Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 24.01.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne zpod Bílé věže! V rámci 39. kola se do metropole východních Čech podívá karlovarský hokejový tým, který v poslední době nezažívá nejlepší časy, z posledních 11 zápasů prohrál rovnou osm a postupně se propadl tabulkou až na současné osmé místo. Na domácí Hradec ztrácí pět bodů, Lvi se v současnosti nachází na místě šestém, s pětibodovým náskokem na nedělního soupeře.

    Zápas začíná v ČPP Aréně od 16:00, příjemnou zábavu!
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY
    8. místo, 54 bodů, skóre 101:109, bilance 14-5-2-13

    Parádní začátek nového ročníku vynesl Karlovým Varům úzký kontakt se špičkou tabulky a Energii se věřilo, že by mohla být tím pomyslným černým koněm soutěže. Jenže Varům se přestalo dařit v prosinci, ačkoliv první krizi, kdy prohráli třikrát v řadě, dokázali zažehnat okolo Vánoc třemi výhrami v řadě.

    Jenže od 30. prosince to jde s Energií dolů, když v období 14 dní prohrály Vary rovnou šest zápasů v řadě a postupně klesaly tabulkou do středních vod. Sice se povedl Západočechům před týdnem velmi dobrý víkend, když doma srazili Zlín 5:1 a těsně přetlačili Olomouc poměrem 3:2. Jenže v posledních dvou utkáních opět nebrali ani bod, a to po shodných porážkách 3:4 s Libercem a Dynamem, přičemž nestačilo Energetikům ani vedení 3:1.
     
    MOUNTFIELD HK
    6. místo, 59 bodů, skóre 98:85, bilance 17-3-2-13

    Hradec v poslední době střídá výhry s prohrami a nikdy neměl zásadnější sérii vyhraných zápasů v řadě. Mountfield se snaží bodově zcela dotáhnout na čtyřku, v momentě, kdy ale má šanci, nepovede se mu to, což byl případ zápasů se Spartou či odvety po 10 dnech s Plzní. Lvům se poslední dobou ale daří bodovat doma, kde neprohráli od 28. prosince poté, co padli v nájezdech s Libercem.

    Do nedělního zápasu si tak přenesou sérii tří domácích výher v řadě, s Karlovými Vary ale nemají poslední dobou příliš dobrou bilanci. Z posledních pěti soutěžních soubojů vyhrál Hradec jenom dvě, jeden byl navíc v loňském nedohraném předkole. Druhá výhra přišla v posledním měření sil, a to poměrem 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Váchal, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – M. Zachar, R. Pilař, Kubík.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Skuhravý (C), O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, M. Zabloudil.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lhotský, Votrubec.
     
    Pecka Dragula od Roba Zombieho se již tradičně rozléhá královéhradeckým zimákem, a to znamená jediné: Lvi nastupují na led! Tentokrát to zvládli o něco dříve než hostující celek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí celek se po vyhraném buly hned natlačil do útočného pásma a zaznamenal i první střelecký pokus, Novotný šel poprvé do zákroku a přerušil tím hru.
     
    00:25
    Nedomlel si zpracoval letící kotouč a okamžitě jej z modré napálil na branku, puk neletěl vůbec špatně, k přesnému trefení šibenice ale něco málo chybělo.
     
    00:49
    V první minutě měli Lvi ohromnou šanci na gól! Orsava vytáhl hru do útoku po pravé straně a parádním křižným pasem našel na protější tyči rozjetého Růžičku, který ale trefil jenom tyč Novotného branky! Ani následný závar se neujal a následuje vyhození Energie na icing.
     
    01:50
    Obrana Karlových Varů zřejmě obdivuje krásy zdejšího zimáku, neboť vzadu absolutně propadá a vznikl z toho další brejk! Radek Smoleňák ujel sám na branku, první pokus mezi betony se neujal a domácí kapitán neuspěl ani s následnou dorážkou do odkryté branky!
     
    02:53
    Vítané přerušení hry pro hostující tým, neboť Filip Novotný zasáhl proti střílenému nahození a skryl jej ve své lapačce. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    03:13
    A zakázané uvolnění přišlo i na druhé straně, tentokrát se jej dopustil Mountfield, když Blain z obranné poloviny nenašel ideálně rozjetého Kubíka.
     
