Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Detroit Red Wings
Neděle 24.01.2021, 18:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý večer! Vítám vás u online přenosu z NHL! Na programu je duel, ve kterém změří síly Chicago Blackhawks a Detroit Red Wings. Zápasem, jehož začátek je naplánován na 18:30, vás provede Radim Sochor.
     
    Chicago Blackhawks nevstoupilo do NHL ideálně. Z odehraných pěti duelů má pouhé tři body. A hned dva z nich si připsalo v minulém zápase právě proti Detroitu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Patrick Kane s pěti (3+2) kanadskými body.
     
    Detroit Red Wings je na tom dost podobně. Z pěti zápasů si Rudá křídla dokázala vybojovat pouhé čtyři body. I v Detroitu má nejproduktivnější hráč týmu pět bodů za tři góly a dvě asistence. Je jím kapitán Dylan Larkin.
     
    Z pěti posledních odehraných vzájemných duelů vzešlo Chicago vítězně třikrát. I dnes je považováno za mírného favorita dle sázkových kanceláří. Přeji příjemný sportovní zážitek!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Keith, Boqvist, Zadorov, C. Murphy, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Söderberg, A. Shaw – Hagel, Kämpf, Carpenter.

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Nemeth, Hronek, DeKeyser, Djoos, M. Staal, Stecher – Bromé, D. Larkin, Bertuzzi – Naměstnikov, Glendening, Mantha – Filppula, Rasmussen, B. Ryan – Hirose, Nielsen, Smith..
     
    Hezký den všem fanouškům nejlepšího zámořské hokeje. Utkání začne za pár chvilek a bude klasicky zpožděno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Pius Suter vyhrál první vhazování utkání a DeBrincat se hned po levé straně dostával do zakončení. Jonathan Bernier byl ovšem proti střeleckému připraven.
     
    00:36
    Hra byla přerušena po další střele, tentokráte to zkoušel David Kämpf. I tentokráte si ale Bernier připsal úspěšný zákrok a hru přerušil.
     
    01:33
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Ryan Carpenter – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:49
    Začátek oslabení zvládl domácí celek úspěšně a hned se mu povedlo vyhodit. Filip Hronek se tak musí vracet pro kotouče do střední třetiny.
     
    02:06
    Český obránce nyní nabil na pravém kruhu volnému Manthovi, ale jeho dělová rána skončila na těle připraveného Lankinena.
     
    02:34
    Následný tlak zvládla obrana Chicaga a novic Carl Söderberg dobře poslal kotouč mimo obranné pásmo až za branku Berniera.
     
    03:18
    Chicago pokračuje ve velice dobré hře v oslabení a snad popáté poslalo kotouč přes celé hřiště do bezpečí. Přesilovka využita nebude.
     
    03:33
    Domácí v plném počtu.
     
    04:13
    Kane projel pásmem a připravil puk pro de Haana, který hned zakončoval od modré čáry. Trefil ovšem jen prvního hráče před sebou.
     
    04:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nyní se již domácí dostávají do vedení a poprvé v NHL se prosazuje PIUS SUTER! Švýcarskému hráči se povedlo zblízka dorazit kotouč, který byl na jeho hokejku odražen od betonů Jonathana Berniera. Asistence: Calvin de Haan a Patrick Kane.
    04:42 Pius SUTER - 1:0
     
    06:22
    Troy Stecher nyní dostal velice dobrou přihrávku mezi kruhy, ale místo nadějného zakončení šel do kličky, která se mu moc nevyvedla.
     
    07:34
    Chicago se pokoušeli dostat do dalšího zakončení, ale pokud od modré čáry byl spíše propagační. U kotouče je Hronek, jenž rozjíždí útočnou akci.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Glendening – 2 min., držení hole).
     
    08:27
    Začátek přesilové hry se nedaří ani Hawks, kterým se zatím nepovedlo udržet útočné pásmo a hráči Red Wings dvakrát vyhodili.
     
    09:10
    Nyní se domácí v útoku konečně usadili, ale zradila je přihrávka na modrou čáru, kterou nedokázal zpracovat Duncan Keith.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PIUS SUTER se prosazuje i podruhé v utkání a Hawks využívají přesilovku! Domácí vybojovali puk v útočné třetině a Janmark dobře našel před brankou volného švýcarského útočníka, který se zblízka nezmýlil a je zatím rozdílovým hráčem! Asistence: Mattias Janmark a Dominik Kubalík.
    09:44 Pius SUTER - 2:0
     
    10:21
    Následně po vhazování byla hra přerušena a pokračovat se bude po druhé komerční přestávce této třetiny.
     
