Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:4 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Miskolc – Michalovce 0:4 (kon.)
Detva – Banská Bystrica 1:2 (po pr.) | Košice – HC Slovan 0:1 (kon.) | Zvolen – Nitra 6:1 (kon.)
konec
HK Poprad
6:4 (2:2, 2:2, 2:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 22.01.2021, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 33. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HK Poprad a HC Mikron Nové Zámky. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti boli v posledných kolách trikrát po sebe úspešní na domácom ľade. Postupne zdolali Nitru, Slovan aj Banskú Bystricu. Čakal ich dvojzápas na Zemplíne. V prvom dueli proti Michalovciam kamzíci ťahali za kratší koniec a súperovi podľahli 4:3. O dva dni na to (v utorok) dokázali zvíťaziť 3:4 po predĺžení. Aj kvôli strate bodov z prvého zápasu proti Michalovciam prišli Popradčania o líderskú pozíciu. Momentálne sú Podtatranci v tabuľke na druhom mieste so ziskom 64 bodov a skóre 116:80. Na lídra zo Zvolena strácajú jeden bod a pred tretím Slovanom majú dvojbodový náskok.

    Nové Zámky rozhodne nie sú v dobrej forme, čo sa odráža aj na ich tabuľkovom postavení. Zámčania z posledných deviatich zápasov vyhrali iba dva a v tabuľke sa dostali na 9. pozíciu, na ktorej majú momentálne 36 bodov a skóre 79:83. Na ôsmu Duklu Trenčín strácajú priepastnejších deväť bodov a pred desiatym DVTK majú pohodlný sedembodový náskok. Zámky naposledy vyhrali 8. januára na ľade Banskej Bystrice 1:4. Potom si pripísali na konto tri prehry: so Zvolenom 0:2, v Michalovciach 3:1 a naposledy podľahli aj poslednému Liptovskému Mikulášu 3:1.

    Dva vzájomné zápasy Popradu a Nových Zámkov boli v oboch prípadoch korisťou kamzíkov. Poprad vyhral 22. novembra vonku 2:5 a v domácom prostredí 8. decembra zdolal Nové Zámky tesne 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Ulrych, Seigo, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Livingston, Mashinter – Vandas, Bjalončík, Handlovský – Matej Paločko, Zagrapan, Matúš Paločko – Dzivjak

    HC Mikron Nové Zámky: Kiviaho (Lackovič) – Västilä, Clarke, Fereta, Roman, Holenda, P. Mikuš, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Okoličány, Seppänen, Jurík – Ondrušek, Holovič, Majdan – Andrisík, Rehák, Zahradník – Embrich

    Rozhodca: Stano, Valach – Synek, Kacej.
     
    Hymna odznela, všetko je pripravené na úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Haščák chcel zakladať útočnú akciu z obranného pásma, pozor si však musel dať na napádajúceho Števuliaka, ktorý potom znepríjemnil život aj Ulrychovi.
     
    00:46
    Alex Clarke bojoval o puk v rohu klziska. Domácim hráčom sa podarilo puk vybojovať, striedajú oba tímy a na rade sú kamzíci.
     
    01:24
    Mešár od zadného mantinelu šikovne prepasíroval puk pred bránkovisko, kde už bol pripravený Mashinter, ktorého zblokovaná strela vyletela do vzduchu ponad bránu a Kiviaho sa poriadne musel mať na pozore.
     
    01:51
    HC Nové Zámky dali gól!
    Chvíľku boli hostia v zovretí domácich hráčov, no predviedli rýchly prechod do útoku, zisk pásma a otvárajú skóre. Seppänen ostal voľný za bránou, dostal prihrávku a nabil tesne za ľavý kruh PETROVI MIKUŠOVI, ktorý tvrdou delovkou prekvapil Vošvrdu strelou ponad lapačku.
    Asistencie: Janne Seppänen, Matúš Holenda.
     
    02:16
    Hostia pokračujú v dobrom útočení aj naďalej. Pred bránou ostal na chvíľu voľný Ondrušek, ktorý to skúšal z otočky, ale strieľal iba do priľahlého Vošvrdovho betónu.
     
    02:39
    Po tvrdej nepresnej delovke Ulrycha od modrej čiary hostia vyhadzovali puk cez všetky čiary len na zakázané uvoľnenie. Dianie sa teda presúva opäť pred Kiviaha.
     
    03:22
    Popradčania v útočnom pásme vytvorili menší pohyblivý kolotoč. Krížna prihrávka Drgoňa však už unikla z pásma a nik ju nezachytával.
     