    03:25
    Mikuš reklamuje to, že by se po souboji s Pilařem, po kterém letěl puk až na tribuny, mělo vhazovat před brankou Marka Mazance. Rozhodčí sice nejprve vykázali hru do středního, následně ale verdikt opravují a skutečně se tak bude vhazovat před Mazancem.
     
    03:58
    Tomáš Vondráček byl jako první u kotouče u mantinelu a nahazoval jej z ostrého úhlu na branku, Mazance to však poměrně překvapilo a musel předvést ne zrovna jednoduchý zákrok!
     
    04:42
    První minuty nabízejí hokej ve velmi dobrém tempu. Možnost jít do další šance měl Zabloudil, dobře se ale vracel Šalda, který útočníka Energie od kotouče bez nutnosti faulovat odstavil.
     
    05:33
    Cingel nerozehrál pod tlakem přesně a opět se tak hra vracela před branku Hradce, to když střílel Tomáš Rachůnek, leč Mazanec předvedl pohodový zákrok.
     
    05:52
    Je vidět, že v dnešním utkání to bude i emoční fontána. Jakub Flek (KVA) je vyloučen za hákování a k vidění jsou nemalé protesty jak na střídačce Varů, tak i na ledě. Kapitán Skuhravý musel jít dokonce za hlavním arbitrem Hradilem na kobereček.
     
    06:25
    Lev zakombinoval s Blainem a rozhodl se pro střelu z levého kruhu. Z voleje neměl vůbec špatnou razanci, místo oblasti mezi třemi tyčemi však trefil jenom plexisklo za brankou. Hosté vyhazují.
     
    07:09
    Tvrdý souboj o puk u hrazení nakonec vyhrávají hostující hráči, kteří vyhodili až za branku Marka Mazance. Z oslabení už moc Energii nezbývá.
     
    07:42
    Ale v samotném závěru mohla inkasovat, když dostal pas mezi obránce do volného prostoru Adam Kubík a postupoval sám na branku. Ani v tomto případě se Hradec však neujímá vedení, neboť Kubík napálil jenom vyrážečku Novotného!
     
    08:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se Lvi v půlce deváté minuty dočkali! Hosté totiž nedokázali dostat puk ze svého pásma, ačkoliv k tomu měl blízko Rohan po zblokované střele Pavlíka. Ale nestalo se tak, v předbrankovém prostoru Sklenář přiťukl pro JAKUBA ORSAVU, který již z dobré pozice propálil Filipa Novotného – 1:0! Asistence: Jakub Sklenář.
    08:28 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    08:37
    Petr Koukal (MHK) je dalším hráčem, který jde na dvě minuty sedět. Ve středním pásmu podrazil Václava Skuhravého a Karlovy Vary si zahrají první přesilovku.
     
    09:00
    Domácí prvních 25 sekund oslabení zvládli dobře, dostali kotouč daleko od vlastní branky a stihli dokonce i prostřídat obrannou formaci.
     
    09:19
    Další snahy Varů před Mazancem hatí signalizace přihrávky rukou, rozhodčí totiž vykazují hru do středního pásma, vhazovat se bude přímo před hradeckou střídačkou.
     
    09:23
    I přesto, že se dostali hosté do útočného pásma, jejich usazení tam nemělo dlouhého trvání kvůli ofsajdovému přechodu.
     
    09:37
    Na přihrávku do předbrankového prostoru si dobře najížděl Petr Koblasa, zblízka již však nedokázal překonat Mazance, který si prostor u vzdálenější tyče dokázal utěsnit!
     
    10:41
    Koukal naskočil do hry a ihned se podílel na odbránění náporu Varských. Hradci se povedla přetáhnout hra před Novotného branku a bránící čtyřka tak může střídat.
     
    11:31
    Kevin Klíma šel neohroženě středem a dostal se až za obránce. Při souboji však došlo ke kontaktu a Klíma zaletěl až do branky, tím pádem tak i znemožnil úspěšnou dorážku Smoleňákovi!
     
