Slavia – Kladno 0:3 (kon.) | Havířov – Vsetín 2:3 (po pr.) | Poruba 2011 – Vrchlabí 2:5 (kon.)
Litoměřice – Přerov 4:5 (po pr.) | Kolín – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Frýdek-M. – Kadaň 2:5 (kon.) | Třebíč – Sokolov 5:0 (kont.) | Jihlava – Šumperk 5:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 23.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne vám přeji z Jihlavy! Chance Liga pokračuje dalším sobotním hracím dnem a v krajském městě uvidíme další ze zápasů, kde je favorit jasně daný. Jihlava bude do zápasu vstupovat z pozice lídra tabulky, na kterou se dostala středeční výhrou v Sokolově. Šumperk naopak po novoročním záblesku za sebou táhne čtyřzápasovou sérii proher a není tak v optimálním rozpoložení. To však nebyla před týdnem ani Kadaň a byla Dukle rovnocenným soupeřem.

    Zápas začíná v tradičních 17:30, příjemnou zábavu!
     
    DRACI PARS ŠUMPERK
    17. místo, 14 bodů, skóre 50:89, bilance 3-1-3-14

    Šumperk se vrátil do první ligy poté, co předešlý ročník ve druhé lize získal ve východní skupině suverénně nejvíce bodů a po administrativním zásahu svazu nakonec mohl jít výše společně s Kolínem a Vrchlabím. Od začátku ročníku to ale Drakům příliš nejde, z 21 zápasů vyhráli jenom čtyři, vždycky to bylo skrze sérii dvou výher v řadě. To platilo jak v osmém a devátém kole (výhra nad Frýdkem a Prostějovem), tak i v kole šestnáctém a sedmnáctém (Vsetín, Havířov). Jinak to jsou vždy dlouhé série proher, největší je zatím od 10. října do 16. prosince, kdy například nezvládl ani domácí špíl s Kadaní.

    V současnosti čeká na výhru od 9. ledna, kdy dokázal vyhrát nad Havířovem, od té doby prohrál čtyřikrát za sebou, naposledy to bylo na domácím ledě s Porubou, kde se rozhodlo o výsledku v první třetině, ačkoliv herně to byl od druhé třetiny dále zápas vyrovnaný.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 45 bodů, skóre 80:50, bilance 12-3-3-3

    Dukla je v čele tabulky jenom díky lepšímu vzájemnému zápasu s druhou Porubou, neboť prosincový šlágr na Sareze vyhrála 3:2 v prodloužení. Právě od té doby prohrála Jihlava jenom dvakrát, první porážka však přišla na Kladně, kde Dukla ztratila vedení a prohrála 5:7, druhá pak v prvním domácím utkání roku 2021, kdy překvapivě podlehla Benátkám v samostatných nájezdech.

    Jinak se výsledkově pod duem trenérů Nekvasil – Ujčík daří, herně to však v předešlých soubojích dřelo, což se ukázalo zejména v zápasech s Ústím nad Labem a Kadaní. Zatímco u Labe to dospělo až do nájezdů, s Trhači dokázali Jihlavští potrestat chyby soupeře a nakonec vydřít výhru poměrem 6:3. Proti Sokolovu ale předvedli Dukláci soustředěný výkon a čtyři hodiny zpáteční cesty měly ještě dalšího pasažéra, a to tříbodového.
     
    -45
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – Eliáš, D. Kolář, Zedek, Strejček, Bilčík, A. Dvořák – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – Vítězslav Brož, Lichanec, Chlubna – Juda.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Záruba, Kabelka, Ševčík, Valík, Dosek, Machů – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Spratek, Baláž (A) – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Danielčák, J. Kučera, Bernovský – Blaško.

    Rozhodčí: Ondráček, Marek – Měkýš, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Dnešní hokejové slavnosti v Jihlavě začaly vyhraným buly ze strany domácích. Ti se ihned nacpali soupeři před jeho vlastní branku.
     
