Augsburg – Union Berlín 2:1 (kon.) | Bielefeld – Frankfurt 1:5 (kon.) | Freiburg – Stuttgart 2:1 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Mohuč – RB Lipsko 3:2 (kon.) | Hertha – W. Brémy 1:4 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:1 (2:1)
VfB Stuttgart
Sobota 23.01.2021, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Freiburgu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 2:1. Do druhého poločasu vstoupil lépe Stuttgart, který sice měl územní převahu, avšak neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Poté se domácím povedlo hru pořádně vyrovnat, a nakonec si jednobrankové vedení pohlídali až do konce. Koncovka zápasu přesto mohla přinést vyrovnání, nicméně Stuttgart hned dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. (17:23:55)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 5:16. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí hráči se navíc chopili rozehrávky standardní situace z levé strany. V pokutovém území se poroučel k zemi Keitel, sudí ale nechává pokračovat.
     
    90+2
    Snadná práce pro domácího brankáře Mullera, který s rozehrávkou zcela určitě nebude nikam spěchat. Freiburg stále vede nejtěsnějším výsledkem.
     
    90+1
    González se v pokutovém území otočil s míčem, načež se mu povedlo vypálit k zadní tyči. Balón ovšem lehce olízl brankovou konstrukci.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    88
    Střídající Thommy mohl svému celku zařídit vyrovnání, zakončení ovšem napálil přímo do brankové konstrukce. Muller se za míčem pouze ohlédl.
     
    88
    Do konce řádné hrací doby nezbývá zrovna moc času, domácí stále vedou o jednu branku. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Střílenou nabídkou do pokutového území to poté zkoušel Kalajdžić, který ovšem našel pouze rukavice brankáře. Muller nebude znovu nikam spěchat.
     
    85
    Muller si dával s provedením odkopu od své branky poměrně dost načas, avšak u sudího mu to nakonec prošlo. Freiburg přesto rychle přišel o hrací předmět.
     
    84
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Erik Thommy.
     
    83
    Na jistotu se poté povedlo odehrát hrací předmět hostujícímu Antonovi, který odpálil míč daleko na opačnou polovinu, kde na jistotu zakročil Schlotterbeck.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá zhruba deset minut. Freiburg i nadále vede o jednu branku, v posledních minutách drží soupeře daleko od své branky.
     
    81
    Hodně málo prostoru měl kolem sebe hostující Mangala, kterému se nakonec povedlo šikovně přenést hru křížem, kde se nacházel Lienhart.
     
    80
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Nils Petersen.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Woo-Jong Džong, přichází Guus Til.
     
    79
    Z hodně velkého úhlu poté zkoušel z úhlu překvapit brankáře domácí Demirović, který to neprovedl špatně. Kobel si bližší brankovou konstrukci pohlídal.
     
    78
    Na druhé straně si do pokutového území seběhl domácí Džong, který poté nahrával pouze do ofsajdového postavení. Je tak po útočné akci Freiburgu.
     
    77
    Na zadní tyči si nabíhala hned dvojice hostujících hráčů, které se ovšem nepovedlo padající předmět dotlačit za brankáře Mullera!

    David Suchý

    Branky: 14. Demirović (Džong), 37. Džong (Demirović) – 7. Wamangituka

    Karty:   66. Keitel (FRE), 74. Schmid (FRE)

    Neproměněná penalta: 45. N. González (STU), brankář F. Müller zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 5:16. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:11.
    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Schmid (75. Kübler), Haberer (60. Keitel), Höfler, Günter (C) – Džong (80. Til), Demirović (80. Petersen), Grifo (60. Höler).
    Náhradníci: Uphoff – Abraši, Til, Tempelmann, Petersen, Kübler, Keitel, Höler, Heintz.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (46. Mavropanos), Anton, Kempf (C) – Coulibaly (84. Thommy), Endo, Mangala, Wamangituka – G. Castro (62. Klimowicz), Didavi (68. Kalajdžić) – N. González.
    Náhradníci: Bredlow – Thommy, Mavropanos, Klimowicz, Klement, Kalajdžić, Karazor, Massimo, Ahamada.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Beitinger
    ocianews.com