Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 24.01.2021, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    SPARTA VS. MLADÁ BOLESLAV

    Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyzráli na brněnskou Kometu, nad kterou zvítězili 4:2. Sparťané sice inkasovali na začátku duelu v první minutě, ale v dalším průběhu utkání otočili vývoj na svoji stranu a tříbodovou výhru na ledě Komety pečetil gólem do prázdné branky kapitán Sparty Michal Řepík.

    Středočeši naposledy hráli doma s třineckými Oceláři, proti kterým chtěli ukončit třízápasovou sérii porážek. Svěřencům Radima Rulíka se od začátku utkání vcelku dařilo. Bruslaři odskočili soupeři do vedení, které poté ztratili, ale třetí trefu Boleslavi obstaral Jakub Kotala. Talentovaný útočník svou brankou zároveň rozhodl o výhře 3:2. Bude se Boleslav radovat i v Praze?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21

    26. kolo: Ml. Boleslav – Sparta 4:2
    13. kolo: Ml. Boleslav – Sparta 2:3pp

    Sparťané spolu s Mladou Boleslaví sehráli v aktuálním ročníku zatím dvě velmi vyrovnaná střetnutí. V prvním případě zvítězili Boleslavští na svém ledě v poměru 4:2, v odvetě se ovšem radovali Pražané, kteří vrátili svému soupeři prohru, když dokázali uspět 3:2 v prodloužení.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Prahy. Tipsport extraliga je v plném proudu a dnes má na programu už své 39. kolo, v němž změří síly domácí Sparta s Mladou Boleslaví. Utkání startuje v O2 areně v 16 hodin!
     
    Ještě jednou přeji hezké nedělní odpoledne. Utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví startuje za necelých šedesát minut. My si zatím můžeme představit sestavy obou soupeřů.
     
    Pozici startujícího brankáře Sparty tradičně obsadí Matěj Machovský a v prvním obranném páru figuruje Milan Jurčina spolu s Tomášem Dvořákem. Na centru první útočné řady bude hrát Vladimír Sobotka.

    Mladoboleslavskou branku bude od úvodních minut hájit Gašper Krošelj. V obraně Středočechů nechybí Marek Hrbas ani Martin Ševc. Na pozici sedmého beka figuruje talentovaný obránce David Moravec. Bruslaři se v duelu na ledě Sparty budou spoléhat také na služby Davida Šťastného.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, Kalina, Polášek, M. Jandus – Rousek, Sobotka, Řepík (C) – Kudrna, Horák, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen, Moravec – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Hráči jsou připraveni ve středovém kruhu, utkání začíná!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Sparťané se po vyhraném vhazování přesunuli do útočného pásma. Sobotka zkoušel vymýšlet první akci svého celku po pravé straně kluziště, neúspěšně.
     
    00:39
    První šance domácích! Horák vystihl rozehrávku soupeře a následně našel obránce Poláška. Krošelj bez problémů zasáhl.
     
    00:55
    David Tomášek společně s Martinem Jandusem se ještě pokusili zdržet hostující rozehrávku, ale Bruslaři nakonec poslali kotouč do středního pásma.
     
    01:21
    David Cienciala zkoušel prostrčit kotouč na levé straně kluziště pro své spoluhráče, ale sparťanští obránci byli úspěšnější a hra se otáčí na druhou stranu.
     
    02:06
    Robert Říčka vydoloval kotouč u mantinelu a posunul ho na obránce Němečka. Sparťanský zadák zkusil vystřelit, ale brankář Krošelj opět zasáhl.
     
    02:56
    Velký tlak Sparty! David Vitouch si proklestil cestu až k brance, ale následně trefil jen lapačku gólmana Gašpera Krošelje.
     
    03:19
    Tomáš Dvořák našel na druhé straně obranného pásma Vladimíra Sobotku a sparťané znovu zaútočili. Krošelj zlikvidoval ránu domácích svým betonem.
     
    03:57
    Kudrna chtěl ještě vybojovat kotouč pro své spoluhráče na levé straně, ale daleko se domácí hokejisté s pukem na hokejce nedostali. Krošelj nemusel zasahovat.
     
