Ath. Bilbao – Getafe 5:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
5:1 (1:1)
Getafe CF
Pondělí 25.01.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování 20. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Athleticem Bilbao a Getafe.
     
    Athletic Bilbao

    Fotbalisté Athletica Bilbaa letos zaostávají za očekáváním. Po 18 odehraných zápasech okupují třináctou pozici, přičemž ztráta na pohárové příčky činí deset bodů, což je poměrně dost. Naopak by se svěřenci kouče Marcelina měli dívat pod sebe, neboť náskok na sestupem ohrožený Alavés má hodnotu pouhých tří bodů. Bilbao ovšem půjde do utkání ve výborném rozpoložení, neboť dokázalo ovládnou španělský superpohár. Na stadiónu Córdoby nejprve v rámci semifinále porazilo 2:1 Real Madrid a ve finále v prodloužení porazilo 3:2 katalánskou Barcelonu. Nejlepším střelcem týmu je Iňaki Williams s pěti góly.
     
    Getafe CF

    Getafe vstoupilo do sezóny mizerně, ale pomalu se začíná blýskat na lepší časy. Tým, který minulou sezónu atakoval pohárové příčky a nezůstal na nich jen kvůli mizernému závěru sezóny, zahájil i nový ročník špatnými výkony. Bordalásova družina dokonce chvíli byla v sestupovém pásmu, to ovšem v současné chvíli už neplatí. Getafe je dvanácté především díky dvěma posledním zápasů, po vítězství 3:1 v Elche a si doma výsledkem 1:0 poradilo i s Huescou. Gólovou produktivitu celku vede Ángel Rodríguez, jemuž se podařilo rozvlnit síť soupeře šestkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, Núñez, Balenziaga – de Marcos, Dani García, Vencedor, Muniain – I. Williams (C), Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, I. Córdoba, Lekue, Kodro, I. Gómez, Unai López, Morcillo, Sancet, Vesga, Villalibre.

    Getafe CF: Yáñez – Damián Suárez, Etxeita, Dakonam (C), Nyom – Kubo, Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – Jaime Mata, Aleñá.
    Náhradníci: Soria – Abdulai, Ángel Rodríguez, Alba, Niang, Iglesias, Patrick, Portillo.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Snový vstup hostujícího celku o zápasu, v němž se ujímá vedení po uplynutí dvaceti vteřin ze hry! Aleñá z pravé strany odcentroval přesně na hlavu MARCA CUCURELLY, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti prostřelil Simóna. V defenzivě propadl Balenziaga, jenž centr podskočil.
     
    3
    Domácí se musejí co nejrychleji vzpamatovat ze studené sprchy, kterou jim soupeř připravil. Fotbalisté se ještě ani nestihli zahřát a už musí dotahovat.
     
    4
    Domácí se dostali přes útočnou polovinu a pokračují v kombinační hry. Moment překvapení vymyslel Williams, centr za obranu si ale Xabier Etxeita pohlídal.
     
    5
    Fotbalisté Athleticu utahují smyčku kolem soupeřovy šestnáctky. Tentokráte zkoušel centrovat Iker Muniain, nejvýše se do vzduchu vyšplhal Djené Dakonam.
     
    6
    Bude se kopat penalta! Rubén Yáñez přiběhl do souboji s Iňaki Williamsem pozdě, útočník posléze přepadl přes gólmanovu pravou nohu.
     
    7
    Hlavní rozhodčí se ještě radí s videorozhodčím. Opakované záběry ukázaly, že se brankář Getafe balónu dotkl a až potom podrazil soka. Penalta by se tedy pískat nemusela.
     
    8
    Všechno je jinak! Arbitr Cordero se na pobídku od videorozhodčího šel podívat na obrazovku. Jasno měl poměrně rychle, penalta se kopat nebude!
     
    9
    První žlutou kartu střetnutí obdržel středopolař Getafe Nemanja Maksimović, který nezastihl start Minuaina, zezadu jej pak za res stáhl k zemi.
     