    00:26
    Šumperk získal kotouč a přebruslil do útočného pásma, jenže jenom za cenu ofsajdu. Tím pádem je to přerušení hry po 26 sekundách dnešního hokejového večera.
     
    01:00
    Jozef Baláž udržel kotouč i přes souboj se Strejčkem a vracel ho zpět na modrou, hru však dobře přečetl Harkabus a vyhodil pouze do středního pásma.
     
    01:32
    Nepřesná rozehrávka po vyhraném buly rezultuje v zakázané uvolnění šumperských Draků. V první minutě a půl jsme tak viděli již poměrně velké množství přerušení.
     
    01:41
    Harkabus dostal prostor ke střele na modré a využil toho, jenže jeho pokus byl hokejkou tečován pouze do ochranné sítě. Dukla tak v útočném pásmu zůstane i nadále.
     
    01:57
    Lichanec udržel puk na modré a ihned jej převezl před branku Peksy. Následně nahrával pro Brože na mezikruží, tomu ale puk ve finální fázi uskočil a nedokázal se dostat ke střele.
     
    02:42
    Jihlava i nadále drží kotouč na svých holích a Draci se dostávají dopředu, potažmo na puk, jenom velmi zvolna.
     
    03:09
    Hosté se snaží hrát na brejky a Milfait přenesl hru křížem na levé křídlo, kde si najížděl velmi dobře Moučka. Ale puk si zpracoval již v ofsajdovém postavení, tudíž přichází přerušení.
     
    03:31
    Fronk dostal nabito mezi kruhy a nekompromisně střílel, jeho pokus musel tlumit na betonech Peksa. Jenže tam puk neudržel a přišla dorážka z dílny Zadražila, šumperský brankář odolává!
     
    04:34
    Dukla je v tlaku a Harkabus měl dvě tutové šance. Zatímco v prvním případě napálil jenom bližší tyčku branky Peksy, v tom druhém po křížné přihrávce střelou na zadní tyč kasu minul!
     
    05:13
    Šumperk po dlouhé době vyvezl puk do útočného pásma a jistě je rád, že může prostřídat. Poslední dvě střídání byl totiž pod skutečně velkým tlakem.
     
    05:48
    Čachotský zůstal viset hostující obraně na pravém křídle a dostal tam přihrávku, jeho zakončení po ledě křížem ale Peksa chytá! Ten je zatím ohromnou oporou týmu!
     
    06:39
    Jozef Baláž zachytil kotouč, vyjel si s ním do útočného pásma a od modré střílel na Fučíka, který bez větších problémů pokus likviduje. Navíc ihned poté rozehrával.
     
    07:32
    I nadále se hraje bez přerušení, po úvodních minutách vidíme zatím velice plynulý hokej. Jihlava je v této pasáži hry jasně lepším týmem, avšak na první branku stále čeká.
     
    08:14
    Daniel Kolář pod tlakem nedokázal přihrát kotouč na spoluhráče přesně, přesto však Draci puk v srdci moc dlouho neměli. Lichanec totiž zapsal získaný kotouč a mohl přihrávat na lépe postaveného Chlubnu, nakonec to ale vzal na sebe a puk končí v síti nad brankou.
     
    09:18
    První lajna Dukly opět dostává Šumperk pod tlak, Havránek vytáhl puk zpod těl a nahrával před branku na Čachotského, který však nastřelil jenom Peksu v brance.
     
    10:02
    Hosté alespoň vyhazují puk do útočného pásma a jedou střídat. Po krátké hře v „mrtvé zóně“ měli kotouč v moci opět Šumperští, jenže vyhazují pouze na icing.
     
    10:40
    Přihrávku vzduchem na Baláže zlikvidoval Eliáš a rozjel další útočnou akci Dukly, na jejímž konci byla střela Tomáše Harkabuse z levého kruhu. Peksa se ale přesunul včas a velmi dobře kryje!
     