    11:36
    Ian Mitchell se po pravé straně dostal do zakončení, ale zakončením na první tyčku nikterak nepřekvapil brankáře Berniera v hostující brance.
     
    12:19
    Po přihrávce zpoza branky se do zakončení dostal Tyler Bertuzzi, ale Lankinen jej zákrokem ramenem skvěle vychytal!
     
    13:13
    Po přihrávce od Ryana se ke střele od levého mantinelu dostával Rasmussen, ale tomu se nepovedlo Lankinena nikterak ohrozit.
     
    13:43
    Brandon Hagel si aktuálně počkal na odraz od zadního mantinelu a zleva zakončoval z první. Bernier si ale s tímto pokusem snadno poradil a hru přerušil.
     
    14:58
    DeBrincat skvěle vybojoval kotouč za brankou a po kombinaci se dostal kotouč až na hokejku Murphyho. Ten vyslal pumelenici na branku Berniera, který se ale zaskvěl dalším zákrokem.
     
    15:47
    Andrew Shaw byl úplně volný mezi kruhy, kam také dostal přihrávku. Místo střely si ale kotouč špatně zpracoval a ten mu nakonec ujel.
     
    16:00
    Na druhé straně zachránila domácího brankáře branková konstrukce od inkasování snižující branky!
     
    16:36
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Troy Stecher – 2 min., držení).
     
    16:59
    Na konci velice pohledné kombinace domácích byl Shaw, kterému se z pravého kruhu ovšem nepovedlo ideálně zakončit.
     
    17:44
    Tentokráte dostal Shaw přihrávku mezi kruhy a hned zakončoval po ledě, ale Bernier si připsal velice dobrý zákrok betonem!
     
    18:26
    Pius Suter útočil na hattrick v první třetině, ale jeho zakončení z levé strany do bližší šibenice nakonec nevyšlo. Bernier si připsal zákrok ramenem.
     
    18:36
    Hosté v plném počtu.
     
    19:05
    Hosté jsou na kotouči a mají výhodu, Dominik Kubalík dostane za příliš agresivní forčeking dvě minuty.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dominik Kubalík – 2 min., hákování).
     
    19:31
    Filip Hronek rozjel útok z obrany, ale útočníci jeho solidní přihrávku nikterak neposunuli dále a Chicago se dostalo ke kotouči a vyhodilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání, kterou ovládl domácí celek díky Piusovi Suterovi, který se prosadil hned dvakrát, čímž dal svou první i druhou branku v NHL. Chicago bylo aktivnějším celkem a mohlo dát klidně mnohem více branek. Detroit musí výrazně zabrat, pokud chce dnes brát nějaké body.

    Střely na branku: 13:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (David Kämpf – 2 min., nedovolené bránění).

    Hosté budou hrát minutovou přesilovku 5 na 3!
     
    20:41
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hodně rychle využitá přesilovka a Detroit je zpátky v utkání! Dylan Larkin našel z levého kruhu před brankou TYLERA BERTUZZIHO, který dobře nastavil hokejku a Lankinen neměl šanci zasáhnout. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.
    20:41 Tyler BERTUZZI - 2:1
     
    21:25
    Na trestné lavici je stále Kämpf, a tak hosté mají ještě klasickou přesilovou hru a nebezpečně kombinují v útočné třetině.
     
    22:12
    Domácí v plném počtu.
     
    22:19
    Mattias Janmark se dostal společně s Carpenterem do protiútoku a druhý jmenovaný zakončoval do prázdné branky, kterou ale neuvěřitelně tristně minul!
     
    23:41
    Alex DeBrincat prošel individuálně do útočné třetiny a dostal se i ke střeleckému pokusu, ale Bernier mu radost neudělal a připsal si zákrok.
     
    24:26
    Skvělá šance Dylana Larkina na srovnání stavu! Hostující útočník se od pravého mantinelu dostal až k zadní tyčce, kde se mu ale nepovedlo dostat puk pod beton Lankinena!
     
    25:12
    Po menším tlaku se pokoušel rozjet útočnou akci Shaw, ale přihrávka na spoluhráče úplně přesná nebyla a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    25:22
    Mattias Janmark se poněkud šťastně dostal do samostatného úniku, ale jeho akce se mu moc nevydařila a Bernier udržel šance Red Wings vysoko!
     
    26:03
    Brandon Hagel parádně zasekl kotouč u pravého kruhu a svižně zakončoval. Jeho pokus se do branky ovšem nedostal, pohledná klička hráče čtvrté lajny.
     