    9
    Ve stejné minutě rozdal rozhodčí další žlutou kartu, tentokráte pro domácího stopera Unaia Núñeze, jenž ve skluzu minul balón, ale přejel kotníky Maty.
     
    10
    Ze standardky nebylo nic. Takefusa Kubo si netroufl na přímou střelu, centroval. K hlavičce se dral Djené Dakonam, ale přes Yeraye vystřelil velmi slabě.
     
    11
    Pěkná kombinace domácího mužstva středem hřiště. Celou akci ovšem zbrzdil Iker Muniain, tomu při zpracování utekl balón pod kopačkou.
     
    12
    Pěknou narážečkou se Iñaki Williams ve spolupráci s Óscarem de Marcosem dostal přes středopolařskou dvojici Getafe. Následoval centr, pro nějž si doběhl brankář Rubén Yáñez.
     
    13
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Parádní branka RAÚLA GARCÍI znamená srovnání stavu! Zleva centroval Muniain a zkušený čtyřiatřicetiletý Španěl byl úplně sám mezi oběma stopery. Do balónu se položil akrobatickým způsobem, v pádu poslal kulatý nesmysl nechytatelně k levé tyči. Yáñez zůstal stát jako přikovaný.
     
    15
    Svěřenci kouče Marcelina jsou při chuti. Iñaki Williams v záklonu dokázal balón sklepnout pro Muniaina, jenž ve velkém předklonu poslal balón do rukavic Yáñeze.
     
    16
    Střední záložník Dani García si navedl míč na střed a chystal se vypálit. V tom mu zabránil Mauro Arambarri, Uruguayec odstavil soka od míče čistým skluzem.
     
    17
    Kartu žluté barvy vyfasoval autor vyrovnávacího gólu Raúl García. ten přiběhl příliš pozdě do souboje s Cucurellou, jehož bolestivě atakoval šlapákem.
     
    18
    Po delší době zaútočilo také Getafe. Jmenovitě Takefusa Kubo, jenž se vydal na útočný výlet. Jenže neměl podporu a sám toho moc nezmohl.
     
    19
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Takefusa Kubo přenesl hru na Cucurellu, jenže balónu dal přílišnou výšku. Střelec hostů hlavičkoval mimo hrací plochu.
     
    20
    Defenziva Getafe se dožadovala odpískání ofsajdu, leč marně. Mikel Balenziaga mohl pokračovat ve hře, stříleným centrem napálil pouze Suáeze.
     
    21
    Raúl García tělem odmítl Etxeitu, načež poslal balón mezi nohama Nyoma a tím přihrál Óscaru de Marcosovi. Jeho přízemní pas kapitán Dakonam úspěšně odklidil do zámezí.
     
    22
    Tlak Athleticu pokračuje. Getafe sice vstřelilo vedoucí branku, avšak od té doby je pod drtivým tlakem domácího výběru.
     
    23
    První rohový kop střetnutí rozehrál Iker Muniain. Na hranici penalty hledal Yeraye, jehož si výborně pokryl Dakonam. Reprezentant Toga drží defenzivu hostů nad vodou.
     
    24
    Rychlý protiútok levou lajnou podnikl Nemanja Maksimović. nabral velkou rychlost, avšak rychle byl ztrojen a z bezvýchodné situace nenašel cestu ven.
     
    25
    Marcelinova družina kombinuje, protivníkovi téměř nepůjčuje balón. Raúl García centroval na Iñakiho Williamse, kterého pohlídal Etxeita, hlavou následně poslal balón do rukou gólmana.
     
    26
    Další útočnou akci čerstvého vítěze španělského superpoháru zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Byl to Óscar de Marcos, kdo si nepohlídal postavení s obrannou linií.
     
    27
    Rozhodčí nařizuje penaltu, tentokráte ve prospěch Getafe! Z prvního záběru to vypadalo, že Marc Cucurella udeřil Unaie Núñeze, který vzápětí zahrál rukou. Ale opakované závěry ukázaly, že autor bleskového gólu soka atakoval jen slabě, navíc tělem.
     
