Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 24.01.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Marek Mazanec si zřejmě dojde pro čisté konto, tentokrát se zaskvěl proti střele Kohouta z druhé vlny po přihrávce zpoza branky od Černocha!
     
    54:10
    Příležitost přijde pro hosty možná nyní, když dostává Jakub Sklenář (MHK) dvě minuty za podrážení.
     
    53:43
    Jiří Černoch mohl snížit, když dostal parádní přihrávku za vysunutou obranu Hradce, zblízka však nedokázal zasunout puk za ležícího Mazance! Varům dnes zkrátka není branka souzena.
    50:46 Lukáš CINGEL - 4:0
     
    50:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Místo přejezdu do útočného pásma ale přichází čtvrtý gól Hradce a je hotovo! Nedomlel vybojoval kotouč a poslal přihrávku do středního pásma na LUKÁŠE CINGELA, který z první ťukl na levé křídlo pro Lva. Následně došlo ještě k jedné výměně mezi nimi, Jakub Lev vrátil zleva mezi kruhy na Cingela, který z druhé vlny propálil Novotného – 4:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    47:01
    Verdikt rozhodčího zní tak, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru, tudíž pokračujeme dále v utkání za stavu 3:0 pro Hradec!
     
    47:01
    Ohromný závar před brankou Hradce vznikl po kombinaci, na jejímž konci stál Jakub Flek a zblízka střílel na Mazance. Ten však dokázal udržet kotouč před brankovou čárou a gól to není!

    Tedy alespoň zatím, videorozhodčí totiž informuje o nutnosti celou situaci přezkoumat!
     
    45:45
    To by nebyl Radek Smoleňák (MHK), aby o svém vyloučení alespoň lehce nedebatoval s rozhodčím. Tentokrát je odeslán na trestnou lavici za sražení pronikajícího Weinholda.
     
    43:03
    Orsava se Sklenářem chtěli potrestat propad karlovarské obrany a šli 2 na 1, přičemž Orsava se skvěle zbavil obránce před sebou, následně ale trefil přihrávkou na Sklenáře jenom vystrčenou hůl Filipa Novotného!
     
    42:26
    Černoch mohl snížit, když střelu Zábranského od modré vykopl Mazanec jenom do oblasti, kde se nacházel. Jenže při dorážce mu selhala hůl a nebyla z toho tak ani střela!
     
    39:44
    Z vyhraného vhazování jel za vyhozeným kotoučem Flek a v poslední chvíli do puku dal švih, pokus křížem z levého kruhu jenom těsně míjí zadní tyč branky Mazance!
    36:14 Jakub LEV - 3:0
     
    36:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Individuální chyba Weinholda stojí Energii už třetí branku a Hradec pomaličku směřuje za třemi body! Právě hostující obránce nezpracoval ideálně vyhození Hradce z pásma a kotouč mu sebral Smoleňák. Kapitán pak vyslal dopředu JAKUBA LVA, který si ve finální fázi stáhl puk z levého křídla na osu a propálil Novotného – 3:0! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    28:11
    Ondřej Beránek využil ohromné chyby Růžičky při zakládání útoku a jel od vlastní útočné modré sám na branku, ale zakončením mezi betony si na Marka Mazance nepřišel!
     
    27:50
    Nepříjemný moment zápasu nastal u branky Filipa Novotného. Právě v této oblasti podrazil Tomáš Vondráček (KVA) Vladimíra Růžičku, kterému při pádu vystřelila hokejka přímo do obličeje karlovarského útočníka. Na ledě se objevila poměrně rozsáhlá krevní stopa, pozitivní je však to, že Vondráček odjel na střídačku bez asistence.

    Tak či tak, k vyloučení jeho osoby musí dojít a jeho dvouminutový trest odpyká Matěj Zabloudil, zatímco Vondráček už je zručně zašíván.
     
    24:26
    Jakub Orsava si po neúspěšné střele z pravého kruhu sjel do předbrankového prostoru, kde byl důrazný a dostal se tak do šance, na kličku před Novotným měl již ale velmi málo času a nedotáhl ji do gólového konce!
    23:13 Jeremie BLAIN - 2:0
     
    23:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv domácí na startu druhé třetiny lepší nebyli, skrze poměrně kuriózní branku odskakují do dvoubrankového náskoku! Aleš Jergl pustil puk na JEREMIEHO BLAINA, jehož střelu z pravého kruhu Novotný pouze vyrazil před sebe do prostoru. Avšak tak nešťastně, že od brusle otáčejícího se Rohana zapadl kotouč hned zpátky do kasy. Jedná se o stou brankou Mountfieldu v letošním ročníku – 2:0! Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
     
    16:55
    Lukáš Pulpán (KVA) nestíhal pohyb Kellyho Klímy, proto mu vložil hokejku pod brusle. Obránce třetí formace Varů tak dostává menší trest za podrážení.
     
