Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:4 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Miskolc – Michalovce 0:4 (kon.)
Detva – Banská Bystrica 1:2 (po pr.) | Košice – HC Slovan 0:1 (kon.) | Zvolen – Nitra 6:1 (kon.)
konec
HC Košice
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Pátek 22.01.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Hokejová Tipos extraliga má na svojom programe zápasy 33. kola, no a v rámci nich nás čaká aj súboj dvoch odvekých rivalov. HC Košice v ňom na domácom ľade vyzve HC Slovan Bratislava.

    HC Košice vstúpi do zápasu z pozície outsidera, keď mu v tabuľke patrí až siedme miesto. Oceliari by sa pritom nepochybne radi posunuli vyššie, veď priamu účasť v play-off zaručuje maximálne šiesta priečka. Východniari na ňu v súčasnosti strácajú šesť bodov, pričom sami ich na svojom konte majú 48. Súperom doposiaľ nastrieľali 92 gólov, pričom ich brankári lovili zo svojej siete 78 pukov. Tím z východu republiky bude chcieť nepochybne odčiniť poslednú prehru z domáceho klziska, keď podľahol Trenčínu a nestrelil mu ani jeden gól.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HK Nitra — HC Košice 2:3 sn
    HC Košice — Dukla Trenčín 0:3
    MH 32 Liptovský Mikuláš — HC Košice 3:4

    HC Slovan Bratislava je na tom v súčasnosti o poznanie lepšie, tím z hlavného mesta Slovenskej republiky sa totiž bije o líderskú pozíciu v tabuľke. Momentálne sú síce Bratislavčania „až“ tretí, no na vedúci Zvolen strácajú len tri body. Isté je, že aj v prípade neúspechu na košickom ľade sa Bratislava v tabuľke nižšie neposunie. Pred štvrtou Nitrou si totiž drží štvorbodový náskok. Slovan sa môže pochváliť zaujímavým „okrúhlym“ skóre — nastrieľal totiž rovných 100 gólov, pričom sám ich inkasoval 70.

    Posledné tri odohrané zápasy Bratislavy:
    HK Nitra — HC Slovan Bratislava 3:4 sn
    HC Slovan Bratislava — HC 07 Detva 4:1
    DVTK Jegesmedvék — HC Slovan Bratislava 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Novota — Klhůfek, Mráz, Chovan — Poirier, Réway, Lapšanský — Jenyš, Eliaš, Jokeľ — Belluš, Havrila, Frič — Vrábeľ

    HC Slovan Bratislava: Parks (Noskovič) – Sersen, Ališauskas, Meszároš, Štajnoch, Brodzinski, Maier, Beňo – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Uram, Urbánek, Ranford – Matoušek, Bortňák, Kundrík – Jasenec, Jendek, Lepskii

    Rozhodca: D. Konc st., Novák — Odrzovenský, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Ako prví sa k puku dostali košickí oceliari, ktorí sa zo stredného pásma chceli presunúť pred Parksa. Práve gólman Slovana ale puk zastavil a posunul svojim spoluhráčom.
     
    01:20
    Kundríkov prienik po pravej strane toho veľa neriešil. Jeho spoluhráči totiž odišli striedať, preto to bolo bez zakončenia na Sedláčkovu bránku.
     
    01:55
    Ranfordov pokus zo strany bol zblokovaný. Buly v košickom obrannom pásme.
     
    02:37
    Meszárošov príklep od modrej čiary, no veľa vody nenamútil. Sedláček mal výhľad odkrytý a napokon nemusel ani zakročiť.
     
    03:26
    Neuspel ani Novota, aj košický obranca zakončoval nepresne.
     
    04:27
    Deyl si vymenil puk so Slovákom, druhý menovaný chcel využiť množstvo tiel pred Parksom. Napokon zakončenie nik netečoval, gólman Slovana puk sklepol betónmi.
     
    05:24
    Slovan to vymyslel dobre, keď puk posunul na modrú čiaru Brodzinskemu. Ten to skúsil rýchlym príklepom, presúvajúci sa Sedláček uspel.
     
    05:57
    Belluš si v súboji jedného proti jednému posunul puk pod korčuľu a vylepšil si streleckú pozíciu. Následný krátky švih skončil na zadnom mantineli.
     
    06:48
    Ališauskas to skúšal z uhla, proti Sedláčkovi neuspel.
     
    07:50
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:20
    Obrovská šanca Slovana! Na ľavom krídle sa teraz uvoľnil Maier, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu. Sedláček jeho zakončenie vytesnil, puk napokon musela z košického bránkoviska upratať domáca defenzíva.
     