    28
    Arbitr Cordero i v tomto případě probírá inkriminovaný moment s videorozhodčím. Hráči netrpělivě čekají na finální verdikt.
     
    28
    Debata byla rychlá, penalta zůstává v platnosti!
     
    29
    Jaime Mata ale Getafe nevrací vedení! Sledoval gólmana, který na sobě ale nedal nic znát a čekal do posledního okamžiku. Nakonec skočil po levé ruce, kam také španělský útočník vystřelil brankář nataženou rukou dokázal vytěsnit míč mimo tři tyče!
     
    30
    Po půl hodině střetnutí tak platí nerozhodný výsledek. Hosty jako by neproměněná penalta paradoxně nakopla, pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    31
    na pravé straně dostal moře volného prostoru Takefusa Kubo. Zkusil odcentrovat na hlavu Maty, nešťastník z před malého okamžiku však míč podskočil.
     
    32
    Dlouhý výkop gólmana Rubéna Yáñeze si na prsa zpracoval Carles Aleñá. Posléze si ovšem míč předkopl až moc před sebe, čehož využil Yeray.
     
    33
    Těžko říct, co teď Dani García zamýšlel udělat. Dlouhým nákopem poslal balón do rukou brankáře soupeře, aniž by byl v blízkosti některý ze spoluhráčů.
     
    34
    V ofsajdu nachytán Marc Cucurella. Vlasatý záložník očekával pas od Nyoma dříve, bek ovšem zaspal, na rozdíl od pomezního, jenž zvedl praporek okamžitě.
     
    35
    Carles Aleñá atakoval tvrdým úderem do obličeje Raúla Garcíu. Fotbalista, který je v Getafe na hostování z katalánské Barcelony, zařídil standardku v neprospěch sebe a svých spoluhráčů.
     
    36
    García se zatím nezvedá, zřejmě bude potřebovat ošetření. Hlavní rozhodčí ještě chvíli čeká, zda se ofenzivně laděný záložník nezvedne po svých.
     
    37
    Standardní situace proběhla i s Raúlem Garcíou, Španěl se rychle zotavil z nepříjemného direktu. A právě on byl adresátem centru na přední tyč, hlavou prodloužil míč do rukavic brankáře.
     
    38
    Takefusa Kubo vyzval k souboji jeden na jednoho Yeraye. Úspěšný byl z poloviny. Za záda soka se nedostal, ale vybojoval aut.
     
    39
    S útočnou agresivitou to přehnal Damián Suárez. Nestihl včas zastavit pohyb proti Núñez, jemuž zezadu špičkou kopačky přišlápl pravý kotník.
     
    40
    Žlutou kartu si vykoledoval domácí středopolař Dani García. Španělský fotbalista podrazil Kuba, který si narazil míč s Matou a mířil do šance.
     
    41
    Vhazování v blízkosti šestnáctky se Getafe vůbec nepovedlo. Allan Nyom hodil míč Cucurellovi do úrovně kolen, levý záložník si v těžké situaci neporadil se zpracováním.
     
    42
    Velké šanci Athleticu zabránil včas vyběhnuvší Rubén Yáñez. Ve skluzu byl u míče dříve než sprintující forward, balón odpálil až na útočnou polovinu.
     
    43
    Do Cucurelly při obranné hlavičce tvrdě narazil Óscar de Marcos. Hlavní rozhodčí situaci neviděl, ale pomezní mu dal znamená, aby odpískal nedovolený zákrok.
     
