Ath. Bilbao – Getafe 5:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
5:1 (1:1)
Getafe CF
Pondělí 25.01.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:30)
     
    Bilbao si v dohrávce 20. kola španělské La Ligy s chutí zastřílelo, když na domácím stadiónu porazilo Getafe vysoko 5:1. Debaklu přitom od úvodních minut nic nenapovídalo, naopak to byli hosté, kteří šli do vedení hned ze své první akce zápasu, hlavou se prosadil Marc Cucurella. Domácí ovšem postupem času převzali otěže střetnutí do svých rukou a zaslouženého vyrovnání se dočkali ve 13. minutě, kdy akrobaticky skóroval Raúl García.

    Obrat dokonali svěřenci kouče Marcelina v úvodu druhé půle. Muniain poslal centr ze standardní situace na hlavu Yeraye a španělský stoper vstřelil svůj první kariérní gól v La Lize. Rovněž hlavou skóroval v 61. minutě Raúl García, který zapsal druhý gól v zápase. V závěrečné čtvrt hodinovce se Bilbao prosadilo ještě dvakrát, mezi střelce se zapsal střídající Álex Berenguer a skóre utkání uzavřel Óscar de Marcos.

    Athletic se díky vítězství vyšvihl v tabulce na devátou pozici, Getafe spadlo kvůli horšímu skóre na třináctou příčku za Levante.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ve velkém záklonu hlavičkoval Mamor Niang po prudkém centru Portilla. Unai Simón s klidem pozoroval, jak balón letí vysoko nad horní tyčkou.
     
    90+1
    Ofsajdové postavení Mikela Vesgy zastavilo útočné snahy Athleticu. Centr Álexe Berenguera měl oči, středopolař může litovat, že si nedokázal pohlídat pozici.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Óscar de Marcos krásně vybruslil ze zapeklité situace ve středu pole. Kolem sebe měl tři protihráče, avšak troufalým obloučkem je všechny přehodil a míč poslal zcela osamocenému Lópezovi.
     
    88
    Střídající mladík Getafe Mamor Niang nedokázal udržet míč na kopačkách proti převaze. Bojoval statečně, ale za záda skluzujícího Capy se nedostal.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Álex Berenguer. Celou situaci si ještě vyříkává s rozhodčím, autor čtvrtého gólu vyvázl s ústním varováním.
     
    86
    Hra se přesunula zpět útočnou polovinu Bilbaa. Asier Villalibre chtěl k asistenci přidat i gól, ale z hranice šestnáctky střílel nad břevno.
     
    85
    Hosté usilují alespoň o snížení debaklu. Zatím neúspěšně, neboť domácí defenziva pracuje na jedničku s hvězdičkou.
     
    83
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází John Patrick.
     
    82
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Gólová smršť Bilbaa pokračuje! ÓSCAR DE MARCOS sám rozjel akci nahrávkou na čerstvého Villalibreho, jenž měl oči nahoře a krásným centrem balón spoluhráči vrátil, pravý záložník ve výskoku mířil o zem nechytatelně na zadní tyč.
     
    81
    Více volného prostoru využil ke střele z pětadvaceti metrů Ángel Rodríguez. Balón letěl příliš dlouho, Simón kulatý nesmysl schoval do koše.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Unai López.
     
    80
    Podle očekávání si k míči stoupl Iker Muniain. Mířil na stranu gólmana k levé tyči, avšak Rubén Yáñez s podobnou variantou počítal a pokus vyrazil.
     
    79
    Djené Dakonam těsně za vlastní šestnáctkou fauloval a jako odměnu dostal navíc kartu žluté barvy. Domácí mají navíc standardku z velmi dobré střelecké pozice.
     
    78
    Domácí hráči jsou při chuti. Iñaki Williams si krásně narazil s Muniainem a pokračoval do útoku. Stopku mu vystavil až poslední bránící hráč Xabier Etxeita.

    Milan Huppert

    Branky: 13. Raúl García (Muniain), 50. Yeray (Muniain), 61. Raúl García (Balenziaga), 75. Berenguer (I. Williams), 82. de Marcos (Villalibre) – 1. Cucurella (Aleñá)

    Karty:   9. Núñez (ATB), 17. Raúl García (ATB), 40. Dani García (ATB), 57. Vencedor (ATB) – 9. Nemanja Maksimović (GET), 49. Jaime Mata (GET), 57. Etxeita (GET), 79. Dakonam (GET)

    Neproměněná penalta: 29. Jaime Mata (GET), brankář Simón zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, Núñez, Balenziaga (66. Lekue) – de Marcos, Dani García, Vencedor (73. Vesga), Muniain (80. Unai López) – I. Williams (C) (80. Villalibre), Raúl García (73. Berenguer).
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, I. Córdoba, Lekue, Kodro, I. Gómez, Unai López, Morcillo, Sancet, Vesga, Villalibre.

    Getafe CF: Yáñez – Damián Suárez, Etxeita, Dakonam (C), Nyom – Kubo (68. Niang), Arambarri (83. Patrick), Nemanja Maksimović (57. Ángel Rodríguez), Cucurella – Jaime Mata (68. Portillo), Aleñá.
    Náhradníci: Soria – Abdulai, Ángel Rodríguez, Alba, Niang, Iglesias, Patrick, Portillo.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, Cerdán
    bahis siteleri