    09:11
    Hostia len so zakázaným uvoľnením. Hra sa bude sťahovať pred Parksa.
     
    09:37
    Veľká šanca aj pre Košičanov. Po nahodení od modrej čiary tečoval puk Klhůfek, po jeho dotyku sa musel Parks hodiť. Napokon ale hodil situáciu aj na ľade.
     
    10:04
    Hra nám naberá na obrátkach, O'Donnell bol v šanci pred Sedláčkom, ale na košického gólmana bol prikrátky.
     
    10:58
    Urbánek si sťahoval puk na forhend, už bol ale v postavení mimo hry. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    11:16
    Maier pomasíroval pred Parksom Poiriera, ten ostal v súboji pasívny. Takýchto situácií dnes bude zrejme viacero, zatiaľ dôvod na vylúčenie nie je.
     
    12:25
    Košičania si absolútne nerozumeli. Prihrávka smerovala k mantinelu, no to domáci nečakali. Zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    12:57
    Belasí sa mohli dostať do vedenia. O'Donnell vystrelil a dokorčuľoval si aj vypadnutý puk. Následne ho zaviezol pred Sedláčka, ale ponad ležiaceho brankára nezakončil.
     
    13:20
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    14:06
    Slovan si robí z košickej defenzívy trhací kalendár. Ranford našiel na pravom krídle voľného Ališauskasa, ktorý sa individuálne presunul pred Sedláčka. Blafák mu nevyšiel a bránku minul.
     
    14:40
    Na opačnej strane veľká šanca aj pre Friča, ktorý mohol využiť svoj individuálny prienik, ale v predbránkovom priestore neuspel.
     
    15:44
    Puk bol na niekoľko sekúnd zašliapnutý v rohu, hra sa neprerušovala.
     
    16:25
    Hra sa presunula na opačný koniec klziska, kde to od modrej čiary skúsil Pavlin. Parks nemal veľa práce, hru bez problémov prerušil.
     
    17:30
    Od čiary zakončoval aj Sersen. To už bolo zaujímavejšie, ale aj Sedláček bol pozorný.
     
    18:30
    Začali plynúť posledné dve minúty prvej tretiny. Chovan potreboval striedať, puk preto len posunul do hĺbky košickej defenzívy.
     
    19:02
    Pavlinovo zakončenie Slovan tečoval do siete. Vhadzovať sa bude pred Parksom, máme tu poslednú minútu prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou mimoriadne zaujímavú prvú tretinu zápasu medzi Košicami a Bratislavou. Zápas sa síce rozbiehal pomalšie, no napokon priniesol množstvo šancí na oboch stranách. Zatiaľ hráme bez gólov.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Puk pre seba vybojovali v úvode Košice, rýchlo však bola hra prerušená. Vhadzovať sa teraz bude bližšie k ich obrannému pásmu.
     
    20:58
    Chovan sa pošmykol v momente, keď si puk posunul medzi kruhy. Forhendom tak nezakončil, dopredu bude môcť ísť bratislavský Slovan.
     
    21:38
    Frič ale ešte zachytil puk pred Parksom.
     
    21:52
    Lapšanský sa dostal k odrazenému puku za ľavým kruhom, čo využil na okamžitú strelu príklepom. Parks nemal s týmto zakončením najmenší problém.
     
    22:20
    Dve najnovšie košické akvizície sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Poirier vysunul Lapšanskému, ktorý chcel pohybom oklamať Parksa, ale trafil len do jeho lapačky.
     
    23:20
    Šišovský sa snažil preniknúť do pásma popri ľavom mantineli, postranní arbitri tam avizovali tesné postavenie mimo hry. Hraničná situácia, po ktorej je hra vykázaná do stredného pásma.
     
    23:38
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., podrazenie).
     
    23:46
    Slovan sa okamžite oslobodzuje, puk je pred Sedláčkom.
     
    24:38
    Košičania sa následne vrátili pred Parksa. Réway zrýchlil v strednom pásme a dostal sa do situácie jedného proti jednému. Zakončil do konštrukcie bratislavskej svätyne.
     
    24:56
    Hostia sa opäť oslobodzujú.
     
    25:40
    Meszároš je už na ľade. Košičania presilovku nevyužili.
     
    25:56
    Oceliari ale mohli skórovať už pri hre piatich proti piatim. Poirier si vypracoval dve šance, zaujímavá bola predovšetkým tá druhá. Bekhendom ale priestor troch žrdí tesne minul.
     
    26:49
    O'Donnell v strednom pásme zrýchlil, proti sebe mal ale dvojicu brániacich Košičanov. Sympatická snaha bratislavského útočníka, ale bol bez šance.
     
