Juventus – Bologna 2:0 (kon.) | Janov – Cagliari 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Neapol 3:1 (kon.)
Lazio – Sassuolo 2:1 (kon.) | Parma – Sampdoria 0:2 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
Bologna FC
Neděle 24.01.2021, 12:30 • Allianz Stadium • Italská Serie A • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím favorizovaného Juventusu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Do druhého poločasu lépe vstoupila Bologna, který si přichystala celou řadu střeleckých pokusů, jenomže brankář Szczesny se překonat nenechal. Naopak se Juventusu povedlo podruhé v tomto duelu prosadit skrze rohový kop, který dokázal přesně využít McKennie. Stará dáma poté měla další možnosti ke skórování, tento duel přesto nabídl dvě branky, což Juventusu stačilo k vítězství. (14:23:56)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Merih Demiral.
     
    90+2
    Vypadá to, že nám dnešní duel nic zásadního už nenabídne. Hosté se s míčem nacházejí na útočné polovině, kde není k vidění nic moc zajímavého.
     
    90+1
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Szczesny, který to i tentokráte zkoušel nahrávkou do strany, kde se nacházel osamocený Danilo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    88
    Rabiot si seběhl do zajímavé pozice pro zakončení, na Skorupskiho si ale nepřišel.
     
    87
    Z velkého úhlu to poté zkoušel hostující Barrow, který ovšem střelu poslal daleko vedle branky. Juventus je sice méně aktivní, avšak stále vede o dvě branky.
     
    85
    Ke střeleckému pokusu se na druhé straně dostal Soumaoro, který to zkoušel z jedničky po pasu od Soriana. Szczesny ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    84
    O rozehrávku volného kopu se poté na vlastní obranné polovině postaral domácí Bentancur. Ten se pokoušel na levém křídle oslovit spoluhráče Cuadrada.
     
    83
    Szczesny tak neměl žádnou práci, ba naopak mohl v poklidu rozehrávat od své branky. Hru se pokoušel přenést na pravou stranu, kde se nacházel Cuadrado.
     
    82
    Sledovali jsme velice přesné přenesení hry na levou stranu, kde se nacházel Skov Olsen. Jeho následná nabídka nebyla přesná a skončila pouze v zámezí.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Juventus FC i nadále drží své dvoubrankové vedení, nyní je u míče hostující celek.
     
    80
    Ronaldo převzal nahrávku uvnitř pokutového území, kde se následně pokoušel o centrovanou nabídku. Ta putovala k zadní tyči, kde ale zasahoval soupeř.
     
    79
    Do hlavičkového souboje se nyní dostával Ronaldo, který sice dokázal uspět, jenomže pod sebou našel pouze protihráče. Bologna se daleko nedostala.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Leonardo Bonucci, přichází Matthijs de Ligt.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Arthur, přichází Adrien Rabiot.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Aaron Ramsey.
     
    77
    Skorupski musel znovu do akce, tentokráte si poradil se zakončením z těžké blízkosti v podání Moraty. Stará dáma tak bude zahrávat rohový kop zleva.

    David Suchý

    Branky: 15. Arthur (Ronaldo), 71. McKennie (J. Cuadrado)

    Karty:   21. Kulusevski (JUV), 47. Chiellini (JUV), 52. Arthur (JUV) – 14. Vignato (BLG), 62. Dijks (BLG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci (78. de Ligt), Chiellini (C), Danilo – McKennie (90+2. Demiral), Arthur (78. Rabiot), Bentancur, Bernardeschi (69. Morata) – Kulusevski (78. Ramsey), Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – de Ligt, Demiral, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Ramsey, Rabiot, Morata, Chiesa.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (46. Soumaoro), Danilo (C), Tomijasu, Dijks (76. Palacio) – J. Schouten, Svanberg (64. Domínguez) – Orsolini (76. Skov Olsen), R. Soriano, Vignato (46. N. Sansone) – Barrow.
    Náhradníci: Breza, A. Da Costa – Baldursson, Hickey, Domínguez, Soumaoro, Skov Olsen, N. Sansone, A. Poli, Palacio, Paz.

    Rozhodčí: Sacchi – Vivenzi, Prenna
    thejrc.org