    44
    Nahrávka Takefusy Kuba na Jaimeho Matu byla příliš dlouhý. Španělský útočník ještě zabral, i přes veškerou snahu však kulatý nesmysl dostihl až za postranní lajnou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Iñaki Williams si nechal balón skočit a poté vypálil velmi zajímavý projektil z dvaceti metrů. Míč před Yáñezem nebezpečně skočil, avšak brankář nakoenc zasahovat nemusel, míč proletěl vedle levé tyče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je utkání 20. kola španělské La Ligy mezi Athleticem Bilbao a Getafe vyrovnaný 1:1. Hosté vstoupili do zápasu bleskovým gólem, když se už po dvaceti vteřinách hry hlavou prosadil Marc Cucurella. Domácí dokázali srovnat stav ve 13. minutě, kdy se pohledným akrobatickým zakončením blýskl Raúl García. Vrátit vedení hostujícímu celku mohl ve 29. minutě, jenže nařízenou penaltu po hře rukou Núñeze neproměnil, gólman Simón vystihl směr střely a připsal si velmi důležitý zákrok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Athletic si dokázal vybojovat zajímavou standardní situaci. U levé lajny si balón výborně pokryl Iker Muniain, jehož zezadu nedovoleně atakoval Dakonam.
     
    49
    Hodně odvážný trik defenzivě Getafe vyšel. Těsně před rozehrávkou celá defenziva vyběhla z šestnáctky, ofsajdová past sklapla dokonale. Raúl García moc dobře věděl, že nemůže hrát.
     
    49
    Druhou žlutou kartou do domácích řad zapisuje Jaime Mata. Útočník se vydal vypomoci defenzivní složce, jenže jí paradoxně uškodil, když Munianovi kopl do pravé nohy.
     
    50
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté převrací vývoj utkání na svou stranu! Muniain zakroutil centr na hlavu YERAYE. Obrovský bojovník, který již dvakrát porazil rakovinu, balón umístil nechytatelně k pravé tyči a v šestadvaceti letech oslavil svou první trefu v La Lize!
     
    52
    Getafe bude muset výrazně přidat. Od prvních minut jsou jasně horším týmem a bylo jen otázkou času, kdy se aktivně hrajícím domácím podaří vstřelit vedoucí branku.
     
    53
    Mikel Balenziaga si neporadil se zpracováním, ale litovat nemusí, protože Muniaina po odehrání dojel tentokráte Xabier Etxeita, BIlbao má další standardku.
     
    54
    Muniain rozehrál po lajně na Iñakiho Williamse. Forward se rozběhl po lajně a zkoušel centrovat, ale trefil pouze skluzujícího Kuba. Následuje rohový kop.
     
    55
    Zajímavý signál, kdy Óscar de Marcos našel přetaženým centrem volného Andera Capu. Tomu ovšem rána z halfvoleje vůbec nevyšla, kulatý nesmysl poslal vysoko nad.
     
    56
    Allan Nyom si po lajně šikovně hodil balón podél Mikela Balenziagy. Sám si však zajímavou situaci pokazil, když si předkopl balón, ten doletěl do zámezí.
     
    57
    Stoper Xabier Etxeita si v hlavičkovém souboji proti Williamsovi pomohl loktem. Rozhodčí situaci dobře viděl a obránci udělil žlutou kartu.
     
    57
    Žlutá karta přichází okamžitě i na druhé straně. Unai Vencedor si středem nechal pláchnout Carlese Aleñu, soupeře pak zezadu fauloval bez zjevné snahy hrát míč.
     
    57
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Ángel Rodríguez.
     
    58
    Trenér Bordálas ví, že není nač čekat. Poměrně brzy sáhl ke střídání, které je ofenzivního rázu, neboť útočník Rodríguez nahradil středopolaře Maksimoviće.
     
    59
    Z uctivé vzdálenosti od brány natáhl ke střele Marc Cucurella. Kulatý nesmysl úspěšně ztlumil Yeray, Simón si připsal zákrok z kategorie jednodušších.
     
    60
    Hodina z utkání je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Athletic pokračuje v dobrém výkonu, které podával i v rámci španělského superpoháru. Má výborně nakročeno k zisku tří bodů.
     
    61
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Marcelinovu družinu výrazně přibližuje vítězství RAÚL GARCÍA. Muniain si na levé straně pohrál s míčem, načež nahrál k lajně Balenziagovi a ten z jedničky poslal balón na hlavu trestuhodně volného Garcíí, po jehož hlavičce Yáñez bezmocně sledoval, jak míč zapadá do pravého horního rohu.
     