    04:34
    Jakub Kotala obdržel těžkou přihrávku od svého spoluhráče, ale hostující útočník nedokázal zakončit. Machovský zatím čeká na první výraznější zákrok.
     
    05:28
    Milan Jurčina pouze odevzdal kotouč svému soupeři a jeho formace odjela střídat. Mezitím se snažil prosadit útočník Najman, kterého ale sparťané ubránili.
     
    06:14
    Hraje se téměř bez přerušení. Útočník David Dvořáček bojoval o kotouč u mantinelu, ale Jan Stránský se dobře vrátil a hosté mohou v poklidu vystřídat.
     
    06:52
    Sobotka v dobré jízdě na levé straně kluziště hledal svou přihrávkou najetého Michala Řepíka, jenž byl v tísni a nedokázal se ke kotouči dostat.
     
    07:52
    Hra má zatím velký spád. Až nyní Machovský musel zasáhnout proti střele Allena. Po komerční přestávce se bude vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    08:01
    Lukáš Pech vyhrál vhazování pro svůj tým a sparťané mohli postupovat dopředu. Hostující brankář podržel nahozený kotouč ve své náruči. Hra přerušena.
     
    08:18
    Martin Ševc zkoušel nahrnout kotouč před brankáře Machovského a posléze střílel od modré čáry Marek Hrbas. Domácí gólman i se štěstím zasáhl.
     
    08:56
    David Vitouch se zkoušel prosadit po levé straně kluziště, ale ani tentokrát mu nebylo přáno. Následně se Pražané ještě chvíli udrželi v pásmu Boleslavi.
     
    09:29
    David Němeček po dobré rotaci sparťanských hráčů v útočném pásmu byl dalším, kdo vyzkoušel své střelecké štěstí. Hra je následně znovu přerušena.
     
    09:48
    Další dobrá možnost pro Spartu! Lukáš Rousek obalamutil svého soupeře ve středu hřiště, ale na Krošelje si nepřišel.
     
    10:17
    A rychle na druhou stranu! David Cienciala vyslal svižnou ránu zápěstím z pravého kruhu, Machovský vytasil svoji lapačku.
     
    10:42
    Jeden z domácích hokejistů posílal střílenou přihrávku Romanu Horákovi, ale pas byl příliš moc prudký a kotouč končí až na zakázaném uvolnění.
     
    11:18
    Buchtele nezachytil prudkou přihrávku a sudí bez váhání přerušují hru. Sparťané se znovu dopustili zakázaného uvolnění, hra se vrátí před Machovského.
     
    11:40
    Obránce Petr Šidlík chtěl nahodit kotouč do útočného pásma svého celku, ale stejně jako v případě Sparty byla přihrávka moc prudká. Sudí píská další icing.
     
    11:54
    Michal Řepík si najížděl do prostoru před brankou, kam směřovala Sobotkova přihrávka, ale gólový stav se nemění.
     
    12:45
    Sparťané jsou zatím velmi důrazní v osobních soubojích, nicméně tentokrát byli úspěšnější hosté. Poté střílel z levého kruhu Šťastný, Machovský zasáhl.
     
    12:56
    Po komerční přestávce se bude vylučovat. Obránce Jan Košťálek (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za zdržování hry. Hosté hrají přesilovou hru.
     
    13:25
    Mladoboleslavští udrželi kotouč v útočném pásmu a zahrozili. Střelu Davida Šťastného vyrazil Machovský pro svůj tým do bezpečí. Hosté jsou v tlaku.
     
    14:10
    Adam Zbořil byl velmi aktivní před sparťanskou brankou, ale ani tentokrát nepřekonal brankáře Matěje Machovského. Následně se domácí hráči osvobozují.
     
    14:36
    Neuvěřitelné! Pech ujel s Buchtelem do přečíslení dva na jednoho, ale druhý jmenovaný přihrávku svého kolegy nezpracoval.
     
    14:58
    Vyloučený obránce Košťálek je zpátky na ledové ploše a mezitím musel brankář Matěj Machovský předvést další úspěšný zákrok. Hra je přerušena.
     