    03:51
    V protiútoku pokračovali novozámockí hokejisti. Patrik Števliak si prebral puk na ľavom krídle a skúsil to spoza kruhu. Namieril do pripravenej Vošvrdovej lapačky.
     
    04:24
    Ďalšiu nebezpečnú strelu od modrej čiary poslal strelec prvého gólu Mikuš. Po vyrazení Doggett dobiedzal do brány, no nestihol úspešne zakončiť.
     
    04:48
    Domáci hokejisti prebrali puk po náznaku tlaku od hostí. Situáciu však dostali pod kontrolu a Novozámčania sa teraz výraznejšie nepresadili.
     
    05:12
    Livingstonovu strelu z pravého kruhu nemal Kiviaho úplne vo svojej moci, čo využili útočníci Mešár a Mashinter. Obaja sa snažili dorážať, gólman Zámkov však odolal.
     
    05:17
    Poprad dal gól!
    Kamzíci celkom rýchlo vyrovnávajú stav stretnutia. V útočnom pásme zvíťazil na buly Livingston, puk sa dostal medzi kruhy na hokejku voľného BRANDONA MASHINTERA, ktorý sa z ideálnej pozície nepomýlil a strelou švihom prekonal Kiviaha.
    Asistencia: James Livingston.
     
    05:42
    Michael Vandas dostal puk asi dva metre za ľavý kruh, odkiaľ príklepom vypálil. Henri Kiviaho bol pripravený, letiacu strelu videl a zasiahol lapačkou.
     
    06:06
    Drgoňovu prihrávku na modrú čiaru dokázal vystihnúť Peter Mikuš, ktorý sa vybral po ľavom krídle na útočný výlet. Otvoril sa mu priestor, Vošvrda však zmenšil strelecký uhol a bezpečne zlikvidoval Mikušov pokus.
     
    06:49
    Novozámčania sa snažili napádať domácich v strednom pásme. Steven Seigo však dokázal preniknúť medzi kruhy a odtiaľ otestoval Kiviahovu vyrážačku.
     
    07:46
    Mešárovi sa ukazoval pred bránou nakorčuľovaný Livingston. Jeho prihrávku však nedokázal už zámorský útočník spracovať a Novozámčania sa zmocnili puku.
     
    08:18
    Kramár spoločne s Ervingom počkali za vlastnou bránou. Oba tímy na ľad posielajú čerstvé sily.
     
    08:38
    Bjalončík sa dokázal uvoľniť z rohu klziska pred bránku a odtiaľ to vyskúšal strelou medzi betóny. Cez Kiviaha to však neprešlo.
     
    09:12
    Krížna prihrávka na pravé krídlo skončila na Vandasovej hokejke, ktorý vnikol do pásma, prešiel pomedzi kruhy, potom to nahadzoval, ale iba nepresne.
     
    09:45
    Zahradník s Rehákom napádali popradskú rozohrávku a podarilo sa im zneistiť defenzívnych popradských hráčov. No na nebezpečenstvo to zatiaľ nevyzerá.
     
    10:38
    Haščák v útočnom pásme našiel Matúša Paločka, ktorý ešte hľadal Zagrapana. Akcia pokračovala ďalej, Haščák sa dokázal od zadného mantinelu pretlačiť pred Kiviahovu bránku, ktorá v rovnakom momente bola posunutá.
     
    11:12
    Strelu od modrej čiary z hokejky Ulrycha bezpečne Kiviaho vyrážal betónom a ihneď Števuliak otočil hru po krídle. Nedostal sa však veľmi ďaleko.
     
    11:44
    Mešár si nerozumel s Dalhuisenom počas prechodu do útočného pásma a za daných okolností je z toho ofsajd.
     
    12:22
    Mešár rýchlo prenikal po ľavom krídle a potom to dával z otočky popred bránkovisko, kde však žiaden z jeho spoluhráčov nekorčuľoval.
     
    12:40
    Okoličánymu sa ukazoval medzi kruhmi Jurík, no uvoľnil sa tam aj Clarke. K strele sa nedostal, ostal iba na krátky moment sám a domáci obranca mu znemožnil vystreliť.
     
    13:36
    Ondrušek dôrazne napádal v strednom pásme Kramára a takmer sa mu podarilo vybojovať odrazený puk, ku ktorému sa však napokon dostal Bjalončík.
     
    14:32
    Zagrapan šikovne načasoval prihrávku pred bránu, kde už korčuľoval Matej Paločko. Jemne ju Matej tečoval, Kiviaho stihol rýchlo zakročiť.
     