    63
    Domácí fotbalisté pokračují v aktivním pojetí hry. Rychle se dostalo zpátky na útočnou polovinu soupeře, kde pokračují s trpělivou kombinací.
     
    64
    Ángel Rodríguez vybojoval pro Getaf vůbec první rohový kop v zápase. Vybojoval jej nový muž na hřišti Ángel Rodríguez, který šikovně nastřelil Yeraye.
     
    65
    Levý obránce Mikel Balenziaga dohrál. Při sprintu po lajně zničehonic zpomalil a okamžitě zvedal ruku na znamení střídání. Španělského hráče nejspíše chytl sval, v lepším případě šlo o křeče.
     
    66
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Balenziaga, přichází Iñigo Lekue.
     
    67
    Druhý roh v krátkém časovém sledu vybojoval pro své barvy Allan Nyom. Iñigo Lekue byl u balónu první, ale nic neriskoval a hrál do autu.
     
    68
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Mamor Niang.
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Francisco Portillo.
     
    69
    Hráči Bilbaa nechávají hrát s míčem protivníka a sami se soustředí především na defenzivní hru. S náskokem jsou bílo-červení viditelně spokojení, nepotřebují ho ještě navyšovat.
     
    70
    Damián Suárez naznačil dlouhý aut, aby nakonec hodil míč po lajně Rodríguezovi na krátkou vzdálenost. K forwardovi se stáhli dva protihráči, kteří společnými silami soka zpacifikovali.
     
    71
    Na trávníku zůstává ležet Iñigo Lekue, jenž hlavou zblokoval prudký centr Cucurelly. Rychle se oklepal a je připravený pokračovat v utkání.
     
    72
    Exekuce rohového kopu se chopil Carles Aleñá. Centroval do malého vápna, kam nabíhal Djené Dakonam. Hostujícího kapitán ale udržel na uzdě Unai Núñez.
     
    73
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Mikel Vesga.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Álex Berenguer.
     
    74
    Getafe znovu rozehrávalo roh, pro změnu z levé strany. Francisco Portillo si narazil s Rodríguezem, načež poslal balón pouze do rukavic brankáře.
     
    75
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! U zrodu akce stál de Marcos, který ukázkovým skluzem odzbrojil Portilla. Akci rozvinul na Williamse, jenž z pravé strany parádní nahrávkou našel ÁLEXE BERENGUERA, jemuž stačilo trefit poloodkrytou svatyni.
     
    77
    O výsledku je rozhodnuto. Athletic Bilbao míří za zaslouženým vítězstvím, Getafe dnes hrálo druhé housle. Nepomohl ani brzký gól.
     
    78
    Domácí hráči jsou při chuti. Iñaki Williams si krásně narazil s Muniainem a pokračoval do útoku. Stopku mu vystavil až poslední bránící hráč Xabier Etxeita.
     
    79
    Djené Dakonam těsně za vlastní šestnáctkou fauloval a jako odměnu dostal navíc kartu žluté barvy. Domácí mají navíc standardku z velmi dobré střelecké pozice.
     
    80
    Podle očekávání si k míči stoupl Iker Muniain. Mířil na stranu gólmana k levé tyči, avšak Rubén Yáñez s podobnou variantou počítal a pokus vyrazil.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Unai López.
     
    81
    Více volného prostoru využil ke střele z pětadvaceti metrů Ángel Rodríguez. Balón letěl příliš dlouho, Simón kulatý nesmysl schoval do koše.
     
    82
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Gólová smršť Bilbaa pokračuje! ÓSCAR DE MARCOS sám rozjel akci nahrávkou na čerstvého Villalibreho, jenž měl oči nahoře a krásným centrem balón spoluhráči vrátil, pravý záložník ve výskoku mířil o zem nechytatelně na zadní tyč.
     
    83
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází John Patrick.
     