    11:59
    Jenom o pár chvil později dostal puk mezi kruhy Nedomlel a snažil se situaci vyšperkovat tím, že by vytáhl povyjetého Novotného mimo dobrý úhel. To se povedlo, domácí obránce ale prostor na bližší tyči nedokázal trefit!
     
    12:46
    V divokém tempu jedeme dále, tentokrát si připsal skvělý zákrok Marek Mazanec proti jednomu z hostujících hráčů, který zůstal zcela volný mezi kruhy. Jenže jeho střelu Mazanec skvěle koncem hole vyráží!
     
    13:56
    Komerční přestávka šest minut před koncem třetiny, která za 14 minut hry byla skutečně výživná. Po konci brejku se bude vhazovat před brankou Energie.
     
    14:19
    Tomáš Mikúš rozehrál puk podél prken naslepo, místo svých spoluhráčů jenom našel hůl Cingela a hostující útočník schytal navíc nějaké poznámky trenéra Pešouta na střídačce.
     
    15:20
    Šalda to myslel v globálu dobře, neboť Zachar zůstal zcela osamocen po střídání na útočné modré. Přihrávka ale přišla na paty, navíc do ofsajdu.
     
    15:57
    Petr Koblasa měl na holi vyrovnání, ale ani tentokrát Mazanec neinkasuje! Útočník Energie velmi dobře zapracoval s kotoučem a dlouhou kličkou si roztáhl domácího brankáře. Zakončení však Koblasovi nevyšlo, tady ale rozhodovaly centimetry!
     
    16:55
    Lukáš Pulpán (KVA) nestíhal pohyb Kellyho Klímy, proto mu vložil hokejku pod brusle. Obránce třetí formace Varů tak dostává menší trest za podrážení.
     
    17:39
    Hradec kombinoval v útočném pásmu a opět to byl Jakub Lev, který po přihrávce od Blaina pálil. Nastřelil ale jenom boční síť, krátce na to Energie vyhazuje přes všechny čáry.
     
    18:22
    Zbytek přesilovky se Hradci nedaří. Energie vyhazuje kotouče jeden za druhým a vypadá to, že Pulpán se do hry vrátí za stavu 0:1 z pohledu Varů.
     
    18:59
    Oba celky vstoupí do poslední minuty první třetiny v plném počtu. Lépe to mají zatím rozehráno Vary, které sevřely Lvy před jejich vlastní brankou.
     
    19:44
    Mikúš se rozhodl střílet z vnější hranice pravého kruhu, jeho pokus z ostrého úhlu lapil ale Mazanec bez potíží.
     
    19:56
    Koblasa hledal ještě v přečíslení 3 na 2 podél lajny Kohouta, dobře se ale v tomto případě vrátil Sklenář a přihrávku koncem hole zastavil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Výživná první třetina nabídla hodně vzruchu, neproměněných šancí a 17 střel na branku. Aktivnější v této statistice byli hosté, kteří vypálili o tři více, jenže od poloviny deváté minuty ztrácí jednu branku po trefě Jakuba Orsavy. Vedení na straně Mountfieldu mohlo být ještě vyšší, spousta příležitostí ale zůstala neproměněna, což platí i o šancích energetiků. Zhruba za 12 minut začne druhá třetina, zůstaňte s námi!

    Střely na branku: 7 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Domácí vybojovali kotouč u domácí střídačky a Zachar se hned tlačil do útočného pásma, po dalším střetu ale přišel k úhoně a v předklonu odbruslil jenom na jedné noze střídat.
     
    20:55
    Václav Skuhravý po vyhraném buly sám dojel puk a z otočky jej posílal na hradeckou kasu, jenže došlo ještě k teči jednoho z obránců a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    21:05
    Lev dostal přihrávku v kombinaci na levý kruh a prakticky z nulového úhlu pustil střelu na branku, Novotný jenom nastavil lapačku a ohlédl se. Mohl být však v klidu, nebezpečí to pro něj nepředstavovalo.
     
    21:47
    Sklenář už neměl síly zabojovat o zvrácení verdiktu čárového v podobě zakázaného uvolnění. Proto došlo k jeho odpískání a hra se zase vrací do obranného pásma Hradce.
     
