Boston – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.) | Columbus – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 3:7 (kon.) | Los Angeles – Colorado 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:7 (2:2, 0:4, 1:1)
Montreal Canadiens
Pátek 22.01.2021, 03:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 35 zákroků, 7 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:28
    Jake Allen (MTL) – 14 zákroků, 3 OG, úspěšnost 82,4%, odchytal 59:46

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (MTL) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:28

    Tři hvězdy utkání
    1. Joel Armia (MTL) 2+2
    2. Bo Horvat (VAN) 2+0
    3. Tyler Toffoli (MTL) 2+1 (06:20:20)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 17-42; Zablokované střely: 18-5; Vhazování: 49%-51%; Hity: 24:17; Přesilové hry: 1/5-1/9; Trestné minuty: 26-12.
     
    Montrealu se podařilo v úvodním vzájemném letošním zápase proti hokejistům Vancouveru čtyřikrát smazat jednobrankové manko, nakonec ale Habs prohráli po samostatných nájezdech 6:5. Dnes to ovšem byla jiná písnička. Canadiens měli obrovskou střeleckou převahu a ani jednou nestal okamžik, kdy by museli dotahovat. V prostřední části navíc Canucks smetli čtyřmi góly a zbytek zápasu, v němž Joel Armia zaznamenal během jubilejního 300. utkání v NHL dva góly a dvě asistence, už se víceméně dohrával. Na opačné straně pak opět skóroval dvakrát kapitán Bo Horvat, Vancouveru to ale tentokrát bylo k ničemu. Zazářil také Tyler Toffoli, který neměl daleko k druhému hattricku v řadě a ke dvěma gólům připsal asistenci. Konečný stav dnešního utkání. Vancouver Canucks 3 Montreal Canadiens 7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Jay Beagle zbytečně fauloval ve středním pásmu a Montreal dohraje zápas ve dvojnásobné převaze.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:55 Ben CHIAROT - 3:7
     
    58:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    BEN CHIAROT krásně vypálil na pravém křídle bez přípravy a jeho rána od téměř modré čáry poté zamířila mezi betony Thatchera Demka! Skóre je 3:7. Asistence: Ben Chiarot a Tomáš Tatar.
     
    57:32
    Na ledě se strhla velká mela a čekáme na udělení trestu poté, co Tyler Myers před boxem časoměřičů loktem sestřelil Joela Armiu, který zamířil na ošetřovnu. Tyler Myers pyká trest ve hře za úder do oblasti hlavy.
     
    56:17
    Útočník Tyler Toffoli mohl zkompletovat proti Vancouveru a bývalému týmu druhý hattrick v řadě, Thatcher Demko ale vyrazil jeho střelu z blízkosti do ochranné sítě! Fantastický zákrok.
     
    54:42
    Vancouver musí po komerční přestávce čelit další přesilové hře Montrealu. Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě na trestné lavici odsedí Nils Höglander.
     
    54:24
    Artturi Lehkonen parádně vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a za zády Thatchera Demka zazněla podruhé během pár okamžiků branková konstrukce! Montreal kontroluje hru.
     
    52:38
    Jake Allen zasáhl pravým betonem proti prudké ráně Canucks z vrcholu levého kruhu pro vhazování a další útočnou snahu domácích zastavilo zakázané uvolnění.
     
    51:24
    Jen pro porovnání. Montreal má na kontě už 34 střel, zatímco Vancouver o dvacet méně. To si myslím, hovoří samo za sebe. Krátká komerční přestávka.
     
    50:51
    Vancouveru se sice podařilo snížit, jenže na obrat ve skóre to nevypadá. Canucks nejsou směrem vpřed tolik aktivní a v dnešním zápase se těžko dostávají do šancí.
     
    49:57
    Thatcher Demko snadno zakročil proti nahození Montrealu z pravého kruhu pro vhazování a na přední tyči zmrazil kotouč v lapačce. Hra byla přerušena.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:32
    Montreal se řítil do nebezpečného přečíslení tři na dva, jenže v blízkosti střídaček ho zhatila nepřesná kolmá přihrávka, která byla těžká na zpracování.
     