    11:50
    Na dva icingy v řadě tentokrát vyhodili Draci, kteří se zatím nemohou dostat do hry. Náznaky sice směrem dopředu mají, jinak ale příliš dlouho v útočném pásmu nehráli.
     
    12:09
    Peksa se ve skrumáži před brankou vyznal nejlépe a puk přikrývá lapačkou. Po odpískání ještě následovaly dozvuky a nějaké strkanice, rozhodčí to ale dokázali uklidnit včas.
     
    12:34
    Po dalším zakázaném uvolnění se do sebe pustili dva nevysocí hráči, a to Jan Milfait s Tomášem Harkabusem. U osekávání to ale skončilo, žádný pověstný flákanec jako v Poslanecké sněmovně nepřišel. A ani žádné vyloučení.
     
    13:34
    Jiránek měl prostor mezi kruhy a dostal se k nepříjemné střele, která šla pod víko, jenže Peksa dokázal maskou vyrazit. Přišel při zákroku ale o hůl, musel si tak pomoci hráčskou. Obrana hostí ale tyto nepříjemné chvíle zvládla.
     
    14:03
    Harkabus se dostal k další střele, která ale byla poznamenána tím, že lovil puk zpod své nohy. Zamíření šlo doprostřed branky, kde byl připraven Peksa.
     
    14:22
    Jiránek dostal přihrávku k protější tyči z levé strany, zakončení však dokázal fantasticky vyškrábnout Peksa lapačkou!
     
    14:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se nakonec po četných šancích dostává do vedení, přičemž to byla branka, která výstavní vůbec nebyla! Vlastimil Bilčík se dostal na levém kruhu k puku a vystřelil. Jeho nepříliš razantní střelu ale ještě tečoval TOMÁŠ CHLUBNA, čímž dostal puk za brankovou čáru. Hrací předmět tam doslova proskákal, Peksa vůbec nevěděl, kde puk má – 1:0! Asistence: Vlastimil Bilčík, Peter Lichanec.
    14:40 Tomáš CHLUBNA - 1:0
     
    15:49
    Šumperk se dostal po propadu domácích na modré do přečíslení 2 na 1, které táhl Konstantin Tjurin. Dobře jej však stínoval Strejček, který jeho přihrávku kolegovi na druhou stranu zablokoval a srazil na Fučíka!
     
    16:42
    Král se nakonec v rohu kluziště dostal na puk a vrátil jej na modrou Machů. Jeho pokus mohl dorazit do branky Krejčiřík, jenže z otočky nechal vyniknout jenom beton Fučíka!
     
    17:39
    První vyloučený dnešního zápasu. Jan Blaško (SUM) objal ve středním pásmu rychlejšího Lichance a za držení je oceněn menším trestem.
     
    18:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rozborka šumperské čtyřky a Dukla už vede 2:0! Přesilovku dohráli domácí zcela do prázdné branky, Tomáš Čachotský na pravém kruhu dostal přihrávku od Pekra a neměl okolo sebe žádného hráče. Proto měl dostatek času na křižnou přihrávku pro JOSEFA SKOŘEPU, na nějž obrana Šumperka zapomněla. Skořepa pak jenom píchl puk z hranice brankoviště do prázdné branky – 2:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Matěj Pekr.
    18:02 Josef SKOŘEPA - 2:0
     
    19:22
    V poslední minutě první třetiny se Šumperk snaží o snížení stavu, Jihlava však hraje velmi dobře a naopak to možná bude ona, kdo může navýšit vedení už na 3:0.
     
    19:48
    Jenže hra se vykazuje do středního pásma, neboť Chlubna napálil puk jenom do ochranné sítě nad brankou.
     