    14:49
    Z ničoho nič sa spred bránu dostal Bajtek, ktorý stihol zblízka zakončiť, Vošvrda však vyrazil betónom.. Hostia ostali v pásme a od modrej to nahodením skúsil Fereta, domáci brankár zasiahol už lapačkou.
     
    15:28
    Skokan si počkal v útočnom pásme na hráčov z druhej vlny. Dalhuisen prikorčuľoval, dostal prihrávku, zakončil priťuknutím puku a Kiviaho stihol odolať.
     
    16:02
    Svitana prihrávkou spoza bránkovej čiary hľadal Haščáka, ktorý však už bol tak na polceste na striedačku.
     
    16:58
    Ulrychova strela od modrej čiary bola zblokovaná, k odrazenému puku prišiel Livingston, ktorý to napálil tvrdým príklepom, Kiviaho však spokojne zakročil.
     
    17:11
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otáčajú skóre a dostávajú sa do jednogólového vedenia. Po vyhratom buly ostal MICHAEL VANDAS akýsi nechránený. Pretlačil sa od mantinelu popred bránkovisko, vykúpal Kiviaha a forhendom úspešne zakončil do brány.
    Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    18:08
    Chvíľu ostal nechránený Brandt Clarke, ktorý prenikol pomedzi kruhy, potom prešiel k mantinelu a nabíjal Jurajovi Juríkovi. Jeho tvrdá delovka prefrčala tesne vedľa.
     
    18:58
    Medzi kruhmi skončil odrazený puk na hokejke Drgoňa, ktorý to skúsil bekhendom, mieril však spomedzi kruhov mimo brány.
     
    19:14
    Seppänen sa medzi kruhmi neulakomil na strelu, počkal si na Erika Embricha z druhej vlny, ktorý zakončoval z prvej a tesne minul hornú žrď.
     
    19:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak Novozámčania strieľajú gól do šatne päť sekúnd pred koncom tretiny a vyrovnávajú. Celú akciu si prakticky sám pripravil BRANDT CLARKE, ktorý z pravého kruhu prekľučkoval medzi kruhy a vystrelil. Jeho dvaja spoluhráči nedokázali doraziť úspešne, Vošvrda nemal puk pod kontrolou a napokon Clarke zblízka dorazil popod ležiaceho Vošvrdu.
    Asistencie: Juraj Majdan, Marcel Holovič.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bola zrejme predzvesťou toho, že dnes môžeme čakať na góly bohatý zápas. Hostia šli do vedenia v 2. minúte po zásahu Mikuša. Následne domáci otočili skóre vo svojej prospech po góloch Mashintera a Vandasa. V záverečných sekundách tretiny však dokázal znovu vyrovnať Clarke, a tak máme opäť rovnovážny stav.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Popradskí hokejisti chceli získať útočné pásmo po nahodení puku, to sa im však veľmi nepodarilo.
     
    20:52
    Mashinter prikopol puk Livingstonovi na bránkovú čiaru, Livingston však pukom zašiel znovu do rohu klziska.
     
    21:28
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia idú opäť v zápase do vedenia. K odrazenému puku od mantinelu sa dostal na pravom kruhu RICHARD ONDRUŠEK, ktorý parádnou strelou vymietol bližší horný roh Vošvrdovej brány.
    Bez asistencie.
     
    21:54
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak Zámčanom veľmi rýchlo narástli krídla a strieľajú ďalší gól kratko po sebe. Z pravej strany Zahradník nastrelil na Vošvrdov betón. Puk sa odrazil na opačný kruh presne na hokejku MARTINA ANDRISÍKA a ten úspešne dorážal.
    Asistencia: Samuel Zahradník.
     
    21:54
    Na brankárskom poste Popradu nastáva po štvrtom inkasovanom góle zmena. Tomáš Vošvrda odchádza zo svätyne a premiéru v popradskom drese si odkrúti skúsený gólman Peter Hamerlík – nová akvizícia kamzíkov.
     
    22:54
    Dalhuisen nabíjal po modrej čiare Ulrychovi, ktorý pálil príklepom z prvej. Kiviaho zatiahol roletu a úspešne zasiahol.
     
    23:14
    Popradčania zvýšili aktivitu a od modrej čiary to skúšal ďalší obranca. Skúšal to Seigo delovkou, ale Kiviaho opäť úspešne zasiahol betónom.
     