    48:37
    Paul Byron clonil před bránou a prudká rána spoluhráče z pravého křídla ho nepříjemně zasáhla. Útočník Montrealu se těžko zvedal a pomalu zamířil na střídačku.
     
    47:41
    Canucks se ocitli v postavení mimo hru a těsně předtím měl šanci po kolmé přihrávce za obranu Bo Horvat, jenže mu u levé tyče brány nevyšlo zpracování.
     
    47:08
    Alexandr Romanov zkusil na ose útočného pásma vystřelit od modré čáry, do jeho pokusu se ale dobře postavil domácí kapitán Bo Horvat a puk zablokoval.
     
    46:27
    Josh Anderson vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Hra byla přerušena a následuje komerční brejk.
    44:56 Brandon SUTTER - 3:6
     
    44:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí BRANDON SUTTER předvedl úchvatnou individuální akci, když se z levého křídla protáhl mezi dvěma protihráči před bránu a fantastickou bekhendovou střelou z blízkosti vzápětí vymetl vzdálenější pravý horní roh brány Montrealu – 3:6! Asistence: Tyler Myers a Brogan Rafferty.
     
    44:37
    Nils Höglander se ocitl v šanci v blízkosti levé tyče, když se k němu odrazil puk, jenže z blízkosti a úhlu brankáře Jakea Allena překonat nedokázal.
     
    42:40
    Phillip Danault se pokusil využít obrovské rychlosti na pravém křídle a práskl do puku, Thatcher Demko byl ale připraven a jeho bombu na přední tyči vyrazil.
     
    42:01
    Thatcher Demko dnes sice udělal jednu velkou chybu a inkasoval šest gólů, jenže spoluhráči mu příliš nepomáhají. Canucks se dostali k deseti střelám, což je během dvou třetin hodně nízké číslo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:35
    Tyler Myers dobře zapracoval v obraně, když nahození Canadiens od modré čáry přizvedl do ochranné sítě. V bráně Vancouveru zůstává Thatcher Demko.
     
    40:48
    Joel Armia dnes nastoupil ke svému jubilejnímu 300. utkání v NHL a bude na něj vzpomínat velice rád. Po dvou třetinách má na kontě čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 10-30; Zablokované střely: 10-4; Vhazování: 48%-52%; Hity: 16:14; Přesilové hry: 1/5-0/5; Trestné minuty: 12-12.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:37.
     
    Vancouver prožil naprosto tragickou druhou třetinu, kterou Montreal zahájil druhým gólem během oslabení. Podruhé v zápase se prosadil Tyler Toffoli a po něm v rozpětí pouhých 9 sekund Josh Anderson a Jake Evans. Aby toho ale nebylo málo, do sítě Canucks se krátce před přestávkou ještě trefil Joel Armia, který dnes vstřelil dva góly a na dva přihrál. Skóre po druhé třetině. Vancouver Canucks 2 Montreal Canadiens 6.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:47
    Jesperi Kotkaniemi mohl skórovat u pravé tyče po fantastické přihrávce napříč brankovištěm, jenže si puk zpracoval a Thatcher Demko se stačil přesunout! Kdyby pálil bez přípravy, je to gól.
     
    36:30
    Vancouver tedy dostal týmový trest za neúspěšnou trenérskou výzvu. Trest odpyká Jake Virtanen.
    36:30 Joel ARMIA - 2:6
     
    36:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    JOEL ARMIA využil dalších zmatků před domácí bránou a bekhendovou střelou z mezikruží zamířil k levé tyči! Travis Green si vzal Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáři, jenže o to se nejednalo a je to skutečně 6:2! Velká demolice. Asistence: Jesperi Kotkaniemi.
    35:05 Jake EVANS - 2:5
     
    35:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Thatcher Demko chtěl hrát kotouč po nahození Montrealu ze středního pásma, jenže nakonec zacouval zpět do brány a po zpětné diagonální přihrávce Paula Byrona z levého rohu ledové plochy ho z úhlu propálil JAKE EVANS! Chyba – 2:5. Asistence: Paul Byron a Artturi Lehkonen.
    34:56 Josh ANDERSON - 2:4
     
    34:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Thatcher Demko sice dokázal vyrazit bekhendové zakončení Nicka Suzukiho po samostatném úniku vyrážečkou, jenže poté puk ze vzduchu a blízka sklepl do sítě JOSH ANDERSON! Je to rázem o 2 góly. Asistence: Nick Suzuki a Jonathan Drouin.
     