    22:08
    Cingel na dlouhou hůl zpracoval puk mezi kruhy a poslal jej pod sebe na Šaldu, který okamžitě střílel na branku. Puk byl ale zastaven hradbou těl před Novotným.
     
    23:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv domácí na startu druhé třetiny lepší nebyli, skrze poměrně kuriózní branku odskakují do dvoubrankového náskoku! Aleš Jergl pustil puk na JEREMIEHO BLAINA, jehož střelu z pravého kruhu Novotný pouze vyrazil před sebe do prostoru. Avšak tak nešťastně, že od brusle otáčejícího se Rohana zapadl kotouč hned zpátky do kasy. Jedná se o stou brankou Mountfieldu v letošním ročníku – 2:0! Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
    23:13 Jeremie BLAIN - 2:0
     
    24:26
    Jakub Orsava si po neúspěšné střele z pravého kruhu sjel do předbrankového prostoru, kde byl důrazný a dostal se tak do šance, na kličku před Novotným měl již ale velmi málo času a nedotáhl ji do gólového konce!
     
    25:15
    Černoch šel do otevřené obrany a zakončoval střelou z levého křídla, jenže se hodně ustřelil, div nenastřelil přímo ochrannou síť.
     
    25:49
    Přesto se nakonec energetici v pásmu mohou usadit na delší chvíli, neboť po střele jednoho z jejich beků musel Mazanec předvést zákrok a udržet puk ve výstroji.
     
    26:02
    Z vhazování před brankou Hradce ale vznikl paradoxně brejk. Zakončoval jej Pavlík ostrým pokusem od modré, který Novotný nadvakrát přikryl a nerozhodil jej ani dotírající Pilař. Následuje komerční přestávka.
     
    26:29
    Kubík zvolil nejsnažší cestu při řešení problému ve vlastním pásmu: vybojoval puk a prohodil jej k domácí střídačce. Zde dobře dojížděl puk Pilař a Hradec tak mohl bez problémů prostřídat.
     
    27:50
    Nepříjemný moment zápasu nastal u branky Filipa Novotného. Právě v této oblasti podrazil Tomáš Vondráček (KVA) Vladimíra Růžičku, kterému při pádu vystřelila hokejka přímo do obličeje karlovarského útočníka. Na ledě se objevila poměrně rozsáhlá krevní stopa, pozitivní je však to, že Vondráček odjel na střídačku bez asistence.

    Tak či tak, k vyloučení jeho osoby musí dojít a jeho dvouminutový trest odpyká Matěj Zabloudil, zatímco Vondráček už je zručně zašíván.
     
    27:50
    Úklid ledu trvá dlouhou dobu, krve bylo na jednom místě opravdu hodně, pravděpodobně ale nebude potřeba rolba, aby musela celé místo přejet znovu.
     
    28:11
    Ondřej Beránek využil ohromné chyby Růžičky při zakládání útoku a jel od vlastní útočné modré sám na branku, ale zakončením mezi betony si na Marka Mazance nepřišel!
     
    29:00
    Energie vyhazuje po bezmála minutě hry v oslabení, tentokrát brání velmi dobře a nepouští Lvy do souvislejšího tlaku.
     
    29:51
    Hosté to nakonec zvládli a Zabloudil poté, co naskočil na led, se okamžitě zapojil do hry. Rozjel útok po pravém křídle, nedokázal se ale dostat do zakončení.
     
    30:33
    Adam Kubík se probíjel podél mantinelu a šel za kotoučem, z jeho práce těžil především Vladimír Růžička, který kotouč za ním přebral a pokračoval v útočném tažení.
     
    31:25
    Filip Pavlík ale nastřelil zblízka jenom blokujícího Fleka a Vary okamžitě přejely před branku Mazance. Ondřej Beránek měl potenciální šanci napravit neproměněný únik v oslabení, ale z těžké pozice Mazance neohrozil.
     
    32:04
    Po odpískání ofsajdu hostujícím hráčům následuje komerční přestávka.
     
