Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 24.01.2021, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:33 Patrice BERGERON - 6:1
     
    53:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vypadá to na druhý pořádný debakl pro Philadelphii v sezoně! Bruins okamžitě využívají další přesilovku, přičemž Brad Marchand ani nebyl daleko od hattricku. Jeho tvrdý projektil však Carter Hart vyrazil, avšak jen před prázdnou branku, kde byl první PATRICE BERGERON, který už to měl jednoduché. Asistence: Brad Marchand, Charlie McAvoy.
    47:59 Brad MARCHAND - 5:1
     
    47:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědům vychází i druhá třetí třetina proti Philadelphii a teď už je určitě hotovo! Domácí se usadili v útočném pásmu a pomocí kombinace hledali cestu k zakončení. Tu nakonec našel BRAD MARCHAND, který dostal na pravé straně příliš mnoho prostoru a překonal tak Cartera Harta střelou nad lapačku. Asistence: Nick Ritchie, Jakub Zbořil.
    44:13 Brad MARCHAND - 4:1
     
    44:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí si nejspíš definitivně zajišťují vítězství! Celou gólovou akci zahájil BRAD MARCHAND, který z levé strany nejprve minul. Kotouč se však následně odrazil k Jakeu DeBruskovi, který ho udržel pod kontrolou a nakonec ho přisunul k Patricu Bergeronovi, jenž našel výše jmenovaného hráče samotného před brankou, který Cartera Harta zkušeně přehodil. Asistence: Patrice Bergeron, Jake DeBrusk.
    37:50 Charlie COYLE - 3:1
     
    37:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston už odskakuje na rozdíl dvou branek a udělal skvělý krok směrem k vítězství! Po přechodu modré čáry využil Trent Frederic rozhozené obrany soupeře a poslal tak přihrávku do těsné blízkosti Cartera Harta. Ten ji nestačil včas vypíchnout, rychlejší tak byl CHARLIE COYLE, který jednou rukoval tečoval puk přesně pod horní tyč. Asistence: Trent Frederic, Craig Smith.
    22:30 Craig SMITH - 2:1
     
    22:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se nehodlali smířit s vyrovnaným stavem, takže si okamžitě berou vedení zpět! Charlie Coyle vyvezl kotouč do útoku skrz střed hřiště, v pádu následně posulu kus gumy před odkrytou klec, kde už to měl CRAIG SMITH dost snadné. Asistence: Charlie Coyle, Jérémy Lauzon.
    21:14 Kevin HAYES - 1:1
     
    21:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní se úplně přesně potvrdilo základní hokejové pravidlo nedáš – dostaneš! Patrice Bergeron spálil velkou příležitost, což okamžitě potrestal Jakub Voráček společně s KEVINEM HAYESEM. Český útočník tvrdě vypálil od pravého mantinelu, přičemž jeho ránu tečoval mimo dosah brankáře střelec gólu. Asistence: Jakub Voráček.
    08:09 Patrice BERGERON - 1:0
     
    08:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hned jedna z prvních střel utkání končí v síti a Boston tedy také využívá první přesilovku! Bruins dobře zvládli souboj po vhazování, díky čemuž mohl David Krejčí nahodit na branku. Tam nastal velký zmatek, při kterém se kotouč nakonec odrazil k PATRICOVI BERGERONOVI, který překonal rozhozeného Cartera Harta přízemním bekhendem. Asistence: Nick Ritchie, David Krejčí.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 9. Bergeron (N. Ritchie, Krejčí), 23. C. Smith (Coyle, Lauzon), 38. Coyle (Frederic, C. Smith), 45. Marchand (Bergeron, DeBrusk), 48. Marchand (N. Ritchie, J. Zbořil), 54. Bergeron (Marchand, McAvoy) – 22. K. Hayes (Voráček)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Lauzon, McAvoy, Clifton, Carlo, J. Zbořil, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – N. Ritchie, Krejčí (A), Studnicka – Frederic, Coyle, C. Smith – Bjork, Kuraly, Wagner.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Sanheim, E. Gustafsson, Braun, Hägg, Friedman – Voráček (A), K. Hayes (A), Farabee – Lindblom, Patrick, Konecny – Laughton, Giroux (C), J. van Riemsdyk – M. Raffl, Bunnaman, Aube-Kubel.

    Rozhodčí: Rank, Luxmore – Smith, Kovachik
    thejrc.org