    27:07
    První komerční přestávka zábavné druhé třetiny, která nám nabízí šance na obou stranách. Nejdůležitější byla zatím branka Red Wings, kteří ztrácejí pouze jednu branku.
     
    27:43
    Frans Nielsen se nyní zjevil v brankovišti, kde několikrát po ledě dorážel, ale Lankine zůstává velice jistý v domácí brance!
     
    28:53
    U pravého mantinelu se spoluhráčů zbavoval Kane, který poté bekhendem posílal puk do brankoviště, kde se ale nikdo v červeném k teči nakonec nedostal.
     
    30:08
    Kämpf vybojoval kotouč a přihrával Mitchellovi na modrou čáru, ale jeho svižná rána skončila na bránícím hráči.
     
    30:57
    Givani Smith se na druhé straně ledu dostal mezi kruhy do slibného zakončení, ale jeho pokus skončil jen na bránících hráčích před ním.
     
    31:34
    Bernier si musel dávat pozor na Nikitu Zadorova, jenž se najednou zjevil mezi kruhy. Ani jeho zakončení se ale nedostalo do branky.
     
    32:50
    David Kämpf se dostal před branku, kde byl bráněn. Český útočník i tak zakončoval, ale jeho zakončení po ledě skončilo jen těsně vedle branky!
     
    34:07
    Lankinen se po delší době dostal k zákroku, přes obránce nejspíše moc neviděl, ale i tak si s kotoučem celkem snadno poradil.
     
    35:35
    Hosté si nyní rozebrali domácí obranu a Bertuzzi se dostal ke střeleckému pokusu z pravého kruhu. Jeho dělovka ale skončila jen vedle branky.
     
    37:00
    Poslední chvilky utkání jsou celkem nezáživné a ani jeden celek se nemůže dostat na delší dobu do útočné třetiny.
     
    37:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zrovna zakřikl! CONNOR MURPHY se dostal mezi kruhy ke kotouči a luxusním zakončením do pravé šibenice vymetl všechny pavouky v brance, luxusní trefa! Bez asistence.
    37:18 Connor MURPHY - 3:1
     
    38:20
    Další akci rozjížděl podél pravého mantinelu Shaw, ale jeho přihrávka na Janmarka mezi kruhy nebyla zakončena střelecky.
     
    39:22
    Domácí pokračovali v aktivní hře a přišlo v útočném pásmu několik střeleckých pokusů, ale ani jeden kotouč se nedostal za záda Jonathana Berniera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pohledná druhá třetina je u konce, domácí nadále vedou o dvě branky. Hned na startu periody se prosadil Tyler Bertuzzi a Detroit byl nějakou chvilku aktivnějším celkem. Poté ale aktivita opadla a hrálo opět Chicago, které se dostalo do několika šancí. Nakonec se až ke konci třetiny prosadil Connor Murphy.

    Střely na branku: 23:17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Naprosto neuvěřitelná práce od Patricka Kanea, který dostal hrozně moc prostoru. Pokryl si kotouč, dojel k levému kruhu a v brankovišti našel MATTIASE JANMARKA, jenž pouze nastavoval hokejku. Asistence: Patrick Kane a Connor Murphy.
    40:58 Mattias JANMARK - 4:1
     
    41:36
    Hodně důležitá branka pro domácí celek, kterému vítězství sebere jen opravdu velký výpad ve hře.
     
    42:16
    Danny DeKeyser se dostal ke střeleckému pokusu od modré čáry, ale ten moc nebezpečný nebyl a Lankinen zasáhl betony.
     
    42:47
    Tentokráte se Brandon Hagel dostal ke střele od levého mantinelu, ale po ledě moc nebezpečný nebyl a Reimer bez problémů vyráží.
     
    44:03
    Domácí celek slušně kombinoval v útoku, ale všechno trvalo moc dlouho a nakonec museli Hawks opustit pásmo kvůli ofsajdu.
     
    44:31
    Ofsajd se píská i na straně druhé, neboť do něj najeli hráči Red Wings. Pokračovat se tak bude vhazováním ve střední třetině.
     
    45:35
    Adam Boqvist prošel do útočné třetiny a z pravé strany zakončoval na první tyčku, ale Jonathan Bernier předvedl semafor pro fanoušky, kteří na zápase nejsou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    46:27
    Od pravého mantinelu to zkoušel opět David Kämpf, ale ani tentokráte se mu nepovedlo překvapit Berniera v brance. Kotouč skončil jen vedle hostující svatyně.
     