    19:54
    Šumperk však vyhodil zbytečně na zakázané uvolnění. Proto se posledních šest sekund hry odehraje před brankou Peksy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Souboj jihlavský útok vs. muž s vízáží Thora, kterým není nikdo jiný než Marek Peksa, zatím má vítěze v podobě domácích hráčů, kteří v první třetině předvedli dominantní výkon a ze 16 střeleckých pokusů skórovali dvakrát, přičemž mnoho dalších šancí chytil právě Marek Peksa. Směrem dopředu Šumperk byl nebezpečnější až v poslední pětiminutovce, kdy i on měl náznaky dobrých šancí, všechny ale vychytal buď Fučík anebo se o zakončení Draci připravili sami.

    Střely na branku: 16 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Druhou třetinu zahájil Kolář tvrdým hitem na Jaroše před domácími střídačkami, následně Šumperk přešel v útoku do ofsajdu.
     
    21:15
    Illéš vrátil na modrou pro Zedka, který se odhodlal ke střele, jeho první pokus za Duklu v soutěžním zápase vůbec ale neskončil ničím jiným, než zákrokem Marka Peksy. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    21:48
    Adam Dvořák zavezl puk za branku a vracel zadovkou ve stylu Čachotského, jenže nikdo za mladým odchovancem Havlíčkova Brodu nebyl.
     
    22:39
    Peter Lichanec táhl přečíslení po pravém křídle, které se i jal sám zakončit. Jeho střelu ale skryl Peksa v lapačce.
     
    23:08
    Chlubna udělal hit sám na sebe za brankou Šumperka, přesto ještě dokázal odehrát na Lichance, proti němuž ale Peksa dobře vyjel a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    23:40
    Hostující brankář je dnes skutečně nejlepším hráčem Šumperka, tentokrát se opět zaskvěl zásahem proti zakončení Lichance po přečíslení 2 na 1 z pravého kruhu!
     
    24:22
    Tadeáš Jaroš (SUM) spáchal jasný přestupek, když znemožnil střílet Chlubnovi tím způsobem, že mu přesekl hokejku. Dukla tak má druhou přesilovku.
     
    24:52
    Hosté ale zatím brání svoje oslabení dobře. Dokonce i Blaško získal puk a přehrál ho krosem na Baláže, který se do střelecké pozice ale nedostal.
     
    25:19
    Pekr mohl přidat už třetí zásah, když dostal přihrávku před prázdnou branku od Jiránka, prudký kotouč ale do branky nedokázal umístnit. Šumperk okamžitě vyhazuje!
     
    26:13
    Vojtěch Krejčiřík (SUM) předvedl nešikovný zákrok v momentě, kdy vyhazoval kotouč. Zasáhl totiž hokejkou Koláře do obličeje a oprávněně jde na trestnou. Dukla má krátkou přesilovku, čtyři sekundy 5 na 3!
     
    26:34
    Krátkou 5 na 3 se Dukle využít nepodařilo, navíc ještě vlastní nešikovností v rozehře vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    27:21
    Nepříjemný moment ve hře, Skořepa zavázel puk do útočného pásma, jenže si nevšimnul toho, že jede přímo do domácího barda Tomáše Čachotského. Skořepa jej tak nepříjemně sundal a seslal jej na led. Po rychlém ošetření zůstala na ledě krev a vypadá to u Čachotského na nějaké zranění v oblasti nosu.
     
    27:21
    Po úklidu ledové plochy se mohlo pokračovat a Jaroš vyslal z mezikruží na Fučíka nepříjemnou střelu, kterou ale domácí brankář dokázal pokrýt.
     
    28:15
    Hosté zcela bezpečně brání oslabení a tentokrát již v nerovném počtu hráčů na ledě určitě neinkasují.
     
    28:59
    Tomáš Harkabus po zisku puku v oblouku okamžitě tlačil kotouč před branku na volného Jiránka, který sice z nápřahu trefil puk, přímo však doprostřed branky, kde byl připraven Peksa!
     
    29:42
    Draci se v posledních minutách dostali do herního tempa a Bernovský využil otevřené obrany na pravém křídle. Proto se tam i vydal a vypálil, puk je v ochranné síti.
     
