Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
9:7 (1:3, 4:3, 4:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 24.01.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Patrik HREHORČÁK - 9:7
     
    59:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují při hře čtyř proti pěti. Puk se po vhazování před Štěpánkem dostal do středního pásma, odkud odkrytou českobudějovickou branku trefil PATRIK HREHORČÁK. Stav utkání 9:7.
    53:46 Vladimír DRAVECKÝ - 8:7
     
    53:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Matěj Stránský zatáhl puk do útočného pásma a z levého kruhu prověřil pozornost brankáře Čiliaka. Hostující brankář puk vykopnul k dojíždějícímu VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, jemuž se podařilo bekhendem poslat puk do sítě. Oceláři jsou dnes poprvé ve vedení. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 8:7.
    47:54 Matěj STRÁNSKÝ - 7:7
     
    47:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po rychlé kombinaci první útoku dostali k vyrovnávací brance. Puk šel v útočném pásmu rychle z hole Vrány na Růžičku a zpoza branky na slot MATĚJI STRÁNSKÉMU, který střelou "pod ledem" překonal posedmé Čiliaka. Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána. Stav utkání 7:7.
    46:45 Michal KOVAŘČÍK - 6:7
     
    46:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že Oceláři přesilovku překombinují, ale nakonec se přece jenom, možná trochu s přispěním štěstí, prosazují. Gernát nahodil od modré, Čiliak puk nezachytil, jen ztlumil a z bezprostřední blízkosti neměl problém kotouč do sítě poslat MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Martin Gernát, Taylor Leier. Stav utkání 6:7.
    42:40 Gabin VILLE - 5:7
     
    42:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Do samostatné akce před Štěpánka si probruslil GABIN VILLE a kličkou do bekhendu dokázal poslat puk do horních pater Štěpánkovy branky. Asistence: Pavel Novák, Václav Karabáček. Stav utkání 5:7.
    37:47 Matěj STRÁNSKÝ - 5:6
     
    37:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hra se teď přelévala ze strany na stranu, nejprve útočili domácí, ale Růžička se Stránským se zamotali za brankou. Následný protiútok Motoru čtyři na dva ztroskal před třineckou brankou na Draveckém a na druhé straně se dostali do akce dva na jednoho prvně jmenovaní. Přesnou přihrávku Růžičky pověsil MATĚJ STRÁNSKÝ do horní části Čiliakovy branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 5:6.
    36:36 Martin GERNÁT - 4:6
     
    36:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Motor se snažil o útočnou aktivitu, ale vše vyústilo v rychlý protiútok a čtvrtý gól Ocelářů. Leier se obrátkou na vlastní modré zbavil obránce a následně se v útočném pásmu snažil o přihrávku nebo střelu. Puk byl zblokován pro domácí tak šťastně, že jej ze vzduchu trefil MARTIN GERNÁT. Asistence: Taylor Leier. Stav utkání 4:6.
    34:07 Zdeněk DOLEŽAL - 3:6
     
    34:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je tady slepenec, velká vzpruha pro Motor! Zprvu nenápadná akce dva na dva skončila druhou brankou v rychlém sledu ve Štěpánkově brance. Bekhendem se z levého kruhu prosadil ZDENĚK DOLEŽAL. Asistence: Matěj Toman. Stav utkání 3:6.
    33:52 Ivan LYTVYNOV - 3:5
     
    33:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Sporadická aktivita Motoru v útočném pásmu. Štěpánek ještě neměl šanci si na puk sáhnout a už jej loví ze své sítě. Zpoza branky se dostal kotouč na osu útočného pásmu přímo proti najíždějícímu IVANU LYTVYNOVOVI, který z první trefil do horních pater třinecké branky. Asistence: Daniel Voženílek, Vít Jonák. Stav utkání 3:5.
    27:40 Zdeněk DOLEŽAL - 3:4
     
    27:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po aktivitě třineckých útočníků čtvrté formace před českobudějovickou brankou končí gólem rychlý protiútok Motoru. Forman přebruslil na levém křídle Adámka a následně puk u pravé Kacetlovy tyče dotlačil do branky ZDENĚK DOLEŽAL. Asistence: Matěj Toman, Miroslav Forman. Stav utkání 3:4.
    23:59 Taylor LEIER - 3:3
     
    23:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    V Třinci je srovnáno! Kundrátek na ose útočného pásma před Čiliakem lehce nadzvedl přihrávku od Rodewalda z pravé strany, hostující brankář puk ještě dokázal vyrazit. Následně ale dojíždějící TAYLOR LEIER dokázal dotlačit kotouč do Čiliakovy sítě. Asistence: Tomáš Kundrátek, Jack Rodewald. Stav utkání 3:3.
    21:05 Jack RODEWALD - 2:3
     
    21:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhý třinecký útok forčekoval rozehrávku Motoru v jejich obranném pásmu. Puk se následně od Kurovského dostal k JACKU RODEWALDOVI, který byl před Čiliakem zcela sám. Kanadský útočník překonal Čiliaka kličkou do bekhendu. Asistence: Daniel Kurovský, Taylor Leier. Stav utkání 2:3.
    15:25 Martin GERNÁT - 1:3
     
    15:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Motor se z třígólového vedení radoval pouhých 24 sekund. První gól Ocelářů vstřelil obránce MARTIN GERNÁT, který si najel k pravé Čiliakově tyči, kam mu poslal centr po zemi od modré Martin Růžička, Petr Vrána. Stav utkání 1:3.
    15:01 Daniel VOŽENÍLEK - 0:3
     
    15:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají i druhou početní převahu. DANIEL VOŽENÍLEK neměl těžkou pozici, jeho spoluhráči mu poslali puk před odkrytou Kacetlovu branku. Po krásné kombinaci Motoru vedou hosté v Třinci už 3:0! Asistence: Zdeněk Doležal, Matěj Toman.
    09:59 Matěj TOMAN - 0:2
     
    09:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí propadli při zavezení puku Motoru do útočného pásma a hosté si s nabídnutým přečíslením bezpečně poradili. Puk putoval po ose Voženílek – Forman ke střelci MATĚJI TOMANOVI. Asistence: Miroslav Forman, Daniel Voženílek. Stav utkání 0:2.
    04:02 Brandon ALDERSON - 0:1
     
    04:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se nakonec gólově prosadili. Kacetl přes provoz před svou brankou nic neviděl a BRANDON ALDERSON tvrdou střelou od modré čáry dokázal skórovat. Puk se odrazil od tyče a napnul síť v Kacetlově brance. Asistence: René Vydarený. Stav utkání 0:1.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Gernát (Martin Růžička, P. Vrána), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Kundrátek, Rodewald), 37. Gernát (Leier), 38. M. Stránský (Martin Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 54. Dravecký (M. Stránský, P. Vrána), 60. Hrehorčák – 5. Alderson (Vydarený), 10. Toman (Forman, D. Voženílek), 16. D. Voženílek (Z. Doležal, Toman), 28. Z. Doležal (Toman, Forman), 34. Lytvynov (D. Voženílek, Jonák), 35. Z. Doležal (Toman), 43. Ville (P. Novák, Karabáček)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (28. Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Kurovský, Rodewald, Leier – Hrňa, Marcinko, Hrehorčák – Dravecký (A), M. Kovařčík, Kofroň.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Axman.
    thejrc.org