANA EBERLEHO. Ten už byl sám před Wedgewoodem, jehož pokořil bekhendovým blafákem – 2:0. Asistence: Anders Lee a Mathew Barzal.
     
    17:38
    Domácí teď odehráli výborné střídání a Scott Wedgewood se ocitl pod palbou! Nebezpečná byla třeba rána Nicka Leddyho, kterou tečoval kousek vedle Brock Nelson. Nyní se už ale Devils vymanili.
    04:43 Mathew BARZAL - 1:0
     
    04:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující brankář vychytal skvělým zákrokem Anthonyho Beauvilliera, ale z další akce se už Ostrované prosadili! MATHEW BARZAL přebral puk ve středním pásmu, na pravém křídle s ním našlápl dopředu a krásnou střelou zápěstím do vzdálenějšího horního růžku překonal gólmana New Jersey. Asistence: Josh Bailey a Noah Dobson.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Barzal (Jo. Bailey, Dobson), 20. Eberle (Lee, Barzal), 42. Eberle (Dobson, Barzal), 46. B. Nelson (Leddy, Pageau) – 23. Bastian (T. Smith)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Bellows, Pageau, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    New Jersey Devils: Wedgewood (Cormier) – P. K. Subban, R. Murray, Severson (A), D. Kulikov, Tennyson, T. Smith – Palmieri (A), J. Hughes, Šarangovič – N. Gusev, Zacha, A. Johnsson – J. Boqvist, Zajac (A), Wood – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.

    Rozhodčí: Dwyer, South – Tobias, Gawryletz
    thejrc.org