    27:40
    Matoušek sa dostal k puku v predbránkovom priestore. Chcel to poslať k bližšej žrdi, ale Sedláček si tam pokryl celý priestor.
     
    28:40
    Ranford pokazil prihrávku na modrú čiaru, slovanistov tak posúva až k Parksovi. Bratislavčania prebrali iniciatívu na svoju stranu.
     
    29:27
    Havrila to skúšal bez prípravy od mantinelu. Aj takéto strely môžu byť nebezpečné, Parks preto hru radšej prerušil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    30:10
    Brodzinski to skúšal strelou od modrej čiary. Slovanisti nestihli prikorčuľovať pred Sedláčka, navyše to bolo len nepresné zakončenie.
     
    30:30
    Obrovská šanca O'Donnella, ktorý v strednom pásme uchmatol puk Růžičkovi. V indiviuálnom súboji bol ale na Sedláčka prikrátky.
     
    31:51
    Sersen sa trochu hneval na svojich spoluhráčov, ktorí mu chceli puk poslať k čiare. Skončil však na opačnej strane — v strednom pásme.
     
    32:27
    Postavenie mimo hry aj v podaní košického celku. Lapšanský si chcel puk stiahnuť k čiare a počkať na spoluhráčov, Slovan ho z tohto priestoru dobre vyhnal.
     
    33:16
    Mrázov prienik úspech nezožal. Hra sa v ostatných minútach mierne upokojila, obaja gólmani sú pokojní.
     
    34:08
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Peter Šišovský – 2 min., podrazenie).
     
    34:20
    Košice hneď v úvode presilovky s veľkou šancou. Réway to posielal na teč Eliašovi, Parks puk vytesnil svojou rukavicou.
     
    34:56
    Hra je vykázaná do stredného pásma. Oba celky môžu prestriedať.
     
    35:17
    Skvelý únik Ranforda, ktorý neuveriteľne zrýchlil v strednom pásme a dostal sa do samostatného úniku. Skúšal bekhedový blafák, ale Sedláček s výborným zákrokom.
     
    36:10
    Košice sa ešte dostali pred Parksa, príliš veľa tam už ale nevymysleli. Šišovský sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    37:50
    Košičania sa dostali do šance. Frič našiel Michalčina, ten Belluša. Jeho zakončenie Parksovi na moment vypadlo, v bránkovisku sa okamžite formovalo množstvo hráčov. Slovan to napokon zvládol.
     
    38:07
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Žiga Pavlin – 2 min., držanie).
     
    38:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    Bratislavčania dokázali to, čo sa domácim dvakrát nepodarilo a presilovkovým gólom sa dostávajú do vedenia. BRENDAN O'DONNELL zakončoval na dvakrát, ale napokon prepálil Sedláčka. Asistencie: Brendan Ranford, Dalibor Bortňák.
     
    39:01
    Začala plynúť posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine bol aktívnejším celkom ten košický, no po géle Brendana O'Donnella prehráva 0:1. Budeme tak zvedaví na to, čo prinesie záverečných 20 minút riadnej hracej doby.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    Okamžite po buly sa do puku oprel O'Donnell, ktorý trafil Sedláčka zrejme do hlavy. V každom prípade, buly pred košickou bránkou.
     
    40:48
    Oceliarom sa v úvode tretej tretiny absolútne nedarí. Dvakrát puk poslali len na zakázané uvoľnenie.
     
    41:04
    Matoušek sa dostal do šance v pozícii pravého krídla. Na dvakrát to skúšal zakončením k bližšej žrdi, ale Sedláček uspel.
     
    41:59
    Růžička potreboval počkať na prestriedanie svojej formácie, nemal sa kam ponáhľať.
     
    42:26
    Brodzinski si puk prilepil o čepeľ pred Parksom, odkiaľ prenikol až na opačný koniec klziska. Tam volil strelu spoza obrancu. Sedláček o puku nevedel, ale neinkasoval.
     
    43:33
    Poirier puk vytlačil do stredného pásma. Na strane Košíc sa však bude vylučovať.
     
    43:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bruno Mráz – 2 min., hákovanie).
     
    44:02
    Meszároš je známy svojou dobrou strelou, teraz mu ale nesadla ideálne. Sedláček však hru prerušil, vhadzovať sa bude v pásme domácich.
     
    44:15
    Košice sa oslobodzujú. Parks po puku nepôjde.
     
    44:51
    Sersenova strela skončila len na zadnom mantineli. Opäť sa domáci dostávajú ďaleko od bránky Jakuba Sedláčka.
     