    15:39
    Obránce Šidlík rozehrál puk na svého útočníka ve středním pásmu, ale sparťané byli dobře zformovaní a nepustili soupeře do protiútoku. Hraje se dál.
     
    16:46
    Robert Říčka se snažil probít přes bránícího protihráče na útočné modré čáře, ale sparťané se před Krošeljem dlouho nezdrželi. Oba týmy střídají.
     
    17:28
    Milan Jurčina chtěl hledat najetého Davida Vitoucha, ale druhý jmenovaný v rozhodujícím okamžiku upadl a kotouče se rázem zmocnili Mladoboleslavští.
     
    17:54
    Hosté byli nyní příliš horliví při svém přechodu přes útočnou modrou čáru. Rozhodčí píská postavení mimo hru, za chvíli se bude opět vhazovat.
     
    18:28
    Marek Hrbas se rozhlédl, komu přihrát. Nakonec si vybral Stránského, jehož nadějnou střelu zlikvidoval svým zákrokem brankář Matěj Machovský.
     
    19:02
    Poslední minuta první třetiny a zároveň se bude znovu vylučovat. Za držení protihráče odjel na lavici hanby pykat obránce Ondřej Dlapa (MBL).
     
    19:24
    Vladimír Sobotka se rozhodl vystřelit z pravého kruhu pro vhazování, ale Krošelj nepustil kotouč za svá záda. Následně hosté vyhazují kotouč k Machovskému.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je za námi. Oba celky si vypracovaly řadu šancí, na domácí straně měl největší příležitost David Vitouch. Všechny pokusy z domácích hokejek zlikvidoval brankář Krošelj, stejně jako na druhé straně Machovský.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45 hodin.
     
    Hráči se už vrátili zpět ze svých kabin, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sparťané dohrávají svoji přesilovou hru z konci první třetiny. Košťálek zajel za branku a domácí hokejisté rozjíždí další útočnou akci zpoza své klece.
     
    20:18
    Hned zkraje druhé třetiny byla k vidění další šance! Řepík se protlačil až před branku, ale svoji střelu poslal příliš vysoko.
     
    20:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté využívají svoji přesilovku a utíkají svému soupeři do vedení. JAN KOŠŤÁLEK vyslal dobrou ránu od modré čáry, která zaplula až do sítě. Asistence: Vladimír Sobotka, David Tomášek.
    20:43 Jan KOŠŤÁLEK - 1:0
     
    21:28
    Andrej Kudrna si najížděl do prostoru před brankou, ale sparťanský útočník nedokázal zakončit. Nicméně sparťané pokračují ve svém pobytu v pásmu soupeře.
     
    21:41
    Další velká šance domácích! Roman Horák byl sám na ose hřiště, ale kotouč k němu nedoputoval. Velká škoda pro Spartu.
     
    22:14
    Brankář Machovský předvedl další úspěšný zákrok, když zlikvidoval střelu jednoho z hostí svou lapačkou. Bude se vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    22:49
    Lukáši Rouskovi chybělo pár krůčků k tomu, aby zrušil signalizované zakázané uvolnění. Hra se tak znovu vrátí před brankáře Matěje Machovského.
     
    23:34
    Hosté mají dobrou šanci na vyrovnání. Obránce Petr Kalina (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček. Sparťané se musí bránit.
     
    23:55
    David Němeček společně s Janem Piskáčkem vybojovali kotouč v obranném pásmu a vzápětí vyhodili černou pryž až k brankáři Krošeljovi.
     
    24:35
    Hostům se zatím tato početní výhoda příliš nedaří. Nyní se dostal ke kotouči obránce Tomáš Dvořák, který poslal puk až do obranného pásma Bruslařů.
     
    25:30
    Martin Ševc poslal přihrávku do tandemu na Davida Šťastného a hosté zaútočili. Střelu Zbořila z levého kruhu pro vhazování zlikvidoval gólman Machovský.
     
    25:48
    V momentě, kdy naskočil obránce Kalina zpět do hry, se hosté dostali do dobré šance. Strnadova střela z otočky našla jen betony Matěje Machovského.
     