    32:40
    Ofsajd přichází i na druhé straně, v tomto případě to bylo sice těsné, ale zcela oprávněně signalizované. Ocitl se v něm Vladimír Růžička.
     
    33:24
    Šenkeřík sice zavezl do útočného pásma, ale následně nahrál do území nikoho. Z toho tak těžili domácí hráči, kteří se ujali kotouče a tlačí hru zpátky před Novotného.
     
    34:08
    Flek předvedl ve střídání velmi dobrý pohyb a rozjel tím další výpad Energie. Nedostal se ale ani v jednom ze dvou případů do střelby, nejprve ho přes sebe nepustil Šalda, následně byl Flek zdvojen mezi kruhy.
     
    35:05
    Ztráta Orsavy ve středním pásmu a do útočného pásma Varů se řítí rovnou celá pětka energetiků. Domácí však dobře brání a nepouští Energii do nějakého zásadnějšího zakončení.
     
    36:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Individuální chyba Weinholda stojí Energii už třetí branku a Hradec pomaličku směřuje za třemi body! Právě hostující obránce nezpracoval ideálně vyhození Hradce z pásma a kotouč mu sebral Smoleňák. Kapitán pak vyslal dopředu JAKUBA LVA, který si ve finální fázi stáhl puk z levého křídla na osu a propálil Novotného – 3:0! Asistence: Radek Smoleňák.
    36:14 Jakub LEV - 3:0
     
    37:26
    Po inkasované brance zvýšili hosté aktivitu v útočném pásmu a ostřelovali Mazance, do čehož se zapojil i Tomáš Vondráček, který pokračuje i přes zranění v obličeji v zápase. Mazanec ale stále odolává.
     
    38:03
    Smoleňák natlačil na mantinel rozehrávajícího Černocha a zpomalil tím mírně rozehrávku Energie, přesto se však hosté dostali před svaté území Mazance a dopadlo to posunutou brankou po střetu Blaina s Hladoníkem.
     
    38:59
    Boj o kotouč u mantinelu, rozhodčí však stále vidí puk a podněcuje hráče k tomu, aby hráli.
     
    39:28
    Stále se drží hra u mantinelu, vypadá to trochu, že ani jeden tým nechce příliš hrát. Celá herní situace trvá již 31 sekund!
     
    39:38
    Až nakonec 22 sekund před koncem rozhodčí rázně píská a nařizuje buly po pravici Novotného. Vítaný prostředek ke zlepšení závěru třetiny.
     
    39:44
    Z vyhraného vhazování jel za vyhozeným kotoučem Flek a v poslední chvíli do puku dal švih, pokus křížem z levého kruhu jenom těsně míjí zadní tyč branky Mazance!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se povedlo Hradci navýšit svůj náskok už na tři branky a nutno říci, že domácí vedou zaslouženě. Jsou dravější a pohyblivější, navíc je zdobí i slušný důraz v předbrankovém prostoru, který vynesl rovnou dvě branky. První zásah padl ve 24. minutě, kdy střelu Jeremieho Blaina nešťastně za svá záda srazil Rohan. I Energie ale měla několik slušných příležitostí, největší v podobě úniku ale neproměnil Beránek ve vlastním oslabení. Lvi se naopak dostali do tříbrankového vedení v čase 36:14 po dobré individuální akci Jakuba Lva.

    Střely na branku: 15 – 17 (7 – 6)
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Hradec zahájil třetí třetinu zakázaným uvolněním, hra se tak po šesti sekundách stěhuje před branku domácího týmu.
     
    40:25
    Pavlík si po vyhraném buly sjel od modré níže do pásma a střílel z nápřahu, ale Novotný vykopl betonem. Následně však hosté hází kotouč na icing, kterých je v úvodní minutě hodně.
     
    41:25
    Nahození do obranného pásma Lvů sbírá Blain a přesunuje hru dopředu. Ale jenom za cenu dalšího zakázaného uvolnění, začátek třetí třetiny tak zcela degraduje jinak poměrně pohledný zápas.
     
    41:53
    Kohout bral puk na levém kruhu i přesto, že byl dávno energetikům signalizován ofsajd. Jako úmysl to posouzeno nebylo, proto se vhazuje před hradeckou lavičkou.
     
