Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Montreal Canadiens
Neděle 24.01.2021, 01:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Drouin se zčista jasna objevil zcela sám před Holtbym a zkusil na něj zcela stejnou fintu, jako při samostatném úniku, ale domácí brankář mu to tentokrát nespolkl.
     
    57:45
    Tanner Pearson (VAN) a Jake Evans (MTL) si trochu začali vyřizovat nějaké účty, a to už rozhodčí moc nestrpěli, a tak oběma hráčům dávají deset minut za nesportovní chování.
    57:06 Joel EDMUNDSON - 2:5
     
    57:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    JOEL EDMUNDSON se dostal k puku před Pricem a měl hodně času, tak to zkusil obloukem přes celé hřiště a kotouč skončil přesně ve středu domácí klece. Bez asistence.
     
    55:40
    Holtby míří na svou střídačku a Vancouver již hraje v šesti!
     
    55:14
    Hosté se nyní velmi snadno dostali do útoku dvou na jednoho, když Anderson vcelku jednoduše prošel kolem Edlera a následně řešil akci střelou přímo do lapačky Holtbyho.
    52:44 Jonathan DROUIN - 2:4
     
    52:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po chybě na útočné modré se hosté dostali do úniku, kde Kotkaniemi posunul puk JONATHANOVI DROUINOVI, jenž jel sám na Holtbyho, kterého překonal s přehledem kličkou do bekhendu a poté poslal kotouč po ledě pod tělem padajícího brankáře. Asistence: Josh Anderson.
     
    49:07
    Domácí střídačka si navíc následně vzala coach challenge, aby se posoudil ofsajd což domácím nevyšlo a Montreal ještě bude hrát přesilovou hru. Trest odsedí Nils Höglander (VAN).
    49:07 Brendan GALLAGHER - 2:3
     
    49:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě na modré čáře se Canadiens dostali do protiútoku dvou na jednoho, kde nakonec Tatar dostal puk k BRENDANOVI GALLAGHEROVI, který následně nekompromisně prostřelil Holtbyho. Asistence: Tomáš Tatar.
    46:08 Nils HÖGLANDER - 2:2
     
    46:08
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks vyrovnávají stav utkání! Domácí uzavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, kde měl Price co dělat aby už neinkasoval dříve, avšak po zblokované střele se k zakončení dostal NILS HÖGLANDER, jehož bekhendové zakončení hostující brankář vůbec neviděl a kotouč skončil za jeho zády: Asistence: Nate Schmidt, Bo Horvat.
    43:50 Elias PETTERSSON - 1:2
     
    43:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks dramatizují utkání! Kotouč se v útočné třetině dostal na modrou čáru, kde byl Jordie Benn, jenž ho následně nahodil směrem na bránu Montrealu a ELIAS PETTERSSON kotouč velmi dobře ztečoval přesně mezi betony Careyho Price a rázem je náskok Habs jednobrankový. Asistence: Jordie Benn, Brock Boeser.
     
    38:26
    Po podklouznutí Petterssona se do samostatného úniku dostal Kotkaniemi, jenž chtěl překonat Holtbyho střelou mezi betony, ale domácí brankář tento prostor stihl uzavřít.
     
    32:45
    Price nyní parádně podržel svůj tým, když MacEwan dojel nahozený puk a následně vybídl ke skórování Virtanena, avšak jeho střelu zastavil brankář Habs.
    31:42 Corey PERRY - 0:2
     
    31:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nedáš dostaneš tak platilo na druhé straně, když hosté jeli do rychlého protiútoku ve třech proti jednomu a COREY PERRY poslal kotouč přesně mezi betony Holtbyho a trefuje se hned ve svém prvním utkání v dresu Habs. Asistence: Ben Chiarot, Tyler Toffoli.
     
    31:31
    Arénou se znova ozvalo cinknutí tyče, když se tentokrát na druhé straně dostal do velké šance Juolevi, avšak jeho střelu zastavila branková konstrukce.
     
    28:04
    Tyler Toffoli (MTL) navíc následně skončil na Holtbym, což se nelíbilo Bo Horvatovi (VAN), a tak si oba odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    28:04
    Canadiens se navíc následně dostali do obrovské šance ve vlastním oslabení, kde nakonec Evans prostřelil Holtbyho, ale trefil tyč domácí klece.
     
    26:51
    Nicméně Nick Suzuki (MTL) poté poslal kotouč přímo do hlediště, a tak si odsedí dvě minuty za zdržování hry. Třetí přesilovka Vancouveru začne až po reklamní pauze.
     
    24:35
    Tak to byla snad 100% branková situace, kterou nyní hosté neproměnili, když Perry z pravého kruhu nahrál před zcela prázdnou bránu Toffolimu, ale ten netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    21:15
    Boeser se již vrátil do hry, ale ihned je tu další vyloučení na domácí straně, protože dvě minuty za sekání dostává Jay Beagle (VAN), který musel zastavit pronikajícího Gallaghera.
     
    19:14
    Přesilovka Vancouveru je předčasně ukončena faulem Brocka Boesera (VAN), jenž sekl jednoho z hráčů Montrealu.
     
    18:57
    Pettersson vyslal další dělovku z pravého kruhu a tentokrát proti ní Price nedokázal zasáhnout avšak kotouč vletěl přímo do tyče hostující klece.
     
    17:59
    Tak tohle bylo hodně přísné vyloučení Coreyho Perryho (MTL), který pyká dvě minuty za podražení.
     
    15:47
    Vancouver se dostal do rychlé akce, kde nakonec Roussel nahrál do druhé vlny najíždějícímu Myersovi, který nakonec pálil až ze středu útočného pásma, avšak Price byl na svém místě a navíc z něj puk ani nevypadl.
    10:54 Nick SUZUKI - 0:1
     
    10:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se dostávají do vedení! Kulak dostal puk ve středním pásmu a následně jej zavezl do útoku, kde poté přihrál NICKOVI SUZUKIMU, jenž okamžitou střelou prostřelil Holtbyho. Asistence: Brett Kulak, Jonathan Drouin.
     
    07:23
    Vancouver si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože je na trestnou lavici poslán Josh Anderson (MTL), jenž si odpyká dvě minuty za držení.
     
    05:26
    Je tu první obrovská šance utkání! Kotkaniemi dostal přihrávku ve středním pásmu do jízdy a díky tomu jeli hosté ve dvou na jednoho, kde nakonec finský útočník nahrál volnému Toffolimu, jehož okamžitou střelu zastavil Hotlby.
     
    03:09
    Joel Edmundson (MTL) už při rozbruslení varoval Tylera Myerse (VAN), že si jej na ledě najde, za zákrok z minulého utkání na Armiu, a nyní se oba hráči do sebe pustili a jejich bitka nakonec dopadla nerozhodně.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 44. E. Pettersson (Jo. Benn, Boeser), 47. Höglander (Schmidt, Horvat) – 11. Suzuki (Kulak, Drouin), 32. Perry (Chiarot, Toffoli), 50. Gallagher (Tatar), 53. Drouin (J. Anderson), 58. Edmundson


    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Jo. Benn, Juolevi, T. Myers – Boeser, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, MacEwen, Höglander – Roussel, Beagle, Motte.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Perry, Kotkaniemi, Toffoli – Lehkonen, Evans, Byron.

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Brisebois, Cormier
    thejrc.org