Boston – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.) | Columbus – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 3:7 (kon.) | Los Angeles – Colorado 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:7 (2:2, 0:4, 1:1)
Montreal Canadiens
Pátek 22.01.2021, 03:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Jay Beagle zbytečně fauloval ve středním pásmu a Montreal dohraje zápas ve dvojnásobné převaze.
    58:55 Ben CHIAROT - 3:7
     
    58:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    BEN CHIAROT krásně vypálil na pravém křídle bez přípravy a jeho rána od téměř modré čáry poté zamířila mezi betony Thatchera Demka! Skóre je 3:7. Asistence: Ben Chiarot a Tomáš Tatar.
     
    57:32
    Na ledě se strhla velká mela a čekáme na udělení trestu poté, co Tyler Myers před boxem časoměřičů loktem sestřelil Joela Armiu, který zamířil na ošetřovnu. Tyler Myers pyká trest ve hře za úder do oblasti hlavy.
     
    56:17
    Útočník Tyler Toffoli mohl zkompletovat proti Vancouveru a bývalému týmu druhý hattrick v řadě, Thatcher Demko ale vyrazil jeho střelu z blízkosti do ochranné sítě! Fantastický zákrok.
     
    54:42
    Vancouver musí po komerční přestávce čelit další přesilové hře Montrealu. Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě na trestné lavici odsedí Nils Höglander.
     
    54:24
    Artturi Lehkonen parádně vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a za zády Thatchera Demka zazněla podruhé během pár okamžiků branková konstrukce! Montreal kontroluje hru.
    44:56 Brandon SUTTER - 3:6
     
    44:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí BRANDON SUTTER předvedl úchvatnou individuální akci, když se z levého křídla protáhl mezi dvěma protihráči před bránu a fantastickou bekhendovou střelou z blízkosti vzápětí vymetl vzdálenější pravý horní roh brány Montrealu – 3:6! Asistence: Tyler Myers a Brogan Rafferty.
     
    40:48
    Joel Armia dnes nastoupil ke svému jubilejnímu 300. utkání v NHL a bude na něj vzpomínat velice rád. Po dvou třetinách má na kontě čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.
     
    37:47
    Jesperi Kotkaniemi mohl skórovat u pravé tyče po fantastické přihrávce napříč brankovištěm, jenže si puk zpracoval a Thatcher Demko se stačil přesunout! Kdyby pálil bez přípravy, je to gól.
     
    36:30
    Vancouver tedy dostal týmový trest za neúspěšnou trenérskou výzvu. Trest odpyká Jake Virtanen.
    36:30 Joel ARMIA - 2:6
     
    36:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    JOEL ARMIA využil dalších zmatků před domácí bránou a bekhendovou střelou z mezikruží zamířil k levé tyči! Travis Green si vzal Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáři, jenže o to se nejednalo a je to skutečně 6:2! Velká demolice. Asistence: Jesperi Kotkaniemi.
    35:05 Jake EVANS - 2:5
     
    35:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Thatcher Demko chtěl hrát kotouč po nahození Montrealu ze středního pásma, jenže nakonec zacouval zpět do brány a po zpětné diagonální přihrávce Paula Byrona z levého rohu ledové plochy ho z úhlu propálil JAKE EVANS! Chyba – 2:5. Asistence: Paul Byron a Artturi Lehkonen.
    34:56 Josh ANDERSON - 2:4
     
    34:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Thatcher Demko sice dokázal vyrazit bekhendové zakončení Nicka Suzukiho po samostatném úniku vyrážečkou, jenže poté puk ze vzduchu a blízka sklepl do sítě JOSH ANDERSON! Je to rázem o 2 góly. Asistence: Nick Suzuki a Jonathan Drouin.
     
    29:16
    Tyler Myers si nepočíná v osobních soubojích dobře, potřetí byl poslán na trestnou za nedovolené bránění.
     
    27:01
    Phillip Danault usedl na trestnou lavici a Vancouver si zahraje po krátké komerční přestávce přesilovku.
     
    22:09
    Montreal si tentokrát přesilovou hru dlouho neužil. Na útočné modré čáře fauloval Nick Suzuki – sekání.
     
