Sparta B – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Ústí n. L. – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Skalica 0:0 (zruš.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
1:2 (0:1)
FK Varnsdorf
Sobota 23.01.2021, 13:00 • SK Xaverov Horní Počernice (Praha) • Tipsport liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:47:44)
     
    Varnsdorf se s Tipsport ligou rozloučil vítězstvím 2:1 nad Ústím nad Labem. Svěřenci kouče Drska se dostali do vedení v závěru prvního poločasu a to zásluhou vlastního gólu Vojtěcha Braka, který zazmatkoval a poslal si míč do vlastní svatyně. Ústí ovšem ve druhé půli zlepšilo hru a odměnou bylo zasloužené vyrovnání, po stříleném centru z pravé strany uklízel balón od odkryté brány Vasil Kušej. Varnsdorf se však s remízou nespokojil a v 77. minutě si vzal vedení zpátky na svou stranu, nařízenou penaltu proměnil s velkým přehledem Adam Ondráček.

    Hráči Varnsdorfu po porážkách s Chrudimí a Slavií B konečně bodovali a to hned za plný počet bodů. V tabulce skupiny A přeskočili na třetí pozici právě Ústí nad Labem, které má za sebou druhý prohraný zápas a účinkování v Tipsport lize završí středečním duelem proti Chrudimi.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Kolem Zbrožka se seskupili hned tři fotbalisté Ústí. Balón sice do své moci získali, ale jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    88
    Brak je v pořádku, ale z důvodu ošetřování musel opustit hrací plochu. Skutečně jen na malý moment, po znovuobnovení hry jej pomezní pustil zpátky.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Jan Kubr, který nastavil stoličku Vojtěchovi Brakovi. Domácí stoper zůstává ležet, na trávník přibíhá lékař.
     
    86
    Na druhé straně mohl definitivně pojistit vítězství Varnsdorfu Adam Ondráček. Gól ze hry ovšem nepřidal, ačkoli si pěkně sběhl s míčem na střed, jenže střelu namířil pouze do obránce.
     
    85
    Další snahu ústeckých hráčů v honbě za vyrovnáním přerušila píšťalka hlavního rozhodčího. Václav Prošek byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    84
    Defenzivní povinnosti si splnil na jedničku Vojtěch Brak. Stoper na zádech udržel Kocourka a hlavičkou poslal míč gólmanovi, který tak mohl hrát rukama.
     
    83
    Kapitán Michal Bílek si kolem Hasila dokázal vytvořit prostor k centru. Po hlavičce Kušeje se ještě Ústí dožadovalo teče a rohového kopu. Neúspěšně.
     
    82
    Matěj Kubista chyboval při převzetí balónu, který mu podjel pod podrážkou levé kopačky a dokutálel se až za autovou čáru.
     
    81
    Centr nebyl vůbec povedený. Přetažený balón přeletěl přes hlavy všech fotbalistů přítomných v pokutovém území Varnsdorfu.
     
    80
    Šance na vyrovnání přichází v podobě volného přímého kopu. Jonáš Jiránek si u lajny podržel balón a zezadu do něj nešetrně zajel Šilhan.
     
    79
    Blíží se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. hráči Ústí jsou v průběhu druhého poločasu aktivnější, přesto musí opět dotahovat.
    77. Adam ONDRÁČEK - 1:2
     
    77
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Exekuce pokutového kopu se chopil ADAM ONDRÁČEK. Pětadvacetiletý záložník zachoval chladnou hlavu a balón poslal k levé tyči, zatímco brankář se vydal opačným směrem.
     
    76
    Bude se kopat penalta, Varnsdorf bude mít šanci strhnout vedení zpátky na svou stranu!
     
    75
    Dalekonosnému projektilu ještě chybělo pár čísel. Marek Strada zaslouží pochvalu za pokus, ale Vaňák mohl být po ráně vysoko nad ledově klidným.
     
    74
    Autor vyrovnávacího gólu si ovšem pod tlakem nedokázal poradit. Zkusil se obtočit kolem Kubisty, což nevyšlo, středopolař jeho kličku po pravé stra očekával a balón vypíchl.

    Milan Huppert

    Branky: 60. Kušej – 40. Brak (vla.), 77. Ondráček (pen.)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Brak, Chodora, Bílek, Koubek, Miskovič, Písačka, Prošek, Strada, Emmer, Kušej.
    Náhradníci: Tvrdoň – Hudec, Jiránek, Jakš, Cantin, Baftijar, Černý.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Lehoczki, Zbrožek, Hasil – Kazda, Bláha, Kubista, Novák – Rydnytskyy, Velich, Kocourek.
    Náhradníci: Hladík, Ondráček, Schön, Kubr, Šilhan.

    Rozhodčí: Nejedlo – Zoufalý, Švorc
    ocianews.com