    15:57
    Petr Koblasa měl na holi vyrovnání, ale ani tentokrát Mazanec neinkasuje! Útočník Energie velmi dobře zapracoval s kotoučem a dlouhou kličkou si roztáhl domácího brankáře. Zakončení však Koblasovi nevyšlo, tady ale rozhodovaly centimetry!
     
    12:46
    V divokém tempu jedeme dále, tentokrát si připsal skvělý zákrok Marek Mazanec proti jednomu z hostujících hráčů, který zůstal zcela volný mezi kruhy. Jenže jeho střelu Mazanec skvěle koncem hole vyráží!
     
    11:59
    Jenom o pár chvil později dostal puk mezi kruhy Nedomlel a snažil se situaci vyšperkovat tím, že by vytáhl povyjetého Novotného mimo dobrý úhel. To se povedlo, domácí obránce ale prostor na bližší tyči nedokázal trefit!
     
    11:31
    Kevin Klíma šel neohroženě středem a dostal se až za obránce. Při souboji však došlo ke kontaktu a Klíma zaletěl až do branky, tím pádem tak i znemožnil úspěšnou dorážku Smoleňákovi!
     
    09:37
    Na přihrávku do předbrankového prostoru si dobře najížděl Petr Koblasa, zblízka již však nedokázal překonat Mazance, který si prostor u vzdálenější tyče dokázal utěsnit!
     
    08:37
    Petr Koukal (MHK) je dalším hráčem, který jde na dvě minuty sedět. Ve středním pásmu podrazil Václava Skuhravého a Karlovy Vary si zahrají první přesilovku.
    08:28 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    08:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se Lvi v půlce deváté minuty dočkali! Hosté totiž nedokázali dostat puk ze svého pásma, ačkoliv k tomu měl blízko Rohan po zblokované střele Pavlíka. Ale nestalo se tak, v předbrankovém prostoru Sklenář přiťukl pro JAKUBA ORSAVU, který již z dobré pozice propálil Filipa Novotného – 1:0! Asistence: Jakub Sklenář.
     
    07:42
    Ale v samotném závěru mohla inkasovat, když dostal pas mezi obránce do volného prostoru Adam Kubík a postupoval sám na branku. Ani v tomto případě se Hradec však neujímá vedení, neboť Kubík napálil jenom vyrážečku Novotného!
     
    05:52
    Je vidět, že v dnešním utkání to bude i emoční fontána. Jakub Flek (KVA) je vyloučen za hákování a k vidění jsou nemalé protesty jak na střídačce Varů, tak i na ledě. Kapitán Skuhravý musel jít dokonce za hlavním arbitrem Hradilem na kobereček.
     
    03:58
    Tomáš Vondráček byl jako první u kotouče u mantinelu a nahazoval jej z ostrého úhlu na branku, Mazance to však poměrně překvapilo a musel předvést ne zrovna jednoduchý zákrok!
     
    01:50
    Obrana Karlových Varů zřejmě obdivuje krásy zdejšího zimáku, neboť vzadu absolutně propadá a vznikl z toho další brejk! Radek Smoleňák ujel sám na branku, první pokus mezi betony se neujal a domácí kapitán neuspěl ani s následnou dorážkou do odkryté branky!
     
    00:49
    V první minutě měli Lvi ohromnou šanci na gól! Orsava vytáhl hru do útoku po pravé straně a parádním křižným pasem našel na protější tyči rozjetého Růžičku, který ale trefil jenom tyč Novotného branky! Ani následný závar se neujal a následuje vyhození Energie na icing.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (J. Sklenář), 24. Blain (Jergl, Nedomlel), 37. Lev (Smoleňák), 51. Cingel (Lev)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Váchal, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – M. Zachar, R. Pilař, Kubík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Skuhravý (C), O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, M. Zabloudil.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lhotský, Votrubec
    bahis siteleri