    26:11
    Sotva se sparťané ubránili, nyní budou čelit další přesilovce Bruslařů. Na trestnou lavici usedá útočník Jan Buchtele (SPA), který se provinil hákováním.
     
    26:20
    Bruslaři se okamžitě usadili v útočném pásmu a brankář Matěj Machovský musel řešit nepříjemnou ránu jednoho z hostí. Hra je po krátké chvilce přerušena.
     
    26:46
    Adam Zbořil našel na druhé straně Davida Šťastného a Machovský měl další práci. Posléze se sparťané osvobozují výhozem kotouče přes všechny čáry.
     
    27:39
    Další závar v brankovišti sparťanů! Domácí hokejisté vzápětí celou situaci ustáli a kotouč končí znovu až u Krošelje.
     
    28:11
    Útočník Jan Buchtele je zpátky na ledové ploše a jeho tým hraje v plném počtu. Mezitím se nebezpečně probíjel před Machovského útočník Oscar Flynn.
     
    29:15
    Bruslaři se díky přesilové hře vrátili zpět do hry a Machovskému začíná přibývat práce. Nyní sparťanský brankář pohotově zasáhl svými betony.
     
    30:07
    Čtvrtá formace domácích si udělala výlet do útočného pásma, ale Vitouch nenašel svého spoluhráče na druhé straně. Vzápětí se píská zakázané uvolnění hostí.
     
    30:19
    Vladimír Sobotka po přejezdu útočné modré čáry zkusil vystřelit zápěstím, ale jeho rána mířila těsně nad branku. Brankář Krošelj nemusel zasahovat.
     
    30:47
    Na druhé straně nebezpečně střílel útočník Šťastný. Machovský si vyjel ze svého pracoviště a zamezil případnému gólu. Hraje se znovu téměř bez přerušení.
     
    31:46
    David Tomášek napadal hostující rozehrávku v útočném pásmu a sparťané se vzápětí dostali na kotouč. Kudrnova dorážka ovšem neskončila gólem.
     
    32:29
    Košťálek uklidnil situaci za brankou a sparťané při svém útočném výpadu donutili Krošelje přerušit hru. Bude se vhazovat po levici hostujícího gólmana.
     
    32:55
    Forvard Robert Říčka tečoval kotouč až na střídačku domácího mužstva. Po další komerční přestávce bude hra pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    33:18
    Pech našel ve středním pásmu Buchteleho, jenž předával kotouč Říčkovi, ale poslední zmiňovaný se k zakončení nedostal. Nicméně bude se vylučovat.
     
    33:41
    Dalším hříšníkem v tomto utkání je obránce Marek Hrbas (MBL), jenž vyfasoval od rozhodčích menší trest za podrážení. Sparta hraje další přesilovku.
     
    34:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to o dvě branky! DAVID TOMÁŠEK obdržel přesnou přihrávku od Romana Horáka a první jmenovaný prostřelil Krošelje! Elitní formace Sparty znovu ukázala svou dominanci v přesilových hrách. Asistence: Roman Horák.
    34:17 David TOMÁŠEK - 2:0
     
    34:54
    Bruslaři ovšem rozhodně nic nebalí a nadále útočí. Nyní musel Machovský předvést další hbitý zákrok. Bude se vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    35:39
    Martin Ševc založil další rychlou akci svého celku. Zbořil chtěl vyslat střelu z levého kruhu pro vhazování, ale brankář Machovský tentokrát nemusel zasahovat.
     
    36:09
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři jsou zpátky v zápase! ONDŘEJ DLAPA udělal pár kroků na pravém kruhu a následně prostřelil brankáře Machovského. Asistence: David Šťastný, Joona Jäaskeläinen.
    36:09 Ondřej DLAPA - 2:1
     
    36:40
    Tomášek se pokoušel zaútočit po pravé straně kluziště, ale daleko s kotoučem na holi se domácí útočník nedostal. Na druhé straně byl neúspěšný Kousal.
     
    37:36
    Útočník Ondřej Najman vystřelil z pravého kruhu a před brankou byl chvíli osamocen Flynn. Jeden z domácích beků poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    38:18
    Machovský pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Říčkovi ve středním pásmu utekl kotouč z hole. Bruslaři kontrolují hru a míří dopředu.
     