    30:37
    Vlastimil Bilčík (JIH) zastavil probíjejícího se Baláže k brance hákováním a dostává jako první hráč Dukly menší trest.
     
    30:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Draci však začátek početní výhody sehráli katastrofálně! PETER LICHANEC narušil kombinaci hostí, vypíchl puk a šel za ním. Podél mantinelu šel sám na branku, položil si skvěle jediného vracejícího se beka hostí kličkou na osu a přesným vikejřem nedal Peksovi šanci jakkoliv reagovat. Lichanec tak nemusel využít ani podporu brejku, která mu jela z druhé vlny – 3:0! Bez asistence.
    30:49 Peter LICHANEC - 3:0
     
    31:50
    Tomáš Čachotský je již zpátky ve hře, jedná se jenom o tržnou ránu na nose, kterou mu zašil zručný doktor jihlavské nemocnice, pan Ladislav Čepera.
     
    32:41
    Jaroš se v samotném konci přesilovky dostal do dobré pozice na hranici pravého kruhu, pokus mířící na delší tyč ale letěl nakonec mimo a rozduněl jenom mantinel v rohu.
     
    33:27
    Harkabus najížděl do útoku z druhé vlny a nápřahem až někde ze Spělova pustil kotouč na kasu. Jeho tvrdý pokus vyrazil Peksa ramenem, domácí v tlaku pokračují i nadále.
     
    34:24
    Bilčík jenom kontroloval nahození svého parťáka z obrany do útočného pásma, následně zacouval, aby mohl vykrýt případnou dlouhou přihrávku na jednoho z útočníků Draků.
     
    35:14
    Parádní obranný zákrok Havránka zamezil střeleckou příležitost Balážovi, který využil chyby domácí obrany a jel sám na branku. Havránek však hrábl dozadu a rybičkou zblokoval Balážův pokus do ochranné sítě!
     
    36:38
    Illéš pustil kotouč na Zedka, jehož střela sice nezamířila mezi tři tyče, přesto ale způsobila nepříjemnosti před Peksovou brankou, neboť si Jiránek odražený puk vzal a hned se tlačil do předbrankového prostoru.
     
    38:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavský koncert pokračuje a po další jednoduché kombinaci už je to o čtyři! Zedek skvěle našel mezi kruhy Tomáše Chlubnu, který již mohl jít do střelby, celou situaci ale ještě vyšperkoval přihrávkou na MATĚJE PEKRA, který na nic nečekal a pohotově prostřelil Marka Peksu mezi betony – 4:0! Asistence: Tomáš Chlubna, Jan Zedek.
    38:06 Matěj PEKR - 4:0
     
    38:35
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Vojtěch Krejčiřík – 2 min., držení).
     
    39:03
    Dominik Valík, v civilním životě velmi zručný byznysman, tentokrát schytal dvě tvrdé bomby na nechráněná místa. Nejprve ho nastřelil na kotník Matěj Pekr, následně dostal na stejnou nohu zásah od Harkabuse. Hra je tak přerušena.
     
    39:45
    Valík se nakonec dostal na střídačku bez cizí pomoci a mohl sledovat, jak Peksa opět přerušil zákrokem po střeleckém pokusu Illéše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě branky padly ze strany Jihlavy i ve druhé části, což znamená vedení 4:0 a téměř jasný bodový zisk na domácí straně. Ve druhé třetině to bylo ještě o něco jednostrannější, Draci totiž vypálili na branku soupeře jenom tři pokusy. Ačkoliv měli i oni příležitosti na snížení, ve všech třech případech podržel Jihlavu skvěle Tomáš Fučík. Na druhé straně naopak Dukla hraje efektivně a v pohodě, proto vede o čtyři branky a míří za třemi body.

    Střely na branku: 31 – 10 (15 – 3)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Šumperk ještě dohrává oslabení, po vyhraném buly dokázal okamžitě vyhodit za branku Fučíka, který se hned zapojuje do rozehry.
     