    47:28
    Další luxusní přihrávka od Kanea do předbrankového prostoru, kde se tentokráte nedokázal prosadit obránce Boqvist.
     
    48:15
    Detroitu se moc nedaří projít do zakončení v útoku a spíše jen nahazuje kotouče za branku Lankinena.
     
    48:45
    Troy Strecher nahazoval od modré čáry na branku, kterou se mu ale nepovedlo nikterak ohrozit. Puk po jeho střele navíc opustil pásmo.
     
    49:40
    Zadorov posílal střílenou přihrávku do brankoviště, kde Carpenter jen nastavoval hokejku. Bernier ale dokázal zakročit betony!
     
    50:16
    Pius Suter šel do útoku, ale nechával kotouč za sebou pro Kanea, který klidně mohl zakončovat, ale místo toho chtěl hattrick pro svého spoluhráče. Ten se ale zblízka neprosadil!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:05
    Hned po vhazování domácí celek vyhodil přes všechny čáry, ale Hronek vybojoval zpátky pásmo. Detroit ale hned přišel o pásmu znovu.
     
    51:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    TYLER BERTUZZI se prosazuje podruhé v utkání a podruhé v přesilové hře! Filip Hronek zakončoval zápěstím od modré čáry a jeho spoluhráč před brankou celou akci dokončil gólově. Asistence: Bobby Ryan a Filip Hronek.
    51:39 Tyler BERTUZZI - 4:2
     
    52:28
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Švýcarskému útočníkovi to nakonec vyjde – PIUS SUTER dává svou třetí branku v utkání a máme tu hattrick! Suter se prosadil z levého kruhu střelou k pravé tyčce. Asistence: Alex DeBrincat a Duncan Keith.
    52:28 Pius SUTER - 5:2
     
    54:00
    Hodně rychlá odpověď od domácího celku, který si tentokráte výhru již pohlídá. Hawks pokračují v útočné aktivitě.
     
    55:08
    De Haan se pokoušel procpat kotouč do branky od levého mantinelu. Jeho zakončení ale skončilo jen na bránícím hráči, Detroit se tak dostal pryč ze svého pásma.
     
    55:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Debakl se stále zvyšuje, dalším střelcem je PHILIPP KURASHEV! Ten se dostal zpoza branky do brankoviště, kde nadvakrát procpal puk za záda bezmocného Berniera. Bez asistence.
    55:55 Philipp KURASHEV - 6:2
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Brandon Hagel – 2 min., hákování).
     
    57:49
    Utkání se spíše dohrává a přesilovka Detroitu už není tak aktivní. Od modré čáry to zkoušel aktivní Hronek, ale tomu se nepovedlo překonat Lankinena v brance.
     
    57:59
    Domácí naopak ujeli v oslabení a útočili na sedmý gól, ale Söderberg nedostal ideální přihrávku před branku i díky zásahu obrany.
     
    59:04
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Chicago i ve druhém utkání s Detroitem vítězí naprosto jasným výsledkem. Hattrickem se blýskl Pius Suter, pro nějž to byly první branky v NHL. Asistenci si připsal Dominik Kubalík, Filip Hronek dokonce dvě. Na straně Detroitu zářil dvougólový Tyler Bertuzzi.

    Střely na branku: 35:27
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kevin Lankinen (CHI), 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 60 minut
    Jonathan Bernier (DET), 24 zákroků, 6 OG, úspěšnost 82,9%, odchytal 60 minut
     
    Tři hvězdy utkání
    Pius Suter (CHI) 3+0
    Connor Murphy (CHI) 1+1
    Patrick Kane (CHI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) 0+1, 1 střela, TOI 12:46
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, TOI 13:35
    Filip Hronek (DET) 0+2, 3 střely, TOI 23:12 (21:04:21)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Suter (de Haan, P. Kane), 10. Suter (Janmark, D. Kubalík), 38. C. Murphy, 41. Janmark (P. Kane, C. Murphy), 53. Suter (DeBrincat, Keith), 56. Kurashev – 21. Bertuzzi (D. Larkin, Hronek), 52. Bertuzzi (B. Ryan, Hronek)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Keith, Boqvist, Zadorov, C. Murphy, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Söderberg, A. Shaw – Hagel, Kämpf, Carpenter.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Nemeth, Hronek, DeKeyser, Djoos, M. Staal, Stecher – Bromé, D. Larkin, Bertuzzi – Naměstnikov, Glendening, Mantha – Filppula, Rasmussen, B. Ryan – Hirose, Nielsen, Smith.
    ocianews.com