    45:49
    Mráz je na ľade, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    45:53
    Slovan sa mohol dostať do dvojgólového vedenia. Bortňák dostával puk pred bránkovisko, kde narobil problémy Sedláčkovi. Košický brankár ale s ďalším úspešným zákrokom.
     
    46:42
    Chovan posunul puk na Baránka, ktorý sa krásnou kľučkou zbavil brániaceho hráča. V rozhodujúcej chvíli mu ale puk skĺzol z čepele, a tak to bolo bez zakončenia.
     
    47:33
    Poirier prenikol po pravej strane do útočného pásma, ale zaparkoval len k mantinelu. Tam ho slovanisti okamžite zdvojili, a tak bol kanadský útočník bez šance.
     
    47:52
    Zakázané uvoľnenie domácich. Hra sa presunie pred Sedláčka.
     
    48:40
    Ranford pripravil o puk Havrilu, ktorý následne odišiel striedať. Aj Bratislavčania medzičasom poslali na ľad oddýchnutých korčuliarov.
     
    49:26
    Pavlinova rana od modrej, puk zasiahol niekoho z hráčov pred bránkou Parksa. Slovanisti sa následne oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    50:15
    Lapšanského nepresná prihrávka na modrú čiaru, v tomto priestore nebol nik z domácich. Puk končí až pri Sedláčkovej bránke.
     
    50:45
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Slovana.
     
    51:11
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:16
    Poirier už nemal dostatok síl, navyše sa dostal medzi dvoch obrancov Slovana. Košiciam sa príliš nedarí, potrebovali by si vypracovať tlak.
     
    53:10
    Tak teraz to domácim vyšlo. Všetko odštartovala Lapšanského prihrávka do ohňa, Parks na chvíľu o puku nevedel. Pomohla mu však defenzíva, ktorá posiela na zakázané uvoľnenie.
     
    53:24
    Oddychový čas hostí.
     
    54:20
    Chovan hľadal pred bránkou voľného Klhůfka, ani toto Košiciam nestačilo na vyrovnanie.
     
    55:02
    Meszároš podržal puk na čepeli a zvolil strelu spoza obrancu. To možno nebolo pre Sedláčka nebezpečné, no Slovanu takáto hra len vyhovuje.
     
    56:16
    Belluš využil svoje centimetre a dostal sa s pukom do útočného pásma. Tam ale nemal podporu zo strany spoluhráčov, ktorí už nemali dostatok síl.
     
    56:57
    Jendek puk posiela aspoň do stredného pásma.
     
    57:20
    Košičania zakladajú útok z hĺbky vlastnej defenzívy. Sedláček sa pozrel na striedačku, ale zo svojej bránky zatiaľ vykorčuľovať nemôže.
     
    58:05
    Sú tu posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:16
    Mohlo byť rozhodnuté. O'Donnell sa rútil do samostatného úniku, v ktorom síce Sedláčka prekonal, ale košiciam pomohla konštrukcia ich bránky.
     
    58:38
    Oddychový čas domácich.
     
    58:38
    Sedláček ostáva na striedačke. Košičania to skúsia v šestici.
     
    59:06
    Zakončovali Baránek aj Mráz. Ranu druhého menovaného musel riešiť Parks, ktorý sa presúval k opačnej žrdi. Ostaneme v pásme Slovana.
     
    59:20
    Mohlo byť vyrovnané, Baránek triafa konštrukciu bratislavskej bránky.
     
    59:50
    Nepríjemný moment, Lapšanský zakončoval zo strany a trafil Ališauskasa do krku. Košický útočník sa na neho prišiel okamžite pozrieť, pekný športový moment.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zaujímavý súboj 33. kola Tipos extraligy, v ktorom si sily merali dvaja odvekí rivali — HC Košice a HC Slovan Bratislava. Po výsledku 0:1 sa napokon z výhry teší hosťujúci celok.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem vám ešte pekný zvyšok piatkového večera. (20:23:13)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 39. O'Donnell (Ranford, Bortňák)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Novota — Klhůfek, Mráz, Chovan — Poirier, Réway, Lapšanský — Jenyš, Eliaš, Jokeľ — Belluš, Havrila, Frič — Vrábeľ
    HC Slovan Bratislava: Parks (Noskovič) – Sersen, Ališauskas, Meszároš, Štajnoch, Brodzinski, Maier, Beňo – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Uram, Urbánek, Ranford – Matoušek, Bortňák, Kundrík – Jasenec, Jendek, Lepskii

    Rozhodčí: D. Konc st., Novák — Odrzovenský, Šoltés
    bahis siteleri