    23:25
    Sme svedkami vôbec prvého vylúčenia v zápase. Filip Bajtek odchádza na dve minúty za seknutie a Poprad má presilovkovú príležitosť.
     
    23:56
    Po strate pásma to domáci rýchlo otočili, Svitana presúval pred bránku na Skokana, ktorý to priťukol smerom na bránu, ale Kiviaho úspešne zakročil.
     
    24:34
    Tak teraz to Marcelovi Haščákovi pri mantineli vôbec nevyšlo. Lacno prišiel o puk a hostia sa môžu bezpečne oslobodiť.
     
    25:42
    Novozámockí hokejisti bezpečne prečkali vlastné oslabenie, Popradčania sa nedostali do nejakých vyložených šancí.
     
    26:28
    Novozámčania majú teraz dobrú fázu v útočnom pásme. Nedovolia domácim vyjsť z tretiny, rozbehli tam pohyblivý kolotoč, no zatiaľ bez vážnejšej strely.
     
    27:25
    Poprad dal gól!
    Poprad vyšiel zo zovretia súpera, získal pásmo a je z toho znižujúci gól. Prihrávka od zadného mantinelu z hokejky Haščáka prešla pred bránku na hokejku JOONU ERVINGA, ktorý z prvej zblízka prestrčil pomedzi Kiviahove betóny.
    Asistencia: Marcel Haščák.
     
    28:21
    Odvážne sa do rýchleho protiútoku pustili hostia, Bajtek posunul medzi kruhy Majdanovi, ktorý to skúsil švihom, Hamerlík dokázal úspešne zasiahnuť.
     
    28:51
    Pred brákoviskom sa po Doggettovej prihrávke znovu uvoľnil Filip Bajtek, ktorý to skúsil z uhla okamžite z prvej. Peter Hamerlík úspešne vytiahol lapačku.
     
    29:58
    Števuliak chcel preniknúť po pravom krídle, Ulrych si však počkal na jeho pohyb a dôrazným bodyčekom ho odstavil pri mantineli.
     
    30:35
    Livingston sa presadil po pravom krídle cez Clarkea, ukazoval sa mu už medzi kruhmi Haščák, ktorý si však jeho prihrávku nespracoval úspešne.
     
    31:12
    Mešár po zisku puku pri zadnom mantineli ihneď chcel dávať puk popred bránkovisko, no touto prihrávkou nikoho zo svojich spoluhráčov v modrých dresoch nenašiel.
     
    31:34
    Akciu Vandasa zakončil strelou do betónu z ľavého kruhu Handlovský. Už bolo avizované vylúčenie. Na dve minúty za seknutie si sadá Markus Västilä.
     
    32:12
    Popradčania po vyhratom buly rozbehli presilovkové rozostavenie. Prišla jedna strela Haščáka, následne krížnou prihrávkou mal byť uvoľnený Skokan, ale Henri Kiviaho úmyselne posunul bránu a bude z toho presilovka piatich proti trom pre Poprad, keďže je z toho dvojminútový trest. Odsedí si to Šeliga.
     
    32:36
    Po strate pásma to Svitana neurobil veľmi rozumne. Jeho okatú prihrávku na Haščáka vystihli hostia a získavajú ďalšie sekundy.
     
    33:06
    Popradčania už úspešne získali pásmo a delovkou od modrej to skúšal Adam Drgoň. Svojou príklepovou delovkou opečiatkoval hornú žrď.
     
    33:34
    Henri Kiviaho opäť počas svojho presunu k opačnej žrdi posunul bránu, Mashinter po prihrávke Dalhuisena rozvlnil sieť. Situáciu si hlavní rozhodcovia overujú s videorozhodcom.
     
    33:34
    Poprad dal gól!
    Tak prechádzajúca situácia je napokon gólová. Bolo to naozaj veľmi sporné aj po zhliadnutí opakovaných záberov. Strela BRANDONA MASHINTERA z pravého kruhu po prihrávke Dalhuisena je napokon ohodnotená gólovo, aj keď Kiviaho pravdepodobne úmyselne znovu posúval bránu, puk však v sieti skončil.
    Asistencie: Mike Dalhuisen, Steven Seigo.
     
    34:32
    Fereta chcel prenikať po ľavom krídle, bol však v rohu klziska odstavený Ervingom a k strele sa už nedostal.
     
    35:16
    Zahradník si vymenil puk v útočnom pásme so Seppänenom a skúsil to strelou spoza hráča. Jeho zakončenie Hamerlík dokázal vystihnúť.
     