    33:59
    A další nahození Canadiens od modré čáry, které se tentokrát sneslo do lapačky Thatchera Demka. Brankář Vancouveru neměl kolem sebe nikoho a přerušil hru.
     
    33:18
    Joel Edmundson nahodil puk od modré čáry před bránu, kde se ho pokoušel tečovat Phillip Danault, kotouč ovšem zamířil do ochranné sítě a hra byla přerušena.
     
    32:38
    Jesperi Kotkaniemi napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, do které se výborně postavil Bo Horvat. Skvělý blok od kapitána.
     
    32:18
    Nahození Habs od modré čáry skončilo v ochranné síti a hráči se sjíždějí ke střídačkám, po přerušení hry totiž přichází na řadu krátká komerční přestávka.
     
    31:16
    Montreal dnes dvakrát udeřil během oslabení, v početní převaze se mu ale nedaří, když nevyužil ani jednu z dosavadních čtyř početních výhod. Hosté ovšem vedou.
     
    30:15
    Nick Suzuki byl v útočném pásmu příliš rychle a útočnou akci Montrealu na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru. Canadiens hrají čtvrtou přesilovou hru (0/3).
     
    29:16
    Tyler Myers si nepočíná v osobních soubojích dobře, potřetí byl poslán na trestnou za nedovolené bránění.
     
    28:16
    J. T. Miller vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho prudká střela s příklepem ale skončila na výstroji Jakea Allena, který puk vyrazil mimo tři tyče.
     
    27:01
    Phillip Danault usedl na trestnou lavici a Vancouver si zahraje po krátké komerční přestávce přesilovku.
     
    26:32
    Joel Edmundson si najel na krásnou přihrávku z pravého křídla a na bodu levého kruhu ihned vystřelil, Thatcher Demko ale na přední tyči zasáhl pravým betonem.
     
    25:46
    Brett Kulak se uvedl na pravém křídle táhlou střelou od modré čáry, brankář Vancouveru byl ale na přední tyči opět připraven a tentokrát ukryl puk v lapačce.
     
    24:57
    Ben Chiarot byl zřejmě hráčem, který vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Thatcher Demko byl každopádně na přední tyči připraven a puk vyrazil.
     
    24:09
    Vyloučený Nick Suziki se vrátil z trestné lavice zpět na led a Vancouver zkrácenou přesilovou hru nevyužil. Domácí prohrávají o jeden gól a musí dotahovat manko.
     
    22:09
    Montreal si tentokrát přesilovou hru dlouho neužil. Na útočné modré čáře fauloval Nick Suzuki – sekání.
     
    21:43
    Adam Gaudette krátce po inkasování gólu fauloval a dostal dvě minuty za sekání. Přesilová hra pro Habs.
    21:13 Tyler TOFFOLI - 2:3
     
    21:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Elias Pettersson chtěl přenést hru podél útočné čáry doleva, jenže jeho přihrávku pěkně vystihl Joel Armia a rychlou přihrávkou poté vyslal do samostatného úniku TYLERA TOFFOLIHO, který předvedl krásnou stahovačku a zasunul puk za záda Thatchera Demka! Montreal dnes skóroval podruhé během oslabení! Asistence: Joel Armia.
     
    20:23
    Nastal problém s časomírou, a tak byla hra přerušena. Bo Horvat zaznamenal stejně jako včera dva góly, a to nás čekají ještě dvě třetiny. Na opačné straně mají v dresu Montrealu dva body za gól a asistenci Tyler Toffoli a Joel Armia.
     
    20:15
    Vancouver vstupuje do prostřední části v početní převaze a věřme, že nastavený trend bude pokračovat. Včera jsme byli svědky deseti gólů a dnes už téměř poloviny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-12; Zablokované střely: 6-2; Vhazování: 64%-36%; Hity: 11:5; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné minuty: 6-8.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:40.
     