    85
    Hosté usilují alespoň o snížení debaklu. Zatím neúspěšně, neboť domácí defenziva pracuje na jedničku s hvězdičkou.
     
    86
    Hra se přesunula zpět útočnou polovinu Bilbaa. Asier Villalibre chtěl k asistenci přidat i gól, ale z hranice šestnáctky střílel nad břevno.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Álex Berenguer. Celou situaci si ještě vyříkává s rozhodčím, autor čtvrtého gólu vyvázl s ústním varováním.
     
    88
    Střídající mladík Getafe Mamor Niang nedokázal udržet míč na kopačkách proti převaze. Bojoval statečně, ale za záda skluzujícího Capy se nedostal.
     
    89
    Óscar de Marcos krásně vybruslil ze zapeklité situace ve středu pole. Kolem sebe měl tři protihráče, avšak troufalým obloučkem je všechny přehodil a míč poslal zcela osamocenému Lópezovi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Ofsajdové postavení Mikela Vesgy zastavilo útočné snahy Athleticu. Centr Álexe Berenguera měl oči, středopolař může litovat, že si nedokázal pohlídat pozici.
     
    90+2
    Ve velkém záklonu hlavičkoval Mamor Niang po prudkém centru Portilla. Unai Simón s klidem pozoroval, jak balón letí vysoko nad horní tyčkou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
     
    Bilbao si v dohrávce 20. kola španělské La Ligy s chutí zastřílelo, když na domácím stadiónu porazilo Getafe vysoko 5:1. Debaklu přitom od úvodních minut nic nenapovídalo, naopak to byli hosté, kteří šli do vedení hned ze své první akce zápasu, hlavou se prosadil Marc Cucurella. Domácí ovšem postupem času převzali otěže střetnutí do svých rukou a zaslouženého vyrovnání se dočkali ve 13. minutě, kdy akrobaticky skóroval Raúl García.

    Obrat dokonali svěřenci kouče Marcelina v úvodu druhé půle. Muniain poslal centr ze standardní situace na hlavu Yeraye a španělský stoper vstřelil svůj první kariérní gól v La Lize. Rovněž hlavou skóroval v 61. minutě Raúl García, který zapsal druhý gól v zápase. V závěrečné čtvrt hodinovce se Bilbao prosadilo ještě dvakrát, mezi střelce se zapsal střídající Álex Berenguer a skóre utkání uzavřel Óscar de Marcos.

    Athletic se díky vítězství vyšvihl v tabulce na devátou pozici, Getafe spadlo kvůli horšímu skóre na třináctou příčku za Levante.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:30)

    Milan Huppert

    Branky: 13. Raúl García (Muniain), 50. Yeray (Muniain), 61. Raúl García (Balenziaga), 75. Berenguer (I. Williams), 82. de Marcos (Villalibre) – 1. Cucurella (Aleñá)

    Karty:   9. Núñez (ATB), 17. Raúl García (ATB), 40. Dani García (ATB), 57. Vencedor (ATB) – 9. Nemanja Maksimović (GET), 49. Jaime Mata (GET), 57. Etxeita (GET), 79. Dakonam (GET)

    Neproměněná penalta: 29. Jaime Mata (GET), brankář Simón zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, Núñez, Balenziaga (66. Lekue) – de Marcos, Dani García, Vencedor (73. Vesga), Muniain (80. Unai López) – I. Williams (C) (80. Villalibre), Raúl García (73. Berenguer).
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, I. Córdoba, Lekue, Kodro, I. Gómez, Unai López, Morcillo, Sancet, Vesga, Villalibre.

    Getafe CF: Yáñez – Damián Suárez, Etxeita, Dakonam (C), Nyom – Kubo (68. Niang), Arambarri (83. Patrick), Nemanja Maksimović (57. Ángel Rodríguez), Cucurella – Jaime Mata (68. Portillo), Aleñá.
    Náhradníci: Soria – Abdulai, Ángel Rodríguez, Alba, Niang, Iglesias, Patrick, Portillo.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, Cerdán
    thejrc.org