    35:41
    Matej Paločko šikovnou prihrávkou pred bránu uvoľnil svojho brata Matúša, ktorý to mal na bekhend a triafal Henriho Kiviaha do ľavého ramena.
     
    36:16
    Kramár pokračoval po Haščákovej strele z ľavého kruhu. Obranca Popradu posielal krížnu prihrávku na Skokana, ktorý ju však nedokázal zužitkovať.
     
    36:51
    Trochu nám pri popradskej striedačke vzplanuli vášne, zrodila sa tam menšia strkanica. Vylúčený je Dávid Skokan na 2 minúty za hrubosť a 2 minúty za krosček. Bude z toho teda dlhšia presilovka pre Nové Zámky.
     
    37:52
    Zámčanom zatiaľ úvodná minúta presilovky veľmi nevyšla. Hostia neboli zatiaľ pre Hamerlíka veľmi nebezpeční.
     
    38:22
    Dominik Kramár ukážkovo tzv. kanadským bodyčekom odstavil hráča Zámkov medzi kruhmi, nevidel som presne, kto to bol, ale bol to veľmi sympatický zásah, samozrejme beztrestný.
     
    39:06
    Do útočného pásma vnikol Holovič, ktorý to skúsil strelou spomedzi kruhov. Bola zblokovaná a letela na ochrannú sieť. Stále nepokračuje novozámocká presilovka vo veľmi úspešnom duchu.
     
    39:30
    Krížnu prihrávku na pravý kruh dostával Jurík, no unikol mu puk a domáci sa opäť úspešne oslobodili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredné dejstvo taktiež bolo plodné na góly. Hostia zo Zámkov vleteli do druhej tretiny dvomi gólmi, ktoré padli z hokejok Ondrušeka a Andrisíka. Popradčania sa však gólovo dotiahli po zásahoch Ervinga a Mashintera. Po 40 minútach je teda stav opäť vyrovnaný 4:4.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Hostia začali tretiu tretinu ešte s nejakými presilovkovými sekundami. Po nahodení puku boli boje oň za Hamerlíkovou bránou a aj takto domáci kamzíci zdržiavali a získavali čas.
     
    40:54
    Skrátená presilovka, ktorá v súčte trvala štyri minúty, sa už skončila a Novozámčania ju vôbec nedokázali využiť.
     
    41:34
    Vandas vnikol do útočného pásma a medzi kruhy dával spätnú prihrávku Handlovskému, ktorý to skúsil švihom. Kiviaho bezpečne zasiahol lapačkou.
     
    41:46
    Fereta to z ľavého kruhu skúsil takým nenápadným nahodením puku na bránu. Hamerlík nevedel, kde je puk, dorážať sa tam snažil ďalší hráč Zámkov. Popradská bránka bola posunutá, gól to nebol.
     
    42:19
    Zámčania boli usadení nejaký čas v útočnom pásme. Po odrazenom puku od popradského hráča prišli o pásmo a museli ísť prakticky až ku Kiviahovi.
     
    42:58
    Od modrej čiary posielal strelu na bránu Holenda, Hamerlík bezpečne vyrážal a dopredu hneď chceli ísť domáci.
     
    43:26
    Skokan krížnou prihrávkou na pravý kruh hľadal Hudeca, ktorý to skúšal strelou z prvej, ale mieril ponad Kiviahovu bránu.
     
    43:44
    Poprad si zahrá presilovú hru. Za vyhodenie puku dostáva dvojminútový trest Patrik Števuliak.
     
    44:35
    Postupné založenie útoku teraz domácim nevyšlo, hostia získali puk a poslali ho preč cez celé klzisko.
     
    45:03
    Popradčania sa po vyhratom buly už usadili v pásme. Haščák to skúsil zo svojej typickej pozície, no triafal iba do Clarkea.
     
    45:39
    Svitana ešte zachránil útočné pásmo, krížom posunul Haščákovi, ktorý už istotne mohol strieľať, vyšperkoval to však prihrávkou na Skokana a ten už strieľať nemohol.
     
    46:44
    Jurík napádal popradskú rozohrávku, domáci hráči dostali situáciu pod kontrolu a nenechali sa vyviesť z miery.
     
    47:40
    Filip Mešár vyrazil dopredu po pravom krídle a skúšal to z uhla, no bránu netrafil.
     
    47:56
    Števuliak z pravého kruhu prenechával medzi kruhy Doggettovi, ktorý pálil švihom, Hamerlík stihol dostať puk pod kontrolu a nepustil Zámčanov k dorážke.
     