    Včera vedl ve vzájemném utkání čtyřikrát Vancouver a Montreal vždy dokázal najít odpověď, dnes se ale role vyměnily a dvakrát vedli Canadiens, hosté ale vždy našli odpověď, a tak do prostřední části budeme vstupovat za nerozhodného stavu. Kapitán Bo Horvat vstřelil v posledním zápase proti Habs dva góly a stejný počin se mu povedlo zopakovat dnes už během první třetiny, když nejprve odpověděl na branku Tylera Toffoliho a poté Joela Armiy, který skóroval v oslabení. Skóre po 1. části. Vancouver Canucks 2 Montreal Canadiens 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Joel Edmundson zbytečně fauloval po závěrečné siréně a poté dostal trest za nedovolené bránění.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:18
    Tomáš Tatar vypálil na vrcholu levého kruhu, prudká střela slovenského útočníka ale minula vzdálenější pravý horní roh brány a Thatcher Demko nezasahoval.
     
    16:50
    Tyler Myers se snažil před vlastní bránou odstavit Nicka Suzukiho a byl vyloučen za nedovolené bránění.
     
    16:38
    Jeff Petry krásně vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a dobře mířil pod horní tyč, kotouč ale nakonec skončil v ochranné síti a domácí brána byla posunuta.
     
    15:37
    Brock Boeser nahazoval puk z pravého křídla před bránu, kde byl Elias Pettersson, švédský útočník ho ovšem nedokázal usměrnit směrem mezi tři tyče brány Montrealu.
     
    14:37
    Brendan Gallagher vystřelil z pravého křídla, jeho střela ovšem byla příliš slabá na to, aby na přední tyči Thatchera Demka překonala. Následuje komerční přestávka.
     
    13:44
    Tyler Toffoli se pokusil skórovat podruhé v dnešním zápase, jeho bekhendová střela z bodu levého kruhu ale skončila na vyrážečce Thatchera Demka.
     
    12:44
    Jake Virtanen a Ben Chiarot se do sebe pustili v zápalu boje před střídačkou Habs a byli vyloučeni za hrubost. Po komerční přestávce se bude hrát v hře 4 na 4.
     
    11:45
    Canucks se podařilo vyhodit puk až za bránu Montrealu a v momentě, kdy kotouč zpomalil brankář Jake Allen, se vyloučený Tyler Myers vrátil zpět na ledovou plochu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:17
    Jeff Petry nedokázal využít fantastické přihrávky z hole Tylera Toffoliho z pravého křídla, když z bezprostřední blízkosti trefil pouze pravý beton Thatchera Demka! To byl velmi parádní zákrok.
     
    09:45
    Tyler Myers dostal dvě minuty za nedovolené bránění a nyní má možnost využít početní výhodu Montreal.
     
    08:33
    Nick Suzuki se snažil nahodit puk od modré čáry směrem na bránu Thatchera Demka, jenže jeho nahození bylo zablokováno a domácí brankář nezasahoval.
    07:13 Bo HORVAT - 2:2
     
    07:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks rozpohybovali puk v útočném pásmu a po rychlé kombinační akci se opět prosadil BO HORVAT, když rychlou střelou z levého kruhu zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: J. T. Miller a Quinn Hughes.
     
    06:42
    Brett Kulak dostal dvě minuty za sekání a hokejisté Montrealu budou čelit druhému oslabení za sebou.
     
    06:42
    Canucks mohli znovu rychle odpovědět, jenže Jake Allen skvěle zasáhl lapačkou a střelu domácích hráčů z pravého kruhu vyrazil. Následuje komerční přestávka.
    05:27 Joel ARMIA - 1:2
     
    05:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Obránce Nate Schmidt teď rozehrával od vlastní brány a namazal puk přímo na hokejku Tylera Toffoliho, na jehož zadovku si najel JOEL ARMIA, a rychlou střelou zápěstím zamířil k pravé tyči! Gól v oslabení. Je to 1:2. Asistence: Tyler Toffoli.
     
    03:55
    Jonathan Drouin byl teď vyloučen na dvě minuty za hákování a Vancouver si zahraje první přesilovou hru.
     