    42:26
    Černoch mohl snížit, když střelu Zábranského od modré vykopl Mazanec jenom do oblasti, kde se nacházel. Jenže při dorážce mu selhala hůl a nebyla z toho tak ani střela!
     
    42:53
    Radim Šalda zřejmě schytal v souboji zásah do obličeje a odjel v předklonu střídat. Mezitím došlo k přerušení hry a rozhodčí odjeli do své chráněné oblasti debatovat o případném trestu, hrajeme ale dále 5 na 5.
     
    43:03
    Orsava se Sklenářem chtěli potrestat propad karlovarské obrany a šli 2 na 1, přičemž Orsava se skvěle zbavil obránce před sebou, následně ale trefil přihrávkou na Sklenáře jenom vystrčenou hůl Filipa Novotného!
     
    43:11
    Po odpískání ofsajdu dohrál Nedomlel Weinholda tvrdým hitem a hostující obránce šel k ledu. Chvilku to vypadalo na nějaký ten pověstný flákanec, rozhodčí však nic takového nepřipustili a ani nebudou Nedomlela vylučovat.
     
    43:46
    Až příliš snadno se dostal do útočného pásma Varů Mikúš, následnou přihrávku pod sebe na Rachůnka ale zachytil v pádu Blain a expedoval puk do středního pásma.
     
    44:06
    Martin Pešout je ve třetí třetině hodně v ráži a stříli na rozhodčí salvy hněvu. Během posledních dvou minut mu byli soudci Hradil s Veselým vysvětlovat herní situaci hned ve dvou případech.
     
    44:27
    Šenkeřík se dobře tlačil do útočného pásma a přes dva souboje se tam i dostal. Nedostal se však do střelecké pozice, Hradec to vzadu hraje hodně na jistotu a získané puky víceméně vyhazuje.
     
    45:45
    To by nebyl Radek Smoleňák (MHK), aby o svém vyloučení alespoň lehce nedebatoval s rozhodčím. Tentokrát je odeslán na trestnou lavici za sražení pronikajícího Weinholda.
     
    46:10
    Přihrávku na Skuhravého velmi dobře vykryl Marek Zachar, který ještě z pokleku napálil puk přes všechny čáry až za Novotného.
     
    47:01
    Ohromný závar před brankou Hradce vznikl po kombinaci, na jejímž konci stál Jakub Flek a zblízka střílel na Mazance. Ten však dokázal udržet kotouč před brankovou čárou a gól to není!

    Tedy alespoň zatím, videorozhodčí totiž informuje o nutnosti celou situaci přezkoumat!
     
    47:01
    Verdikt rozhodčího zní tak, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru, tudíž pokračujeme dále v utkání za stavu 3:0 pro Hradec!
     
    47:35
    Posledních 10 sekund oslabení pro Hradec zvládli domácí dobře, nepustili Energii usazenou před jeho brankou do střelby, naopak sami získali puk a otáčí hru.
     
    48:03
    Po přerušení hry ze strany Filipa Novotného přichází nařízení komerční přestávky.
     
    48:14
    Flek si najížděl před branku na přihrávku od Rachůnka, ale pozorný Pavlík svého soupeře ke kotouči vůbec nepustil. Západočeši i přesto pokračují v útočení.
     
    49:00
    Orsava dostal v souboji od Skuhravého zřejmě nějaký zásah do ruky, neboť okamžitě shodil rukavici a odjel střídat. Na domácí střídačce probíhá intenzivní ledování, zatímco Hradeckým je signalizován ofsajd.
     
    49:48
    Karlovy Vary se snaží se zápasem ještě něco udělat, ale koncovka se jim dnes nedaří. Domácí hrají směrem dozadu opravdu zodpovědně a to, co projde, má Marek Mazanec.
     
    50:18
    Energie drží puk na holích, díky další signalizaci ofsajdu má ve vlastním pásmu čas prostřídat a rozjet útočný vzorec.
     