    21:43
    Adam Gaudette krátce po inkasování gólu fauloval a dostal dvě minuty za sekání. Přesilová hra pro Habs.
    21:13 Tyler TOFFOLI - 2:3
     
    21:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Elias Pettersson chtěl přenést hru podél útočné čáry doleva, jenže jeho přihrávku pěkně vystihl Joel Armia a rychlou přihrávkou poté vyslal do samostatného úniku TYLERA TOFFOLIHO, který předvedl krásnou stahovačku a zasunul puk za záda Thatchera Demka! Montreal dnes skóroval podruhé během oslabení! Asistence: Joel Armia.
     
    20:00
    Joel Edmundson zbytečně fauloval po závěrečné siréně a poté dostal trest za nedovolené bránění.
     
    16:50
    Tyler Myers se snažil před vlastní bránou odstavit Nicka Suzukiho a byl vyloučen za nedovolené bránění.
     
    12:44
    Jake Virtanen a Ben Chiarot se do sebe pustili v zápalu boje před střídačkou Habs a byli vyloučeni za hrubost. Po komerční přestávce se bude hrát v hře 4 na 4.
     
    10:17
    Jeff Petry nedokázal využít fantastické přihrávky z hole Tylera Toffoliho z pravého křídla, když z bezprostřední blízkosti trefil pouze pravý beton Thatchera Demka! To byl velmi parádní zákrok.
     
    09:45
    Tyler Myers dostal dvě minuty za nedovolené bránění a nyní má možnost využít početní výhodu Montreal.
    07:13 Bo HORVAT - 2:2
     
    07:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks rozpohybovali puk v útočném pásmu a po rychlé kombinační akci se opět prosadil BO HORVAT, když rychlou střelou z levého kruhu zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: J. T. Miller a Quinn Hughes.
     
    06:42
    Brett Kulak dostal dvě minuty za sekání a hokejisté Montrealu budou čelit druhému oslabení za sebou.
    05:27 Joel ARMIA - 1:2
     
    05:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Obránce Nate Schmidt teď rozehrával od vlastní brány a namazal puk přímo na hokejku Tylera Toffoliho, na jehož zadovku si najel JOEL ARMIA, a rychlou střelou zápěstím zamířil k pravé tyči! Gól v oslabení. Je to 1:2. Asistence: Tyler Toffoli.
     
    03:55
    Jonathan Drouin byl teď vyloučen na dvě minuty za hákování a Vancouver si zahraje první přesilovou hru.
    03:20 Bo HORVAT - 1:1
     
    03:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tyler Myers vystřelil na vnější straně pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím zapadla do vzdálenějšího levého horního rohu brány poté, co ji na přední tyči lehce tečoval BO HORVAT! Vancouver bleskově vyrovnal a skóre činí 1:1. Asistence: Tyler Myers a Nils Höglander.
    01:54 Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    01:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí Thatcher Demko sice skvěle zasáhl levým betonem, jenže poté před jeho bránou vznikla nepřehledná situace, které využil TYLER TOFFOLI, když rychlou střelou z levého kruhu zamířil k přední levé tyči! Bývalý útočník Los Angeles Kings potvrzuje, že takhle sezóna by mohla být z jeho strany výjimečná. Asistence: Joel Armia.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Horvat (T. Myers, Höglander), 8. Horvat (J. T. Miller, Q. Hughes), 45. B. Sutter (T. Myers, Rafferty) – 2. Toffoli (Armia), 6. Armia (Toffoli), 22. Toffoli (Armia), 35. J. Anderson (Suzuki, Drouin), 36. Evans (Byron, Lehkonen), 37. Armia (Kotkaniemi), 59. Chiarot (Petry, Tatar)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Chatfield, Q. Hughes, T. Myers, Juolevi, Rafferty, Schmidt – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller (A) – Höglander, Horvat (C), Pearson – Virtanen, Gaudette, Roussel – B. Sutter (A), Beagle, Motte. Hlavní trenér: Travis Green.
    Montreal Canadiens: Allen (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Toffoli, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Lehkonen. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Kevin Pollock. Čároví: Steve Barton, Scott Cherrey
    thejrc.org