    03:34
    Brock Boeser mohl rychle otočit skóre ve prospěch Canucks, když se dostal k odraženému puku na vnitřním oblouku pravého kruhu a Jake Allen jeho střelu zachytil.
    03:20 Bo HORVAT - 1:1
     
    03:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tyler Myers vystřelil na vnější straně pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím zapadla do vzdálenějšího levého horního rohu brány poté, co ji na přední tyči lehce tečoval BO HORVAT! Vancouver bleskově vyrovnal a skóre činí 1:1. Asistence: Tyler Myers a Nils Höglander.
     
    03:00
    Brendan Gallagher se prosadil na pravém křídle a střelou zápěstím mířil pod horní tyč, Thatcher Demko byl ale připravený a vyrážečkou puk vyrazil.
    01:54 Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    01:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí Thatcher Demko sice skvěle zasáhl levým betonem, jenže poté před jeho bránou vznikla nepřehledná situace, které využil TYLER TOFFOLI, když rychlou střelou z levého kruhu zamířil k přední levé tyči! Bývalý útočník Los Angeles Kings potvrzuje, že takhle sezóna by mohla být z jeho strany výjimečná. Asistence: Joel Armia.
     
    00:48
    Brendan Gallagher se dostal do zakončení na levém křídle, jeho bekhendová střela z bodu kruhu ale minula vzdálenější pravý horní roh brány Vancouveru.
     
    00:01
    Phillip Danault se postavil na úvodní vhazování proti domácímu kapitánovi Bu Horvatovi a byl úspěšnější. Jako první se tedy mohli vydat směrem vpřed Canadiens.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Chatfield, Q. Hughes, T. Myers, Juolevi, Rafferty, Schmidt – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller (A) – Höglander, Horvat (C), Pearson – Virtanen, Gaudette, Roussel – B. Sutter (A), Beagle, Motte. Hlavní trenér: Travis Green.

    Montreal Canadiens: Allen (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Toffoli, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Lehkonen. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Kevin Pollock. Čároví: Steve Barton, Scott Cherrey.

     
    Montreal Canadiens

    Tyler Toffoli (28) prožil fantastický debut proti svému bývalému týmu, když do sítě Vancouveru nasázel tři góly a zkompletoval po přestupu do Montrealu první hattrick. Kanadský útočník vstoupil do letošní sezóny skvěle, když během úvodních čtyř zápasů zaznamenal čtyři kanadské body. Ačkoliv Montreal nakonec po samostatných nájezdech prohrál, Tyler Toffoli byl zásluhou hattricku vyhlášen první hvězdou střetnutí.
     
    Vancouver Canucks

    Úvodní střetnutí mezi oběma týmy v letošní sezóně NHL bylo plné zvratů a vedení ve vzájemné sérii se nakonec ujali hokejisté Canucks, kteří zvítězili 6:5 po samostatných nájezdech. Vancouver v nádherném střetnutí čtyřikrát vedl, jenže Montreal dokázal vždy zareagovat a ve třetí třetině klání dokonce sahal po vítězství, jenže domácího hokejisté vyrovnali a poslali utkání do prodloužení, které následně gól nepřineslo. Fantastický zápas odehráli Brock Boeser a Bo Horvat, kteří shodně vstřelili dva góly a u jednoho asistovali.
     
    Vancouver se střetne s Montrealem podruhé během pouhých 24 hodin a v pátek brzo ráno se bude snažit navázat na čtvrteční vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Nádherné utkání nabídlo celkem deset branek a nakonec o jeho osudu rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Canucks a zvítězili 6:5.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Horvat (T. Myers, Höglander), 8. Horvat (J. T. Miller, Q. Hughes), 45. B. Sutter (T. Myers, Rafferty) – 2. Toffoli (Armia), 6. Armia (Toffoli), 22. Toffoli (Armia), 35. J. Anderson (Suzuki, Drouin), 36. Evans (Byron, Lehkonen), 37. Armia (Kotkaniemi), 59. Chiarot (Petry, Tatar)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Chatfield, Q. Hughes, T. Myers, Juolevi, Rafferty, Schmidt – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller (A) – Höglander, Horvat (C), Pearson – Virtanen, Gaudette, Roussel – B. Sutter (A), Beagle, Motte. Hlavní trenér: Travis Green.
    Montreal Canadiens: Allen (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Toffoli, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Lehkonen. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Kevin Pollock. Čároví: Steve Barton, Scott Cherrey
    thejrc.org