Montreal – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:2 (kon.) | Vancouver – Toronto 4:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 4:5 (po pr.) | Dallas – Columbus 5:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (po pr.)
Edmonton – Calgary 3:2 (kon.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Florida Panthers
Neděle 07.03.2021, 23:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:57:50)
    Do Raleighu už mohou fanoušci, kteří si po zápase mohli spolu s hráči vychutnat děkovačku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 23 | Přesilová hra: 1/5 – 0/5 | Trestné minuty: 12 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 60:00
    Chris Driedger (FLA) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 57:24

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 15:19
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    2. Vincent Trocheck (CAR) – 1+0
    3. Warren Foegele (CAR) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Carolina zvítězila popáté v řadě a hned tři vítězství z této řady byly právě proti Floridě. To poslední dnes, Hurikáni na domácím stadiónu porazili Pantery 5:2.

    Úvodní dvacetiminutovka nabídla jediný gól, o nějž se v 16. minutě postaral v přesilové hře nejproduktivnější hráč Caroliny Vincent Trocheck. Ve druhé části domácí ještě více odskočili zásluhou Nina Niederreitera, avšak Florida odpověděla MacKenziem Weegarem.

    V prvních minutách závěrečného dějství udělali hráč Canes rozhodující kroky k vítězství. V oslabení nejprve skóroval Sebastian Aho, na nějž navázal již při hře pět na pět proměněným únikem Warren Foegele. Hosté už pouze kosmeticky upravili výsledek, trefil se Mason Marchment.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se po dnešním vítězství posunuli na druhou příčku Centrální divize před Floridu, ztráta na Tampu zůstává jednobodová. Panteři mají z třetí pozice k dobru tři body na Chicago.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Keith Yandle – 2 min., hákování).
     
    59:54
    Je to jasné, Carolina zvítězí. Pátý gól měl na holi Sebastian Aho, kterému ale hákováním zabránil v zakončení do prázdné brány Keith Yandle. Po přerušení hry se strhla v rohu kluziště potyčka mezi všemi účastníky na ledě, zřejmě tak nezůstane jen u jednoho potrestaného hráče.
     
    59:31
    Brady Skjei si vysloužil poklepání od všech spoluhráčů na ledě. Hlavou napřed padl do střely Huberdeauovi, Kanaďan soka naštěstí trefil do chráněného místa. Hra přerušena, puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetina.
     
    58:46
    Ale snížení nepřichází, alespoň zatím. Jonathan Huberdeau byl v dobré pozice, jenže střelu po ledě obětavě zblokoval Martinook nad bránu.
     
    58:07
    Výborným blokem se prezentoval Jaccob Slavin, avšak při tomto momentu přišel o hokejku. Hokejisté v bílých dresech utahují šrouby čím dál tím víc!
     
    57:36
    Hosté dostanou výhodu dvou hráčů na ledě. Andrej Svečnikov je dnes podruhé poslán na trestnou lavici, tentokráte za hákování. Domácí budou hrát ve čtyřech, zase ale mohou vyhazovat bez risku odpískání zakázaného uvolnění.
     
    57:30
    Aaron Ekblad nahodil do útočného pásma a u puku byl nejrychleji Aleksander Barkov. Trenér Quenneville povolává brankáře na střídačku, Panteři zkouší powerplay.
     
    56:47
    Brankář hostujícího mužstva vyjel hodně vysoko, aby zabránil úniku Martinooka. Jenže přihrál jen na hokejku Aha a měl štěstí, že Svečnikov z úhlu minul.
     
    56:24
    Druhá útočná formace Canes se dokonce probojovala do útoční třetině. Po ose Trocheck – Nečas se kotouče chopil Niederreiter, střela švihem trefila Driedgera do masky.
     
    55:58
    Lze očekávat, že v nejbližší příležitosti Florida odvolá gólmana. Zatím k této skutečnosti dojít nemůže, neboť touš má pevně ve svém držení Carolina.
     
    55:22
    Gólman Driedger se hlásil, ale nebylo mu vyhověno, hra pokračuje bez odpískání icingu. Barkov zpomalil příliš při jízdě za pukem až příliš, proto muž v pruhovaném rozpažil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Trocheck (Svečnikov, D. Hamilton), 25. Niederreiter (Nečas, Aho), 41. Aho (Martinook, Slavin), 44. Foegele (B. McGinn) – 31. Weegar (Acciari), 50. Marchment (Huberdeau, Barkov)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – Foegele, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Yandle (A), Connauton, Forsling – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Děnisenko, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: Rooney, Chmielewski – Alphonso, Pancich

    Diváci: 2 924
    ocianews.com