    40:25
    Strejček rozehrál zpoza vlastní branky do útoku, na ofsajdové hraně se dostal do střelby Bilčík, jeho pokus skončil v ochranné síti vlivem teče jednoho z hráčů Šumperku.
     
    41:17
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Zadražil – 2 min., držení hole).
     
    41:25
    Dukla bere kotouč a vyhazuje jej přes všechny čáry. V klidu tak zatím první sekundy oslabení brání.
     
    42:03
    Richard Záruba se snažil křížem nahrát na pravý kruh, dobře ale vystoupil Dvořák a holí tuto přihrávku vzduchem zastavil.
     
    43:06
    Spratek se dobře nabídl na modré a dostal kotouč, tvrdou střelou orazítkoval ale jenom pravou tyč Fučíkovy branky!
     
    43:33
    Oba týmy v plném počtu, hra tak může pokračovat nadále bez přerušení.
     
    44:04
    Jiránek vybojoval kotouč a obskočil bránícho Tjurina, ale žádná velká výhoda z toho nevznikla. Domácí se však díky tomu dostali do útočného pásma, kde opět kombinují.
     
    44:42
    Domácí si pohodové dohrání dnešní kulturní zábavy komplikují. Vlastimil Bilčík (JIH) jde za sekání dvě minuty na trestnou a pro Draky je to druhá přesilovka v řadě.
     
    45:18
    Milfait si bral kotouč ze středního pásma v momentě, kdy měl brusle v útočném. Signalizace ofsajdového postavení tak nutí Draky založit útočné pásmo znovu.
     
    45:58
    Další blokovaný puk do ochranné sítě. tentokrát to bylo proti střele Krejčíříka z mezikruží. Vhazovat se bude po levici Fučíka.
     
    47:07
    Čachotský se po řadě technických fines dostal do zakončení od modré, které má bez potíží v lapačce Peksa. Po krátkém přerušení následuje vhazování v útočném pásmu.
     
    47:59
    Podrážení Zadražila před brankou Peksy, který odjel na střídačku si sednout. Šumperk má signalizovanou výhodu, na straně Jihlavy to bude již třetí vyloučení v řadě.
     
    48:37
    Výhodu měli Draci skutečně dlouhou, nic z toho ale získat nedokázali a Matěj Zadražil (JIH) se tak tentokrát bude dívat opět z trestné.
     
    49:20
    Lichanec dobrusluje kotouč, který letí z obranného pásma Dukly, ta opět brání bez sebemenších problémů. Vypadá to, že ani tentokrát neinkasuje.
     
    50:00
    Navíc Šumperk nedohraje přesilovku ani celou, neboť se Daniel Spratek (SUM) dopustil v útočném pásmu hákování a 37 sekund před vypršením trestu Zadražila jde na trestnou i on.
     
    50:39
    Bilčík dostal krátkou přihrávku na levý kruh od Jiránka, střela ale zrzavému obránci vůbec nesedla a s malou razancí se puk šinul k brance Peksy.
     
    51:18
    Jihlava má zkrácenou přesilovku, Zadražil se totiž vrátil do hry. Ani tentokrát to ale na branku nevypadá a třetí třetina je kvalitou opravdu na velmi nízké úrovni.
     
    52:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se dočkali pátého zásahu a opět to byla branka nepříliš pohledná, avšak platí. Brož předvedl u branky Peksy dobrý důraz, stále si šel za kotoučem a dokázal jej nakonec čistým způsobem dostat zpět do hry. Do oblasti odraženého kotouče si najel TOMÁŠ CHLUBNA a pohotově propálil Peksu – 5:0! Asistence: Vítězslav Brož, Daniel Kolář.
    52:15 Tomáš CHLUBNA - 5:0
     
    52:48
    Josef Skořepa dostal přihrávku na modrou a vyjel do úniku, který mu ale Peksa zneškodnil riskantním výjezdem pod nohy. Faul to nebyl, Peksa navíc puk udržel pod svým tělem. Výborný zákrok šumperského gólmana!
     