    48:33
    Bránku Popradu obišiel Doggett. Napokon našiel dobrou prihrávkou Števuliaka, ktorý však zblízka úplne nie stopercentne zakončil.
     
    49:36
    Z väčšieho uhla to strelou skúšal Seigo. Jednoduché nahodenie dostal gólman Kiviaho bezpečne pod kontrolu.
     
    49:45
    Poprad dal gól!
    Kamzíci z 2:4 otáčajú na 5:4 a idú v zápase po druhýkrát do vedenia. Drgoňova krížna prihrávka na ľavý kruh prenikla cez Majdana až na MARCELA HAŠČÁKA, ktorý pomerne z veľkej diaľky prekvapil švihovkou Kiviaha.
    Asistencia: Adam Drgoň.
     
    50:39
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Mikuš, no táto strela bola zblokovaná. Zámčania prebrali puk, oba tímy však teraz striedajú počas hry.
     
    51:48
    Handlovský manévroval s pukom v útočnom pásme, no veľa toho nevymyslel. Popradčania teraz strelecky Kiviaha neohrozili.
     
    52:37
    Krížnu prihrávku dostal na pravý kruh Mešár, vyťažil z toho nejakú strelu, ktorá však nebola vôbec presná.
     
    53:50
    Popradčania teraz pár desiatok sekúnd držali útočné pásmo. Ulrychova strela od modrej čiary bola zblokovaná a letela na ochrannú sieť.
     
    54:12
    Prihrávku z rohu klziska zachytil na pravom kruhu Marcel Holovič a ihneď švihom to skúsil. Hamerlík pohotovo vytiahol betón.
     
    55:14
    Mikuš napaľoval puk ešte zo stredného pásma, Hamerlík jemne vyrážal, ale bolo to už z ofsajdového postavenia Mikuša.
     
    55:39
    Marcel Haščák dostal puk ako na podnose od Svitanu pred bránkovisko, výborne sa však dozadu vrátil Embrich a znemožnil Haščákovi zakončiť.
     
    56:27
    Pred Bjalončíkom sa otvoril priestor v strednom pásme, križoval ho Västilä, Bjalončík však stihol vystreliť, Kiviaho musel reagovať betónom.
     
    57:40
    Vylúčenie na strane hostí rozhodne neprichádza vhod per Nové Zámky. Dvomi minútami je za hákovanie potrestaný Richard Ondrušek.
     
    57:47
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú presilovku a zrejme si poisťujú víťazstvo v tomto zápase. Po vyhratom buly úspešne strieľal z pravého kruhu PATRIK SVITANA a jeho strela bola ešte tečovaná nechtiac hráčom Zámkov a je to teda 6:4.
    Asistencia: Adam Drgoň.
     
    58:46
    Hostia získali pásmo, Števuliak to skúsil strelecky z ľavého kruhu, mieril však iba do Hamerlíka.
     
    58:59
    Minútu a sekundu pred koncom tretej tretiny získavajú Popradčania ďalšiu presilovku. Slater Doggett dostáva dve minúty za krosček.
     
    59:38
    Haščákova krížna prihrávka neprenikla na Skokana a Andrisík poslal puk preč cez všetky čiary.
     
    Koniec zápasu.
     
    Poslednú dvadsaťminútovku lepšie zvládli hokejisti Popradu. V 50. minúte prišiel rozhodujúci gól z hokejky Haščáka a počas presilovky ešte prikrášlil a poistil víťazstvo Popradu Svitana. Poprad teda z 2:4 dokázal otočiť na 6:4 a má tri body. (20:29:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Mashinter (Livingston), 18. Vandas (Handlovský), 28. Erving (Haščák), 34. Mashinter (Dalhuisen, Seigo), 50. Haščák (Drgoň), 58. Svitana (Drgoň) – 2. Mikuš (Seppänen, Holenda), 20. Clarke (Majdan, Holovič), 22. Ondrušek, 22. Andrisík (Zahradník)


    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Ulrych, Seigo, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Livingston, Mashinter – Vandas, Bjalončík, Handlovský – Matej Paločko, Zagrapan, Matúš Paločko – Dzivjak
    HC MIKRON Nové Zámky: Kiviaho (Lackovič) – Västilä, Clarke, Fereta, Roman, Holenda, P. Mikuš, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Okoličány, Seppänen, Jurík – Ondrušek, Holovič, Majdan – Andrisík, Rehák, Zahradník – Embrich

    Rozhodčí: Stano, Valach – Synek, Kacej
    thejrc.org