Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Montreal Canadiens
Neděle 24.01.2021, 01:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:06 Joel EDMUNDSON - 2:5
     
    57:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    JOEL EDMUNDSON se dostal k puku před Pricem a měl hodně času, tak to zkusil obloukem přes celé hřiště a kotouč skončil přesně ve středu domácí klece. Bez asistence.
    52:44 Jonathan DROUIN - 2:4
     
    52:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po chybě na útočné modré se hosté dostali do úniku, kde Kotkaniemi posunul puk JONATHANOVI DROUINOVI, jenž jel sám na Holtbyho, kterého překonal s přehledem kličkou do bekhendu a poté poslal kotouč po ledě pod tělem padajícího brankáře. Asistence: Josh Anderson.
    49:07 Brendan GALLAGHER - 2:3
     
    49:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě na modré čáře se Canadiens dostali do protiútoku dvou na jednoho, kde nakonec Tatar dostal puk k BRENDANOVI GALLAGHEROVI, který následně nekompromisně prostřelil Holtbyho. Asistence: Tomáš Tatar.
    46:08 Nils HÖGLANDER - 2:2
     
    46:08
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks vyrovnávají stav utkání! Domácí uzavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, kde měl Price co dělat aby už neinkasoval dříve, avšak po zblokované střele se k zakončení dostal NILS HÖGLANDER, jehož bekhendové zakončení hostující brankář vůbec neviděl a kotouč skončil za jeho zády: Asistence: Nate Schmidt, Bo Horvat.
    43:50 Elias PETTERSSON - 1:2
     
    43:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks dramatizují utkání! Kotouč se v útočné třetině dostal na modrou čáru, kde byl Jordie Benn, jenž ho následně nahodil směrem na bránu Montrealu a ELIAS PETTERSSON kotouč velmi dobře ztečoval přesně mezi betony Careyho Price a rázem je náskok Habs jednobrankový. Asistence: Jordie Benn, Brock Boeser.
    31:42 Corey PERRY - 0:2
     
    31:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nedáš dostaneš tak platilo na druhé straně, když hosté jeli do rychlého protiútoku ve třech proti jednomu a COREY PERRY poslal kotouč přesně mezi betony Holtbyho a trefuje se hned ve svém prvním utkání v dresu Habs. Asistence: Ben Chiarot, Tyler Toffoli.
    10:54 Nick SUZUKI - 0:1
     
    10:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se dostávají do vedení! Kulak dostal puk ve středním pásmu a následně jej zavezl do útoku, kde poté přihrál NICKOVI SUZUKIMU, jenž okamžitou střelou prostřelil Holtbyho. Asistence: Brett Kulak, Jonathan Drouin.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 44. E. Pettersson (Jo. Benn, Boeser), 47. Höglander (Schmidt, Horvat) – 11. Suzuki (Kulak, Drouin), 32. Perry (Chiarot, Toffoli), 50. Gallagher (Tatar), 53. Drouin (J. Anderson), 58. Edmundson


    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Jo. Benn, Juolevi, T. Myers – Boeser, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, MacEwen, Höglander – Roussel, Beagle, Motte.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Perry, Kotkaniemi, Toffoli – Lehkonen, Evans, Byron.

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Brisebois, Cormier
    ocianews.com