    54:19
    Milfait velmi dobře zabojoval v útočném pásmu a udržel Drakům hru před brankou. Jenže na jeho pobídku nikdo ze spoluhráčů nereagoval a pomalu jdeme do samotného závěru dnešního špílu.
     
    55:14
    Milfait podruhé, tentokrát pustil puk na kasu vší silou a nastřelil Jiránka do kalhot. Dukla následně vyhodila na zakázané uvolnění a vypadá to, že si trenér Ujčík vezme oddechový čas. A to se i děje.
     
    55:57
    Marek Peksa prokázal i dobrý smysl pro humor, když poté, co se z reproduktorů stadionu ozval song Vítr od Lucie Vondráčkové, tedy Peksovy bývalé přítelkyně, se začal u své branky pohupovat do rytmu.
     
    56:37
    Šumperk končí nicméně dnešní zápas sympaticky, hraje v útočném pásmu a snaží se dojít pro alespoň jednu branku v utkání.
     
    57:20
    Draci vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravici Marka Pesky, který zde dnes podal výborný výkon. Nebýt něj, bylo by to pro Draky zřejmě o dost horší.
     
    58:09
    Na startu poslední dvouminutovky se Šumperk dopustil zakázaného uvolnění, opět se tak hra přesunuje před branku Draků.
     
    58:15
    A Peksa připsal další úspěšný zákrok, tentokrát po střele Adama Dvořáka z vrcholku kruhů. I mladý obránce dnes podal solidní výkon-
     
    58:42
    Prudké nahození zpoza vlastní branky úspěch Drakům nepřineslo, závěr zápasu se prakticky dohrává, ačkoliv ve velmi slušném tempu.
     
    59:14
    Machů hledal od modré křížem před brankou Kratochvíla, v poslední chvíli však kotouč odvrátil do sítě nad kasou Josef Skořepa! Dukla tak pravděpodobně dohraje zápas s nulou vzadu.
     
    59:46
    Fronk obral Machů o puk a dal střeleckou příležitost Zedkovi, jehož pokus Peksa vyrazil a spustil tím závar, který už ale branku nepřinese!
     
    Konec zápasu.
     
    Sobotní hokejový večer je v Jihlavě za námi a domácí tým podal celých 60 minut soustředěný výkon, jehož odměnou je pak suverénní výhra 5:0! Ve třetí třetině to byl již hokej na nízké úrovni, spíše se dohrávalo, Dukla si však cestu za body komplikovala vyloučeními v začátku třetiny. Šumperk ale ani jedno z nich nepotrestal a naopak inkasoval popáté v 53. minutě, kdy dal druhou branku Tomáš Chlubna. Jihlava si tak po ztrátě Poruby proti Vrchlabí upevnila první místo v tabulce, což se bude vzhledem k nadcházejícímu souboji s Přerovem a Kladnem velice hodit. Draci mohli odjet domů ještě s větším přídělem, skvělý výkon ale podal Marek Peksa, který zabránil několika brankám v síti Šumperka.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a budu se na vás z Jihlavy těšit někdy příště napočtenou! (19:44:34)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Chlubna (Bilčík, Lichanec), 19. Skořepa (Čachotský, Pekr), 31. Lichanec, 39. Pekr (Chlubna, Zedek), 53. Chlubna (Vítězslav Brož, D. Kolář)


    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – Eliáš, D. Kolář, Zedek, Strejček, Bilčík, A. Dvořák – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – Vítězslav Brož, Lichanec, Chlubna – Juda.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Záruba, Kabelka, Ševčík, Valík, Dosek, Machů – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Spratek, Baláž (A) – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Danielčák, J. Kučera, Bernovský – Blaško.

    Rozhodčí: Ondráček, Marek – Měkýš, Komínek
    thejrc.org