    39:23
    Petr Šidlík zkusil vystřelit od modré čáry, ale brankář Matěj Machovský nakonec nemusel zasahovat. Vzápětí končí kotouč až ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina nabídla zatím tři branky. Sparťané nejprve odskočili svému soupeři do vedení zásluhou Jana Košťálka a Davida Tomáška. Vzápětí se ale podařilo snížit zpět na rozdíl jedné branky Ondřeji Dlapovi. Udrží sparťané ve třetí třetině své vedení?
     
    Další třetina začne přibližně v 17:32 hodin.
     
    Oba týmy se již vrátily ze svých kabin, třetí třetina startuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Velká šance hned na úvod třetí třetiny! Vladimír Sobotka střílel z pravé strany hřiště, ale Gašpera Krošelje neprostřelil.
     
    40:25
    Ondřej Dlapa přihrával do středního pásma na Davida Ciencialu, ale druhý jmenovaný přihrávku nezpracoval a Bruslaři musí začít svůj útok zpoza své klece.
     
    41:18
    Andrej Kudrna poslal kotouč Romanu Horákovi pouze na brusle a zkušený útočník nemohl zakončit. Na druhé straně se musel ohánět brankář Machovský.
     
    41:54
    Hosté zvýšili obrátky a sparťané se musí bránit. Nyní ovšem zapnul své turbo Lukáš Pech, ale jeho střela neměla gólové parametry. Hra pokračuje dál.
     
    42:56
    Adam Zbořil kroužil za brankou Matěje Machovského a hosté se znovu usadili v pásmu soupeře. Střela Bernada neskončila gólem, oba týmy střídají.
     
    43:46
    Petr Kalina našel ve středním pásmu najetého Sukeľa a sparťanům se povedlo ohrozit Krošelje. Hostující brankář znovu pohotově zasáhl.
     
    44:28
    Martin Jandus poslal přihrávku do středního pásma, kde byl i Lukáš Rousek, ale ke sparťanskému útočníkovi se kotouč už nedostal. Hra pokračuje.
     
    45:24
    Andrej Kudrna měl ke kotouči v útočném pásmu příliš daleko, ale Bruslaři se o pár chvil později vystavili do postavení mimo hru. Za chvíli bude hra pokračovat.
     
    45:39
    Pech vyhrál buly v útočném pásmu a do dobré střely se opřel Říčka! Rána sparťanského útočníka mířila jen těsně nad branku gólmana Gašpera Krošelje.
     
    45:45
    To bylo něco! Petr Šidlík (MBL) s Lukášem Pechem (SPA) svedli pěstní souboj. Rozhodčí oba kohouty poslali na trestnou lavici za hrubost. Obránce Mladé Boleslavi navíc vyfasoval osobní desetiminutový trest.
     
    45:59
    Oba týmy nadále hrají v pěti hráčích. Machovský nyní musel zkrotit nepříjemnou střelu jednoho z hostí. Vhazuje se po pravici sparťanského brankáře.
     
    46:37
    Roman Horák si udělal prostor na pravé straně kluziště a posléze nahodil touš do brankoviště. Slovinský brankář Gašper Krošelj byl opět připravený.
     
    46:49
    Zákroky oběma brankářům nadále přibývají. Nyní pro změnu musel být v pohotovosti brankář Machovský, jenž lapil střelu Stránského z pravého kruhu.
     
    47:26
    Neuvěřitelné! Jakub Kotala v samostatném úniku nepřekonal Machovského a vzápětí neuspěl s dorážkou ani David Cienciala.
     
    47:46
    Němečkovi se zamotal kotouč mezi bruslemi a sparťanský obránce vzápětí jen odevzdal puk svému soupeři. Bruslaři zakládají další útočnou akci.
     
    48:30
    Jurčina zboural u mantinelu jednoho z boleslavských hráčů a sparťanům se podařilo ukořistit kotouč na své hole. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    49:26
    Matúš Sukeľ neuspěl na vhazování v útočném pásmu, ale Bruslaři vzápětí poslali kotouč pouze na zakázané uvolnění. Hra se vrátí zpět před Krošelje.
     