    50:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Místo přejezdu do útočného pásma ale přichází čtvrtý gól Hradce a je hotovo! Nedomlel vybojoval kotouč a poslal přihrávku do středního pásma na LUKÁŠE CINGELA, který z první ťukl na levé křídlo pro Lva. Následně došlo ještě k jedné výměně mezi nimi, Jakub Lev vrátil zleva mezi kruhy na Cingela, který z druhé vlny propálil Novotného – 4:0! Asistence: Jakub Lev.
    50:46 Lukáš CINGEL - 4:0
     
    52:37
    Vary se vrhaly už do dalšího útočení, jenže opět čárový zvedl ruku na znamení toho, že by mohl pískat ofsajd hostům. A Energii se to nepovedlo ani napodruhé, neboť přišlo zakázané uvolnění.
     
    53:18
    Vysoké nahození podél mantinelu se nakonec jednou tečí překulilo na barevné sedačky ČPP Arény. Po komerční přestávce se rozjede zbývajících necelých sedm minut.
     
    53:43
    Jiří Černoch mohl snížit, když dostal parádní přihrávku za vysunutou obranu Hradce, zblízka však nedokázal zasunout puk za ležícího Mazance! Varům dnes zkrátka není branka souzena.
     
    54:10
    Příležitost přijde pro hosty možná nyní, když dostává Jakub Sklenář (MHK) dvě minuty za podrážení.
     
    54:37
    Mikúš měl na zádech Nedomlela, vracel proto puk pod sebe na modrou, přímo však mezi dva beky, kteří ani jeden tuto přihrávku nezachytili. Proto se do hry může zapojit Novotný.
     
    55:15
    Filip Pavlík si stáhl k sobě letící puk z nahození a okamžitě poslal kotouč až za hostující branku. Hradec dohrává zápas zcela bez problémů.
     
    55:59
    Skuhravého střela proti stažené čtveřici skončila jenom na betonech Mazance, a když si domácí obrana poradila i s následnými nepříjemnostmi před brankou, přečkal Hradec další oslabení.
     
    56:52
    Růžička drží puk u mantinelu a čeká na to, až mu najedou spoluhráči na přihrávku. Následný posun kotouče dále byl sice nepřesný, stále však ale domácí mají pásmo.
     
    57:47
    Cingel ještě vrátil puk zpátky za branku Energie, i na hostech je vidět určitá rezignace na výsledek a smíření se s dnešní prohrou.
     
    58:29
    Hradec dohrává ve velkém stylu. V útočném pásmu si dovoluje kombinace z příležitostí, které by jinak byly na přímou střelu. Po jedné takové zamířil Jergl mimo.
     
    58:51
    Marek Mazanec si zřejmě dojde pro čisté konto, tentokrát se zaskvěl proti střele Kohouta z druhé vlny po přihrávce zpoza branky od Černocha!
     
    59:44
    Blain dostal puk z obranného pásma Hradce a úplný závěr zápasu už za nic nestojí, Východočeši tak berou tři body!
     
    Konec zápasu.
     
    Marek Mazanec se právem raduje, neboť si dnes došel pro první nulu v sezóně, přičemž musel proti střelecky aktivnějším hostům předvést 34 zákroků! Třetí třetinu odehráli aktivněji rozhodně hráči z lázeňského města, avšak vyšli střelecky zcela naprázdno. Lvi hráli vzadu velmi zodpovědně a nechtěli si zápas vůbec zkomplikovat. Navíc se v 51. minutě dočkali poslední, čtvrté branky, kterou zařídil Lukáš Cingel. V úplném závěru se pak jenom dohrávalo a Hradec tak odskočil soupeřům pod sebou na čtyři body. Drží navíc krok s první pětkou, na pátý Liberec ztrácí tři body.

    Střely na branku: 24 – 34 (9 – 15)
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Mějte se krásně, užijte si krátký zbytek víkendu a někdy příště se budu ať už Hradce nebo Jihlavy, těšit u hokeje na počtenou! (18:31:42)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (J. Sklenář), 24. Blain (Jergl, Nedomlel), 37. Lev (Smoleňák), 51. Cingel (Lev)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Váchal, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – M. Zachar, R. Pilař, Kubík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Skuhravý (C), O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, M. Zabloudil.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lhotský, Votrubec
    thejrc.org