Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 24.01.2021, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:36 Vladimír SVAČINA - 3:2
     
    58:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané jsou zpátky! VLADIMÍR SVAČINA nic nevymýšlel, nahodil od modré čáry a dokonale prostřelil clonu před nic netušícím Kváčou. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    58:16
    Komplikace pro domácí! Lukáš Derner (LIB) totiž dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    53:17
    Bílí Tygři si mohli vzít zpět bezpečnější náskok. Adam Najman přihrál mezi kruhy Adamu Musilovi, který měl puk pod bruslemi, přesto zvládl vystřelit. Zaskvěl se ale také Miroslav Svoboda.
    51:40 Zbyněk IRGL - 3:1
     
    51:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jeden z hostujících forvardů byl Michalem Bulířem nedovoleně zahákován při samostatném úniku, za což bylo nařízeno trestné střílení!

    Exekuci na sebe vzal velezkušený ZBYNĚK IRGL, který si těsně před Kváčou přehodil puk na bekhend a připravil jej o čisté konto. Bez asistence.
     
    48:08
    Lukáši Krenželokovi zatím není přáno. Po zásahu Petra Kváči si dojel své vlastní nahození a zblízka bekhendem minul branku! Ostravané každopádně nic nevzdávají a sympaticky se s utkáním snaží něco udělat.
     
    46:49
    Lukáš Krenželok měl dnes už druhou velkou šanci, teď dokonce zahrozil při vlastím oslabení. Spoluhráč ho parádně našel z levé strany, načež Krenželok z nápřahu vyprášil Kváčovu hruď.
     
    45:07
    Početní převaha Ridery neměla dlouhého trvání, Jan Hruška (VIT) je vyloučen za držení protihráče.
     
    44:30
    Hosté mohou svůj aktivní vstup do třetiny podpořit v přesilovce. Na lavici hanby míří za držení protihráče Dávid Gríger (LIB).
     
    43:53
    Guntis Galvinš z pozice obránce předvedl parádní individuální akci. Kotouč si prohodil mezi bruslemi posledního hráče Severočechů, jenže pak k vítkovické smůle ztratil stabilitu a Kváču už zblízka prověřil jen vleže.
     
    42:56
    Střela Romana Poláka vylétla po teči vysoko do vzduchu. Puk se posléze snesl před branku, dorazit se ho snažil Lukáš Doudera, Petr Kváča ovšem dvěma zákroky podržel svůj tým!
     
    38:16
    Jako blesk z čistého nebe přišla slibná příležitost hostů. Patrik Koch z levého rohu krásnou přihrávkou oslovil Lukáše Krenželoka, který sám před brankou zamířil těsně vedle!
    31:13 Adam MUSIL - 3:0
     
    31:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní akce Tygrů, 3:0! Domácí na modré čáře udrželi útočné pásmo a Ronald Knot přihrál úplně volnému Radanu Lencovi. Ten si vybruslil až na levý kruh a střílenou přihrávkou ještě našel ADAMA MUSILA, který přesnou tečí nedal Svobodovi nárok. Asistence: Radan Lenc, Ronald Knot.
    29:25 Dávid GRÍGER - 2:0
     
    29:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí dlouhou přesilovku využívají hned v první minutě. Po zákroku Miroslava Svobody, který vyrazil pokus od modré čáry, vznikla na jeho brankovišti mela, ze které nakonec vytěžil gól DÁVID GRÍGER! Asistence: Petr Jelínek.
     
    28:40
    Další osobní zkrat Vítkovických! Martin Dočekal (VIT) sekl Ronalda Knota do slabin. Výsledkem je trest na pět minut plus do konce utkání.
     
    28:24
    Bílí Tygři předvedli povedenou kombinaci. Obrovskou šanci pak měl mezi kruhy kapitán Petr Jelínek, na jehož střele si lapačkou pochutnal Miroslav Svoboda!
     
    21:05
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., sekání).
     
    19:34
    Teď už si Svoboda připsal o poznání těžší zákrok, znovu proti Birnerovi. Liberecký útočník si puk srovnal v pravém kruhu a nebezpečně mířil k bližší tyči, zvýšení se však Tygři nedočkali!
     
    18:35
    Radovan Pavlík táhl akci dvou proti dvěma. Podporoval ho ještě Petr Jelínek, kterého fauloval Dominik Lakatoš (VIT). Útočník hostů obdržel trest za krosček, jenže to nebylo zdaleka všechno. Lakatošovi se rozhodnutí sudích nelíbilo a za protesty inkasoval trest do konce utkání! Obrovské oslabení pro Rideru, která přichází o svého jednoznačně nejlepšího střelce.
     
    16:44
    Jiří Průžek (LIB) při snaze o vybojování puku sekl Lukáše Krenželoka. Vítkovice si zahrají první přesilovku dnešního odpoledne.
     
    09:10
    Gól platí, Liberec tak vede 1:0!
    09:10 Dávid GRÍGER - 1:0
     
    09:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se v posledních minutách spíše hledali, jsou to ovšem právě oni, kdo otevírá skóre! Adam Najman v levém kruhu zamotal hlavy obráncům a z úhlu vystřelil. Miroslav Svoboda jeho pokus vyrazil jen před sebe, kde si kotouč našel DÁVID GRÍGER a dopravil ho do sítě. Asistence: Adam Najman, Adam Musil.
     
    07:48
    První velká šance zápasu! Roman Polák obdržel přihrávku do pravého kruhu, Petr Kváča si ale dobře povyjel a zasáhl. Liberecký gólman si následně pohlídal také snahy o dorážku.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 10. Gríger (Najman, A. Musil), 30. Gríger (P. Jelínek), 32. A. Musil (Lenc, Knot) – 52. Irgl (TS), 59. Svačina (Pyrochta)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Kunst – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, Průžek.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Pyrochta, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, L. Doudera – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Irgl – Fridrich, J. Mikyska, Schleiss – Mallet, Werbik, Dočekal.

    Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Gebauer, Ganger.
    bahis siteleri