    49:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Obránce Jandus chyboval na útočné modré čáře a do úniku se dostal MÁRIO LUNTER. Zkušený slovenský forvard chladnokrevnou střelou pokořil Machovského a vyrovnal stav tohoto utkání! Bez asistence.
    49:39 Mário LUNTER - 2:2
     
    50:39
    Lukáš Rousek předal kotouč Vladimíru Sobotkovi, jenž v tísni zakončit nedokázal. Následně zkoušel své střelecké štěstí také Němeček, leč neúspěšně.
     
    51:19
    Jurčina poslal nepřesnou přihrávku na svého spoluhráče do středního pásma, ale hosté se k dalšímu ataku nedostali. Navíc se bude opět vylučovat.
     
    51:34
    Obránce Tomáš Dvořák (SPA) dostává dvouminutový trest za podržení. Bruslaři posílají na ledovou plochu elitní lajnu, která se formuje na vhazování.
     
    53:36
    Útočník Vladimír Sobotka napadal hostujícího Bernada a hosté byli nuceni zacouvat až za svou branku, kterou hájí v tomto utkání Gašper Krošelj.
     
    53:56
    Obránce Marek Hrbas obdržel zajímavou přihrávku na vrchol pravého kruhu a okamžitě zkoušel střílet. Machovský puk zkontroloval svým pohledem.
     
    54:48
    David Vitouch bojoval s Lukášem Pechem o kotouč v souboji u mantinelu, ale Krošelj nemusel zasahovat. Nicméně Kalina nahodil zpět za branku hostí.
     
    55:35
    Sparťanský bek David Němeček poslal kotouč v nouzi jen na zakázané uvolnění. Sobotkova formace tak bude muset na ledové ploše ještě chvíli zůstat.
     
    55:45
    Sobotka zkusil udělat kličku na útočné modré čáře, ale proti třem hostujícím hráčům neměl šanci na úspěch. Puk posléze končí na hokejce Adama Poláška.
     
    56:54
    Hrbas si musel dávat pozor proti napadajícímu Sukeľovi, ale mladoboleslavský obránce celou situaci bez větších obtíží zvládl. Hra pokračuje dál.
     
    57:26
    Robert Říčka se vydal útočit po levé straně kluziště, ale sparťanský útočník nepřekonal svou střelou brankáře Gašpera Krošelje. Oba celky střídají.
     
    58:14
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Milan Jurčina vyhodil kotouč z hloubi obranného pásma až ke Krošeljovi, kde si puk sbírají hostující Bruslaři.
     
    59:25
    David Tomášek vybízel svou přihrávkou do jízdy svého spoluhráče, ale přihrávka prvního jmenovaného byla příliš prudká. Základní hrací doba míří do konce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Bruslaři ve třetí třetině vyrovnali stav tohoto utkání, když se prosadil ze samostatného nájezdu Mario Lunter. O vítězi celého duelu tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně až samostatné nájezdy.
     
    Vše je připraveno na začátek prodloužení, jdeme na to!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Košťálek si počkal za svou brankou a sparťané mohli založit první útočnou akci v tomto prodloužení. Přihrávka byla ale moc prudká, kotouče se ujímají hosté.
     
    61:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    O vítězi máme rozhodnuto! Bruslaři udělali ve středním pásmu chybu a do samostatného nájezd ujel MICHAL ŘEPÍK. Kapitán Sparty si nejprve rozhýbal Krošelje, kterého následně pokořil svým bekhendovým blafákem. Bez asistence.
    61:35 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Sparťané nyní absolvovali symbolickou děkovačku a už se odebírají do své kabiny. Pražané si připisují do tabulky cenné dva body, Bruslaři si domů odvezou jeden bod.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (18:14:42)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 21. Košťálek (Sobotka, Tomášek), 35. Tomášek (Horák), 62. Řepík – 37. Dlapa (Šťastný, Jääskeläinen), 50. Lunter


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, Kalina, Polášek, M. Jandus – Rousek, Sobotka, Řepík (C) – Kudrna, Horák, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen, Moravec – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org