Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Montreal Canadiens
Neděle 24.01.2021, 01:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:45
    Tanner Pearson (VAN) a Jake Evans (MTL) si trochu začali vyřizovat nějaké účty, a to už rozhodčí moc nestrpěli, a tak oběma hráčům dávají deset minut za nesportovní chování.
     
    49:07
    Domácí střídačka si navíc následně vzala coach challenge, aby se posoudil ofsajd což domácím nevyšlo a Montreal ještě bude hrát přesilovou hru. Trest odsedí Nils Höglander (VAN).
     
    28:04
    Tyler Toffoli (MTL) navíc následně skončil na Holtbym, což se nelíbilo Bo Horvatovi (VAN), a tak si oba odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    26:51
    Nicméně Nick Suzuki (MTL) poté poslal kotouč přímo do hlediště, a tak si odsedí dvě minuty za zdržování hry. Třetí přesilovka Vancouveru začne až po reklamní pauze.
     
    21:15
    Boeser se již vrátil do hry, ale ihned je tu další vyloučení na domácí straně, protože dvě minuty za sekání dostává Jay Beagle (VAN), který musel zastavit pronikajícího Gallaghera.
     
    19:14
    Přesilovka Vancouveru je předčasně ukončena faulem Brocka Boesera (VAN), jenž sekl jednoho z hráčů Montrealu.
     
    17:59
    Tak tohle bylo hodně přísné vyloučení Coreyho Perryho (MTL), který pyká dvě minuty za podražení.
     
    07:23
    Vancouver si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože je na trestnou lavici poslán Josh Anderson (MTL), jenž si odpyká dvě minuty za držení.
     
    03:09
    Joel Edmundson (MTL) už při rozbruslení varoval Tylera Myerse (VAN), že si jej na ledě najde, za zákrok z minulého utkání na Armiu, a nyní se oba hráči do sebe pustili a jejich bitka nakonec dopadla nerozhodně.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 44. E. Pettersson (Jo. Benn, Boeser), 47. Höglander (Schmidt, Horvat) – 11. Suzuki (Kulak, Drouin), 32. Perry (Chiarot, Toffoli), 50. Gallagher (Tatar), 53. Drouin (J. Anderson), 58. Edmundson


    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Jo. Benn, Juolevi, T. Myers – Boeser, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, MacEwen, Höglander – Roussel, Beagle, Motte.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Perry, Kotkaniemi, Toffoli – Lehkonen, Evans, Byron.

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Brisebois, Cormier
    thejrc.org