Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
Washington Capitals
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Buffalo Sabres
Neděle 24.01.2021, 21:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jack EICHEL - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je JACK EICHEL.
    49:28 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:3
     
    49:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Linus Ullmark nedokázal holí odklidit puk před NICKLASEM BÄCKSTRÖMEM. Domácí útočník s ním dostal už za brankovou čáru, přesto dokázal domácího brankáře překonat. Ullmark si totiž jeho nahození srazil do vlastní sítě pravou rukou a možná i betonem. Asistence: Jakub Vrána a John Carlson.
    47:24 Eric STAAL - 2:3
     
    47:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    I třetí gól hostí padl v přesilovce! Rasmus Ristolainen poslal z modré čáry přihrávku na pravý kruh, odkud vypálil z první ERIC STAAL. Zkušený útočník se trefil k bližší tyčce nad lapačku Vítka Vaněčka – 2:3. Asistence: Rasmus Ristolainen a Colin Miller.
    33:04 Victor OLOFSSON - 2:2
     
    33:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté dobře sehranou přesilovku korunují gólem! Jack Eichel rozehrál puk k brankové čáře na Sama Reinharta. Ten přenesl hru na pravý kruh, odkud trefil poloodkrytou branku VICTOR OLOFSSON. Tohle bylo výtečně sehrané – 2:2. Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
    31:51 T. J. Oshie - 2:1
     
    31:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu využívají a berou si tak zpět těsné vedení! Střelu Justina Schultze ze vzduchu krásně tečoval T. J. OSHIE a Ullmark nemohl na změnu směru letu puku včas zareagovat – 2:1. Asistence: Justin Schultz a Nicklas Bäckström.
    30:07 Colin MILLER - 1:1
     
    30:07
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté přesilovku nakonec využili! Ristolainen předal puk na modré COLINOVI MILLEROVI, který vypálil z osy hřiště a brankář Vaněček nic neviděl přes clonícího Erica Staala. Kotouč tak zapadl za jeho záda – 1:1. Asistence: Rasmus Ristolainen a Casey Mittelstadt.
    06:58 Justin SCHULTZ - 1:0
     
    06:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Dobrou práci odvedl při forčekinku Garnet Hathaway, který donutil ke ztrátě puku Taylora Halla. Hrací předmět se pak dostal po pravém mantinelu na modrou čáru, odkud ho nahodil na branku JUSTIN SCHULTZ a Ullmarkovi prošel mezi betony až do jeho svatyně. Bez asistence.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. J. Schultz, 32. Oshie (J. Schultz, Bäckström), 50. Bäckström (J. Vrána, Carlson) – 31. C. Miller (Ristolainen, Mittelstadt), 34. Olofsson (S. Reinhart, Eichel), 48. E. Staal (Ristolainen, C. Miller), rozh. náj. Eichel

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   John Carlson (WSH)
    0:1   Jack Eichel (BUF)
    2. série:
    0:1   T. J. Oshie (WSH)
    0:1   Casey Mittelstadt (BUF)
    3. série:
    0:1   Nicklas Bäckström (WSH)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, T. van Riemsdyk, Siegenthaler – Oshie (A), Bäckström (A), J. Vrána – Pánik, Eller, McMichael – Hathaway, Dowd, Hagelin – Sprong, Pinho, Sheary.
    Buffalo Sabres: Ullmark (J. Johansson) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Montour – S. Reinhart, Eichel (C), Hall – Mittelstadt, E. Staal, Olofsson – Okposo (A), Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Rozhodčí: O’Rourke, Hebert – Nagy, Tobias
    thejrc.org